• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Tetra N Roastery olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Keçi Geçti

İsim
Fatih
Daha fazla  
İsim
Fatih
Espresso Makinesi
Lelit Victoria; Arçelik K3185
Değirmen
Eureka Mignon Specialita, Comandante C40, Timemmore C2
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Geçenlerde Eskişehir'e gittiğimde espressosunu deneyip beğenince mekan sahibiyle konuştum. Kendi kahvelerini kavuruyorlarmış; denediğim en iyi çekirdeklerden biriydi. Farklı bir şeyler denemek isterseniz veya düzgün bir kahve içmek için uğramak isterseniz tavsiye ederim. Bu arada ben espresso için kavrulmuş El Salvador'u denemiştim. Ayrıca mekan olarak da hayli ilginç.

 
Kendileriyle uzun tartışmalarım sonucunda öğrendiğim yegane şey, nitelikten bahsedip, nitelikli kahvenin ne olduğunu gram bilmeyen işletme. En nitelikli saydıkları kahveleri Burtukaana ona da kafalarından 89 puan vermişler. Bu kahve yıkama istasyonundan çıkarken bile bu puanla çıkmıyor. Tedarik bilgisi, yıkama istasyonu konusunda kesinlikle bilgi paylaşılmıyor. Sorulduğu zaman ise terslenmekle yüz yüze kalabiliyorsunuz. Şahsen ben nazikçe sorduğumda bana biz çok tersizdir çarparız valla şeklinde bir açıklamaları olmuştu. Ayrıca bu forum ve paylaşım yapanların ya da en azından benim paylaştığım makale ve yazılar hakkında boş ve uzay çöplüğü şeklinde bir yorumları olmuştu. Profilimden uzay çöplüğü tadındaki yazılarıma göz atabilirsiniz. Eskişehir'deki kanı deli akan solcu gençleri sosyalist popülistlik yaparak kendine çekmeyi başaran bir kahvecidir kendileri. Ayrıca fiyatlarına bakacak olursanız bir sosyalist olarak da parayı hiç sevmezler. :) Bana özelden yazarsanız size Eskişehir'de işini çok daha layıkıyla yapan işletmeler önerebilirim.
 
@PortatifBarista benim sizin kadar bir muhabbetim olmadı kendileriyle. Ama benim de faydalandığım makalelere çöp demeleri hiç olmadı. Üzüldüm açıkçası.
 
Daha bu haftasonu, instagramda denk gelip esporesso içmeye gittim buraya. Sitelerindne vs. de anlaşılacağı üzere kendilerince bir felsefeleri ya da hayata bakışları var. Yakından tanımadığım için bu konuda pek yorum yapmak istemem. Kahve kavurma konusunda, çekirdek tedariği konusunda vs. sohbet de ettik, hatta kulüpten de bahsettim ya haberleri yoktu kulüpten ya da haberleri yokmuş gibi davrandılar bilemiyorum :D. @PortatifBarista'nın bahsettiği puanlama olayından falan da konuştuk, daha önce kendileri puanladıkları için tepki gödrüklerini söyledi, hatta yanlış anlamıdysam bakış açısını değiştirmiş ve bir sca sertifika programına gidecekmiş. Ben de puanlama ve nitelik konusunda bazı kuralların olması gerektiğini kendimce açıkladım, açıkçası beni terslemedi hatta kabul etti diyebilirim dediklerimi, belki de düşününce @PortatifBarista 'yı haklı buldular :).
Evde kompresso ile denemeler yapmak istediğimden ve elimdeki çekirdekler de kompresso için biraz fazla açık kavrulmuş olduğu için bir paket de espresso çekirdeği aldım buradan. Maalesef çekirdekler rengarenk ve pek koyu kavrum da sayılmazlar. Denemiş oldum ama bir daha gidip çekirdek vs. alacağımı sanmıyorum.

