• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahvekulubu.net ve Diğer Kahve Forumları

Kahvekulubu.net forum olarak diğer forumlara göre daha mı özgür ?

• Kesinlikle Özgür (hakaret olmadıkça istediğimi yazabiliyorum)

Oy: 39 38.2%
  • Kısmen Özgür (adminler beni kısmen engelliyor)

Oy: 8 7.8%
  • Özgür Değil (Diğer forumlar daha özgür ve istediğimi yazabiliyorum)

Oy: 8 7.8%
  • Çatışmaya gerek yok sakin ortamlar beni daha mutlu ediyor burası kaotik.

Oy: 10 9.8%
  • İki Forumda Özgürce Yazabiliyorum

Oy: 37 36.3%

• Kullanılan toplam oy
    102

kahveanalisti

Barista
Editör
Daha fazla  
Espresso Makinesi
Rocket Cinquantotto
Değirmen
Eureka Mignon Specialita-Ode Brew Grinder- Comandante C40 MK3
Ekipmanlar
V60-Breville Sage Precision Brewer-Syphon-Aeropress-Nanopresso-Kompresso-Kruve Elek-Kruve Bardak-Acaia Pearl S-Felicita-Fellow Kettle
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Çankaya
Bazen bizim forumda yarattığımız daha özgür ortam foruma zarar mı veriyor diye düşünmüyor değilim. Çoğu zaman iş çığrından çıkmadan karşılıklı tartışmaya dönünce tarafların tartışmayı büyütmesini engelliyoruz.Diğer baktığım forumlarda bazı firmalara karşı çok alttan alan bazı hesaplar burada daha çatar çutur firmaları eleştirebiliyor. Bana normal gelen ortamda bu aslında. Ama diğer forumlarda bazı hesaplardan daha sakin eleştiriler görünce şaşırıyorum. Tabi diğer forumların kavurucularla ikili ilişkisinide ele alınca orada daha herkes mutlu her şey iyi bakış açısında devam etmesi açıkçası çok da objektif bir ortam yaratmıyor sanki herkes birbirini kandırıyor gibi.

Biraz sesli düşündüm bu sefer siz ne düşünüyorsunuz arkadaşlar?

Özgürlük daha özgür, daha az özgür şeklinde nitelenmesi sıkıntılı bir kavramdır. Özünde ya özgürsündür ya da değilsindir. Bu forumun kuruluş hikayesi de özgürlük kavramının farklı şekilde derecelendirilmesi sonucunda yaşananlarda yatıyor.
Şahsen ben kendimi her iki forumda da özgür hissediyorum. Firmalar, üyeler, ikinci el satışlar, ürünler vb. hakkında kişilik ya da marka değerlerine zarar vermeyen her türlü fikrimi beyan edebilirim. Bence forumun mantığı da bu zaten.

Firmalarla güzel ilişkiler kurulması iyidir, nitekim bize genelde indirim olarak döner. Fakat forum yöneticilerinin firma sorumlularıyla ikili ilişkilerini; özgürlük kavramından daha az önemsiyorum. Söz gelimi 400 liraya alacağım ve beğenmediğim durumda özgürce gömebileceğim bir kavrum hatasını, aynı kahveyi indirimle 300 liraya aldım diye sineye çekme baskısı hissetmek istemem. Bu baskıyı hissetmemek için toplu alımlara bile katılmıyorum.
Düzgün ürün (kahve ya da ekipman), ulaşılabilir müşteri temsilcisi, hızlı kargo gibi beklentilerimin karşılanması benim için forum yöneticilerinin ikili ilişkilerinden daha önemlidir.

Hakaret olmadıkça istediğini yazabilmek diye bir özgürlük tanımı yok. Her bireyin özgürlüğü diğerlerinin özgürlüğünün başladığı yerde biter. Kafein Kültür’ün forumdan uzaklaşması aslında önemli bir uyarıydı, forum yöneticileri dahil pek kimsenin Orkun Bey’in ayrılırken yazdıklarını tam anladığını veya ciddiye aldığını sanmıyorum. Önümüzdeki zamanlarda sektörden başka firmaların da, bu sakat özgürlük anlayışı ve eleştiri tonu sebebiyle, bu forumdan uzaklaşmayı düşündüklerini biliyorum.

Herkese iyi forumlar dilerim…

Özgürlükten yana bir problemim yok hiçbir forumda. Terbiyesizlik yapmadan her istediğimi dile getirebiliyorum.

Bu forum bana daha gerçek geliyor. Şimdi diğerlerinde de özgürüz de, herkesin "kavurucuyu kırmamak" adına 40 takla attığı bir noktada tek cengaver olarak çıkmak da biraz zor oluyor. Her zaman her şey iyi olamaz, her zaman herkesle iyi olamayız ve bence olmamalıyız. Bazen ortalık yanmalıdır. Ortaya bir ekipman çıkıyor, yurtdışında gömülüyor, burada laf ediliyor ama bazı yerlerde basit bir "kötü" denilemeyebiliyor, kahve için de geçerli bu.

