• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kavrulmuş Kahve Vakumlamak

Vakum Makinelerinin Poşetleri Pahalı değil ki Tanesi Yaklaşık 175-180 Gram kahve alan boyuttaki 85 Adet poşet 35-39 Tl Kalitelisi birde Türkiye fiyatı bu söyledigim rakam. Makinelerde aynı şekilde Aliekspress üzerinden alırsanız 100 Tl Tr içi 250-300 Tl aralığında.
Açıkcası daha lisede olunca o bile fazla geliyor ama makul fiyatlara da var haklısınız.

Konuşulmuştu ama bulamadim. Vakumlamasak da kahveyi paketiyle buzdolabinda veya dondurucuda saklayabiliyoruz degil mi . Tazeliği korunuyordu böylece

Bunun denemesini yaptım ben. Sorunlu, hava kaçıran bir paketi buzluğa atma gibi bir hataya düşmüștüm. bir ay sonra demleme yaptığımda aroma namına hiçbisey yoktu. Dolaba atmasam klt'de saklasam çok cok daha iyi bir kahve çıkardı bir ay sonra.
Tamamen vakumlanmadığı zaman buzdolabı dışarıdan daha kötü bir seçenek.

Sakın denemeyin aklınızdan bile geçirmeyin.

ben de almayı düşünüyorum sadece kahve değil et sebze için de kullanabilir miyim bu aliexpress makinalarını. poşetler aliexpressten mi türkiye'den mi almak lazım sağlık açısından kalite açısından bir fark var mı acaba sayın hocam @Kahveciningalaksirehberi :)

ben de almayı düşünüyorum sadece kahve değil et sebze için de kullanabilir miyim bu aliexpress makinalarını. poşetler aliexpressten mi türkiye'den mi almak lazım sağlık açısından kalite açısından bir fark var mı acaba sayın hocam @Kahveciningalaksirehberi :)

Selamlar, eğer günlük kullanım için de kullanacaksanız, ıslak / moist vakumlayabilenleri tavsiye ederim.

TinTon vakum makinem ile beyaz peynir vakumlamaya çalıştım, iyi sonuçlanmadı...

Poşetler konusunda da çoğu tırtıklı poşet gıdaya uygun oluyor. Özellikle markalı seçmeye gerek yok. Çin'den de alsak, burdan da, çoğunun zaten Çin'den gelmiş olan stoklar olduğunu düşünüyorum (en azından rulo olanların).

Tırtıksız poşeti tırtıklı poşet aracılığıyla veya küçük elektrik kablolarıyla vakumlatmaya çalışan videolar var; gıdaya uygun zip-loc tarzı poşetler kullanılırsa olabilir, ama tırtıklı poşeti büyük alırsanız aynı poşet 2-3 defa kullanılabiliyor. Geri dönüşüme dikkat edersek, bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum çevre açısından da.

Selamlar, eğer günlük kullanım için de kullanacaksanız, ıslak / moist vakumlayabilenleri tavsiye ederim.

Poşetler konusunda da çoğu tırtıklı poşet gıdaya uygun oluyor. Özellikle markalı seçmeye gerek yok. Çin'den de alsak, burdan da, çoğunun zaten Çin'den gelmiş olan stoklar olduğunu düşünüyorum (en azından rulo olanların).

Tırtıksız poşeti tırtıklı poşet aracılığıyla veya küçük elektrik kablolarıyla vakumlatmaya çalışan videolar var; gıdaya uygun zip-loc tarzı poşetler kullanılırsa olabilir, ama tırtıklı poşeti büyük alırsanız aynı poşet 2-3 defa kullanılabiliyor. Geri dönüşüme dikkat edersek, bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum çevre açısından da.
teşekkür ederim :) (y)

Peynir, et, meyve vb. Kahve dışında da artık iyi alıştım makineye😊

Dedigin gibi poşetleri geri dönüşüm gibi Kullanabiliyorsunuz. Et ve peynir gibi ürünler kendi türlerinde tekrar vakumluyorum. Kahve ve çerez gibi kuru olanlar her türlü üründe tekrar vakumda kullanılabiliyor.

