• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kinu Pour Over Burr

savasg

Üye
İsim
Görkem
Daha fazla  
İsim
Görkem
Kinu m47 kullanıcısıyım ve espresso burr kullanıyorum. Değirmenden çok memnun olsam da filtrede istediğim parlaklıkta fincanlar elde edemiyorum. Bir tane c40'ım da var ondan da memnunum fakat pour over burr aklımı çok fazla çeliyor. Şimdiye dek seasoning için üşendiğim için alımımı erteledim ve dün gördüm ki demste stok kalmamış. Artık geleceği tarihi bekleyeceğim. Yine de soruyorum sizce almalı mıyım? Kullananlar varsa tecrübelerini aktarabilir mi?

Merhaba uzun yıllardan beri severek kullanıyorum.Tad profili temiz fincan asidite parlak net gövde düşük orta diyebilirim.Tatlar ayrışık berrak bir fincan sunuyor.
  • %80+ filtre kahve içiyorsan
  • Ultra-Omni Light roast / Nordik tarzı kavrum seviyorsan
  • “Netlik kahvede ” senin için gövdeden önemliyse
Şiddetle önerebilirim.Saygılarımla

Son düzenleme:
Merhaba uzun yıllardan beri severek kullanıyorum.Tad profili temiz fincan asidite parlak net gövde düşük orta diyebilirim.Tatlar ayrışık berrak bir fincan sunuyor.
  • %80+ filtre kahve içiyorsan
  • Ultra-Omni Light roast / Nordik tarzı kavrum seviyorsan
  • “Netlik kahvede ” senin için gövdeden önemliyse
Şiddetle önerebilirim.Saygılarımla
Zafer hocam v60 için hangi aralıklarda öğütüm yapıyorsunuz? Altın reçetenizin Kinu POB kliği nedir acaba? Geçen arkadaşlarla grupta konuştuk, Kinu POB ile, Kinu öğütüm kartına göre öğüttüğümde (3.x.x) bende fazlasıyla iri öğütüm çıkıyor. 2.4.0 gibi normal süreleri yakalayabiliyorum demlememde. Sizde durumlar nasıl merak ettim.

Bu arada, bence CMD'de yüksek ama bulanık bir asidite var. Bunu en net Philos'a geçince fark etmiştim. Kinu standart burr profilini de seviyorum, notaları harmanlayan ve tatlılaştıran bir profili var. POB çok fazla tecrübem olmadı ama denediğim kadarıyla Zafer hocanın da dediği gibi berrak asiteler sunuyor.

Zafer hocam v60 için hangi aralıklarda öğütüm yapıyorsunuz? Altın reçetenizin Kinu POB kliği nedir acaba? Geçen arkadaşlarla grupta konuştuk, Kinu POB ile, Kinu öğütüm kartına göre öğüttüğümde (3.x.x) bende fazlasıyla iri öğütüm çıkıyor. 2.4.0 gibi normal süreleri yakalayabiliyorum demlememde. Sizde durumlar nasıl merak ettim.

Bu arada, bence CMD'de yüksek ama bulanık bir asidite var. Bunu en net Philos'a geçince fark etmiştim. Kinu standart burr profilini de seviyorum, notaları harmanlayan ve tatlılaştıran bir profili var. POB çok fazla tecrübem olmadı ama denediğim kadarıyla Zafer hocanın da dediği gibi berrak asiteler sunuyor.
Merhaba v60 için 3.7.0 ile 4.0 ufo dripper için 4.5 ile 4.9 arası...Yüksek sıcaklık

Merhaba, bende normal burr ile v60 için 3.2 ile 4.0 arasında geziyorum ama genelde 3.8 civarındayım. Pob dişliyle öğütmek uzun sürüyor diye onu kullanmıyorum ama bu aralar çok karşıma çıkmaya başladı üşenmeyip biraz da onu denesem iyi olacak. Bu arada İstanbul'daysaniz pob dişlimi deneyebilirsiniz

Merhaba, bende normal burr ile v60 için 3.2 ile 4.0 arasında geziyorum ama genelde 3.8 civarındayım. Pob dişliyle öğütmek uzun sürüyor diye onu kullanmıyorum ama bu aralar çok karşıma çıkmaya başladı üşenmeyip biraz da onu denesem iyi olacak. Bu arada İstanbul'daysaniz pob dişlimi deneyebilirsiniz
Ben 2.5 ile 3.2 arasında geziniyorum. Nezaketiniz için teşekkür ederim, İstanbul'da değilim fakat kullanmak istemiyorsanız satın almak isterim 🙂🙂

Ben 2.5 ile 3.2 arasında geziniyorum. Nezaketiniz için teşekkür ederim, İstanbul'da değilim fakat kullanmak istemiyorsanız satın almak isterim 🙂🙂
Şimdi Blackeagle'nin yüzde 80+ filtre demliyorsanız önerisini beni biraz etkiledi :D 2 yıldır hiç kullanmadım ama bir bakayım

Bendeki 3.4.0 öğütümü bu şekilde, fazla iri taneli... Bu şekilde 2.00 dakikaları zor görüyorum. Demekki öğütücüden öğütücüye fark oluyor ama bu kadar fark garibime gitti.
Benim 3.7 ayarı benimkide kalın,farklar var belki modeller arası belki üretim serileri arasında.

Ekli dosyalar

• 09ccd474-c092-4d97-a88b-9733b7ceac06.jpg
    09ccd474-c092-4d97-a88b-9733b7ceac06.jpg
    158.5 KB · Görüntüleme: 62
Benim 3.7 ayarı benimkide kalın,farklar var belki modeller arası belki üretim serileri arasınd
3.4 civarında öğütünce demleme erken bitiyor ve az çözünme oluyor. Difluid ölçümlerimde de tatta da durum bu şekilde. 2.4 civarına indiğimde gayet iyi sorun yok ama aynı burr aynı öğütücü bu kadar fark neden oluyor onu çözemedim. 😀
kinular biraz cins biri diğerini tutmuyor demek ki

Merhaba, POB ile görsellerin biri 3.8 diğeri 2.9. kahveler aynı değiller ama 3.8 filtre için biraz ayarsız kalın çıktı

Ekli dosyalar

• IMG_20260503_140531.jpg
    IMG_20260503_140531.jpg
    162.3 KB · Görüntüleme: 33
  • IMG_20260503_173315.jpg
    IMG_20260503_173315.jpg
    139.8 KB · Görüntüleme: 35
1000240072.jpg

Milestones
Don senel
Kinu pob 3.5.0
Plastik Hario v60
Hario filtre
2.40 bitiş
95c 50 ppm su (swet water)
50-100-50-50
Epey tatlı bir kahve oldu soğudukça tatlılığı arttı.

Geri