• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahvekulubu.net ve Diğer Kahve Forumları

Kahvekulubu.net forum olarak diğer forumlara göre daha mı özgür ?

  • Kesinlikle Özgür (hakaret olmadıkça istediğimi yazabiliyorum)

    Oy: 39 38.2%
  • Kısmen Özgür (adminler beni kısmen engelliyor)

    Oy: 8 7.8%
  • Özgür Değil (Diğer forumlar daha özgür ve istediğimi yazabiliyorum)

    Oy: 8 7.8%
  • Çatışmaya gerek yok sakin ortamlar beni daha mutlu ediyor burası kaotik.

    Oy: 10 9.8%
  • İki Forumda Özgürce Yazabiliyorum

    Oy: 37 36.3%

  • Kullanılan toplam oy
    102
Toplu alım bu forumun dinamizminin yapıtaşı bence. Rasyonalitesi var mı derseniz, bence yok. Yöneticilerin zaman zaman anlaştıkları kavurucularla indirim planlamaları daha makul bir durum. Ama işin heyecanı ruhu kaçar böyle olursa
 
Ben şahsen toplu alımlarda kavurucu başlığını, ürünlerini yorumlayan, reklam kokan hareketlerde bulunan, forum aracılığıyla birbirine göz kırpan moderatörlere burada denk geldiğimi hatırlamıyorum. her yorumu her değerlendirme hür iradesiyle üyeler yapıyor. Bazen şiraze kayıyor gerçi ama denge yine yerine oturuyor.

Forumdan kavurucuların gitmesi ya da uzak durması meselesi yeni değil aslında. Ben şahsen bu arkadaşlara aman gitme dur demeyi doğru bulmuyorum, çünkü farkında olmayabilirsiniz ama kavurma işi dinamik ve çok değişkenli bir iş. Hele ki niş diyebileceğimiz, piyasanın nitelikli kısmı için. Bu sebeple bizler aslında nitelikli kahvenin en iyi örneklem gruplarından birini oluşturuyoruz. Bu sebeple kavurucuların nitelikli serileri için bir şekilde buralara uğraması bu akışın doğal bir parçası olarak elbet kendine yer bulacaktır. Ayrıca şahsen kavurucu olsam her yaptığım işin övülmesinden, takdir edilmesindense arada birilerinin çıkıp "şu şu olmamış, çünkü şundan şundan. bir bakmasak mı buna?" demesini tercih ederim.
O yüzdem benim için samimiyet>minnoşluk
 
Son düzenleme:
Bu böyle olmaz. Forum adminlerini dövüştürelim. Kazanan forum, tek forum olarak devam etsin.
Geçen Dune’ de izledim. Mantıklı geldi 0.o
 
Misal Kafein Kültür'ün gidişi son alımdaki "patavatsızlık" olaylarına bağlanıyor.

Deneyim kısmında bir tane olumsuz yorum var, o da sadece Pink Star kötüydü demiş. Bir problem yok.

Kafein Kültür başlığı altında da iki tane eleman var, bir tanesi bugüne kadar 13 yorum yapmış, yoldan geçerken falan uğramış. Diğeri de profilini gizleyip tüymüş. Bunlara insanlar da tepki gösterdi.

İki tane no name adama kızıp da forumdan da gidilmez hocam. Eğer denildiği gibiyse empati yaptığımda bana mantıksız geldi. Tabii canları nasıl isterse, ona bir şey diyemem; forumun gözünün üstünde kaş var der gider.
 
Misal Kafein Kültür'ün gidişini son alımdaki "patavatsızlık" olaylarına bağlanıyor.

Deneyim kısmında bir tane olumsuz yorum var, o da sadece Pink Star kötüydü demiş. Bir problem yok.

Kafein Kültür başlığı altında da iki tane eleman var, bir tanesi bugüne kadar 13 yorum yapmış, yoldan geçerken falan uğramış. Diğeri de profilini gizleyip tüymüş. Bunlara insanlar da tepki gösterdi.