-İşte hocam suyu Munzur'dan getirtip kahveyi Everest'in tepesinde tek elle amuda kalkıp birbirine sürttüğün taşların ısısıyla demler ve içine bir çimdik plutonyum atarsan ağzına Cennet'e düşen ilk çiğ tanesinin tadı geliyor.

Yani bazen çok kasılabiliyor. Aman parasını ödeyerek aldığım üründen vaat edilen şeyleri almadığımı söylersem adım çıkar. Mutlaka siz yanlış bir şeyler yapıyor olabilirsiniz.

Her iki forumda da sorun yok bence. Gayet iyi durumlar. Hepsinde de özgürce yorum yapabiliyorum. Önemli olan kırmamak, incitmemek. Sonuçta hepimiz insanız.

Ben bu forumda özgür hissediyorum, admin tutumlarından yana bir sorun yaşamadım henüz. Normalde kibarlık mevzusunu önemsiyorum, kendim bir şeye karşı çıkarken olabildiğine yumuşak dil tutturmaya çalışıyorum ama bu fikirde olmayan insanları kibarlığa zorladığınızda ya yapaylaşıyorlar ya da fikrini ifade etmeyip çekip gitmeyi daha doğru buluyorlar. Zıtlaşmak iyidir, şuana kadar forumdan çeşitli kişilerle ters düşmüşüzdür. Yazıyla iletişimin doğasıdır, kolay alevlenir. Yüzyüze olsak böyle olmaz.

Ve ayrıntısına girmeyeceğim ama hem çok iyi bilmediğim ama farklı yerlerden duyduğum @zebercet 'in deneyimi hem de ilk mesajda bahsedilen firmalarla kurulan fazla yakın bağ nedeniyle mavide yeşile göre daha özgür hissediyorum. Bir forum ne kadar billboard'a dönüyorsa reel özgürlük kısıtlanmamış olsa bile algılanan özgürlükte bir düşüş oluyor.

bu forumda 33, diğerinde 6 gönderi girmişim. forumlardaki farklara çok hakim olmamakla birlikte burada daha rahat hissediyorum. asla kötü niyetli olduğunu düşünmesem de diğer foruma her girişimde aynı fotoğrafları görmemle ilgili olabilir. ben editörlerin daha az görünür olduğu forumları daha çok seviyorum sanırım. Yine de bazen hem kavurucuların hem de demleyici arkadaşların alıngan davranabildiğini düşünüyorum. Elbette zaman zaman toksik yorumlar haksız eleştiriler vs olacaktır ama buna da müsaade etmek normal karşılamak gerekir bence. Orkun beyin bir süre uzak kalma kararı çok kişiyi üzmüştür muhakkak. Kendisi hem çok kibar hem iyi bir kavurucu hem de organizasyonlara emek veren birisi. Yorum yapan arkadaşlardan eleştirirken bu tip durumlara dikkat etmelerini isteyebiliriz ama buna mecbur bırakamayız.

Nitelikli kahve demlemeye başladığımda çok bilinen sevilen bir firmadan verdiğim siparişle ilgili bir sorun yaşamıştım, firma ile iletişime geçmeden çok nazik olmayan bir entry girdim foruma. Kendileri de çok çok fazlasıyla telafi ettiler. şimdi bakınca çok acımasızca geliyor foruma yazmam ama burada bu kültürü edindim. firma da asla "niye bize yazmadınız" demedi, başka bir şey de demedi. Şuan olsa firmayla iletişime geçerim ama yine de bu özgürlük hoşuma gidiyor.

Hakaret olmadıkça istediğini yazabilmek diye bir özgürlük tanımı yok. Her bireyin özgürlüğü diğerlerinin özgürlüğünün başladığı yerde biter. Kafein Kültür’ün forumdan uzaklaşması aslında önemli bir uyarıydı, forum yöneticileri dahil pek kimsenin Orkun Bey’in ayrılırken yazdıklarını tam anladığını veya ciddiye aldığını sanmıyorum. Önümüzdeki zamanlarda sektörden başka firmaların da, bu sakat özgürlük anlayışı ve eleştiri tonu sebebiyle, bu forumdan uzaklaşmayı düşündüklerini biliyorum.

Herkese iyi forumlar dilerim…

Var. Orkun Bey'e "eleştirisinde" saçmalayan arkadaşa gerekli tepkiler verildi zaten, bundan sonra da ipin ucunu kaçırana tepki verilmeye devam edilir.

SCA eleştirilerimde de kesinlikle pişman değilim dönüp baktığımda, diğer arkadaşların eleştirilerinde de bir problem görmedim. Kötü olduğunu söylediğimiz için o konu özelinde birileri gücendiyse kendi aralarında yapıp birbirlerine "Abi çok iyi yapmadık mı ya?" deyip sevinebilirlerdi. Orada "sakat anlayış" bu tarafta değildi. İhtimal bağlamında söyleme gereği duydum.

