• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Keçi Geçti

Öncelikle "uzay çöplüğüne" hoşgeldiniz Kamil Bey. Ne yazık ki yine anlamsız kelimeler sarfetmişsiniz, bir anlam teşkil etmiyor. Görünen köy kılavuz istemiyor. Ayrıca son cümlelerinizdeki Eskişehir'in küçük olduğu ve karşılaşabilme ihtimalimizden bahsetmişsiniz, bu üstü kapalı bir tehdit midir? Ona göre hareket edeceğim çünkü. Ben kimseden korkacak ya da çekinecek bir insan değilim, gelmememin sebebi daha çok saldırgan ve ötekileştirme kişiliği taşıyan bir insan olduğunuzu düşünmem. Size göre herkes ocu ya da bucu. Ve haklısınız, yaşasın kahve emekçileri. Lâkin yasayabilmeleri için tanınmaları gerekiyor. Yoksa sözcükler ne yazık ki boş kalıyor.
Sevgili portatif üzerinize neden alındınız? Size aylar önce gelin kahve içelim teklifinde bulunmuştuk zaten. Siz gelmediniz ve diyoruz ki karşılaştığımızda size anlatı yaparız. Ama gerek yok gelin kahve içelim. Tehdit değil bir öneri bu. Buraya gelmeden, habersizce fikir üretmeniz hiç hoş olmamış. Olmuyor. Yeniden ve yeniden söyleme gerek yok sanırım. Eğer gelmiyorsanız lütfen kulaktan duyma sözlerle üretime geçmeyin. Hadi gelin lütfen kahve içelim.

Kendileriyle uzun tartışmalarım sonucunda öğrendiğim yegane şey, nitelikten bahsedip, nitelikli kahvenin ne olduğunu gram bilmeyen işletme. En nitelikli saydıkları kahveleri Burtukaana ona da kafalarından 89 puan vermişler. Bu kahve yıkama istasyonundan çıkarken bile bu puanla çıkmıyor. Tedarik bilgisi, yıkama istasyonu konusunda kesinlikle bilgi paylaşılmıyor. Sorulduğu zaman ise terslenmekle yüz yüze kalabiliyorsunuz. Şahsen ben nazikçe sorduğumda bana biz çok tersizdir çarparız valla şeklinde bir açıklamaları olmuştu. Ayrıca bu forum ve paylaşım yapanların ya da en azından benim paylaştığım makale ve yazılar hakkında boş ve uzay çöplüğü şeklinde bir yorumları olmuştu. Profilimden uzay çöplüğü tadındaki yazılarıma göz atabilirsiniz. Eskişehir'deki kanı deli akan solcu gençleri sosyalist popülistlik yaparak kendine çekmeyi başaran bir kahvecidir kendileri. Ayrıca fiyatlarına bakacak olursanız bir sosyalist olarak da parayı hiç sevmezler. :) Bana özelden yazarsanız size Eskişehir'de işini çok daha layıkıyla yapan işletmeler önerebilirim.
Neyse ki Tanrının sevdiği kullarıymışız. Bak güzel kardeşim silmişsin ergenler gibi mesajlarını ama kayıt etmiş Keçi serkeşlerden biri. Öncelik bu mesaj akışı tabi ki. Sonralık ise zaten az ve değerli olan zamanımız çalındığı için bir kaç söz. Forumun giriş sayfasındaki 3. nesil anlatımı tamamen sistem uyarlaması. Eğer 1. nesili 'instant coffee' alırsak; Çoban Kaldiyi, Keçileri, Şazeli'yi, Osmanlı İmparatorluğunu, Viyanadaki ilk kahve dükkanını ve tüm geçmişi unutmuş oluruz. Silmiş ve büyük şirketlerin kötü granülü ile başlangıç yapmış oluruz. Demek istediklerimizde tam burada başlıyor. Arama motorlarından işi öğrenenler mi dersin, evde demleyip emekleri boşa çıkaranlar mı?
Neyse yeter biraz pozitif.
Dört sene oldu ve emeğimiz dışında hiç bir şeyi hayatımıza almadık. Sosyalizm kelime anlamı üzerinden değerlendirirsek, söylemler doğru. Fakat emek, her gün gitgide artan tecrüme, yokluğu paylaşmak, kahveye saygı ve ticari amaçlar edinmeden devam eden bir yapı burası. İdeolojik söylemlerle uzaktan yakından alakası yok. İçinde bulunulursa devrimin gerçekten koklanabileceği bir yer. Ve evet devrim oldu ama haberdar değilsiniz. Çünkü o güzel kafalarınızı tvden ayırmadınız.
Su satılmıyor.
Sadece kahve.
Şeker hiç olmadı.
Paranız olmadığında kahvemizi paylaşıyoruz.
Doğaya her zaman destek ve içiçe.
Tüketim sınırlarını daraltıp, çıkan çöpe bile saygı var.
Bazılarını sıralamak anlamsız ama bizi birileriyle kıyaslamadan şekersiz bir kahve dükkanı işlettiğimizi bilmeniz gerekir. Bu zor şartlarda, bu yozlaşma anlarında bile bozmadan ilerlemek zor ama biz buna değer veriyoruz.
Şimdi,
bir yanda bizim senelerdir bu işin içinde olmamız ve hayat akarken kahveyle direniş ve beslenmemiz,
diğer yanda bu ve buna benzer popi kültüre hitap eden forumların kişicikleri, sonradan baristalar, ticari amaçlar, övgü bekleyen demleyiciler,
ve almamız gerekiyormuş gibi nitelendirdiğiniz SCA belgeleri.
Herkesin, tecrübe gözetmeden parası olduğunda ulaşabileceği sertifikalar, şirketleşmiş kahveciler, kilolarca kavurmalar, dedikodularla satışlar, bok atmalar, kötülemeler, hiç olmayan pozitif eleştiriler, hiç bitmeyecek ve biz bunun çok farkındayız.
Sizde olun.
Hala ve hala kapımız açık herkese.