İki tane no name adama kızıp da forumdan da gidilmez hocam. Eğer denildiği gibiyse empati yaptığımda bana mantıksız geldi. Tabii canları nasıl isterse, ona bir şey diyemem; forumun gözünün üstünde kaş var der gider.
Kaç iki Allah bilir, yani Orkun Üstel bir soruya tüm bilgisini aktaran biri, kendi içinde bilgi depolayıp mezara götüren biri de değil, esnaflığı geçtim o ayrı, biri bir soru sorardı ya da yardım isterdi, paragraflar yazardı, ciddi ciddi katkısı vardı, son olayda biri geldi işkembeden bir seyler salladı, air roasting hatasını tamburlu makineye falan attı gitti, bardak-su mevzusu durdu durdu sonra durmak gitmekten zor geldi belli ki, gitti. Orkun Üstelden bahsediyoruz yani forumda kullanıcılara bakınca en çok mesaj yazan kişilerden, forumda 1808 mesajı var, şahsen gereksiz alınganlık yapıp gittiğini düşünmüyorum, biliyorum da.
Ben üzüldüm gitmesine, keza başka kavurucularda giderse üzülürüm, misal Department Metin Abi, CoffeeNutz Ömer Abi, Nijiden Kevserle Alireza diye gider..
 
Son düzenleme:
Berker, iyi olan çekirdeğe iyi diyoruz, iyi kavrumu övüyoruz zaten. Bu forum kahveseverleri merkeze alan bir yapıda, kuruluş felsefesi böyle. Trollüyor diye üyelerin yazılarını silmekten bahsediyorsun, neye göre kime göre trollemek. Buna kim karar verecek? Sen apaçık bir sansürden bahsediyorsun ve bu, bize zarar verecek. Kişiliğe ya da markaya apaçık bir hakaret ya da karalama içermediği sürece ofansif mizah da dahil olmak üzere hiçbir girdiye dokunulmasını kendi adıma onaylamıyorum.

Diğer forumdan firmalar çekilmiyor diyorsun da orada toplu alım organizasyonları yapılmıyor bildiğim kadarıyla. Ha eğer firmaların orada olma sebebi üyelerin kendini özgür hissetmemesine sebep olan sansürse o zaman o forumda da sorun var demektir.

Burada bazı abilerimiz kardeşlerimiz de çatışma ortamında kırılıp gittiler ama çatışma varlığımızın doğasında vardır. Bunu kaldırabilenlerle yola devam etmekten başka yol yok.
 
Son olarak neden belirsiz süreliğine bunun son mesajım olduğunu da açıklayayım. 2020 yılından beridir, mesajlarım, yorumlarım, içeriklerim ve foruma özel düzenlediğim etkinliklerle bilfiil foruma gönüllü destek veriyorum. O yıllarda forumun içerisindeki genel deneyim dilini, iletişim dilini, yorum ve öneri eleştiri dilini hatırlıyorum, o yıllardan bu yıllara bu dilin sertlik konsantrasyonunun arttığına yıllar içerisinde şahit oldum. Bu sertlik yeri geldi beni de vurdu dönem dönem, 2020'den beridir nasıl bir iletişim dili kullanıyorsam aynı dil ile olumsuz yorumları da kibarlıkla cevapsız bırakmamaya çalıştım. Son bir küsür yıldır editör dostlarımız sevgili Berker ve Mustafa özellikle bir dil kodu oluşturmaya çalıştılar, emeklerine ne kadar teşekkür etsek az. Ancak bu SCA sürecindeki kullanılan tonun kendi görüşümce bir çoğumuz için yıpratıcı olduğuna inanıyorum. Anladım ki ben bu forumdaki sertleşen tondan yorulmuşum. Her zaman yine etkinliklerde, sosyal medyada yorumlarda, veya başka platformlarda sizlerin bilgi ve öneri yorumlarınızı yanıtlıyor, muhabbet ediyor olacağım.
 
Toplu alımla ilgili bir değişim düşünmüyoruz tabi ki arkadaşlar amaç diğer forumlarla karşılaştırma hiç değil. Amaç burada sorunu çözmek. Çözerken forumun ana yapısını değiştirmeden hep birlikte bir çözüm üretmek. Kimseyi suçlamak değil. Kahveler.net'in kendine göre bir tarzı vardır bizim kendimize göre burada dikkat çekmek istediğim forumların başarısı veya etkinliği değil. bunlar farklı noktalar. Benim burada dikkat çekmek istediğim daha özenli yazılar ve biraz empati.