Dip not: @PortatifBarista Eskişehir için özellikle esporesso özelinde önerilere açığım, aslında herkese açık yazsan belki başka insanlar da yararlanır.
 
Daha bu haftasonu, instagramda denk gelip esporesso içmeye gittim buraya. Sitelerindne vs. de anlaşılacağı üzere kendilerince bir felsefeleri ya da hayata bakışları var. Yakından tanımadığım için bu konuda pek yorum yapmak istemem. Kahve kavurma konusunda, çekirdek tedariği konusunda vs. sohbet de ettik, hatta kulüpten de bahsettim ya haberleri yoktu kulüpten ya da haberleri yokmuş gibi davrandılar bilemiyorum :D. @PortatifBarista'nın bahsettiği puanlama olayından falan da konuştuk, daha önce kendileri puanladıkları için tepki gödrüklerini söyledi, hatta yanlış anlamıdysam bakış açısını değiştirmiş ve bir sca sertifika programına gidecekmiş. Ben de puanlama ve nitelik konusunda bazı kuralların olması gerektiğini kendimce açıkladım, açıkçası beni terslemedi hatta kabul etti diyebilirim dediklerimi, belki de düşününce @PortatifBarista 'yı haklı buldular :).
Evde kompresso ile denemeler yapmak istediğimden ve elimdeki çekirdekler de kompresso için biraz fazla açık kavrulmuş olduğu için bir paket de espresso çekirdeği aldım buradan. Maalesef çekirdekler rengarenk ve pek koyu kavrum da sayılmazlar. Denemiş oldum ama bir daha gidip çekirdek vs. alacağımı sanmıyorum.

Dip not: @PortatifBarista Eskişehir için özellikle esporesso özelinde önerilere açığım, aslında herkese açık yazsan belki başka insanlar da yararlanır.
Geri bildirimin için çok teşekkür ederim. Verdiğin haberler gerçekten sevindirici. Her insan hata yapabilir, önemli olan ders çıkarabilmek.
 
Tabi ki naçizane kendi beğendiğim işletmeler hakkında önerilerde bulunabilirim.

Kahve kavurma ve demleme konusunda en iyisi şimdiye kadar gördüğüm kadarıyla Coffee Ciel olarak söyleyebilirim. Hem ticari hem de nitelikli kahve kavrumu yapıyorlar. Bünyelerinde genelde 20 çeşit kahveleri oluyor. Bu çekirdeklerin 4 adeti genelde nitelikli oluyor. Bunlara ek olarak çok güzel fiyat performans çekirdekleri de mevcut. Kahvelerinin yanı sıra tatlılarının nitelikli olduğunu söyleyebilirim. Genelde tatlılarını kendi kavurdukları kakao çekirdekleriyle yapıyorlar. Beyaz un yerine daha farklı siyez unu ya da burçak tarzı şeyler kullanıyorlar.

Bunun haricinde Habitat Donut and Coffee isimli bir işletme var. Çekirdeklerini Kronotroptan alıyorlar. Baristaları 17 yaşında çok başarılı bir genç. İleri de Türkiye'de tanınan bir arkadaş olacağını söyleyebilirim. Kendi dükkanlarına has profillettikleri Kronotrop Çekirdeğini Mert adlı arkadaştan Espresso olarak içmenizi tavsiye edebilirim. Buna ek olarak Eskişehiri'n belki de en Premium çekirdeklerinden birisi olan Hollandalı Keen Coffee ye ait kahveleri de mevcut. Bunlar da istenirse paket olarak istenirse demleme şeklinde orada içilebiliyor. Özellikle Uganda Zira Empisa kahvesini v60 olarak içmenizi ısrarla tavsiye ederim. Kahveden bariz bir şekilde rom tadı alınıyor.

Bunun haricinde özellikle demleme konusunda sizleri tatmin edecek Opia Coffee adlı yeni açılan bir mekan var. Genelde Probador Colectiva çekirdekleri kullanıyorlar. Bu mekanda nitelikli kahveye gönül vermiş bir hobi cinin açmış olduğu işletme.