Ben " Mayıs ayı Kahve Kulübü toplu kahve alımı" başlığındaki vakum makinesi olmadan dondurma işlemine paralel bir soru sormak istiyorum. Acaba Vacu Vin ile ufak bir soda şişesinde içerideki havayı olduğu kadar çıkarıp dondurmak mümkün mü ? Düşüncelerinizi alabilir miyim?

Ben " Mayıs ayı Kahve Kulübü toplu kahve alımı" başlığındaki vakum makinesi olmadan dondurma işlemine paralel bir soru sormak istiyorum. Acaba Vacu Vin ile ufak bir soda şişesinde içerideki havayı olduğu kadar çıkarıp dondurmak mümkün mü ? Düşüncelerinizi alabilir miyim?

Vacu Vin gerek olmadan önce buzdolabı poşetine olabildiğince havasını alarak, sonra kavanoza koyup sıkınca ağzını kapattıktan sonra da koyabilirsiniz. Ama yanlış anlaşılan konu şu, buzluk bir deva değil, stoklamak için bahane de olmamalı. Kimse nemlenmeyeceğinin garantisini veremez, vakum olmadan.

Bu cihaz gelmiş Türkiye ye 275tl
Piyasadaki muadillerine göre fiyatı baya uygun görünüyor. Diğerlerine göre kalite farkı var mıdır acaba ?

Piyasadaki muadillerine göre fiyatı baya uygun görünüyor. Diğerlerine göre kalite farkı var mıdır acaba ?

Ben bir tane aldım, bakalım kalitesi ne gösterecek ? Memnun kalmazsam en kötü iade ederim.

Benimki de yok hala. 10 Mart sipariş tarihim. Para iadesi istedim. Türkiye'den birkaç yere sordum. Gümrükten çıkışı bekliyourz yanıtı alınca vazgeçtim. Türkiye'den alırken teslim tarihini sormanız yerinde olacaktır.

AliExpress ten gelmiyor maalesef. 2 aydır kargo bekliyorum. 1 ay çinde beklettiler uçağa bindi ayın 8 inde hala Türkiye’ye giriş yapacak.

Banggood denenebilir o zaman, sanırım Türkiye'ye özel gönderimleri mi ne var. Gönderimleri hızlı diye biliyorum. @Kahveciningalaksirehberi falan sipariş vermiş önceden buradan, daha fazla bilgi verebilir.

Öncelikle makine özelliklerine geleyim. 80-90-100-110W güçte gözüktüğüne bakmayın hepsi aynı işlevi görecektir. 180W cihaz 90W cihazın 2 katı gücünde havasını çekmeyecek, lineer değil üstel olarak artıyor vakum gücü. Bütçenizi “daha kaliteli” bir cihaza ayırmak yerine poşete ayırmanızı tercih ederim. Daha kaliteli makineden kastım Alman markaları değil, Vacuum Chamber olan kasap ve kuruyemişçilerin kullandığı cihaz.

Banggood normalde Turkey Direct Mail aracılığıyla vergi dahil, üstüne 7-10 günde (Aras kargo ile) evinize teslim ediyor.

Direct Mail fiyatlarını uçurmuşlar resmen, her zaman Ali’den daha pahalıydı, ama hızlı gelmesi ve vergisiz gelmesi kendini tercih ettiriyordu.

Banggood’da group buy diye bir olay var, banggood ile görüşülüp 10 tane alınsa ayrı ayrı, güzel bir fiyata ulaşma imkanı var.

17 Şubat kavrum tarihli, Kronotrop Kosta Rika Las Lajas kahveyi, 25 Şubat tarihinde valfinden elektrik süpürgesiyle içindeki havayı alıp, sonrada valfi bantla kapatarak derin dondurucuya atmıştım. Geçen hafta buzluktan çıkarıp, önce 1 gece buzdolabında çözülmesini bekledim, sonra da demledim. Gayet başarılı buldum çıkan sonucu, Kahve fabrikasından gelecek kahvelerin bir kısmını da bu yöntemle dondurmayı düşünüyorum.

Geri