"biz bu şekilde en iyi sonuca vardık" kısmında zaten sorun yok ama "buna en yakın su da bu" deme görevinin veya sorumluluğunun kavurucuya ait olmadığını düşünüyorum.Bu şekilde formül vermesinler demiyorum, ama “biz bu şekilde en iyi sonuca vardık, buna en yakın su da bu” demek çok zor olmamalı. Bahsettiğiniz ekipmanlara sahip olmanın zorunluluk haline getirilmesini de yapıcı bulmuyorum. Ben standart bir ev kullanıcısıyım, forumun da çoğunluğunun bu şekilde olduğunu ve bu ekipmanların temel ekipmanlar olmadığını düşünüyorum. TDS kalemi ve basit titrasyon kiti olmadan da kahveden verim alabiliyor olmalıyım. Derdimi anlatabildiğimi düşünüyorum.
Adamlar referans değerlerini paylaşmışlar, buna uygun suyu hazırlamak veya bulmak tüketiciye düşüyor. Su ölçüm ekipmanının temel kahve ekipmanı olmadığı görüşünüze katılıyorum, benim de su ölçüm ekipmanım yok. Ama Kahve Kulübü veya çeşitli kahve toplulukları da bir yerde bunun için var. Kahve hakkındaki her türlü değişkene kafa yoran insanlar gerek kahveyi hakkıyla içebilmek gerekse entelektüel tatmin için kavurucuların girmedikleri toplara giriyorlar. "Bu değerlere en yakın şişe su budur" diyorlar veya "400 ml Kipa Su'ya 2 gram İngiliz karbonatı ile 1 saat önce açılmış 100 ml Beypazarı Maden Suyu koyun" gibi reçeteler üretiyorlar.
Her şey kavurucudan beklememek lazım