İtalyan Coffee şubeleri var. Bu işletmelerde de Petra Coffee çekirdekleri demlenmekte ve satılmakta. Bunun yanında Boxx coffee ve William Zinnehanın çekirdekleri de mevcut. Buradan da bir fincan kahve içmenizi öneririm.

Son olarak Pack adında bir mekan var. Burada da Coffee Depertmant, Boxx ve Kronotrop çekirdekleri mevcut. Buradaki içtiğim Kronotrop Costa Rica Las Lajas kahvesinden çok memnun kalmıştım. Hayatımda en çok aroma tahmini yapabildiğim ender fincanlardandı. Tam olarak 6 farklı aroma aldım diyebilirim.
 
Tabi ki naçizane kendi beğendiğim işletmeler hakkında önerilerde bulunabilirim.

Kahve kavurma ve demleme konusunda en iyisi şimdiye kadar gördüğüm kadarıyla Coffee Ciel olarak söyleyebilirim. Hem ticari hem de nitelikli kahve kavrumu yapıyorlar. Bünyelerinde genelde 20 çeşit kahveleri oluyor. Bu çekirdeklerin 4 adeti genelde nitelikli oluyor. Bunlara ek olarak çok güzel fiyat performans çekirdekleri de mevcut. Kahvelerinin yanı sıra tatlılarının nitelikli olduğunu söyleyebilirim. Genelde tatlılarını kendi kavurdukları kakao çekirdekleriyle yapıyorlar. Beyaz un yerine daha farklı siyez unu ya da burçak tarzı şeyler kullanıyorlar.

Bunun haricinde Habitat Donut and Coffee isimli bir işletme var. Çekirdeklerini Kronotroptan alıyorlar. Baristaları 17 yaşında çok başarılı bir genç. İleri de Türkiye'de tanınan bir arkadaş olacağını söyleyebilirim. Kendi dükkanlarına has profillettikleri Kronotrop Çekirdeğini Mert adlı arkadaştan Espresso olarak içmenizi tavsiye edebilirim. Buna ek olarak Eskişehiri'n belki de en Premium çekirdeklerinden birisi olan Hollandalı Keen Coffee ye ait kahveleri de mevcut. Bunlar da istenirse paket olarak istenirse demleme şeklinde orada içilebiliyor. Özellikle Uganda Zira Empisa kahvesini v60 olarak içmenizi ısrarla tavsiye ederim. Kahveden bariz bir şekilde rom tadı alınıyor.

Bunun haricinde özellikle demleme konusunda sizleri tatmin edecek Opia Coffee adlı yeni açılan bir mekan var. Genelde Probador Colectiva çekirdekleri kullanıyorlar. Bu mekanda nitelikli kahveye gönül vermiş bir hobi cinin açmış olduğu işletme.

İtalyan Coffee şubeleri var. Bu işletmelerde de Petra Coffee çekirdekleri demlenmekte ve satılmakta. Bunun yanında Boxx coffee ve William Zinnehanın çekirdekleri de mevcut. Buradan da bir fincan kahve içmenizi öneririm.

Son olarak Pack adında bir mekan var. Burada da Coffee Depertmant, Boxx ve Kronotrop çekirdekleri mevcut. Buradaki içtiğim Kronotrop Costa Rica Las Lajas kahvesinden çok memnun kalmıştım. Hayatımda en çok aroma tahmini yapabildiğim ender fincanlardandı. Tam olarak 6 farklı aroma aldım diyebilirim.
Harika öneriler, teşekkür ederim. Sanırım sıradaki gelişimde Coffee Ciel'i deneyeceğim ilk olarak.
 
