foxinthebox
Barista
Tüm kahveleri iyi kötü hallettik de şu worka ne yapsam olmadı ya yok mu şöyle nokta atış reçetesi olan. Cmd 23 click 4 parçalı döküş ve benzeri demlemeler denedim sonuç çamur.
24-25 gibi öğütüm veya görece kalın 700-750 mikron arası (cupping yapacak kadar kalın, eğer denemediyseniz önce cupping yapıp sonrasında demleyebilirsiniz)Tüm kahveleri iyi kötü hallettik de şu worka ne yapsam olmadı ya yok mu şöyle nokta atış reçetesi olan. Cmd 23 click 4 parçalı döküş ve benzeri demlemeler denedim sonuç çamur.
Çamurdan kastınız nedir?Tüm kahveleri iyi kötü hallettik de şu worka ne yapsam olmadı ya yok mu şöyle nokta atış reçetesi olan. Cmd 23 click 4 parçalı döküş ve benzeri demlemeler denedim sonuç çamur.
Kinu POB 3.5 94.5-95 derece Assu+Arıtma su düşük 30-40 ppm tercih edin Cafec traditionalTüm kahveleri iyi kötü hallettik de şu worka ne yapsam olmadı ya yok mu şöyle nokta atış reçetesi olan. Cmd 23 click 4 parçalı döküş ve benzeri demlemeler denedim sonuç çamur.
Nasıl bi öğütüm aşağı yukarı? Kinu hiç kullanmadığım için sayılardan referans alamıyorum.Kinu POB 3.5 94.5-95 derece Assu+Arıtma su düşük 30-40 ppm tercih edin Cafec traditional
Ben 1/17 yapıyorum 15 gr kahve 255 su
50 ml bloom 30 sn wdt ile hafif karıştırdım.
diğer döküşler
0.30 da 100 ml
1.00 da 50 ml
1.30 da 55 ml + sonda hafif swirl
2.30 da bitti.
bloom sonrası her döküş ajite etmeden hafif kenarlara yakın yavaş bir döküş izledim sonuç pakette ne yazıyorsa o. İçtiğim en iyi etiyopyalardan biri oldu.
medium coarse gibi öğütüm. Bir sonraki demlememde görüntüyü size ileteyim. Etiyopyalar zaten toz üretmeye yatkın olduğundan bence biraz daha kalına gidip deneyin. Kalın öğütüm + 95 derece deneyebilirsiniz. Çok daha temiz çıkıyor.Nasıl bi öğütüm aşağı yukarı? Kinu hiç kullanmadığım için sayılardan referans alamıyorum.
Ben de daha kalın istiyor gibi hissettim demlemelerde ama öyle de süreyi tutturamam gibi gelmişti akış çok hızlı olacağı için. Döküşümü ayarlarım ona göre. Bir deneyeyim akşam bakalım. Teşekkür ederim.medium coarse gibi öğütüm. Etiyopyalar zaten toz üretmeye yatkın olduğundan bence biraz daha kalına gidip deneyin. Kalın öğütüm + 95 derece deneyebilirsiniz. Çok daha temiz çıkıyor.
Kinu POB 3.5 94.5-95 derece Assu+Arıtma su düşük 30-40 ppm tercih edin Cafec traditional
Ben 1/17 yapıyorum 15 gr kahve 255 su
50 ml bloom 30 sn wdt ile hafif karıştırdım.
diğer döküşler
0.30 da 100 ml
1.00 da 50 ml
1.30 da 55 ml + sonda hafif swirl
2.30 da bitti.
bloom sonrası her döküş ajite etmeden hafif kenarlara yakın yavaş bir döküş izledim sonuç pakette ne yazıyorsa o. İçtiğim en iyi etiyopyalardan biri oldu.
Ee size yazdım hocam mesajımı görmediniz mi ? Ben de Kinu kullanıyorum kendi burrı ile 4.0 civarı ortalama söylediğim aralığa denk geliyor olması lazım Comandante’de. Mikron hesabına göre yaparsanız öğütüm boyutu yaklaşık sonuçlar klik hesaplamadan daha etkili.Nasıl bi öğütüm aşağı yukarı? Kinu hiç kullanmadığım için sayılardan referans alamıyorum.
Gördüm hocam. İki reçeteyi de denerim eğer farklı ise diye öğütüm ayarını sordum arkadaşa. Sizin verdiğinzi değerler netti o yüzden yazmadım tekrar.Ee size yazdım hocam mesajımı görmediniz mi ? Ben de Kinu kullanıyorum kendi burrı ile 4.0 civarı ortalama söylediğim aralığa denk geliyor olması lazım Comandante’de. Mikron hesabına göre yaparsanız öğütüm boyutu yaklaşık sonuçlar klik hesaplamadan daha etkili.
