• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kronotrop

Bu şekilde formül vermesinler demiyorum, ama “biz bu şekilde en iyi sonuca vardık, buna en yakın su da bu” demek çok zor olmamalı. Bahsettiğiniz ekipmanlara sahip olmanın zorunluluk haline getirilmesini de yapıcı bulmuyorum. Ben standart bir ev kullanıcısıyım, forumun da çoğunluğunun bu şekilde olduğunu ve bu ekipmanların temel ekipmanlar olmadığını düşünüyorum. TDS kalemi ve basit titrasyon kiti olmadan da kahveden verim alabiliyor olmalıyım. Derdimi anlatabildiğimi düşünüyorum.
"biz bu şekilde en iyi sonuca vardık" kısmında zaten sorun yok ama "buna en yakın su da bu" deme görevinin veya sorumluluğunun kavurucuya ait olmadığını düşünüyorum.

Adamlar referans değerlerini paylaşmışlar, buna uygun suyu hazırlamak veya bulmak tüketiciye düşüyor. Su ölçüm ekipmanının temel kahve ekipmanı olmadığı görüşünüze katılıyorum, benim de su ölçüm ekipmanım yok. Ama Kahve Kulübü veya çeşitli kahve toplulukları da bir yerde bunun için var. Kahve hakkındaki her türlü değişkene kafa yoran insanlar gerek kahveyi hakkıyla içebilmek gerekse entelektüel tatmin için kavurucuların girmedikleri toplara giriyorlar. "Bu değerlere en yakın şişe su budur" diyorlar veya "400 ml Kipa Su'ya 2 gram İngiliz karbonatı ile 1 saat önce açılmış 100 ml Beypazarı Maden Suyu koyun" gibi reçeteler üretiyorlar.

Her şey kavurucudan beklememek lazım :)

kronotrop kahveleri için en ideal suyu biz kendi aramızda bulacağız artık..:) ben genelde forumdaki tecrübelere bakıyorum. günün kahvesi vs başlıkları altında bir kahve ile ilgili iyi sonuçlar paylaşılmışsa kullanılan suyu dikkate alıyorum. tabi bu toplu alımlarda daha fazla oluyor.

bunun dışında ingiliz tuzumu, karbonatımı, Magnezyum klorürümü vs aldım vakit bulduğumda bir laborant edasıyla çeşitli denemeler yapacağım, evde baristalık kolay iş değil..:)

kronotrop kahveleri için en ideal suyu biz kendi aramızda bulacağız artık..:) ben genelde forumdaki tecrübelere bakıyorum. günün kahvesi vs başlıkları altında bir kahve ile ilgili iyi sonuçlar paylaşılmışsa kullanılan suyu dikkate alıyorum. tabi bu toplu alımlarda daha fazla oluyor.

bunun dışında ingiliz tuzumu, karbonatımı, Magnezyum klorürümü vs aldım vakit bulduğumda bir laborant edasıyla çeşitli denemeler yapacağım, evde baristalık kolay iş değil..:)
Sonuçları paylaşmayı unutmayın :)

ayrıca kronotrop’u diğer kavurucular gibi düşünmeyin. Türkiye’nin birçok yerinde şubesi olan, kurulduktan sonra 2 kere satılan bir marka. Satın aldığımız diğer kavurucular küçük ekiplerle (Cafesi yoksa 1-3 kişi) bu işi yürütüyor.

kronotrop ise 14.725 milyon liraya aralık 2019’da el değiştirdi :)

Bu şekilde formül vermesinler demiyorum, ama “biz bu şekilde en iyi sonuca vardık, buna en yakın su da bu” demek çok zor olmamalı. Bahsettiğiniz ekipmanlara sahip olmanın zorunluluk haline getirilmesini de yapıcı bulmuyorum. Ben standart bir ev kullanıcısıyım, forumun da çoğunluğunun bu şekilde olduğunu ve bu ekipmanların temel ekipmanlar olmadığını düşünüyorum. TDS kalemi ve basit titrasyon kiti olmadan da kahveden verim alabiliyor olmalıyım. Derdimi anlatabildiğimi düşünüyorum.
Değerleri vermişler zaten buna yakın değerde, verim alınacak suyu da tariflemiş oluyorlar.