Ethiopia Burtukaana ve Rwanda Mahembe sipariş ettim, elime bugün ulaştı
hatta paketlerin üzerinde kavrum tarihleri yazmıyordu üzerlerinde, aradım gerekli olan bilgiyi, zaten 1-2kg kavurduklarını, kendi paketlediğini
bunda hatalarının olduğunu yazmalarının gerektiğini ve kavrum tarih ve sürecin, durumu kibar bir dille aktardı, biraz da sohbet ettik, yaptıkları işten ve bağlılıklarından bahsetti vs hoş sohbet şeklinden noktaladık.

bakalım, çekirdekleri denedikten sonra da yorum yaparım, fikrim hangi yönde olacak





 
Kendileriyle uzun tartışmalarım sonucunda öğrendiğim yegane şey, nitelikten bahsedip, nitelikli kahvenin ne olduğunu gram bilmeyen işletme. En nitelikli saydıkları kahveleri Burtukaana ona da kafalarından 89 puan vermişler. Bu kahve yıkama istasyonundan çıkarken bile bu puanla çıkmıyor. Tedarik bilgisi, yıkama istasyonu konusunda kesinlikle bilgi paylaşılmıyor. Sorulduğu zaman ise terslenmekle yüz yüze kalabiliyorsunuz. Şahsen ben nazikçe sorduğumda bana biz çok tersizdir çarparız valla şeklinde bir açıklamaları olmuştu. Ayrıca bu forum ve paylaşım yapanların ya da en azından benim paylaştığım makale ve yazılar hakkında boş ve uzay çöplüğü şeklinde bir yorumları olmuştu. Profilimden uzay çöplüğü tadındaki yazılarıma göz atabilirsiniz. Eskişehir'deki kanı deli akan solcu gençleri sosyalist popülistlik yaparak kendine çekmeyi başaran bir kahvecidir kendileri. Ayrıca fiyatlarına bakacak olursanız bir sosyalist olarak da parayı hiç sevmezler. :) Bana özelden yazarsanız size Eskişehir'de işini çok daha layıkıyla yapan işletmeler önerebilirim.
Klasik :) Tek vakaları da bu değil. Kendi kavurmaya başladığından beri gitmedim. Ama giden tanıdıklar da çok övmedi. Eskişehir'de bundan 3-4 yıl önce kahve evleri çok daha özenliydi. İlk roaster Black Cat vardı, ortalık sakindi. Sonra bir anda her yer kahve dükkanı olmaya başladı. İlk açılanlar gerçekten güzeldi, bir süre öyle devam ettiler. Ama şimdi Eskişehir'de kahve dükkanı olup kahve kavuran da varsa, masraftan kısmak için yapıyordur. Nitelikle çok bağlantısı kalmamıştır. Ciel'i ayrı tutarak söylüyorum, o kafeden ziyade kavrum ağırlıklı çalışıyor, fena da değiller.

Önceden Coffe Collective aboneliği olan, her daim mutlaka alternatif bir single orijin espresso yapan, Department, Boxx, Petra çekirdekleri eksik olmayan güzide bir coffee house vardı mesela, şimdi ucuzundan çekirdek alıp kavuruyor, çoğunlukla da degassing falan beklemeden servis ediyor. :) İyi iş yapan bir kaç yeri tenzih ederek söylüyorum, adım başı kafe dolan Eskişehir'de nitelikli kahve piyasası bu şekilde. Ben artık dışarıda para vermek istemiyorum drip kahveye o yüzden. Espresso için de nazımın geçeceği bir barista varsa iyi kalibre etmesini istiyorum, ki çoğu zaman o da olmuyor.
 
Klasik :) Tek vakaları da bu değil. Kendi kavurmaya başladığından beri gitmedim. Ama giden tanıdıklar da çok övmedi. Eskişehir'de bundan 3-4 yıl önce kahve evleri çok daha özenliydi. İlk roaster Black Cat vardı, ortalık sakindi. Sonra bir anda her yer kahve dükkanı olmaya başladı. İlk açılanlar gerçekten güzeldi, bir süre öyle devam ettiler. Ama şimdi Eskişehir'de kahve dükkanı olup kahve kavuran da varsa, masraftan kısmak için yapıyordur. Nitelikle çok bağlantısı kalmamıştır. Ciel'i ayrı tutarak söylüyorum, o kafeden ziyade kavrum ağırlıklı çalışıyor, fena da değiller.