Kavurucularında empati yapması lazım tabi burada alıcılarımızın çoğunun kısıtlı bütçesi var ve gerçekten güzel bir kahve içmek istiyorlar. Bizim burada sunduğumuz deneyim onlar içinde değerli olduğuna eminim.

Ancak bazı sorunlarda bizimde yapabileceklerimiz sınırlı.

Örnek olarak Null Coffee olayında Cihan bey toplu alım grubundan çat diye çıkmıştı ve bizim ne kontrolümüzde ne de anladığımız bir olaydı burada ne forum açısından sorun vardı ne bizim açımızdan böyle giden firmalara zaten yapabileceğimiz bir şey yok.

Ama Orkun'un gidişi olayında beni üzen bir durumdu kendisiyle bir çok konuda hep konuştuk ve konuşmaya devam edeceğim. Belki bir gün tekrar buralara çekebilirim kendisini. Yazıları bilgileri ve her konuda anlattığı detaylar çok değerliydi kesinlikle. Ben hala bir çok konuyu çözebileceğimize inanıyorum biraz zamana ihtiyacımız var.

SCA olayında hiç konuşmadım ama biraz düşüncelerimi anlatıyım.
Beni üzen forumdaki bir yazının yanına bok resmi konması bir sosyal paylaşımda. Bu kısacası forum için bir değeri bizim için yok siz ne düşünürseniz düşünün değersiz insanlar biz kendi kafamıza göre takılırız demek. Bu çok mantıklı bir yol değil bence. Ne ticari ne de kurumsal bir yapının böyle bir yol izlemesi bana göre akılcı değil. Keza burası küçük bir kahve forumu yazılan bir yazıyı okursun hoşuna gitmezsen paylaşmazsın. Ama paylaşılmış ve üzerine bok konulduysa burada siz arkadaşların yazdığı yazılar demek ki o kadar değerli ki SCA'da yetkili birinin bile dayanamayıp bu konuyu sosyal medyasına taşımasına neden olmuş.

Onun dışında SCA konusunda forumda yazılan yazılar bence ahlaki veya eleştiri anlamında sorunlu gözükmedi bana. Ticari olarak kurulan bir kurumun kabul edilebilir bir seviyede eleştirisi bana normal geliyor. Gönüllük esası noktasında yapılan bir organizasyon için bizim gibi bir forumda güzel bir başlık açılıp burada gönüllüler toplanabilirdi. O kadar çok insan tanıyorum ki forumda zevkle bir çok işi yapacağını, kesinlikle güzel bir ortam olacağından şüphem yok. Belki o zaman daha rahat bir empati yapılabilirdi kurum ile forumcu arkadaşlar arasında. Ama yine de eleştirmek işin doğasında var ve buna bizim yapabileceğimiz bir durum söz konusu değil.

Neyse işin özü arkadaşlar burası forum olarak aynı yapıda devam edecek. benim bu başlığı açma sebebim ne Kahveler.net hakkında bir laf sokma arayışı ne de giden kavurucuların arkasından konuşmak. Amacım olayları hep birlikte değerlendirebileceğimiz bir ortam yaratıp size gerçekleri anlatıp neler yapabileceğimizi tartışmak ve belki de sizlerin yazılarınızda benim düşündüklerimi aktarmak. Benim yapabileceğim bu kadar. ve tabi ki kalanlarla yola devam edeceğiz. Genel olarak herkesin kafasındaki fikri anladım ve sizde umarım beni az da olsa anlamışsınızdır.
 
Son düzenleme:
Ben şahsen toplu alımlarda kavurucu başlığını, ürünlerini yorumlayan, reklam kokan hareketlerde bulunan, forum aracılığıyla birbirine göz kırpan moderatörlere burada denk geldiğimi hatırlamıyorum.
İmza kaşe.



