• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahvekulubu.net ve Diğer Kahve Forumları

Kahvekulubu.net forum olarak diğer forumlara göre daha mı özgür ?

• Kesinlikle Özgür (hakaret olmadıkça istediğimi yazabiliyorum)

Oy: 39 38.2%
  • Kısmen Özgür (adminler beni kısmen engelliyor)

Oy: 8 7.8%
  • Özgür Değil (Diğer forumlar daha özgür ve istediğimi yazabiliyorum)

Oy: 8 7.8%
  • Çatışmaya gerek yok sakin ortamlar beni daha mutlu ediyor burası kaotik.

Oy: 10 9.8%
  • İki Forumda Özgürce Yazabiliyorum

Oy: 37 36.3%

• Kullanılan toplam oy
    102
Görüldüğü üzere gidenleri ve beni tekrardan haklı çıkardılar.

Umarım bir zaman sonra sektörden kimsesiz kalıp, birbirinize sarmaya başlamazsınız.

Burada olan sektör profesyonellerine allah sabır versin.
Hocam gitmeden biraz gerçekleri gösterin bize

Burası da sosyal bir medya. Siz burada millete bok sürüyorsunuz, millet size bok koyunca mı sorun oluyor?

Biri veya bir kurum ile olan sorunları kendileri ile çözmeye çalışırsın. Hiç bir şey bilmeden, kimseyi tanımadan burda bok sürersen, adam da sana bok sürer.

Birilerinin size gerçekleri göstermesi lazım artık. Onların tek hatası sizin seviyenize inmesi. Haketilmiş o ayrı.

Gerçekler ? Üzücü bir yazı olmuş. Üslubunuz uygun olmadığını söylememe gerek yok. Millete bok sürdüğünü görmedim kimsenin. Görsem zaten silerdim ve uyarırdım. Bok koyunca sorun oluyor çünkü burada kimse SCA'ya böyle bir ithamda bulunmadı. Zaten umrunda olmasa SCA kim ya der neden zaman ayırayım ki diye düşünür. Bazı kurumları gözünüzde çok büyütüyorsunuz sorun orada.

SCA'nın sorununu bir sosyal alanda fikir olarak belirtmek kadar doğal bir şey yok. Bahsettiğiniz durumda iktidarın yaptığı hatayı iktidar partisinin şikayet forumunu atarak söylemekten farksız. Yolsuzluk yapılmış dur bunu ben xxx Parti'nin şikayet dilekçesine yazıyım aman xxx Parti zarar görmesin demek bu.

Sorun sorundur ve SCA'ya değer verilmese bu arkadaşlar neden 30 dk süremi böyle bir tavsiye için ayırayım ki diye düşünür.

Gerçekler bunlar. Seviye konusuna girmiyorum kalbinizi kırmak istemem ama biraz haddinizi aştığınızın farkına varın.

Umarım bir zaman sonra sektörden kimsesiz kalıp, birbirinize sarmaya başlamazsınız.

bu forumun bir üyesi olmanıza rağmen üstten bakan bir tavırla kendinizi forumdan sıyırarak yazıyorsunuz. Bu durumda 3 ihtimal var;

1.Bir çoğumuz sizi tanıyoruz, sektörün içinden ya da "bir takım başka yerlerden" geliyorsunuz.

2.Dünyayı ekranından ibaret zanneden, klavyenin gücü adına rastgele yapıştıran(!) birisiniz.

3.Balondante sen misin aslan?

Hadi hayırlısı bakalım.

Selamlar.
Mesajlarınızı okudum. 37mesajınızın 21tanesi tartışmanın içinde, direkt kişileri yada geneli hedef almış ve çoğunda tartışma çatışmaya dönüşmüş. %50nin üzerinde performansa sahipsiniz.

Olay burada sadece kavurucu üzerinden dönmeye başladı ama sanki sizin gibi tartışma odaklı yazılarda forumun negatif yönde gelişimine katkı sağlamıyor mu?

