• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kingrinder el değirmenleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Aderisa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
selamlar herkese, amazon tr'den aşağıdaki el değirmenini aldım fakat görsellerdeki gibi kahveyi eşit şekilde öğütmüyor, yaklaşık 1,5 yıl önce 100 liraya aldığım el değirmeni ile neredeyse aynı, hatta onda bu kadar büyük parçalar olmuyor bile, Hario üründe hata olabilir mi acaba? ya da normal midir bu durum? tşkler
  • Hario Mini Plus Seramik Kahve Değirmeni​

Ekli dosyalar

• KAHVE KALIBRASYON 1.jpg
    KAHVE KALIBRASYON 1.jpg
    115.1 KB · Görüntüleme: 87
  • KAHVE KALIBRASYON 2.jpg
    KAHVE KALIBRASYON 2.jpg
    111.2 KB · Görüntüleme: 73
  • HARIO.jpg
    HARIO.jpg
    94.4 KB · Görüntüleme: 87
sanalbaharattan french press için öğüttürdüğüm kahvede öğütüm dengesizliği vardı. küçük tozlu kısım epey bir yekün teşkil ederken orta öğütüm kahvenin ancak yarısını oluşturuyor. halbuki profesyonel öğütücüler eşit öğütüm yapmıyormu. K6 da da orta öğütümde tozlu öğütüm çok olacakmı acaba(dahaca elimde çekirdek olmadığından deniyemedim de)

sanalbaharattan french press için öğüttürdüğüm kahvede öğütüm dengesizliği vardı. küçük tozlu kısım epey bir yekün teşkil ederken orta öğütüm kahvenin ancak yarısını oluşturuyor. halbuki profesyonel öğütücüler eşit öğütüm yapmıyormu. K6 da da orta öğütümde tozlu öğütüm çok olacakmı acaba(dahaca elimde çekirdek olmadığından deniyemedim de)
K6’da tozlanma ilk başta oluyordu özellikle espresso ayarında. Moka pot ve filtre için yaptığım öğütümlerde şu an fazla yok.

K6 modelini bir haftayı aşkın süredir kullanıyorum. Öncesinde molent pocket (ya da jenerik çin bıçaklı herhangi bir değirmeni de esas alabilirsiniz) kullanan biri olarak ilk söylemek istediğim, kahvede gövde olarak tabir ettiğim unsur esasen ağzı kaplayan acı bi yoğunluktan ibaretmiş, kendi adıma tatsız bir farkındalık.
Ekli dosyayı görüntüle 25157Ekli dosyayı görüntüle 25158Ekli dosyayı görüntüle 25154Ekli dosyayı görüntüle 25155

Pocket'ta 18 klik referans aldığım noktaydı, kavrum tarihi 1 ayı doldurmuş yıkanmış çekirdeklerde 2.45-2.50 gibi süreleri görürken, natural çekirdekler ise 3.15-3.20 arası sürelerde demlemelerde bulunduğum bir klick sayısı. Kingrinder K6'da 100 klickte hemen hemen benzer süreleri gördüğüm için (washed 2.45 / natural 3dk civarı) karşılaştırmayı bu şekilde fotoğrafladım. Tüm parametreler aynı ve süreler hemen hemen eşit olsa bile k6'dan aldığım çıktılar çok daha net, dengesi yerinde ve damağı yormayan fincanlardı. Bu aralıkta pocketta yaptığım demlemeler kötü diyemem, ama fark bariz bir şekilde damakta kendini gösteriyor.

Yukarıda fotoğrafladığım öğütümler açısından kişisel gözlemim, gözle görülür bir homojenite farkı. K6 toz üretmiyor/çokçok az üretiyor demek yanlış olur, çünkü üretiyor; fakat öğütüm net bir şekilde daha istikrarlı. Pocketta yaptığım öğütümde adeta kalından inceye bir geçiş görülebiliyor.

Ekli dosyayı görüntüle 25164Ekli dosyayı görüntüle 25165

1 hafta sonrası alt haznenin oturduğu yivlerdeki aşınma, boyası ufak ufak atıyor. İlk dönem sık sık silmek gerektiğini düşünüyorum.
100 klik le öğttüğünüz kahveyi ne ile demliyorsunuz acaba.

yeni k6 aldım. french press ve v60 ile demleme yapacağım ama kaç klikle öğütmeliyim hiç bilemiyorum.

birde benim değirmeni dişer sıkışana kadar sıkınca 0 konumundan 7 klik daha sağa gidiyor sanırım -7 konumuna. 4-5 kez çarkı söküp taktım hep aynı ayara denk geliyor.