Ekli dosyalar

• 124463738_724622835078172_4009277766495623725_n.jpg
    124463738_724622835078172_4009277766495623725_n.jpg
    65.9 KB · Görüntüleme: 249
  • 124960116_370100420920641_608443593152621738_n.jpg
    124960116_370100420920641_608443593152621738_n.jpg
    105.7 KB · Görüntüleme: 252
  • 125025090_901344777065932_6656766001479951001_n.jpg
    125025090_901344777065932_6656766001479951001_n.jpg
    112.4 KB · Görüntüleme: 246
  • 125051991_349809136318398_2858437834125139914_n.jpg
    125051991_349809136318398_2858437834125139914_n.jpg
    102 KB · Görüntüleme: 239
  • 125072534_2854966654738571_6007716484873119518_n.jpg
    125072534_2854966654738571_6007716484873119518_n.jpg
    91.3 KB · Görüntüleme: 230
  • 125256337_665374854167116_6224610864962513535_n.jpg
    125256337_665374854167116_6224610864962513535_n.jpg
    105.5 KB · Görüntüleme: 246
Neyse ki Tanrının sevdiği kullarıymışız. Bak güzel kardeşim silmişsin ergenler gibi mesajlarını ama kayıt etmiş Keçi serkeşlerden biri. Öncelik bu mesaj akışı tabi ki. Sonralık ise zaten az ve değerli olan zamanımız çalındığı için bir kaç söz. Forumun giriş sayfasındaki 3. nesil anlatımı tamamen sistem uyarlaması. Eğer 1. nesili 'instant coffee' alırsak; Çoban Kaldiyi, Keçileri, Şazeli'yi, Osmanlı İmparatorluğunu, Viyanadaki ilk kahve dükkanını ve tüm geçmişi unutmuş oluruz. Silmiş ve büyük şirketlerin kötü granülü ile başlangıç yapmış oluruz. Demek istediklerimizde tam burada başlıyor. Arama motorlarından işi öğrenenler mi dersin, evde demleyip emekleri boşa çıkaranlar mı?
Dört sene oldu ve emeğimiz dışında hiç bir şeyi hayatımıza almadık. Sosyalizm kelime anlamı üzerinden değerlendirirsek, söylemler doğru. Fakat emek, her gün gitgide artan tecrüme, yokluğu paylaşmak, kahveye saygı ve ticari amaçlar edinmeden devam eden bir yapı burası. İdeolojik söylemlerle uzaktan yakından alakası yok. İçinde bulunulursa devrimin gerçekten koklanabileceği bir yer. Ve evet devrim oldu ama haberdar değilsiniz. Çünkü o güzel kafalarınızı tvden ayırmadınız.
Su satılmıyor.
Sadece kahve.
Şeker hiç olmadı.
Bazılarını sıralamak anlamsız ama bizi birileriyle kıyaslamadan şekersiz bir kahve dükkanı işlettiğimizi bilmeniz gerekir. Bu zor şartlarda, bu yozlaşma anlarında bile bozmadan ilerlemek zor ama biz buna değer veriyoruz.
Şimdi,
bir yanda bizim senelerdir bu işin içinde olmamız ve hayat akarken kahveyle direniş ve beslenmemiz,
diğer yanda bu ve buna benzer popi kültüre hitap eden forumların kişicikleri, sonradan baristalar, ticari amaçlar, övgü bekleyen demleyiciler,
Herkesin, tecrübe gözetmeden parası olduğunda ulaşabileceği sertifikalar, şirketleşmiş kahveciler, kilolarca kavurmalar, dedikodularla satışlar, bok atmalar, kötülemeler, hiç olmayan pozitif eleştiriler, hiç bitmeyecek ve biz bunun çok farkındayız.
Sizde olun.

Hahahahaha kafaniza göre cekirdeklerinize puan vermissiniz, lafi uzattikca uzatip hakli cikmaya calisiyorsunuz😁😁
"biz 3. dalga kahvecisi değiliz" diyin bitsin gitsin mesele, sizden şeffaflık beklemeyiz biz de.

Rezalet puanım 10/10

Bence de herkes görsün yani enteresan

Su satılmıyor.
Sadece kahve.
Şeker hiç olmadı.
Şimdi,
Sizde olun.