Bu forumdaki paylaşım ortamını, moderasyonun yaklaşımını doğal ve samimi buluyorum. Herhangi bir etkinliğe, festivale vs gittiğim zaman moderasyon ve ben standın aynı tarafında oluyoruz. Bu insanlar forum kullanıcılarına bir şeyler öğreten kişi tavrından ziyade deneyimlerini paylaşıyorlar, gülüyor ve eğleniyorlar. Forum kullanıcılarından, kar amaçlı veya gönüllü olarak topluluğa ürün geliştiren, kendi kavurucu dükkanını açan, normal kullanıcı iken mod olan insanlar oldu. Kendi içinde bir mahalle gibi görüyorum burayı. (Mahalleye yeni taşınan yabancı durumları da oluyor tabi)

Toplu alım konusunda ise, şahsi kanaatimce bazı firmalar yüksek hacimde üretime geçtikleri zaman kalitede dalgalanmalar yaşanıyor. Bu nedenle uzun süredir toplu alımlarda oy kullanmama rağmen genelde alım yapmıyorum. Tüketici deneyimlerine saygı duyuyorum ama birçok kullanıcının ölüp bittiği kavurucunun kahvelerinden hiç memnun kalmadığım da oldu. Ama yine de bunu bir deneyim kabul edip başarısız kavurucu listeme +1 yazıyorum.

Bir diğer konu da forumun dilinin firmalar tarafından sert hatta ofansif bulunması. Bu konu yeni değil. Sektörden kiminle sohbet etseniz buradaki dilden bir şekilde yakınacaktır. Burada firmaları pamuklara sarmıyoruz. Ancak ister firma ister kullanıcı olsun saygı sınırlarını aşmamak gerektiğini düşünüyorum. Bu sınırların bazı firmalar tarafından da zorlandığını gördük. O yüzden bu konunun yalnızca forum kullanıcılarını itham edecek şekilde ele alınmaması gerek. Burada dengeyi yakalamak çok zor o nedenle moderasyona sabırlar diliyorum.

Selamlar.
Mesajlarınızı okudum. 37mesajınızın 21tanesi tartışmanın içinde, direkt kişileri yada geneli hedef almış ve çoğunda tartışma çatışmaya dönüşmüş. %50nin üzerinde performansa sahipsiniz.

Zebercet bey bayılıyorum istatistiksel analizlerinize👏👏👏

Benim istatistiklerimi de uygun zamanda mütalaa etmenizi rica ederim. Sevgiler

Zebercet bey bayılıyorum istatistiksel analizlerinize👏👏👏

Benim istatistiklerimi de uygun zamanda mütalaa etmenizi rica ederim. Sevgiler
Sizin analiziniz yazıyla mümkün değil efendim:) Sevgi bizden🌸

Dışarıda muhattap olmakta zorlanacağınız veya çok özenli olmak zorunda hissedeceğiniz insanlarla burada aynı söz hakkına sahip olmak garip belki,

Reis-i cumhur gelse yeriz. kişi burada var olarak dışarıdaki statüsünü kaybettiğini aynı düzlemde karşılaştığını kabul ederek bulunmalı diye düşünüyorum. saygılar : )

Rica etsem Orkun Beyin ayrıldığını duyurduğu mesajı iliştirebilir misiniz ben göremedim