şimdi klik ayarı yaparken 50 klikle öğütmem gerektiğinde 50-7 yani 43. klik temi öğütmeliyim yoksa tüm değirmenler için aynı 50. klik mi geçerli.

yeni k6 aldım. french press ve v60 ile demleme yapacağım ama kaç klikle öğütmeliyim hiç bilemiyorum.

birde benim değirmeni dişer sıkışana kadar sıkınca 0 konumundan 7 klik daha sağa gidiyor sanırım -7 konumuna. 4-5 kez çarkı söküp taktım hep aynı ayara denk geliyor.

şimdi klik ayarı yaparken 50 klikle öğütmem gerektiğinde 50-7 yani 43. klik temi öğütmeliyim yoksa tüm değirmenler için aynı 50. klik mi geçerli.
Değirmen kolunun ilk serbest kaldığı noktayı 1 kabul edin hocam,

French Press için 120 ve üzeri deneyebilirsiniz.

v60 için 90-110 arası deneyebilirsiniz

Dislilerin skistigi nokta degil kolun kendi agirligi ile dustugu noktadan bir klik oncesi sifir noktaniz. Bu durum sokup takma ile duzelmiyo. Sifir noktasindan saymaya baslayin. Dondugu yere kadar dondurup kolu cevirmeye calismayin. V60 demleme icin kendinize bir referans noktasi secip recete suresine gore ayarlayabilirsiniz. Ben 105- 110 baslayip sureye gore ayarliyorum

V60 demlemeleri için yazmıştım bu paylaşımı, kahvesine göre 110a çıktığım da oluyor, 80-90’lara kadar indiğim de.
French press için 120 klik civarı iyi bir başlangıç olabilir, ama inceye inmekten çekinmeyin o konuda.

Forumdaki klik paylaşımlarını 0 noktasından itibaren sayılarak kabul edilmiş gibi düşünebilirsiniz. Örneğin benim değirmenimin 0 noktası normalden 10 klik geride, bundan ötürü bir reçetede 100 klik verdiğimde aslında kendi değirmenimde 90a tekabül etmiş oluyor. Ama doğru tabiri 100, çünkü sıfır noktasından sonra 100 klik saymış bulunuyorum.
Ayriyeten 0 noktası ilerde kullanımla da değişebilir, benim geri gele gele -10da kaldı ve uzun süredir böyle.

yardımlarınız için müteşekkirim. Az kaldı -7 lerde diye değirmenden soğuyacaktım. kol kendi kendine dönmeye -1 de başlıyor o da 0 bile kabul edilebilir. ben -7 yi görünce biraz moral man çökmüştüm.

dün ilk defa sanalbaharattan aldığım colombia menşei li nitelikli bir kahveyi french press de 120 klikle denedim ve sanırım su derecesi yüksek olduğu halde ev halkı bile beğendi. eski hazır çekimlere göre bariz üstünlüğü varmış. nasipse şimdi birde v60 ile 100 klik le denemeyi düşünüyorum. teşekkürler.

Not: bu konunun başına kullanım talimatı gibi bir açıklama tutturulsa, kaç klikle hangi tür demleme daha iyi sonuç verir gibisinden çok iyi olur. zira değirmen kutusundan açıklayıcı pek bi bilgi çıkmıyor.

V60 demlemeleri için yazmıştım bu paylaşımı, kahvesine göre 110a çıktığım da oluyor, 80-90’lara kadar indiğim de.
French press için 120 klik civarı iyi bir başlangıç olabilir, ama inceye inmekten çekinmeyin o konuda.

Forumdaki klik paylaşımlarını 0 noktasından itibaren sayılarak kabul edilmiş gibi düşünebilirsiniz. Örneğin benim değirmenimin 0 noktası normalden 10 klik geride, bundan ötürü bir reçetede 100 klik verdiğimde aslında kendi değirmenimde 90a tekabül etmiş oluyor. Ama doğru tabiri 100, çünkü sıfır noktasından sonra 100 klik saymış bulunuyorum.
Ayriyeten 0 noktası ilerde kullanımla da değişebilir, benim geri gele gele -10da kaldı ve uzun süredir böyle.
merhaba bende k6 almayı düşünüyorum ama sadece espresso yapacağım önerir misiniz espresso için

3.387,78TL ile amazon siparişimi verdim. mevcut değirmenim 2021'den beri molent g50 ve onu ablama hediye etme planım vardı. Muadil molent g50'yi kendi sitesinde 5500'e görünce alternatif bakmaya başladım. Ben clever dripper ve v60 demleme yöntemini kullanıyorum. Espresso için bile bu değirmeni tercih edenleri görünce işimi kolaylıkla göreceğini düşündüm. Tabi amazon üzerinden yurtdışı aldığım için biraz gerginim.

