Son olarak SCA'nın eleştiri kabul edip etmemesine, proaksiyon, reaksiyon alıp almama meselesine yorumlarımı belirteceğim. SCA yönetimindeki tüm arkadaşlarımıza sorabilirsiniz son iki dönemde aktif şekilde eleştiri ve öneri veren profesyonellerden birisi benim. Ve bu eleştiriler doğrultusunda SCA ricalarımızı kırmayıp en yoğun anlarında dahi web üzerinden görüntülü formatta görüşerek eleştiri ve öneri çözümlerimizi dinledi, yorumlarını belirtti, beyin fırtınası yapıldı çözümlere ulaşıldı. Eleştiri doğru, sağlıklı iletişim ortamında, doğru dil kullanımında zaten çözüm üretir, insanları incitmez, insanları savunmacı yapmaz, konunun toplam formatı aşağılayıcı, alaycı formata kaymaz. SCA eleştirilerin tamamını dikkate alıyor, yerel yönetimde çözüm bulunamıyorsa da WCE eleştiri öneri iletişimi için kapısını açık tutuyor. SCA'nın eleştiri kabul edip, önerileri dinleyip, çözüm üretmesine en büyük örneklerden bir tanesi zaten bizim kavurma şampiyonasında zamanlama sebebiyle yedekte kalmamız sonrasında Barista ve Demleme şampiyonalarındaki kayıt sıralaması için zorunlu gelen sınav sistemi bizlerin de eleştirilerini ve önerilerini dinleyerek gerçekleştirildi. Sınav sistemi için de yarışma koordinatörü arkadaşımız sevgili Deniz, her görevde koşulsuz SCA görevi yapan, çıkar çatışması varsa etik bir şekilde görevine ara veren arkadaşımız Kaan eski yarışmacı ve jüri olanlardan dolayısıyla benden de ek bir görüş için sınav sisteminde fikir desteği istemişlerdi. Epey emek yoğun bir süreçti, başta Deniz ve Kaan olmak üzere tüm SCA yönetimine eleştirilerimizi dinleyip çözüm ürettiği için de ayrıca teşekkür ederim.
Genel olarak oldukça profesyonel bir ekip önderliği altında gerçekleşen bir jüri eğitimi ve kalibrasyon süreçleri sonrasında verimli bir yarışma gerçekleştirdiğimize inanıyorum. Toplam deneyimde en iyilerin en adaletli şekilde seçildiğine içeride emek veren biri olarak şahidim, emek verenlerden biriydim ve canı gönülden inanıyorum. Şampiyonlarımız değerli meslektaşlarımız sevgili Serkan'ı ve sevgili Nida'yı canı gönülden kutluyor, Dünya'da en iyisini yapacaklarına inanıyorum. İlk altıdaki ve tüm yarışan yarışmacıları canı gönülden kutluyorum. Çok emek yoğun bir süreç, duygusal anlamda da yoğun bir süreç.
Son olarak neden belirsiz süreliğine bunun son mesajım olduğunu da açıklayayım. 2020 yılından beridir, mesajlarım, yorumlarım, içeriklerim ve foruma özel düzenlediğim etkinliklerle bilfiil foruma gönüllü destek veriyorum. O yıllarda forumun içerisindeki genel deneyim dilini, iletişim dilini, yorum ve öneri eleştiri dilini hatırlıyorum, o yıllardan bu yıllara bu dilin sertlik konsantrasyonunun arttığına yıllar içerisinde şahit oldum. Bu sertlik yeri geldi beni de vurdu dönem dönem, 2020'den beridir nasıl bir iletişim dili kullanıyorsam aynı dil ile olumsuz yorumları da kibarlıkla cevapsız bırakmamaya çalıştım. Son bir küsür yıldır editör dostlarımız sevgili Berker ve Mustafa özellikle bir dil kodu oluşturmaya çalıştılar, emeklerine ne kadar teşekkür etsek az. Ancak bu SCA sürecindeki kullanılan tonun kendi görüşümce bir çoğumuz için yıpratıcı olduğuna inanıyorum. Anladım ki ben bu forumdaki sertleşen tondan yorulmuşum. Her zaman yine etkinliklerde, sosyal medyada yorumlarda, veya başka platformlarda sizlerin bilgi ve öneri yorumlarınızı yanıtlıyor, muhabbet ediyor olacağım.
Son olarak yine SCA ile yorumlarını paylaşan üyelere tekrardan teşekkür ediyorum.
Teşekkürler.