• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahveden çıkan taş

taş ayıklayıcımız mevcut ve 2016'dan beri ilk defa böyle birşey olduğu iddia ediliyor
İlk defa yaşanıyor olması yaşanmamış olduğunu kanıtlamaz.

buda gözümüze biraz abes kaçıyor açıkcası.
Yaklaşımınız bana daha abes geldi.

Şu soruyu kendinize sormalısınız. Ya gerçekten taş unuttuysanız ve sizin yüzünüzden biri zarar gördüyse.

Onun yerine sizi kandırdığı düşüncesine giriyorsunuz. Şahsım adına bu düşüncesini beyan eden bir kavurucu benim gözümde yok hükmündedir.

Her makinenin en iyi çalışma şartlarında bile yanılma payı vardır, ki bakımsız olma durumlarında daha da yükselir.

Geçmiş olsun. Gerçekten üzücü bir durum. Kahveye yeni başlayan biri olarak daha dikkatli olmam gerektiğini öğrenmiş oldum. İki tarafın da böyle bir taşı gözden kaçırmış olması kötü olmuş
Merhaba, stok alıp vakumlamıştım. La lomadan bende de küçük bir taş çıktı. Paşabahçenin pratik hava almayan bir kavazonu var. Böyle bir kavazonu tavsiye ediyorum. Bu sayede taşı yakalayabildim.
IMG_20240324_231625.jpg
IMG_20240324_231643.jpg

Kavanoz linki:
Paşabahçe Zest Click Lock Kavanoz, 700cc, Sızdırmaz Kilitli Kapak, Yeşil https://amzn.eu/d/8lnFNpA

Merhaba, stok alıp vakumlamıştım. La lomadan bende de küçük bir taş çıktı. Paşabahçenin pratik hava almayan bir kavazonu var. Böyle bir kavazonu tavsiye ediyorum. Bu sayede taşı yakalayabildim.

Kavanoz linki:
Paşabahçe Zest Click Lock Kavanoz, 700cc, Sızdırmaz Kilitli Kapak, Yeşil https://amzn.eu/d/8lnFNpA
Hocam değirmenle uğraşmak istemeyen ev halkı için ben bir kaba 100-200 gr kahve öğütüyorum bittikçe. Oradan içiyorlar.
Bu tarz bir ürün işlerine yarayabilir. Daha küçük boyutlu 200-300 ml civarlarında bu tarz bir kavanoz öneriniz var mıdır?

ben bir kaba 100-200 gr kahve öğütüyorum
Kavanoz 700 ml olsada tek seferde 200 gr civarında çekirdek kahve alıyor. Ne zaman 250 gr paketi döksem mutlaka yaklaşık 50 gr artıyor.
Farklı boyutlarda bir kavanoz bilmiyorum malesef :(

Geçmiş olsun. Ben yeni kahve aldığımda makarna süzgecine döküp kepek ve küçük defektli parçaları ayıklıyorum. Tavsiye ederim, doğrudan kullanmaya korkuyorum.

Calibre? CoffeeNutz?
Merhaba,

Biz destoner kullanıyoruz yabancı madde ayıklamak için, tabiki yuzde yuz ayıklamıyor, tahminim %60-70 seviyeleridir.
Toplu alım ayında o ay yaklasık kavurulan taklaşık 2.5ton kahveden yanlış hatırlamıyorsam 4-5 küçük taş, bir zımba teli, bir ataç parcası çıkmıştı. Daha iyi bir yöntem color sorter, destonera göre daha verimli olacaktır fakat yine yuzde yuz sonuc vermez. Maliyetide oldukca yuksek. El/göz ile ayıklamak bu miktarda bir üretimi sürdürülebilir olmayacaktır. Malesef sıkıntılı bir konu.
Taş büyük gözüküyor bizden çıktığını sanmıyorum, tahta konusunda birşey diyemeyeceğim. Metal ihtiva etmediğinden, ağırlık, boyutunuda kestiremediğimden kaçma şansı daha yüksek olabilir.

Kavanozla nasıl yakalayabildiniz, yöntemi anlatır mısınız? Çalkaladığınızda çıkan ses mi yoksa sadece saydam olduğı için görmeniz mi mümkün oldu?

Kavanozla nasıl yakalayabildiniz, yöntemi anlatır mısınız? Çalkaladığınızda çıkan ses mi yoksa sadece saydam olduğı için görmeniz mi mümkün oldu?

Çok özel bir şeymiş izlenimi vermiş olabilirim belki ama öyle değil tabi ki.
Kahveyi kendi paketinde sakladığımızda ve paketten direkt değirmene döktüğümüzde paketin içini göremiyoruz.
Kavanozda ise içerisini görme imkanımız oluyor ve kaşık kaşık alarak döktüğümüzden daha fazla göz kontrolü yapılmış oluyor.

Kavanozda, normal paketine nazaran daha hızlı bayatlar kahve, kavanoz vakumlu, havayı boşaltan cinsten değilse kendi paketinde saklayın, kendi paketinde en azından içindeki havayı valften atabiliyorsun, kavanozda oksijen tepede sıkışıyor, kahveyi okside ediyor.
Ekli dosyayı görüntüle 32658
Ekli dosyayı görüntüle 32659

Kavanoz linki:

Kavanozda, normal paketine nazaran daha hızlı bayatlar kahve, kavanoz vakumlu, havayı boşaltan cinsten değilse kendi paketinde saklayın, kendi paketinde en azından içindeki havayı valften atabiliyorsun, kavanozda oksijen tepede sıkışıyor, kahveyi okside ediyor.

250 gr lık paketi kavonaza bölüyorum. Kapağı bas çek şeklinde sızdırmaz bir kapak. Kapağı kapatınca kokuyu da kesiyor. Günlük 1 kez kullanım için açıyorum kapağını ve dolapta saklıyorum. Yine de oksidasyon ve bozulma riski var mı? Çünkü kahve paketlerinin valfi bozuk olabiliyor ve onun da ağzını açıp kapatıyoruz sonuçta.

250 gr lık paketi kavonaza bölüyorum. Kapağı bas çek şeklinde sızdırmaz bir kapak. Kapağı kapatınca kokuyu da kesiyor. Günlük 1 kez kullanım için açıyorum kapağını ve dolapta saklıyorum. Yine de oksidasyon ve bozulma riski var mı?
Paşabahçenin vakum olayı sadece kapağın açılmaması için, içindeki havaya müdahelesi yok, benim dediklerim fellow, timemore gibi çevirip içindeki havayı boşaltabildiğiniz kavanozlar. Günde bir kez de açsanız kahvenin üzerindeki boşluk hep hava dolu, kendi paketi daha güvenli en azından havayı atacak valf oluyor.

Valften havayı çekiyorum vakum etkisi oluyor kahvenin poşeti bence de daha iyi tazelik konusunda hiç sıkıntı yaşamadım.

Son zamanlarda çokça karşılaşılan birşey haline geldi benim çözüm en basit ve işlevsel olanı paketi komple alıp geniş yayvan bir çay tepsisi tarzı bişeye döküp kusurlu çekirdek ve kadar yabancı cisim varsa hepsi gözünüzün önünde kavurucu baktıktan sonraki 2. Bakışın kimseye zararı olmaz🙂

Bana kahve tartma tepsisi, kabı, tabağı artık ne deniyorsa ondan lazım zaten. Çekirdekleri tane tane görmek ve rahat şekilde değirmene aktarmak istiyorum. Forumda imal eden arkadaşlar varsa bana ulaşsın, 3D çıktı da olur.

Geri