• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kiffa Ev Tipi Kahve Kavurma Makinesi

Alan varsa ve kavururken video çeken olursa hobi olarak seve seve izlerim 😀

Ben aldım. Sanırım en az 20-30 civarında kullanıcı var. Belirtmek isterim ki yeriniz müsait değilse hevesiniz kaçabilir. Örneğin hafta sonu evimin mutfağında yaparım diye düşünmeyin. Garaj veya balkon gibi bir yer gerekli. Açık havada yapmak sadece sıcak havalarda mümkün olur. Ortam soğuk olursa işler karışıyor. 20-30 derece uygun

Kabuk ve duman çıkışı oluyor. iş bitiminde kahveyi hızlı soğutmak amacıyla çeşitli kaplarda sallamak kabukları uçurmak gerekiyor. Bu esnada ortalık batacak. Ben eski 2 tava ile yapıyorum. Geniş kevgir, elek kullanılabilir. Her halükarda b o kabuklar havada uçuşacak.

Motorsuz almayın üzülürsünüz. Elle çevir çevir... nereye kadar.
Bunu alan kişi 2-3 ayda bir değil, sürekli kullanmak isteyecektir. "Haftada bir kavurayım taze kahve içeyim. Çok şey mi istedim" Elle çevirmek mümkün, fakat stabiliteyi bozar, başından 10 saniye ayrılamazsınız, kahve yanar. Motor varsa düşünmeye fırsat olur. K tipi termokupl içeren termometre gerekli. Ölçmeden olur ama eksik kalır. tekrarlanabilir olmaz.

Motoru kendi imkanlarımla ayarladım çok tırmaladım. üçün beşin hesabını yapmayın hazır motor takılmış olarak alınız. Bizim zamanımızda yoktu :)

Son düzenleme:
Ben aldım. Sanırım en az 20-30 civarında kullanıcı var. Belirtmek isterim ki yeriniz müsait değilse hevesiniz kaçabilir. Örneğin hafta sonu evimin mutfağında yaparım diye düşünmeyin. Garaj veya balkon gibi bir yer gerekli. Açık havada yapmak sadece sıcak havalarda mümkün olur. Ortam soğuk olursa işler karışıyor. 20-30 derece uygun

Kabuk ve duman çıkışı oluyor. iş bitiminde kahveyi hızlı soğutmak amacıyla çeşitli kaplarda sallamak kabukları uçurmak gerekiyor. Bu esnada ortalık batacak. Ben eski 2 tava ile yapıyorum. Geniş kevgir, elek kullanılabilir. Her halükarda b o kabuklar havada uçuşacak.

Motorsuz almayın üzülürsünüz. Elle çevir çevir... nereye kadar.
Bunu alan kişi 2-3 ayda bir değil, sürekli kullanmak isteyecektir. "Haftada bir kavurayım taze kahve içeyim. Çok şey mi istedim" Elle çevirmek mümkün, fakat stabiliteyi bozar, başından 10 saniye ayrılamazsınız, kahve yanar. Motor varsa düşünmeye fırsat olur. K tipi termokupl içeren termometre gerekli. Ölçmeden olur ama eksik kalır. tekrarlanabilir olmaz.

Motoru kendi imkanlarımla ayarladım çok tırmaladım. üçün beşin hesabını yapmayın hazır motor takılmış olarak alınız. Bizim zamanımızda yoktu :)
Evet kesinlikle doğru makine dizaynı zaten bu şekilde özellikle yarım burda istenen ve verilen en basit ve uyğun fiyata kahve kavururabilen bir alet.. Kullanıcı bu eksikleri sorun olarak görürse (motor takabilsin, soğutma ve toz toplayıcı )ekleyebilsin diye dizayn edildi.. Zaten birçok kullanıcı şu an hem motor hemde toz toplayıcıya sahip... Ama ev mutfağında duman sorunu 200 /300 grm her kahve kavurma makinesinde olduğu gibi buna bir çözüm üretemedik malasef.. En fazla aspiratör kullanıyoruz... Yeni motorlu modeller dediğiniz gibi daha stabil ve konforlu bir kavurma ortamı sağlıyor.. Tavsiye leriniz ve katkılarınız için tşk ederim 😊

Bu da benden gelsin.

Uzun versiyonu:

Üşengeç olduğum için rulmanları değiştirdim ne termocouple taktım ne de motor. Elle çevire çevire 9-10 kilo kavurmuşumdur. Uygun bi vakitte yeni versiyonunu da alacağım. Evi kokuturum derdiniz varsa Nurgaz benzeri kamp ocağı ile balkonda yapabilirsiniz. Dışarıda hiç kavurmadım ama rüzgarın etkisi olabilir dikkat etmek gerekir. Ben aspiratörü ve camı açıp 2x200 gram kavurdum. Ama hepsinden daha önemlisi ne biliyor musunuz? Komünite, Grubumuz var. Başta @Safak Tayland abi olmak üzere gruptaki diğer abilerimiz yardımcı oluyor. Ayrıca arada toplu yeşil çekirdek alımı hakkında tecrübelerimizi de paylaşıyoruz. Ben öğrenciyken toplu yeşil çekirdek alıp depolayıp ucuza kahve içmek için bu işe girmiştim ama artık tamamiyle zevk meselesi hobim oldu :)

Sadece termometre ve kronometre ile kavrulmuş bi çekirdek :)

IMG_3637.jpg IMG_0780.jpg

Bu makine, kahve kavurmayı gerçekten öğrenmek isteyenler için uygundur.

İlk başta, temelleri atmak için 4-5 kilo kahve kavurmanız gerekiyor. Başlangıç aşamasında -Hiç bilmiyorsanız- kavuruculardan aldığınız kahveler gibi çıktılar almak imkansız. Kırılım da burda yaşanıyor. Espresso çıktısı almak gibi… Her şeyin bi zamanı, süreci var.

Ben, Nurgaz kamp ocağı ile piknik tüpüne bağlayıp kullanıyorum, öneririm. Ocağa tam oturuyor.

Aylık 800-1000gr kahve tüketen bir olarak, 2 aydan beri dışarıdan kahve almadım. Tedarik edebildiğim yeşil çekirdekleri kavurup deneyimliyorum. Büyük bi hata yapmadıktan sonra her çekirdek içilebilir oluyor.

Güzel bir hobi.

kiffada dikkat ettiğimiz bir başka detay kazan içindeki kanatlar ...bu videoda çekirdekleri nasıl kazana yaydıgını ve yukarı doğru nasıl bir burgu ile çekirdekleri taşıdığını görebilirsiniz ...kazan içindeki deliklerden gelen sıcak havaya tam temas saglamak ve homojen kavurma için çok önemli bir detay

bu videoda tanelerin ışık hüzmesine tamasını görebilirsiniz aynen bu şekilde sıcak hava da tüm tanelere ulaşmakta ..bunlar kiffada görünmeyen ama dikkat ettiğimiz detaylar

motorlu modelden 3 adet stoklara eklendi arkadaşlar.. 1 adet de Manuel var

Ekli dosyalar

• IMG-20250604-WA0009.jpg
    IMG-20250604-WA0009.jpg
    42 KB · Görüntüleme: 97
Geri