3.387,78TL ile amazon siparişimi verdim. mevcut değirmenim 2021'den beri molent g50 ve onu ablama hediye etme planım vardı. Muadil molent g50'yi kendi sitesinde 5500'e görünce alternatif bakmaya başladım. Ben clever dripper ve v60 demleme yöntemini kullanıyorum. Espresso için bile bu değirmeni tercih edenleri görünce işimi kolaylıkla göreceğini düşündüm. Tabi amazon üzerinden yurtdışı aldığım için biraz gerginim.

Hayirli olsun. Bende amazondan p0 aldim 21 martta kargoya verildi, 28 martta elime ulasti. Teslimata 3 nisan yaziyordu ama erken geldi. Almanyadan Hollandaya, Hollandadan Istanbula, Istanbuldan Trabzon 7 gün sürdü. Trendyoldan aldiklarimin gelmesi daha uzun suruyo:)

gerilecek bir durum yok. daha önce 5-6 defa amazon yurt dışından ürün aldım. 1 defasında ürün eksik geldi, amazon.tr ürünü iade etmemi ve para iadesini belli bir süre sonra yapacaklarını bildirdi(ürünün satıcısı amazon.de idi). iadeyi eksik ürün diye amazon.de kabul etmediği halde TR amazon hiçbir sorun olmadan iade yaptı. ben A marka ssd sipariş etmiştim ama içinden çok dandirik bi ssd çıkmışmıştı. demekki amazon depolarında da fareler olabiliyor. ama içiniz rahat olsun, niyetiniz iyi olunca amazondan alışveriş üzmez.

p0 konusunda uyarmak istiyorum. Fazla toz yapıyor memnun değilim. v60 4 dakikadan önce bitmiyor ve genelde tıkanıp kalıyor. Tek çaresi süzgeçten geçirmek. Süzgeçten geçirilince 3 dakikanın altına düşüyor demleme fakat 15 gr demleyecekseniz 19 gr kahve öğütmeniz gerekiyor.

p0 konusunda uyarmak istiyorum. Fazla toz yapıyor memnun değilim. v60 4 dakikadan önce bitmiyor ve genelde tıkanıp kalıyor. Tek çaresi süzgeçten geçirmek. Süzgeçten geçirilince 3 dakikanın altına düşüyor demleme fakat 15 gr demleyecekseniz 19 gr kahve öğütmeniz gerekiyor.
Hangi filtreyi kullanıyorsunuz?

Hario 40 kullanıyorum.
Yaşadığınız olumsuz deneyime üzüldüm.Tek başına değirmenin neden olduğu bir durum olmayabilir.Cekirdeginiz toz üretmeye meyilli olabilir bu nedenle başka çekirdeklerle de deneyebilirsiniz isterseniz.Filtrenizi kullananlar genelde memnun ama ben Hario'yu filtre üreticisi olarak görmekte zorlanıyorum,eşte dostta denk gelirseniz birkaç tane de olsa traditional,th3 ve Abaca denemenizi öneririm.Sureler devamlı uzuyorsa dokusleri erken bitirmeye gayret edebilirsiniz,örneğin maks 1:40.Coklu dokusler yapıyorsanız döküş sayısı azaltabilir, su sıcaklığını arttırabilir, ortaya sabit döküş,tur attirma vb. teknikler kullanıyorsanız ara verebilirsiniz isterseniz.Kahve yatağını çok yükseltmek de bu tarz durumlarla sonuçlanabiliyor,bu duruma da dikkat edebilirsiniz isterseniz.Umuyorum probleminiz en kısa sürede çözülür,keyifli fincanlar dilerim ☕.

Moderatörün son düzenlenenleri:
60 klikte farklı farklı kahveler ile denedim, hepsinde süre 2.20-3.00 arasında bitti. Seasoning tamamlanacak miktarda kahve öğütümü yapmadığım halde bu kadar tutarlı sonuçlar aldım. 3 döküş 16gr (50-120-240ml) olacak şekilde demleme yapıyorum.

60 klikte farklı farklı kahveler ile denedim, hepsinde süre 2.20-3.00 arasında bitti. Seasoning tamamlanacak miktarda kahve öğütümü yapmadığım halde bu kadar tutarlı sonuçlar aldım. 3 döküş 16gr (50-120-240ml) olacak şekilde demleme yapıyorum.
60 klikte acı oluyor içemiyorum. Sanırım 66 ya da 68 klik oluyor benim öğütümüm. 15 gr 50/150/250ml demliyorum. 2 farklı çekirdek denedim 4 dk üzerine çıkıyor süzgeç kullanmadan.

Geri