• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kettle önerileri

Şuan aklımda bu ürün var fakat yapısı nedense bana hiç güven vermiyor. ağırlığı nasıl ve kolu rahatsız ediyor mu demlemelerde. Büyük ve tutma kısmı geldi. kontrol nasıl.
Bende bu kettle' i cafemarkt tan aldım. Satıcı ilgili ve ürün sorunsuz elime geçti.
+ Ları fiyatı, su akışı , hacmi, digital gösterge ve istediğiniz ısıya ayarlama, hızlı ısıtma
- leri ben 1800 rakımda yasadigimdan da olabilir (çay için kullandığımız kettle da aynısını yapıyor) 94 derecenin üstünde kıyametler kopuyor, titremeye başlıyor yoğun buhar veriyor. Üst kapak tam oturmadığı dan titreşim sesi çıkıyor.

Arkadaşım bir süredir kullanıyor. Ben de bir iki defa kullandım. Akış kontrolü iyi ama ben daha iyisini kullanmadığım için karşılaştırma yapamıyorum ancak benim kettle a göre suyu biraz yukarıdan dökmek zorunda kaldım, bu da biraz çalkantıya neden oluyor. Boyut konusunda @noahsark a katılıyorum göründüğünden küçük. Tutma kısmı elde biraz tuhaf hissettiriyor, arkadaşım da bir süredir kullanmasına rağmen aynı şeyi söylüyordu. Sanki elde duruşu doğal değilmiş gibi. Oda sıcaklığından kaynama noktasına ne kadar sürede ısıtıyor, tekrar çalışması için suyun kaç derece düşmesi gerekiyor bunları bilmiyorum, ihtiyaç haline arkadaşı arar sorarım.
Maksimum bütçe bu cihaz değilse konchero'ya da bakmak gerek bence. Arasında 100 lira falan olması lazım.
Ocak üstü düşünürseniz en uygun fiyatlı sanırım benim de kullandığım nurgaz campout.
Ocak üstü ürün gazli ocaklarda da kullanilabiliyor mu? Yoksa sadece elektrikli firinlarda mi kullanilabilir? Kac dakikada 94dereceye getirebiliyorsunuz suyu?

Ocak üstü ürün gazli ocaklarda da kullanilabiliyor mu? Yoksa sadece elektrikli firinlarda mi kullanilabilir? Kac dakikada 94dereceye getirebiliyorsunuz suyu?
Nurgaz campout kast ediyorsunuz sanırım. Kendi sitesinde kartuşlu ocak üstünde kullanılabildiği yazıyor ama evdeki set üstü vb gazlı ocaklarda kullanılabilir mi emin değilim. Ben hiç riske girmeden kararma vs olmasın diye hep elektrikli ocak üstünde kullandım.

Önerilere ve şuan ki bütçeye uygun olarak indirimden nurgaz campout siparişi verdim. Tosla kart ve kupon indirimiyle 140 lira civarı bir fiyata aldım 🥳

Nurgaz campout kast ediyorsunuz sanırım. Kendi sitesinde kartuşlu ocak üstünde kullanılabildiği yazıyor ama evdeki set üstü vb gazlı ocaklarda kullanılabilir mi emin değilim. Ben hiç riske girmeden kararma vs olmasın diye hep elektrikli ocak üstünde kullandım.
Bir dahaki kullanimizda 94 dereceye ne kadar sürede geliyor bakmaniz mumkun mu? Teşekkürler

Bu yukarıda paylaşılan Escobarista (Albohes?) kettle ile timemore fish kıyaslayabilecek olan var mı acaba? Fiyat olarak ikisi baya farklı kademelerde ama ikisi için de fiyatlarına göre çok güzel yorumlar okudum. Elektrikli kettle düşünüyorum ama aldığım zaman çok uzun bir süre sorunsuz kullanmak istiyorum (iyi bakacağım). Bu durumda Timemore daha mı iyi bir seçim olur yoksa Albohes marka kettle ideal midir. Bilgisi olan paylaşabilirse ok sevinirim.

Bu yukarıda paylaşılan Escobarista (Albohes?) kettle ile timemore fish kıyaslayabilecek olan var mı acaba? Fiyat olarak ikisi baya farklı kademelerde ama ikisi için de fiyatlarına göre çok güzel yorumlar okudum. Elektrikli kettle düşünüyorum ama aldığım zaman çok uzun bir süre sorunsuz kullanmak istiyorum (iyi bakacağım). Bu durumda Timemore daha mı iyi bir seçim olur yoksa Albohes marka kettle ideal midir. Bilgisi olan paylaşabilirse ok sevinirim.
@teyyaredenkahve yanilmiyorsam Levent bey iki kettle ida kullandi. Kendisi bilgilendirme yapabilir.