Ben işini iyi yapan insanlara burada haklarının bol bol verildiğini düşünüyorum, hem madden hem manen. İşini gerçekten seven ve hakkıyla yapan insan kadar sevdiğim bir şey yok. İşini iyi yapan kavurucudan sürekli alışveriş yapıyorum, alışveriş yaptıkça da paylaşıp reklamlarını yapıyorum, insanlara buradan hizmet alırlarsa pişman olmayacaklarına dair şahsi güvence veriyorum ve elimden başka bir şey gelirse söylesinler onu da yaparım.

Kötü iş yapan ile arayı yine de iyi tutmaya çalışmak, sürekli hataları örtmek kötü bir alışkanlık halini almış. Kötü iş yaptığını kabul edip iyileştirmeye çabalayanın da ve zararı telafi edenin de herkesin başının üstünde yeri vardır eminim.

Firmalar da okurlarsa kendileri fayda sağlarlar. En nihayetinde burası bir billboard sitesi değil, bir tüketici platformu, firmalar gitse de biz tüketici olarak aramızda konuşup koordine oluruz.

Son düzenleme:
Diğer forumda bir süredir bazı firmalara pr çalışması yapıldığını gözlemliyorum. Bu firmalardan birinin sahibi ile bu forumdan tanıştığım, fikirlerine saygı duyduğum bir üye arasında diğer forumda olan bir tartışmayı okudum ve tırnak içinde nitelikli kahve satma iddiasında olan firma sahibinin verdiği cevaplar karşısında çok şaşırmıştım. Bu firma sahibine ve ürünlerine karşı bir pr çalışması olduğunu gördükten sonra diğer foruma ve bazı kullanıcıların yorumlarına pek güvenememeye başladım. Kimseyle bir husumetim yok ve konuyu çarpıtmak istemiyorum. Sadece özgür olmaktan ziyade bir tavsiye aradığımda bu foruma daha çok bakıyorum.

Kimi zaman yazılanları okurken geriliyorum kimi zaman ne kadar kibarca yazılmış ne var bu ifadede diyorum. İnsanları genel anlamda anlamak kolay değil hele ki yazı dili işin içine girince. Yarışma zamanı SCA ve yarışma hakkında yazdıklarım mesela samimi ve yapıcı idi ama algı çok farklı bir şey tabi. Ben o forum özgür bu forum özgür değil demeyi de kişisel deneyime bağlı olduğu için doğru bulmuyorum , genelleyemeyiz ama işte tecrübe ile sabit herkes fikir belirtir. Ben zaman zaman her yerde belirli markaların çokça adının geçtiğini görüyorum,indirim için güzel şeyler yazmak doğama ters neyse onu yazıyorum ama sürekli ben bilirim tavırlı konuşmalardan hoşlanmıyorum. Herkes bir şeyler biliyor , önemli olan neyi ne kadar paylaşabildiğimiz. Olumsuz algı yaratıldığı için burası hakkında olumsuz düşünceler de yoğun , her seferinde forumun negatif pozitif yanlarını arkadaşlar ile tartışsak bile günün sonunda diğer forumu da illa anıyoruz. Ben her iki tarafın tarzının farklı olduğunu görüyorum , orası da bana göre özgür örneğin , işte yazı dili,anlaşılmak ,anlatmak önemli detaylar . Her zaman sakin olup aklı selim davranmak bana artı kazandırıyor ama en son SCA olayında hem yanlış anlaşıldı yazılanlar hem de saygısızlık yapıldı bunun karşısında mesela biz üyelerin yanındayız , söylenenler boşa değil gibi bir destek beklerdim. Hani forum olarak sadece toplu alımda değil başka konularda da olabildiğince birlik olmak güzel olurdu. Bu tek tip düşünme değil elbette yanlış anlaşılmak istemem burada da.

iki forumda özgürce yazabiliyorum şıkkı eklendi.

henuz cok yeni olmam nedeniyle cok fazla paylasimda bulunmadim. Daha cok arkadaslara bilgi almak icin sorular sordum. Ancak burasi bana daha samimi geliyor. Sanki diger tarafta @tolilow un dedigi gibi bir hava var.

Yönetici kısmında burada hiç bir mesajım hakkında uyarılmadım. Açık açık şu kahveyi, kavrumu, tadını beğenmedim yazabiliyorum. Üyelerden linç yediğim oluyor ama orası ayrı. :D

Yeşil forumu da severim, orada daha çok mesajım vardır hatta. Yöneticilerini de aynı şekil severim. Ancak orada kötüye kötü derken 4 kez düşünüyorsam burada 3 kere düşünürüm.

Son düzenleme:
Şuanki kıvam iyi ya böyle devam 🤣 Diger forumlar yapmacık geliyor

Diğer forumun tekrar aktif olmasından bu yana bu başlığı bekliyordum. Elbetteki eninde sonunda ben senden daha iyiyim denilecekti ve nihayet bugün bu soru soruldu çok şükür. Sanki toplum olarak ayrışmadığımız başka bir şey kalmamış gibi mavici ve yeşilcilerimiz de olacak artık. Ne güzel... 😉

Geri