• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahveden çıkan taş

Çok geçmiş olsun 2 sene önce tufatteden aldığım kahvede çıkmıştı. Allahtan son anda farkedip ayırmıştım. Tamamen şansa yoksa değirmene ufak bir sela okuturdum.

Son düzenleme:
Çok berbat bir durum ya, kavurucu binlerce lira veriyor makine alıyor ona güvenmesi normal sonuçta yapacağı tek iş "taş ayıklamak" ama makinedir hata yapar ya da paketlemenin farklı aşamasında girmiştir bilinmez, tüketici de binlerce lira para veriyor değirmen alıyor, yine kilosu kim bilir ne kadar olan kahveyi alıyor yani içinden taş çıkmasını neden beklesin ki? Aldığınız ekmeğin içinden sinek, kapalı pakette aldığınız bir gıdadan çıkan kılla aynı olay, cappy canavarını herkes biliyordur illaki 😂 buna rağmen numara verin arayalım, ikinci kez yine arayalım diyip aramamak kötü, arkadaşım yapsa tavır koyarım

Merhaba,

Uzun zamandır sessiz bir forum üyesiyim. Yakın zamanda başıma gelen bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Geçen ayki toplu alımdan @meetlabcoffee meetlab'dan bir miktar kahve aldım. Çok beğendim ve aynı ay indirimi kaçırmadan ikinci bir sipariş verdim. Ocak ayı başlarındaydı, kahveyi Baratza değirmene koyup öğütmeye başladım. Gelen kahve paketinin içinden 50 gr tartıp değirmene attım. Normalde de hiç yapmadığım gibi, kahvenin içine "taş var mı" diye bakmadım. Öğütmenin sonlarına doğru acayip bir ses gelmeye başlayınca makinayı durdurdum. Kocaman bir taş! Gözden kaçması mümkün değil ama kaçmış, olabilir. Öğütücüm zarar gördü. Firmaya konu ile ilgili mail attığımda, gördüğüm tavır oldukça ters. "Bizim kahvelerimizden böyle bir taş çıkma ihtimali yok, gözden kaçmaz, bu taş parçalanmamış, öğütücünüzü paramparça etmesi gerekirdi" vs.vs. Kaldı ki, ben onlara sadece durumu anlattım, maddi zararım oldu tabi ama bunu onlardan talep etmedim. Buna rağmen gösterdikleri tepkiden çok rahatsız oldum. Benim yazdığım mail ve aldığım cevabı da aşağıda paylaşıyorum.

Benim mailim:

Merhaba,

Öncelikle kahvelerinizden ve kavrumlarınızdan hatta paketlemenizden bile, dün akşama kadar, çok memnun olduğumu söyleyerek başlamak istiyorum. Ancak dün akşam Peru Cafe del Futuro içinden çıkan, ekte de göreceğiniz taş, bütün keyfimi kaçırdı. Maalesef kahve değirmenimi mahvetti, dişlilerine epey bir hasar verdi. Çıkardığı sesten şüphelenip durdurmasam paramparça olacaktı muhtemelen. Tekrar öğütme denediğimde, parça büyüklüklerinde de farklılıklar oldu. Böyle bir hatayı nasıl yaptığınızı anlayamıyorum. Bu taş gözden kaçacak küçüklükte değil.

Gelen Cevap:

Merhabalar Burak Bey ,

Bu kadar büyük bir taş bizim kahvemizden çıkma ihtimali yok. Birincisi taş ayıklayacı kullanıyoruz 10 da 1 büyüklükte taşı bile ayıklıyoruz. Kaldıki bu kadar büyük bir taş bizim paketlemeye girme ihtimali yok. O kadar büyüklükte bir taş değirmende belli olurdu ayrıca o taş bıçakları paramparça eder ses çıkmadan önce. Taşta parçalanmamış görünüyor. İletişim numaranızı paylaşırmısınız arkadaşlarımız arayacak sizi.

İletişim bilgilerimi paylaşmama rağmen arayan olmadı.

Foruma yazmak için bu kadar beklememin sebebi de, sağolsun @kahveanalisti konu ile ilgili iyi niyetle yardımcı olmaya çalıştı. Kendisi devreye girdi ve firmanın beni arayacağını söyledi. Ancak ne arayan var, ne maile dönen var.

Ben kötü bir niyetle yaklaşmadım, ve bugüne kadar da gerçekten onlardan haber almayı bekledim. Ancak bu firma bırakın maddi zarar karşılamayı teklif etmeyi, kendi hatalarını kabul edip de bir özrü bile çok gördüler, üstüne bir de taşı benim koyduğumu ima ettiler. Her türlü hata olabilir ancak karşılığında insanca bir yaklaşımla özür dilenmeli.