Albohes kettle dusunuyordum bir suredir. Pazartesi siparisi verdim. Soranlar icin yorumlarimi kisaca anlatmak isterim.

Sicaklik konusunda bilindigi gibi hold da calisirkeb 3 derece ustune cikarabiliyor.
Sifirdan ayarladigimda 94 dereceye, 95e cikardi. Suana kadar benim gordugum dereceyi tam noktasinda ayarlayamiyor. Benim demleme deneyimimde 94 dereceye ayarladim 95e cikti kagidi islattim tam demlemeye hazir hale geldim 94e inmisti. Demlemem 2:34saniye surdu bitisteki sicakligi 90 derece idi. Sicaklik konusunda yorumlarim bunlar.

Dokus konusuna gelirsek ben cok begendim. Cok cok ince dokuslere izin veriyor. Kahve yatagina istedigim gibi yaklasabiliyorum. En onemli iki kriterimi karsiladi. Tek kusuru her açidan 90derece dokus saglayamiyor, 2000tl uzeri kettle lar ile oldugu gibi. Geri kalan dokus ozellikleri benim icin kusursuz.

Genel olarak ben kettle i begendim. Bu fiyatlarda dokusu bukadar iyi kettle bulunmuyor. İsitmadaki derece problemlerini ise dokus kontrolu ve fiyati ile affettirdi.

ben kısa zaman önce nurgaz campout demliğimi sattım, bu yukarıdaki escobaristanın getirdiği kettle dan alacaktım. sonra karar değiştirdim ve elektrikli kettle için biraz daha beklemeye karar verdim, beklediğim sürede bütçem de artarsa timemore ya da brewista kettle alma gibi bir planım var.
fakat bu süre geçene kadar forumda görüp akışını çok beğendiğim epinoxun barista kettleını aldım. çok yavaş akışa izin verdiği gibi en hızlı akışlarda bile dik açısını koruyor. akışını timemore fish e çok benzettim. yaklaşık 15 20 gündür kullanıyorum çok memnunum şu ana kadar hiçbir eksiği yok.
ilgilenen olursa diye linki aşağıya bırakıyorum.

ben kısa zaman önce nurgaz campout demliğimi sattım, bu yukarıdaki escobaristanın getirdiği kettle dan alacaktım. sonra karar değiştirdim ve elektrikli kettle için biraz daha beklemeye karar verdim, beklediğim sürede bütçem de artarsa timemore ya da brewista kettle alma gibi bir planım var.
fakat bu süre geçene kadar forumda görüp akışını çok beğendiğim epinoxun barista kettleını aldım. çok yavaş akışa izin verdiği gibi en hızlı akışlarda bile dik açısını koruyor. akışını timemore fish e çok benzettim. yaklaşık 15 20 gündür kullanıyorum çok memnunum şu ana kadar hiçbir eksiği yok.
ilgilenen olursa diye linki aşağıya bırakıyorum.

Hocam brewistalar bile en hizli akisda dik 90 dereceyi koruyamiyor. Epinox kettle i cok merak ettim acikcasi saskinlik icinde.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2021-03-24-19-03-46-966_com.google.android.youtube.jpg
    Screenshot_2021-03-24-19-03-46-966_com.google.android.youtube.jpg
    29.5 KB · Görüntüleme: 70
Hocam brewistalar bile en hizli akisda dik 90 dereceyi koruyamiyor. Epinox kettle i cok merak ettim acikcasi saskinlik icinde.
yarın gün içinde video yüklemeyi becerebilirsem atmayı deneyeceğim. @DenizKSK videolarından görüp almıştım. başka bir kettle kullanma fırsatım yok belki ondan öyle gelmiştir ama akışı artırınca arasındaki açı çok fazla artmıyor, en yavaşla en hızlı arasında çok açı değişmiyor diyeyim.

Şuan aklımda bu ürün var fakat yapısı nedense bana hiç güven vermiyor. ağırlığı nasıl ve kolu rahatsız ediyor mu demlemelerde. Büyük ve tutma kısmı geldi. kontrol nasıl.