Önceden Coffe Collective aboneliği olan, her daim mutlaka alternatif bir single orijin espresso yapan, Department, Boxx, Petra çekirdekleri eksik olmayan güzide bir coffee house vardı mesela, şimdi ucuzundan çekirdek alıp kavuruyor, çoğunlukla da degassing falan beklemeden servis ediyor. :) İyi iş yapan bir kaç yeri tenzih ederek söylüyorum, adım başı kafe dolan Eskişehir'de nitelikli kahve piyasası bu şekilde. Ben artık dışarıda para vermek istemiyorum drip kahveye o yüzden. Espresso için de nazımın geçeceği bir barista varsa iyi kalibre etmesini istiyorum, ki çoğu zaman o da olmuyor.
Ha bu yer önceden yurt dışından getirttiği çekirdekleri foreigner bean diye bir kaç tl fazladan satardı, en azından deneyebiliyorduk. Şimdi ise başka herhangi bir kavurucudan -mesela Petra- kahve aldığından foreigner bean diye satıyor. :)

Keçi'nin konusunu biraz doldurmuş oldum ama, Eskişehir'de güzel başlayan bir kahve kültürünün şubeleşme ve ticarileşme durumu beni üzüyor. Keçi de çok farklı değil maalesef.
 
Tabi ki naçizane kendi beğendiğim işletmeler hakkında önerilerde bulunabilirim.

Kahve kavurma ve demleme konusunda en iyisi şimdiye kadar gördüğüm kadarıyla Coffee Ciel olarak söyleyebilirim. Hem ticari hem de nitelikli kahve kavrumu yapıyorlar. Bünyelerinde genelde 20 çeşit kahveleri oluyor. Bu çekirdeklerin 4 adeti genelde nitelikli oluyor. Bunlara ek olarak çok güzel fiyat performans çekirdekleri de mevcut. Kahvelerinin yanı sıra tatlılarının nitelikli olduğunu söyleyebilirim. Genelde tatlılarını kendi kavurdukları kakao çekirdekleriyle yapıyorlar. Beyaz un yerine daha farklı siyez unu ya da burçak tarzı şeyler kullanıyorlar.

Bunun haricinde Habitat Donut and Coffee isimli bir işletme var. Çekirdeklerini Kronotroptan alıyorlar. Baristaları 17 yaşında çok başarılı bir genç. İleri de Türkiye'de tanınan bir arkadaş olacağını söyleyebilirim. Kendi dükkanlarına has profillettikleri Kronotrop Çekirdeğini Mert adlı arkadaştan Espresso olarak içmenizi tavsiye edebilirim. Buna ek olarak Eskişehiri'n belki de en Premium çekirdeklerinden birisi olan Hollandalı Keen Coffee ye ait kahveleri de mevcut. Bunlar da istenirse paket olarak istenirse demleme şeklinde orada içilebiliyor. Özellikle Uganda Zira Empisa kahvesini v60 olarak içmenizi ısrarla tavsiye ederim. Kahveden bariz bir şekilde rom tadı alınıyor.

Bunun haricinde özellikle demleme konusunda sizleri tatmin edecek Opia Coffee adlı yeni açılan bir mekan var. Genelde Probador Colectiva çekirdekleri kullanıyorlar. Bu mekanda nitelikli kahveye gönül vermiş bir hobi cinin açmış olduğu işletme.

İtalyan Coffee şubeleri var. Bu işletmelerde de Petra Coffee çekirdekleri demlenmekte ve satılmakta. Bunun yanında Boxx coffee ve William Zinnehanın çekirdekleri de mevcut. Buradan da bir fincan kahve içmenizi öneririm.

