• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kronotrop

Bu duruma tepki koymak gerekli, Boxx u çok taktir ediyorum bu konuda 1kg lik kahveleri %10 en az indirimli bir de şimdi %20 ekstra indirim tanımlamışlar. 150-160₺ ye kilosu çok iyi kahveler alabilirsiniz.Kronotrop dan 160₺ ye 0.5kg alana kadar😄 iki kavurucuyu karşılaştırdığımda Boxx bariz kavurma profili olarak önde olması da başka bir artı nokta.

İyi kahveye iyi para öderim para kalite ilişkisi ile bir problemim yok. 80₺ ye Petra Endonezya kahvesi aldım içtiğinizde tadı damağınızda kalıyor ama gidip sıradan kahvelere yüksek rakamlar vermek zoruma gidiyor artık.

Denemeden hangisinin daha iyi olduğunu nasıl biliyorsunuz peki :)

Daha geçen gün 70tl ye aldığım kosta rika las lajas ı 85tl yapmışlar! Şaka gibi inanamadım fiyata ekrana baktım baktım durdum! Şak diye %20 den fazla zam nedir günah vallaha bize.
Daha önce 70 TL olan Las Lajas 2018 hasadı naturel olandı. Bu daha yüksek fiyattan gelen çekirdek honey process yeni hasat las lajas. Farklı kahveler yani

Sanırım tepkiler direkt olarak fiyatlara. Acaba bu yeni kahveleri demleyip de yine de "bu kahve bu kadar etmez" diyen var mı? Sadece merak ediyorum.

Bunun dışında Kronotrop'un 250gr 70₺ olan Kenya Kii evde demledim, tat olarak Petra 2 sezon önce ki (yanlış hatırlamıyorsam) 80₺ civarı satılan Kainamui kahvesine çok benziyordu. Yani bana göre parasını hak ediyordu bu noktada bir tutarlılık notu yazdırdı hanesine.

Az ama öz kahve içmeye razıyım bu fiyatlara çıktıysa Kronotrop iddiası olması gerekir.

Deneyen arkadaşlar lütfen paylaşalım.

İsteyen alabilir tabi, isteyen de satabilir 3 ay sonra 100TL den bile.
Boxx dan %50 iyi olması sizce mümkün mü ? Gardelli mi oldu yoksa Kronotrop da bizim mi haberimiz olmadı. Yani fiyat farkına göre soruyorum.
Ben zaten tercih etmiyorum almayı. Petra'ya göre daha iyi olduğuna ya da sıradan olduğuna nasıl eminsiniz onu sordum. Sonuçta 80 lira vermişsiniz ona da.

Kronotropun geçmişte birçok kahvesini denedim, kavrum profili olarak bardakta verdiği tad Petra dan 55TL ye aldığım kahve den yüksek olamadı. Genelleme ve istatistik olarak baktığım zaman böyle olduğunu düşünüyorum

Tamak tadı seven olabilir tabi.

Yeni çekirdekleri duyurmuşlar, yorumlar da maalesef herkes fiyatlardan şikayetçi :(

Bence sorun fiyat değil. Bu yüksek fiyatları karşılayamayan kahve profilleri. Deneme paketlerinden almıştım. Pek memnun kalmamıştım doğrusu. Daha butik ve daha samimi işletmeler tercihim.

Peru Chirinos için V60 reçetesi var mı? İstediğim tadı bir türlü alamadım :unsure:

Chirinos'la Espinoza için video çekmeyi düşünüyorum önümüzdeki haftalarda, henüz bende bir reçete oluşturmadım. Hangi suyla nasıl demliyorsunuz şu an kahveyi belki buradan yardımcı olabilirim önceden. :)

Oran: 16g kahve - 250ml su
Su: 93° RO filtre
Öğütme: Timemore 18 click
Reçete: 40ml ile 45sn blooming, sonra yavaş ve dairesel 2 eşit döküşle 250'ye tamamlıyorum. spin yok
Bitiş: 2:30 civarı

Aeropress'te Tim Wendelboe yöntemiyle aromatik bir fincan içebildim ama V60'ta olmadı bir türlü :)

Oran: 16g kahve - 250ml su
Su: 93° RO filtre
Öğütme: Timemore 18 click
Reçete: 40ml ile 45sn blooming, sonra yavaş ve dairesel 2 eşit döküşle 250'ye tamamlıyorum. spin yok
Bitiş: 2:30 civarı

Aeropress'te Tim Wendelboe yöntemiyle aromatik bir fincan içebildim ama V60'ta olmadı bir türlü :)
Reçetenizle nasıl tatlar elde ediyorsunuz, istediğiniz tadı alamadığınızı söylemiştiniz. Tatlar fazla ekstrakte olmuş diyebileceğimiz bitter, acı, yoğun sert tatlarda mı yoksa tam tersi ekşi, zayıf tatlarda mı?