Firmanın tavrıyla ilgili sizleri de bilgilendirmek istedim.

Herkese selamlar.

Ekli dosyayı görüntüle 31493
Selamlar Burak bey,

Öncelikle yaşanan durumdan ötürü çok geçmiş olsun, talihsiz bir olay yaşanmış. Ama bahsi geçen olayda eksikler var ne yazık ki, mesela iletişim numaranızı sizden istediğimizde numaranızı paylaşmamanız gibi, keza burada paylaştığınızı dile getiriyorsunuz. Olaydan bir kaç gün sonra bize sevgili Berker bey ulaşıyor ve sizin numaranızı iletip aramamı rica ediyorum, bende elbette diyorum. Ve aynı gün ve sonraki gün arıyorum sürekli olarak meşgul çalıyor ve geri dönüş olmuyor. Yaşanan her hangi bir olaydan kaçacak durumumuz yok anlayacağınız :) Lakin taş olayı ilk defa yaşıyoruz çünkü taş ayıklayıcımız mevcut ve 2016'dan beri ilk defa böyle birşey olduğu iddia ediliyor buda gözümüze biraz abes kaçıyor açıkcası.

Bunu hiç bir zaman bilemeyeceksiniz ama sevgili @meetlabcoffee. Üretici firma mutlaka bir hata payı veriyordur. %100 ile çalıştığını sanmıyorum makinenin. Belki bu boyutta bir taşı atlama olasılığı sıfıra çok yakındır ama yine sıfır değildir diye tahmin ediyorum.

Size öyle geliyor olabilir tabi ki ama bu durum istatistiki olarak mümkünse burada nasıl tavır alacağınız esnaflık anlayışınızla ilişkili oluyor biraz. Yoksa ne siz ne de karşı taraf bu olayın aslına dair hiç bir kanıt sunamaz zaten.

Selamlar Burak bey,

Öncelikle yaşanan durumdan ötürü çok geçmiş olsun, talihsiz bir olay yaşanmış. Ama bahsi geçen olayda eksikler var ne yazık ki, mesela iletişim numaranızı sizden istediğimizde numaranızı paylaşmamanız gibi, keza burada paylaştığınızı dile getiriyorsunuz. Olaydan bir kaç gün sonra bize sevgili Berker bey ulaşıyor ve sizin numaranızı iletip aramamı rica ediyorum, bende elbette diyorum. Ve aynı gün ve sonraki gün arıyorum sürekli olarak meşgul çalıyor ve geri dönüş olmuyor. Yaşanan her hangi bir olaydan kaçacak durumumuz yok anlayacağınız :) Lakin taş olayı ilk defa yaşıyoruz çünkü taş ayıklayıcımız mevcut ve 2016'dan beri ilk defa böyle birşey olduğu iddia ediliyor buda gözümüze biraz abes kaçıyor açıkcası.
İşin bu tarafını dinlemeden bir sürü yargısız infaz yapılmış. Tam da tahmin edebileceğim kişiler hem de. Yine de hata olmaz diye birşey yok sevgili @meetlabcoffee . Her makinenin hata payı vardır, o sebeple bu olayın asıl konusu yukarıda yazan öfkeli kalabalık haricindekilerin dediği gibi müşteri ilişkileri yönetimi gibi görünüyor.
Ha bir de bazı şeyler 1 kere yaşanır zaten. ilk defa başınıza gelmesi hiç gelmeyeceği anlamını taşımıyor. Bundan sonrası için önlem almak sizin elinizde.

Selamlar Burak bey,

Buyrun mailimin ekran görüntüsü ekte. Bu arada, hiç aranmadım. Lütfen 😊

Ekli dosyalar

• IMG_6518.png
    IMG_6518.png
    149.3 KB · Görüntüleme: 267
Hayali bir mesaj yazdım. Bu şekilde kısayoldan çözüm sağlanabilirdi:

Geçmiş olsun yaşanan talihsizlik için üzgünüz. Gerekli önlemleri alacağımızdan emin olabilirsiniz. Yüksek çözünürlüklü kamera kayıtlarımızı itinayla inceliyoruz.

Mağduriyetinizi bir nebze olsun telafi etmek isteriz. Bu amaçla size bir miktar eft yapmak isteriz. Lütfen kabul ediniz.

Başka bir öneriniz varsa lütfen iletiniz. sağlıklı mutlu günler dileriz

Bunu okuyan arkadaş, "bir daha olmasın lütfen. Düşünmeniz yeterli" diyerek olayı kapatabilirdi.