Son olarak Pack adında bir mekan var. Burada da Coffee Depertmant, Boxx ve Kronotrop çekirdekleri mevcut. Buradaki içtiğim Kronotrop Costa Rica Las Lajas kahvesinden çok memnun kalmıştım. Hayatımda en çok aroma tahmini yapabildiğim ender fincanlardandı. Tam olarak 6 farklı aroma aldım diyebilirim.
Pazar günü Habitat Donut and Coffee isimli işletmeye uğradım. Mert orada yoktu, bir hanımefendi ile beyefendi karşıladı. Espressolarını denedim ve termosa yolluk Keen Coffee Uganda Zira Empisa V60 demleme aldım.
Espresso çekirdeği olarak Kronotrop No. 33 Blend kullanıyorlar, içimi keyifli bir espresso oldu. Ek bilgi; James Hoffman'ın önerdiği şekilde çay kaşığı ile karıştırarak yudumladım.
Keen Zira Empisa gerçekten rom tadı baskın, çok keyifli bir kahve.
KendilerinKahve Kulubü'nden haberdar olmadıklarını söylediler, foruma göz atmalarını tavsiye ederek yola koyuldum.
Öneri için teşekkürler @PortatifBarista
 
Pazar günü Habitat Donut and Coffee isimli işletmeye uğradım. Mert orada yoktu, bir hanımefendi ile beyefendi karşıladı. Espressolarını denedim ve termosa yolluk Keen Coffee Uganda Zira Empisa V60 demleme aldım.
Espresso çekirdeği olarak Kronotrop No. 33 Blend kullanıyorlar, içimi keyifli bir espresso oldu. Ek bilgi; James Hoffman'ın önerdiği şekilde çay kaşığı ile karıştırarak yudumladım.
Keen Zira Empisa gerçekten rom tadı baskın, çok keyifli bir kahve.
KendilerinKahve Kulubü'nden haberdar olmadıklarını söylediler, foruma göz atmalarını tavsiye ederek yola koyuldum.
Öneri için teşekkürler @PortatifBarista
Rica ederim. Sanırım espresso kahvelerini değiştirmişler. En son yanlış hatırlamıyorsam peru heubal kullanıyorlardı.
 
Öncelikle selamlar herkese ve şu an bu yazıyı okuyanlara.
Sektörün küçük burvujanın ve bunlara özenen eğitimsiz, bilgisiz, fikirsiz, google okumalarından bilgi ve tecrübe sağladığını iddaa edenlerin eline geçtiğinin kanıtlarıyla dolu bir sayfada buluşmak komik ve tek düze olduğunu söylerek yazılarımıza başlayalım.
Öncelikle ismim Kamil Güneş ve evet sektöre destek için her şeyi yapmaya çalışan Keçi Geçti adına bir şeyler yazmak istiyorum.
Sizin bildiğiniz gibi bir finansmana ne sahibiz ne de sahip olmak istiyoruz. Kahvenin özünden ve topraktan ve alın terinden bahsederek dört senemizi geride bıraktık. Kimseye bir şeyler kanıtlamak değil niyetimiz ve övgü de beklemiyoruz diğerlerine nazaran. Olabildiğince paylaşmak niyetimiz.
Yukarıda dedikodu kıvamında yazılarını okuduğumuz bazı kişicikler, zaten buraya hiç gelmemiş, bize selam bile dememiş, damağının kıymetini bilmeden oraya buraya sürten yeni neslin sonradan icadı kahve ekipmanları, sözlerimiz kırıcı, yıkıcı olabilir fakat; bizi tanımadan ,kahvemizi içmeden, burada arkamızdan arkalarını yaladığınız kişilere övgüler düzerek konuşmanız biraz üzücü. Çok mu üzüldük hayır tabi ki. Bu ilk değil. Daha önce de böyle şuursuz ve yozlaşma dahilinde sözleri uzaktan okumuştuk. Buraya gelmedikleri ve çözümlemeleri kendi saplantılı iç dünyalarından roller biçerek yaptıkları için ses etmedik. Etmeyeceğiz de.
Kişilere özgü değil de daha çok oluşmaya çalıştırılan fikirlere cevap niteliğinde tek ve sadece yazımızı bitirirken, bu şehrin küçük olduğunu ve bir gün karşılaşabilme ihtimallerini hesaba katmanızı isterim.
Sevgilerle.
Yaşasın kahve, yaşasın kahve emekçileri.
 