Elde ettiğiniz tada göre daha sağlıklı bir tavsiyede bulunabilirim. ✌️👍

Bu hafta deneme setinden alıp demlediğim şu Peru ikilisini çok beğendiğimi söylemeliyim. Lezzetli kahveler ikisi de gerçekten.

Ekli dosyayı görüntüle 3796
delter varsa espinoza'yı o şekilde denemenizi tavsiye ederim. eskiden çalıştığım kahvecide 18 gr kahveyi ek43'te kaçta çektiğimizi hatırlamasam da 94 derecede 55 ppm'lik RO su ile demlediğimde bardaktaki kahve sanki çileğe dönüşüyordu. kronotrop kahveleri arasından delter'de en beğendiğim kahve buydu.

Reçetenizle nasıl tatlar elde ediyorsunuz, istediğiniz tadı alamadığınızı söylemiştiniz. Tatlar fazla ekstrakte olmuş diyebileceğimiz bitter, acı, yoğun sert tatlarda mı yoksa tam tersi ekşi, zayıf tatlarda mı?

Elde ettiğiniz tada göre daha sağlıklı bir tavsiyede bulunabilirim. ✌👍
Aeropressle alabildiğim sitrik asidite ve balımsı aroma çok daha silik ve üstü kapalı bir şekilde oluyor, keyif vermiyor pek

delter varsa espinoza'yı o şekilde denemenizi tavsiye ederim. eskiden çalıştığım kahvecide 18 gr kahveyi ek43'te kaçta çektiğimizi hatırlamasam da 94 derecede 55 ppm'lik RO su ile demlediğimde bardaktaki kahve sanki çileğe dönüşüyordu. kronotrop kahveleri arasından delter'de en beğendiğim kahve buydu.
Yok ama stoklara gelirse almayı düşünüyorum, veya 2.el :)

Aeropressle alabildiğim sitrik asidite ve balımsı aroma çok daha silik ve üstü kapalı bir şekilde oluyor, keyif vermiyor pek
Aeropress’te hiç denemedim ancak v60 için, R.O suyunuzu bypass varsa 70-80 ppm arası getirip, 92 derece suyla 16/272 oranla 02:10-02:20 toplam süre olacak şekilde deneyip, yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim. 🙏 Henüz ben de bu tarifte denemedim ancak tatlar yeterince transparan değilse, oran arttırıp çözünme fazla olmaması için diğer parametreleri azaltarak ekstraksiyonu demlemek, tatta temizliği ve transparanlığı arttırmaya yardımcı olabilir diye düşünüyorum. Denediğinizde deneyimlerinizi aktarırsanız sevinirim. Ben de bir kaç güne bu kahveyi deneyip tam, bir reçete çıkartacağım. 👍✌️

Biraz önce İstmarine şubelerinde Peru Eli Espinoza Natural ve Kosta Rika Las Rajas Honey çekirdeklerini v60'ta, Peru Huabal'ı ise espresso olarak denedim. Peru Eli Espinoza bir hayli lezzetliydi, bana bir miktar Coffee Department'ın Ruanda'sını anımsattı. Kosta Rika'dan çok ümitliydim ama nedense son derece düz bir kahve oldu. Espresso ise maalesef tam anlamıyla fiyaskoydu. Single origin olarak yalnızca Peru Huabal olduğunu söyledikleri için kalibrasyonda bir sorun olmayacağını, üst düzey olmasa bile içilebilir bir espresso çıkacağını düşündüm fakat inanılmaz ekşi, underextract bir kahve çıktı ortaya. Bir miktar içilebilir olması için üzerine su eklettim sonradan ama ekşilik o kadar yoğundu ki hiçbir şekilde baskılanmadı. Konu dönüp dolaşıp nitelikli kahvecilerde espressoya gereken önemin verilmemesine, sadece sütlü içecekler için baz olarak görülmesine geliyor üzücü bir şekilde. Diğer şubelerde nasıldır bilmiyorum ama İstmarine şubesindeki deneyimim bu şekildeydi.

Geri