Son olarak SCA'nın eleştiri kabul edip etmemesine, proaksiyon, reaksiyon alıp almama meselesine yorumlarımı belirteceğim. SCA yönetimindeki tüm arkadaşlarımıza sorabilirsiniz son iki dönemde aktif şekilde eleştiri ve öneri veren profesyonellerden birisi benim. Ve bu eleştiriler doğrultusunda SCA ricalarımızı kırmayıp en yoğun anlarında dahi web üzerinden görüntülü formatta görüşerek eleştiri ve öneri çözümlerimizi dinledi, yorumlarını belirtti, beyin fırtınası yapıldı çözümlere ulaşıldı. Eleştiri doğru, sağlıklı iletişim ortamında, doğru dil kullanımında zaten çözüm üretir, insanları incitmez, insanları savunmacı yapmaz, konunun toplam formatı aşağılayıcı, alaycı formata kaymaz. SCA eleştirilerin tamamını dikkate alıyor, yerel yönetimde çözüm bulunamıyorsa da WCE eleştiri öneri iletişimi için kapısını açık tutuyor. SCA'nın eleştiri kabul edip, önerileri dinleyip, çözüm üretmesine en büyük örneklerden bir tanesi zaten bizim kavurma şampiyonasında zamanlama sebebiyle yedekte kalmamız sonrasında Barista ve Demleme şampiyonalarındaki kayıt sıralaması için zorunlu gelen sınav sistemi bizlerin de eleştirilerini ve önerilerini dinleyerek gerçekleştirildi. Sınav sistemi için de yarışma koordinatörü arkadaşımız sevgili Deniz, her görevde koşulsuz SCA görevi yapan, çıkar çatışması varsa etik bir şekilde görevine ara veren arkadaşımız Kaan eski yarışmacı ve jüri olanlardan dolayısıyla benden de ek bir görüş için sınav sisteminde fikir desteği istemişlerdi. Epey emek yoğun bir süreçti, başta Deniz ve Kaan olmak üzere tüm SCA yönetimine eleştirilerimizi dinleyip çözüm ürettiği için de ayrıca teşekkür ederim.

Genel olarak oldukça profesyonel bir ekip önderliği altında gerçekleşen bir jüri eğitimi ve kalibrasyon süreçleri sonrasında verimli bir yarışma gerçekleştirdiğimize inanıyorum. Toplam deneyimde en iyilerin en adaletli şekilde seçildiğine içeride emek veren biri olarak şahidim, emek verenlerden biriydim ve canı gönülden inanıyorum. Şampiyonlarımız değerli meslektaşlarımız sevgili Serkan'ı ve sevgili Nida'yı canı gönülden kutluyor, Dünya'da en iyisini yapacaklarına inanıyorum. İlk altıdaki ve tüm yarışan yarışmacıları canı gönülden kutluyorum. Çok emek yoğun bir süreç, duygusal anlamda da yoğun bir süreç.

Son olarak neden belirsiz süreliğine bunun son mesajım olduğunu da açıklayayım. 2020 yılından beridir, mesajlarım, yorumlarım, içeriklerim ve foruma özel düzenlediğim etkinliklerle bilfiil foruma gönüllü destek veriyorum. O yıllarda forumun içerisindeki genel deneyim dilini, iletişim dilini, yorum ve öneri eleştiri dilini hatırlıyorum, o yıllardan bu yıllara bu dilin sertlik konsantrasyonunun arttığına yıllar içerisinde şahit oldum. Bu sertlik yeri geldi beni de vurdu dönem dönem, 2020'den beridir nasıl bir iletişim dili kullanıyorsam aynı dil ile olumsuz yorumları da kibarlıkla cevapsız bırakmamaya çalıştım. Son bir küsür yıldır editör dostlarımız sevgili Berker ve Mustafa özellikle bir dil kodu oluşturmaya çalıştılar, emeklerine ne kadar teşekkür etsek az. Ancak bu SCA sürecindeki kullanılan tonun kendi görüşümce bir çoğumuz için yıpratıcı olduğuna inanıyorum. Anladım ki ben bu forumdaki sertleşen tondan yorulmuşum. Her zaman yine etkinliklerde, sosyal medyada yorumlarda, veya başka platformlarda sizlerin bilgi ve öneri yorumlarınızı yanıtlıyor, muhabbet ediyor olacağım.

Son olarak yine SCA ile yorumlarını paylaşan üyelere tekrardan teşekkür ediyorum.

Teşekkürler.

Rica etsem Orkun Beyin ayrıldığını duyurduğu mesajı iliştirebilir misiniz ben göremedim

Orkun Bey gibi biri bile kırılıp ayrıldıysa burada başımızı öne eğip düşünmemiz gerekiyor. Dediğiniz daha önce hiç görülmemiş kişilerin aniden o ay ortaya çıkıp kırıcı eleştiricileri olabiliyor. Daha önce ayrılanlar oldu biliyorsunuz. Mesela ilk başlarda Hakan Bey (Coffeerem). Kendisinin çok güzel deneysel kahveleri vardır. Sonra Nisan bey, Orkun bey. Bakın bunun sonu yok. Yakında toplu alım oylamasına katılan firma bulamayacağız. Biraz da kendimiz özeleşti yapmamız gerekiyor.