Eğer hazır su alacaksanız zaten tds kalemi, veya sertlik kiti almanıza gerek yok, kabaca etiketine bakıp yakın değerde olanı seçebilirsiniz. Forumda @UserNameın birçok hazır suyun sertliğini ölçtüğü bir başlık var oradan karşılaştırmalı bakabilirsiniz.
Bunun ötesinde suyunuzu arıtmadan, peak water benzeri sürahiden veya elle/hazır kit ile mineralleme yaparak elde ediyorsanız bu kitlere ihtiyacınız var.

Yazdığınıza ve talebinize saygı duyuyorum ancak Kronotrop un yaklaşımını daha doğru buluyorum.
Sürekli değerleri değişen, birçok kaynaktan gelebilen, nerede satılıp satılmadığı bilinmeyen bir hazır su önereceklerine bu şekilde doğrudan içindeki mineral içeriğini ve karbonat/bikarbonatı tarifleyen bir yol izlemeleri olması gereken yol zaten.

Belki bize @orkunustel den bir su hazırlama videosu gelir hepimiz kendi sularımızı hazırlarız? 😊
Güzel talep ancak daha önceden hiç sıfır suyu mineralize edecek şekilde su hazırlamadım. Yarışmalarda hep Ters Ozmoz arıtmadan çıkma su kullandım. Hiç deneyimim ve üzerine özel yoğun bir bilgi birikimim olmadığı için video çekmeyi düşünmüyorum bu konuda en azından iyi bir bilgi birikimi ve deneyim kazanana kadar. Bu konuda en iyi yardım alabileceğiniz kitap Water for Coffee kitabı. Ayrıca Teoman @Kahveciningalaksirehberi su hazırlama ve kimyası konusunda iyi bir bilgi birikimi sahibi. Onun sayfasından ve forumdaki paylaşımlarından su hazırlama konusunda bilgi alabilirsiniz. :)

Çekirdekler elime ulaştı, kronotrop reçetesi aradım, bulamadım. Su ve öğütüm önerisinde bulunacak olan var mı v60 için?

Kosta rika las lajas denedim, hoşuma gitti. 85 liraya değer mi bilmem ama yine de lezzetli bir kahve. Orta asidite, orta üstü gövde, yumuşak bir içim, hafif kiraz aroması, soğudukça gelen bir tatlılığı var

Kenya ve Ruanda kahvelerini denedim bugün her ikisini de aynı parametrelerde.sanki birbirinin kopyası gibi geldi ikiside

Ruanda hakkında daha fazla ayrıntı lütfen. Çiçeksilik var mı, asiditesi tatlı tarafa mı kayıyor ekşiye mi :)
V60
Tm 20 klik
Erikli 90 derece
50+70+70+70
Yaklaşık 2.5 dakika demleme süresi

Gövdesi düşük, tatlı bir asiditeye sahip, hafif kuşburnu aroması ve elma tatları alınabiliyor. Soğudukça daha tatlı hale geliyor. Onun dışında damakta pek kalmıyor.
Daha ilk demlemem, belki daha ince öğütülüp, daha sıcak bir su kullanılırsa gövde artırılabilir

7 Aralık kavrumlu Wolichu Wachu ve Gakuyu elime ulaştı , degassing için önerisi olan var mıdır kaç gün beklemeliyim??

7 Aralık kavrumlu Wolichu Wachu ve Gakuyu elime ulaştı , degassing için önerisi olan var mıdır kaç gün beklemeliyim??
Ben kenya almıştım 30.11 kavrumlu. 8 aralıktan itibaren demliyorum bugün 12. Günün’de. En hoşuma giden fincanı bugün içtim bu kahve için. Bence 7 gün degassing den sonra gün gün demleyerek degişimlere bakabilirsiniz.

Ben kenya almıştım 30.11 kavrumlu. 8 aralıktan itibaren demliyorum bugün 12. Günün’de. En hoşuma giden fincanı bugün içtim bu kahve için. Bence 7 gün degassing den sonra gün gün demleyerek degişimlere bakabilirsiniz.
Tamamdır teşekkürler (y)

Geri