Bu kettle ı 3 yıl kullandım sanırım. Tek problemi sıcaklık ayarıydı. 93 e ayarlıyordunuz bittiğinde 94-95 e gidiyordu bir süre sonra tanıyorsunuz. 91 e ayarlıyorsunuz 93 getiriyor.

Döküş kontrolü muazzamdı.

Bu kettle ı 3 yıl kullandım sanırım. Tek problemi sıcaklık ayarıydı. 93 e ayarlıyordunuz bittiğinde 94-95 e gidiyordu bir süre sonra tanıyorsunuz. 91 e ayarlıyorsunuz 93 getiriyor.

Döküş kontrolü muazzamdı.
Mukemmeliyetci bir insan oldugumdan en kucuk aci degisikligi bile dikkatimi cekti. Yoksa dokus kontrolu gercekten muazzam.

Albohes kettle dusunuyordum bir suredir. Pazartesi siparisi verdim. Soranlar icin yorumlarimi kisaca anlatmak isterim.

Sicaklik konusunda bilindigi gibi hold da calisirkeb 3 derece ustune cikarabiliyor.
Sifirdan ayarladigimda 94 dereceye, 95e cikardi. Suana kadar benim gordugum dereceyi tam noktasinda ayarlayamiyor. Benim demleme deneyimimde 94 dereceye ayarladim 95e cikti kagidi islattim tam demlemeye hazir hale geldim 94e inmisti. Demlemem 2:34saniye surdu bitisteki sicakligi 90 derece idi. Sicaklik konusunda yorumlarim bunlar.

Dokus konusuna gelirsek ben cok begendim. Cok cok ince dokuslere izin veriyor. Kahve yatagina istedigim gibi yaklasabiliyorum. En onemli iki kriterimi karsiladi. Tek kusuru her açidan 90derece dokus saglayamiyor, 2000tl uzeri kettle lar ile oldugu gibi. Geri kalan dokus ozellikleri benim icin kusursuz.

Genel olarak ben kettle i begendim. Bu fiyatlarda dokusu bukadar iyi kettle bulunmuyor. İsitmadaki derece problemlerini ise dokus kontrolu ve fiyati ile affettirdi.
Yaptığım testlerde ilginç şeylere rastladım. 500-600 ml arası doldurduğumda ayarladigimdan üç derece yukarı çıkıyor. 600-650 ml den sonrasında iki derece yukarı çıkıyor. 1 litre şimdiye kadar hiç isitmadim ama heralde su arttıkça ölçüm de duzgun hale geliyor :D

Yaptığım testlerde ilginç şeylere rastladım. 500-600 ml arası doldurduğumda ayarladigimdan üç derece yukarı çıkıyor. 600-650 ml den sonrasında iki derece yukarı çıkıyor. 1 litre şimdiye kadar hiç isitmadim ama heralde su arttıkça ölçüm de duzgun hale geliyor :D
Hocam bazen her sartta 90derece dik akmasada, kesinlikle kahve yatagini rahatsiz etmeyecek bir aci ve kontrol sagliyor.

Merhaba, daha önceli gönderilerde konuşulmuş olan bu kettle'dan aldım, Escobarista markası altında.

Fiyatı mukabilinde beklentim elbette çok yüksek değildi, 90-95 derece aralığında suyu tutsa benim için yeterli bir performanstı. Öncelikle ürün materyal olarak hiç fena değil; su döküşü ise son derce başarılı.
Yaşadığım problem ürünün tabladan kaldırıldıktan sonra kendini resetlemesi ve ayarlanan sıcaklığı hatırlamaması. 92 derceceye ayarlayıp 3 döküşte demleme yapmak istiyorsanız, üç defa ayar yapmanız gerekiyor; bu da neredeyse 30 defa tuşa basmak demek. Bu şekilde ocak üstü kettle ve termometre ile daha kolay demleme yapılabiliyor diyebilirim.
Bu şekilde kullanmak benim açımdan anlamsız, bugün elime ulaşan ürünü maalesef yarın iade edeceğim.
Ürün kahve demlemeden ziyade çay türevi için üretilmiş gibi. Yani sıcaklığı ayarlayıp kaynatacaksınız ve ideal sıcaklıkta suyu dökeceksiniz. Kahve gibi parçalı su dökerek demlenen içecekler için üretilmemiş diyebilirim.
Ürünü almayı düşünenler açısından faydalı olur umarım.

Geri