Öncelikle selamlar herkese ve şu an bu yazıyı okuyanlara.
Sektörün küçük burvujanın ve bunlara özenen eğitimsiz, bilgisiz, fikirsiz, google okumalarından bilgi ve tecrübe sağladığını iddaa edenlerin eline geçtiğinin kanıtlarıyla dolu bir sayfada buluşmak komik ve tek düze olduğunu söylerek yazılarımıza başlayalım.
Öncelikle ismim Kamil Güneş ve evet sektöre destek için her şeyi yapmaya çalışan Keçi Geçti adına bir şeyler yazmak istiyorum.
Sizin bildiğiniz gibi bir finansmana ne sahibiz ne de sahip olmak istiyoruz. Kahvenin özünden ve topraktan ve alın terinden bahsederek dört senemizi geride bıraktık. Kimseye bir şeyler kanıtlamak değil niyetimiz ve övgü de beklemiyoruz diğerlerine nazaran. Olabildiğince paylaşmak niyetimiz.
Yukarıda dedikodu kıvamında yazılarını okuduğumuz bazı kişicikler, zaten buraya hiç gelmemiş, bize selam bile dememiş, damağının kıymetini bilmeden oraya buraya sürten yeni neslin sonradan icadı kahve ekipmanları, sözlerimiz kırıcı, yıkıcı olabilir fakat; bizi tanımadan ,kahvemizi içmeden, burada arkamızdan arkalarını yaladığınız kişilere övgüler düzerek konuşmanız biraz üzücü. Çok mu üzüldük hayır tabi ki. Bu ilk değil. Daha önce de böyle şuursuz ve yozlaşma dahilinde sözleri uzaktan okumuştuk. Buraya gelmedikleri ve çözümlemeleri kendi saplantılı iç dünyalarından roller biçerek yaptıkları için ses etmedik. Etmeyeceğiz de.
Kişilere özgü değil de daha çok oluşmaya çalıştırılan fikirlere cevap niteliğinde tek ve sadece yazımızı bitirirken, bu şehrin küçük olduğunu ve bir gün karşılaşabilme ihtimallerini hesaba katmanızı isterim.
Sevgilerle.
Yaşasın kahve, yaşasın kahve emekçileri.
Öncelikle "uzay çöplüğüne" hoşgeldiniz Kamil Bey. Ne yazık ki yine anlamsız kelimeler sarfetmişsiniz, bir anlam teşkil etmiyor. Görünen köy kılavuz istemiyor. Ayrıca son cümlelerinizdeki Eskişehir'in küçük olduğu ve karşılaşabilme ihtimalimizden bahsetmişsiniz, bu üstü kapalı bir tehdit midir? Ona göre hareket edeceğim çünkü. Ben kimseden korkacak ya da çekinecek bir insan değilim, gelmememin sebebi daha çok saldırgan ve ötekileştirme kişiliği taşıyan bir insan olduğunuzu düşünmem. Size göre herkes ocu ya da bucu. Ve haklısınız, yaşasın kahve emekçileri. Lâkin yasayabilmeleri için tanınmaları gerekiyor. Yoksa sözcükler ne yazık ki boş kalıyor.
 
Eskişehir de dikkatli olmak lazım
 
Geri
Üst