Orkun Bey gibi biri bile kırılıp ayrıldıysa burada başımızı öne eğip düşünmemiz gerekiyor. Dediğiniz daha önce hiç görülmemiş kişilerin aniden o ay ortaya çıkıp kırıcı eleştiricileri olabiliyor. Daha önce ayrılanlar oldu biliyorsunuz. Mesela ilk başlarda Hakan Bey (Coffeerem). Kendisinin çok güzel deneysel kahveleri vardır. Sonra Nisan bey, Orkun bey. Bakın bunun sonu yok. Yakında toplu alım oylamasına katılan firma bulamayacağız. Biraz da kendimiz özeleşti yapmamız gerekiyor.
Forumu geçtim sokağa çıktığımızda bile bu tarz insanlara rastlamama ihtimalimiz sıfır. Bunu kavurucu arkadaşlar da pekala biliyordur. Pire için yorgan yakmamak gerekir 5 olumsuz yorum varsa 145 de olumlu yorum var sonuçta. Haklısınız ama hem forum hem ülke genelinde bu tarz insanlardan kaçınamıyoruz artık bu yüzden firmaların da buna göre davranması gerekir bence. Bu kadar alınganlığa gerek yok rahatsız edeni bloklayıp geçeceksin. Twitterda bunu yapıyorsak burada da yapabiliriz bence. Sonuç olarak da size katılıyorum ama dediğim gibi kaçmak iyi insanları da kaybetmek anlamına geliyor bence ki bu forumda Orkun ve Nisan Beyleri sevmeyen insan %1 falandır maksimum

Kıymetli dostlar, bir gün münferit zümrelerce sistematik bir biçimde psikolojik şiddete,sanal zorbalığa ve sansüre maruz kalmamanız ve bütün bunlara da yönetim tarafindan müsamaha gösterilmemesi adına,uyarı ve ceza puanı uygulamalarının takipçisi olmanız naçizane onerimdir.Sizlerle kahveler.net de kahve üzerine hosbes ediyor,reçetelerinize danışıyor ve beraber gulebilmek adına sakalasiyor olacağım.Esenlikle kalın 😊☕

Moderatörün son düzenlenenleri:
Kıymetli dostlar, bir gün münferit zümrelerce sistematik bir biçimde psikolojik şiddete,sanal zorbalığa ve sansüre maruz kalmamanız ve bütün bunlara da yönetim tarafindan müsamaha gösterilmemesi adına,uyarı ve ceza puanı uygulamalarının takipçisi olmanız naçizane onerimdir.Sizlerle kahveler.net de kahve üzerine hosbes ediyor,reçetelerinize danışıyor ve beraber gulebilmek adına sakalasiyor olacağım.Esenlikle kalın 😊☕
Bol şans.

İnsanlarla sevgi saygı çerçevesinde iletişime geçmek için şansa burada ihtiyacım var Berker Bey Ankaralı olmadigim için,bu yüzden bunu paylaştım 😂 Gelin beraber gidelim,şansınızdan ben de nasiplenmis olurum 😂
İlgi açlığınız o kadar yüksek ki gidiyorum dedikten sonra bile tekrar tekrar yazmaya çalışıyorsunuz. Sevgisizlik çok zor sanırım. Sanmıyorum ama hayatta başarılar.

Ha bir de başka yerlerde de aynı şekilde insanların ticaretine durduk yere laf atmaya çalışın. Sonra orada da objektif değilsiniz çünkü onları programınıza çıkardınız dersiniz.

İnsanlarla sevgi saygı çerçevesinde iletişime geçmek için şansa burada ihtiyacım var Berker Bey Ankaralı olmadigim için,bu yüzden bunu paylaştım 😂 Gelin beraber gidelim,şansınızdan ben de nasiplenmis olurum 😂
1718574168927.png

7 sene olmuş ben zaten orada da varım :)

Geri