Bu böyle olmaz. Forum adminlerini dövüştürelim. Kazanan forum, tek forum olarak devam etsin.
Geçen Dune’ de izledim. Mantıklı geldi 0.o
Kafes dövüşü pek çok sorunun çözümüdür. Böyle bir organizasyonu hemen gerçekleştirebiliriz. Ama SCA'ya vermeyelim organizasyonu AHAHAHAHA
 
Burası da sosyal bir medya. Siz burada millete bok sürüyorsunuz, millet size bok koyunca mı sorun oluyor?

Biri veya bir kurum ile olan sorunları kendileri ile çözmeye çalışırsın. Hiç bir şey bilmeden, kimseyi tanımadan burda bok sürersen, adam da sana bok sürer.

Birilerinin size gerçekleri göstermesi lazım artık. Onların tek hatası sizin seviyenize inmesi. Haketilmiş o ayrı.
Siz konuyu biraz yanlış anlamış olabilirsiniz. Bir tarafta forumda yazan sıradan üyeler bir tarafta SCA Türkiye görevlisi var.
2 şahıs sadece kendileri olarak hırlaşsa dediğiniz doğru ama ortada Şahıs-kurumsal kimlik olunca o iş öyle olmuyor.
 
Burası da sosyal bir medya. Siz burada millete bok sürüyorsunuz, millet size bok koyunca mı sorun oluyor?

Biri veya bir kurum ile olan sorunları kendileri ile çözmeye çalışırsın. Hiç bir şey bilmeden, kimseyi tanımadan burda bok sürersen, adam da sana bok sürer.

Birilerinin size gerçekleri göstermesi lazım artık. Onların tek hatası sizin seviyenize inmesi. Haketilmiş o ayrı.
Burda herkes eşit koşullarda, istediğini söylemekte ve inandığını savunmakta özgür. Beğenmediğiniz bir konuda karşı argüman üreterek karşı tarafı çürütebilirsiniz. Ben kendi sosyal medya hesabımda ya "Mrmuhalif diye bir adam var daha forumda adını hiç duymadım sadece gelip iğneleyici laflar söyleyip ortalığı karıştırıyor" gibi bir paylaşım yaparsam sizin söz hakkınız olmaz. Aradaki fark bu ;)
 
Burası da sosyal bir medya. Siz burada millete bok sürüyorsunuz, millet size bok koyunca mı sorun oluyor?
Biri kurumu temsil etmeyi bilmeyen insanlar olduğu zaman sorun oluyor. Ama her bokologlar bunun farkını anlayamıyor memlekette.
Birilerinin size gerçekleri göstermesi lazım artık. Onların tek hatası sizin seviyenize inmesi. Haketilmiş o ayrı.
"Onlar" yüce herhalde. Şüphesiz ki onlar en doğrudur. Bence memlekette yeterince kralcı var. 3-5 like ya da ortam için fikirsiz insanlar olmaya tamam diyen insanlar zaten birilerini yüceltmeye çok müsait insanlardır.

Gelelim meseleye "bir hizmet satın almadığınız zaman eleştiremezsiniz" gibi yaklaşımlar insanlara hakaret etmektir.

Biz kimsenin ekmeğini yemediğimiz için, boka bok deriz. Diyemeyen arkadaşlar da uzakta ağlayabilirler.
 
Görüldüğü üzere gidenleri ve beni tekrardan haklı çıkardılar.

Umarım bir zaman sonra sektörden kimsesiz kalıp, birbirinize sarmaya başlamazsınız.

Burada olan sektör profesyonellerine allah sabır versin.
 
SCA sürecinde kullanılan tonumuz çok güzeldi. Bir iki tane arkadaş var, SCA konusunda şahsıma yapılan şeyi ben alttan almış olmama rağmen sanki sıkıntı buradaymış gibi üstelemeleri beni açıkçası bir tık germeye başladı. Ya beyler bayanlar konuşturmayın beni. Yazmıyorsunuz yazmıyorsunuz, tam insanların sinir uçlarına dokunacak konularda bir yerlerden fırlayıp geliyorsunuz.

SCA'ya karşı bana yaptıkları terbiyesizliğe, seviyesizliğe, olgunlaşmamışlığa karşın o tartışma içerisinde ahlaksızca tek kelime etmedim. Kötü yaptıkları işe kötü dedim. Pişman değilim. Onlar da siz de günlüklerinize yazabilirsiniz.
 
Geri
Üst