Arkadaşım, ne ne söylediğiniz belli ne de neyi savunduğunuz, belli ki kafalar karışık orada epey! Tabii ki ticaretinizi yapın, emeğinizin karşılığını da umarım alırsınız ama ben yaptım oldu'yla olmuyor bu işler... Size göre hiç bir genel geçer kriter yok, olmamalı da, öyle mi! E o kendi kendinize verdiğiniz puanlar neyin nesi o zaman, ne işe yarıyorlar!? Ya neyse, fazla söze gerek yok, geçiniz... Ayrıca kusura bakmayın ama kimseye öyle kolay parmak sallayamazsınız! İçeriğinden bağımsız olarak kişilerle özel yazışmaları burada paylamanız da cabası!

Bence bu işin ticareti ile uğraşan insanlar üsluplarına çok dikkat etmeliler, hatta ben olsam hiç bir şart altında burada kimseyle polemiğe girmemeye çalışırım...

Moderatörün son düzenlenenleri:
Bu nasıl bir üslup bilmemezlik, kabalık, ofansifliktir? Mesajlaşmaları paylaşmanız özellikle iyi olmuş, size güzelce laf anlatmaya çalışan bir bireye nasıl konuştuğunuz görünüyor açıkça. Eskişehir’de yaşayan biri olarak gitmeyeceğim ve gidilmemesini de önereceğim.

romeo ve juliet tadında cevaplar veren bir kavurucu yorumlarını okudum, eğlenceliydi
sanki Kamil bey işin makarasında gibi bir izlenim bıraktı ben de tarzıyla :rolleyes:

neyse, daha önce de bahsetmiştim üst postlarda kendierinden Ethiopia Burtukaana ve Rwanda Mahembe sipariş etmiştim

kahvelerinin her ikisini de V60 olarak hem iş yerimde hem de evde tüketiyorum,
genel yorumum;
* Ethiopia Burtukaana, kötü bir kahve asla değil, biraz fazla kavrum buldum, tekrar alınır mı? evet alınır ama değerlendirme de alt sıralarda :sneaky:
ama 89 puan alamaz :cool:
* Rwanda Mahembe; benim damak tadıma çok uymadı, bu çekirdekte fazla kavrum bana göre, tekrar alınır mı? ben almam

hey maşallah, yanmış kavrulmuş ortalık!

yazarken tarz ve üslup kasıcam diye cümleleri ağdalara bulayıp anlaşılamamak mı dersin, atara atar gidere gider diyerek yangına benzin dökmek mi... ne ararsan var :love:

Herkese her an cevap yazamam arkadaşlar. Boş zamanlarımda size yazar olurum. Şimdiden yazılar gecikirse kusuruma bakmayın. Biz 3. nesil kahve temsilcisiyiz. Burada da yanlışlıklarınız var. Tabela bazlı çalışmıyoruz. 3. nesile destek veren bir temsilcilik. Yazdıklarımızı silmicez tabi ki. Linç kültürüne alışmış bir güruh var karşımızda. Ama yenilemek isterim ki bu ilk değil. Evet polemiğe girmek değil niyetimiz fakat doğru olanları paylaşmaktan yanayız. Dediğim gibi başkalarını överken yersiz, bizi habersiz yerin dibine sokanlara sözümüz. Bu işin emek tarafındayız ve kimseye yedirme niyetinde değiliz. Tamam sizi fazla yormayalım, daha da yazmayalım isteriz. Tavsiye bırakıp bir süre sizlere veda ediyoruz.

Özel mesaj paylaşmanın kanunen sakıncalı olduğunu hatırlıyorum, bu sebeple... Yoksa şu üslup ibret-i forum için kalmalı...
5237 sayılı TCK
Haberleşmenin gizliliğini ihlal
Madde 132 -
(3) Kendisiyle yapılan haberleşmelerin içeriğini diğer tarafın rızası olmaksızın hukuka aykırı olarak alenen ifşa eden kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (Ek Cümle: 02.07.2012 - 6352 S.K/Madde 79) İfşa edilen bu verilerin basın ve yayın yoluyla yayımlanması halinde de aynı cezaya hükmolunur.

5237 sayılı TCK
Haberleşmenin gizliliğini ihlal
Madde 132 -
(3) Kendisiyle yapılan haberleşmelerin içeriğini diğer tarafın rızası olmaksızın hukuka aykırı olarak alenen ifşa eden kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (Ek Cümle: 02.07.2012 - 6352 S.K/Madde 79) İfşa edilen bu verilerin basın ve yayın yoluyla yayımlanması halinde de aynı cezaya hükmolunur.
Ne demem gerekir özür dilemem mi? Ve söylüyorum, ben tek siz hepiniz. Olay böyle buralara geldiyse devam edelim derim. Daha önce hiç dönmedim yolumdan. Sisteminizle, çürümüş içlerinizle kavgaya her daim varım. Buyrun. Sizinle yüzyüze gelmekten mennuniyet duyarım. Ama kabul edin tadım yapmak ve puanlamak iyi fikirdi. Sevgilerle.

Geri