• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

KinGrinder K4

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zebercet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
selam, k4 espresso odaklı bir değirmen. Tabi ki kalın öğütmek bir çözüm ancak dişli yapısı gereği, ortalama bir pour over değirmenden daha fazla toz üretecektir.
Evet boulders and fines denilen büyük parça-zerrecik arası dağılım daha geniş bir aralıkta çıkıyor. Kalına gittikçe klik sayısı arttıkça toz üretimi yüksek oranda düşüyor. Öte yandan V60 ile kahve demlerken sıcaklığı 93 dereceye çıkartıp kaz boyunlu demlikten laminar akış(dümdüz kahve yatağını fazla bozmayan akış) yerine türbin akış(kahve yatağını bozacak daha yüksekten ve şiddetli bir akış türü genelde demlik daha dik tutuldukça gerçekleşiyor) yapıp, son döküş sonrası rao spin denilen v60'ı çalkalayıp kahve yatağını düzleme hareketini de yaparsak tozların dibe çökmesini sağlayıp kalın öğütüm kahvenin görece daha çok su tutmasını sağlamış oluruz. Daha yüksek sıcaklıklar denenebilir, Hario Switch veya Clever Dripper ile tetsu kasuya hybrid ve new hybrid yöntemleri de denenebilir. Clever'la lezzetli sonuçlar almıştım.

Selamlar ben kingrinder k6 değirmen kullanıyorum genelde 90 klik v60 filtre için öğütüm yapıyorum

kavurucuların tavsiye ettiği öğütüm oranları genellikle comandate değirmenlere göre oluyor ve karşılığı varmı yoksa deneme ilemi bulmak gerek😃

yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum öncesi yok zaten 1 yıl oldu sizden olalı.Her kahveyi beğenemez oluşum yani😃ilk değirmenin zaten hep 90 da kullandım teşekkür ederim

Ben 90-95 civarından 110 civarlarına çıkardım filtre öğütümlerini. Daha tatlı oldu kahvelerim, bi çok notayı daha net alıyorum. 80-90 civarlarından hep bi acılık oluyordu kahvelerimde.
Bir kaç kahve haricinde ben de denemeleri genelde 100-110 gibi yapıyorum. 90-95 güvenilir liman sadece her türlü çalışıyor. ☺️

Şaşırtıcı şekilde süre aynı kaldı açıkçası. 80-90larda 2.20 civarında bitiyordu 105-110'de 2.20 hatta 2.30lara çıktığı oldu
90-95 gerçekten güvenilir liman K6 için süreden ziyade tat anlamında mikron değeri olarak da kahveyi daha iyi öğütüyor bu aralık. Sanırım 550-600 aralığına denk geliyor ölçüm yapmadım ama göz kararı öyle zannediyorum.

90-95 gerçekten güvenilir liman K6 için süreden ziyade tat anlamında mikron değeri olarak da kahveyi daha iyi öğütüyor bu aralık. Sanırım 550-600 aralığına denk geliyor ölçüm yapmadım ama göz kararı öyle zannediyorum.
Enteresan ben en çok su tutan etiyopyalarda bile 85 leri göremiyorum genelde 70-80 civarı kullanıdığım aralık hatta 70in altını bile çokça kullanıyorum.

Enteresan ben en çok su tutan etiyopyalarda bile 85 leri göremiyorum genelde 70-80 civarı kullanıdığım aralık hatta 70in altını bile çokça kullanıyorum.
70-80’leri ilk başlarda çok kullandım demleme sürelerim çok uzundu. Tatlılık az ve asidite çok fazlaydı öyle olunca kademe kademe yükselttim ve şu an 90-95 bazen 85 ile fincanlarım çok keyifli.

70-80’leri ilk başlarda çok kullandım demleme sürelerim çok uzundu. Tatlılık az ve asidite çok fazlaydı öyle olunca kademe kademe yükselttim ve şu an 90-95 bazen 85 ile fincanlarım çok keyifli.
Şi,mdi biraz yükselteyim diye 80 klik demledim. Firma cmd 24-26 klik bloom + tek döküş 2.15-2.30 demleme süresi önermiş ben 80 klik bloom + 2 döküş yapmama rağmen 2 dakikada demleme bitti. Zamanında hep inceye gitme sebebim de buydu hala çözemedim :rolleyes:

Şi,mdi biraz yükselteyim diye 80 klik demledim. Firma cmd 24-26 klik bloom + tek döküş 2.15-2.30 demleme süresi önermiş ben 80 klik bloom + 2 döküş yapmama rağmen 2 dakikada demleme bitti. Zamanında hep inceye gitme sebebim de buydu hala çözemedim :rolleyes:
Demleme miktarımız farklı sanırım. Olayı açalım iyice😅 sizin önerinizle K6 80 klikte 15 gr ve 20 gr kahveyi 240-320 ml su ile demledim. Toplam süre 2.15 ve 2.35 gibi bitti. Üstelik kahve daha tatlı ve floral oldu gövde yükseldi asidite azaldı. Genelde termosa koymak için 30 gr kahve 480 ml su ile yaptığım demlemelerde bu sorunu yaşıyordum. Normal demlemelerde çok fazla değil yani. Kahve ve su miktarı artınca ortalama 1-1.5 dk eklerim üstüne. Ama sanırım artık seasoning de tamamlanınca değirmen kıvama gelmiş ilk baştaki o süre uzaması yok Hario 02 filtre kağıdı ile bile. Bundan sonra 70-80 klik arasını sürekli deneyeceğim. Çok teşekkür ederim. ☺️ 🙏🏻

Demleme miktarımız farklı sanırım. Olayı açalım iyice😅 sizin önerinizle 80 klikte 15 gr ve 20 gr kahveyi 240-320 ml su ile demledim. Toplam süre 2.15 ve 2.35 gibi bitti. Üstelik kahve daha tatlı ve floral oldu gövde yükseldi asidite azaldı. Genelde termosa koymak için 30 gr kahve 480 ml su ile yaptığım demlemelerde bu sorunu yaşıyordum. Normal demlemelerde çok fazla değil yani. Kahve ve su miktarı artınca ortalama 1-1.5 dk eklerim üstüne. Ama sanırım artık seasoning de tamamlanınca değirmen kıvama gelmiş ilk baştaki o süre uzaması yok Hario 02 filtre kağıdı ile bile. Bundan sonra 70-80 klik arasını sürekli deneyeceğim. Çok teşekkür ederim. ☺️ 🙏🏻
Ben de sanırım normal 100 lü hario paketler ile demlemelerime geri dönmem lazım bu çift taraf krepeli 40'lı 01 hariolar aynı abaca gibi hızlılarr süre algımı bozdular biraz malesef 😅 Ben de teşekkür ediyorum fikirleriniz için daha çok denemeler yapacağım gibi duruyor :)

merhabalar, k4 hala kullanan üyelerimiz var mı?
mevcut durumda k4 sıfır veya ikinci el satan yok. yerine sadece espresso odaklı (belki drill ile )k2 önerir misiniz?
teşekkürler

Merhaba, ben hala her gün aktif olarak kullanıyorum. Uzun zamandır yalnızca filtre kahve için kullanıyorum. Hala memnunum, herhangi bir sorun yaşamadım.
merhabalar, k4 hala kullanan üyelerimiz var mı?
mevcut durumda k4 sıfır veya ikinci el satan yok. yerine sadece espresso odaklı (belki drill ile )k2 önerir misiniz?
teşekkürler

Geri