4 kasımda son paketi sattığını söylemişti zafer, 100gr 1300 liraydı o zaman yanlış hatırlamıyorsam. Mesajı görünce baktım 80gr 995 lira sitede, indirimle alayım dedim ama bitmiş, kısmet değilmiş bu kahve...Siteye daha önceden de satılan cup of excellence etiyopya 10. Olan kahvesi kediro eklenmiş. Meraklılarına duyrulur.
Geçmiş zamanlarda bugün içtiğim kahve konusuna yazdığım yorumu da direkt yapıştırayım. Ben almıyorum çünkü buzlukbankta var bir 100 gram
Firma: Milestones
Kahve: Etiyopya- Mustafa Kediro Natural CoE 10 88.75 puan
Oran: 15 gr kahve : 255 ml su
Ekipman: Hario V60 seramik
Method: 45ml 45 saniye bloom
Yatağı çok yükseltmeden sabit debi ile üç eşit döküş
Toplam Süre : 02.15
Değirmen: 1zpresso zp6s
Öğütüm: 4.1
Su Markası: assu
Su sıcaklığı: 94 derece
Filtre: Cafec traditional
25.09 kavrum kahveyi bugün ikinci kez denedim. İlk demlemedeki hatalara göre düzenlenmiş reçetedir. Kahve tadım notlarında ne vaad ediyorsa onu veriyor. Sıcakta tropikal sarı meyve tatlılığı ve yeşil elma asiditesi baskın. Soğudukça yeşil elmanın yerini lime alıyor. Kahvede acılaşma eğilimi neredeyse yok. Reçeteye göre aromalar baskın ya da çekinik hale geliyor ama bitter tatlar açığa çıkmıyor. Kavrumda da dikkat çeken bir detay şu ki neredeyse farklı kavrum derecesinde hiçbir çekirdek yok. Sanki fabrikada birebir üretilmiş gibiler. Belli ki küçük batch kavrum ekipmanı kullanılmış. Çok lezzetli akılda kalıcı bir fincandı.
Merhaba tekrar kavurduk son partiyi emin olalım diye satıştan çekmiştim. Tekrar alabilirsiniz.Benim de
4 kasımda son paketi sattığını söylemişti zafer, 100gr 1300 liraydı o zaman yanlış hatırlamıyorsam. Mesajı görünce baktım 80gr 995 lira sitede, indirimle alayım dedim ama bitmiş, kısmet değilmiş bu kahve...
Ay sonuna doğru bir sepet daha yaparım demiştim ama java da bitmiş.
Finca milan, strawberry, frinsa, don juan, teodore pacamara ve coconatı denedim bu alımda. Kaçırma diyeceğiniz başka kahveler var mı?
Worka’dan verim alamamak gerçekten çok enteresan fakat size yardımcı olmak adına şöyle bir reçete sunayım:Tüm kahveleri iyi kötü hallettik de şu worka ne yapsam olmadı ya yok mu şöyle nokta atış reçetesi olan. Cmd 23 click 4 parçalı döküş ve benzeri demlemeler denedim sonuç çamur.
Biraz daha iyi ama hala tadının çok zayıf olduğunu düşünüyorum. Fiyatına oranla beklentimin çok altında kaldı ki hayatımda içtiğim en iyi Etiyopya olmaya yakın bile olmadığını söylememe gerek yok herhalde. Belki de 30.10 partisinde bir sorun vardır.Valla benimkinde hiç koku yok. 30.10 kavrumlu. İlk demlememde çok zayıf bir tadı olmasına rağmen potansiyelli bulup bekledikçe açılacağını düşünmüştüm ama öyle olmadı. 4 dk tam immersion ile bile çözülmüyor kahve. Açılmasını umarak bir 10-15 gün daha bekleteceğim bakalım.
Bende de 30.10 kavurumu var.Defalarca demledim ve her demlememde keyifle tükettim.Biraz daha iyi ama hala tadının çok zayıf olduğunu düşünüyorum. Fiyatına oranla beklentimin çok altında kaldı ki hayatımda içtiğim en iyi Etiyopya olmaya yakın bile olmadığını söylememe gerek yok herhalde. Belki de 30.10 partisinde bir sorun vardır.
Worka dışında aldıklarımdan oldukça memnun kaldım ama.
Arkadaşlar verdiğiniz reçeteleri worka için birebir denedim sonuç: Starbucks filtre kahvesi. Kahveyi aldığım günden beri 21,23,27 ve 31 click ile denemeler yaptım hepsinde dümdüz bitter kahve tadı ve kokusu var. İşin garibi 21 click ve 31 click ile yaptığım demlemelerin birebir aynı olması. Sonuç olarak kilosuna dünyanın parasını verdiğim kahve reçete arayışı ile nerdeyse tükendi.