Merhabalar arkadaşlar, instagram paylaşımımdan sonra sanırım bu konu tekrardan gündeme gelmiş

Bunları konuşabildiğimiz ve tartışabildiğimiz için seviniyorum.
Öncelikle şunu belirteyim. Null tadım notları konusunda çoğu kavurucudan ayrılıyor. Tedarikçi notalarını doğrudan yazmazlar. V60 ile tadım yapıp, tatları mümkünse yerelleştirip paylaşırlar. O yüzde mürdüm eriği, vs gibi tatlar yazıyorlar.
Null'un paylaştığım kahvesinde sitrik asidite orta seviyede idi ve hafif narenciye çağrışımları vardı ama genel olarak tatlı bir fincandı. Bir yandan da hafif mayhoş bir kahve.
Nutella ile ilgili... bana gövdesi biraz kremamsı geldi, bu kavurucya nutella çağrışımı yapmış olabilir ya da demlemelerinde bu tarz tat almış olabilirler. Tatlı ve sitrik asidite ile birleşen mayhoş hissiyat da size böğürtlen, çilek ya da benzerlerini çağrıştırabilir. Tartarik asit tarzı olsa üzüm diyebilirsiniz... malik asit olsa kayısı, elma, seftali diyebilirsiniz...
Tat konusu tamamen damak ve tat hafızanız ile ilgili.... ne kadar çok denerseniz, o kadar iyi damağınız olur. Farklı kahveleri yan yana tadım yaparsanız, farkları görebilirsiniz.
Paylaşımlarımda, tatları ya da hissiyatı (gövde, asidite, vs) olduğu kadar yazmaya çalışıyorum...bazen abartılı buluyor olabilirsiniz... bunu da yadırgamıyorum. Pakette yazan notların yardımcı olduğu da oluyor tabi ki.
Şunu ara ara yazıyorum,
- sitrik asit, narenciye tarzı diyebiliriz. Mandalina, portakal, satsuma, limon, lime, vs çağrışımları yapar
- fosforik asit, greyfurt ve mango tarzı, hafif mayhoş ama daha tatlı
- malik asit, sarı meyveler (kayısı, seftali), olgun armut ve elma tarzı... daha tatlı fincanlar çıkar.
- tartarik asit , üzümümsü, şarabımsı, yani Kenya kahvelerinde görürsen şaşırma

@NoDRaC Suat'ın paylaştığı yazı da epey faydalı. Okumanızı tavsiye ederim.
@elbatin @nuclearmoonrise o arkadaşa özelden de sorabilirsiniz

Ben de merak ettim.