Hayali bir mesaj yazdım. Bu şekilde kısayoldan çözüm sağlanabilirdi:

Geçmiş olsun yaşanan talihsizlik için üzgünüz. Gerekli önlemleri alacağımızdan emin olabilirsiniz. Yüksek çözünürlüklü kamera kayıtlarımızı itinayla inceliyoruz.

Mağduriyetinizi bir nebze olsun telafi etmek isteriz. Bu amaçla size bir miktar eft yapmak isteriz. Lütfen kabul ediniz.

Başka bir öneriniz varsa lütfen iletiniz. sağlıklı mutlu günler dileriz

Bunu okuyan arkadaş, "bir daha olmasın lütfen. Düşünmeniz yeterli" diyerek olayı kapatabilirdi.
İnanın bütün beklentim buydu, eft para vs değil, daha dikkatli olacağız kusura bakmayın. Şu an gelinen noktada müşteri ilişkilerine verilen öneme daha iyi dikkat çekemezdim diye düşünüyorum.

Silahlar ile ilgilenenler şu kuralı bilir ve hep ona göre davranır:

"Silah her zaman doludur"

Kahve içinde:

"Pakette her zaman taş var"

Çekirdekler paketten değirmene değil, önce elinize dökmeli. Sonra bir göz gezdirin ve değirmene dökün.

Yanlış anlamayın lütfen paketten tabiki taş çıkmamalı. Çıktıysada kavurucu uygun şekilde problemi ele almalı.

Yeşil çekirdeklerin işlendiği her yerde taş, çakıl vs var. Ve özellikle de yıkama noktalarında döküntü beton parçalarının kahveye karışması çok olağan. Yani hiçbir kahveci “kahvelerimizden öyle bir şey çıkmaz” deme lüksüne sahip değil. İlla ki çıkıyor. Bir çuvalda birkaç parça yabancı madde bu işin standardı. Önceden daha fazla çıkıyordu. Bu azalmış hali. 🙂

Ayıklayıcılar da %100 performansla çalışmıyor haliyle.

Olur öyle şeyler yani. Bu bilinçle ve her zaman kontrollü yaklaşmak gerekiyor.

Yeşil çekirdeklerin işlendiği her yerde taş, çakıl vs var. Ve özellikle de yıkama noktalarında döküntü beton parçalarının kahveye karışması çok olağan. Yani hiçbir kahveci “kahvelerimizden öyle bir şey çıkmaz” deme lüksüne sahip değil. İlla ki çıkıyor. Bir çuvalda birkaç parça yabancı madde bu işin standardı. Önceden daha fazla çıkıyordu. Bu azalmış hali. 🙂

Ayıklayıcılar da %100 performansla çalışmıyor haliyle.

Olur öyle şeyler yani. Bu bilinçle ve her zaman kontrollü yaklaşmak gerekiyor.
Gıda ve maden işleme tesislerinde kullanılan ayırma ekipmanları genellikle çok benzer temellere dayanıyor, mikron boyutunda parçacıkları ayrıştırabilen okul laboratuvarı düzeyinde cihazlar varken, ticari bir işletmenin hata yapma lüksü yok malesef. Çıkan parça boyutu göz önüne alındığında karşılaşılan tutumdan dolayı bu lükse sahip olunmamalı diyorum, yoksa hata her sektörde olabilir ama tüketici olarak parasını verip satın aldığım bir ürün yüzünden kendim maddi kayıba uğruyorsam bunun sorumlusu ben olmamalıyım, hopperı doldurmadan önce gözüm seçtiğince kontrol etsemde yinede kafada bu soru işaretinin olması bir sorun.

Bu konu benim için öğretici oldu.
Kahve paketinden taş çıkabileceğini bilmiyordum. Bundan sonra ben de dikkat edeceğim.
@balikim30 geçmiş olsun. Konuyu böyle sakin ve açıkça dillendirdiğiniz için de ayrıca teşekkürler.
Konuya firmanın verdiği yanıt, tepkiyi naçizane kendi adıma beğenmedim.

Bu konu benim için öğretici oldu.
Kahve paketinden taş çıkabileceğini bilmiyordum. Bundan sonra ben de dikkat edeceğim.
@balikim30 geçmiş olsun. Konuyu böyle sakin ve açıkça dillendirdiğiniz için de ayrıca teşekkürler.
Konuya firmanın verdiği yanıt, tepkiyi naçizane kendi adıma beğenmedim.
Ben de kahve çekirdek büyüklüğü kadar bir taşa ilk kez rastladım. Toplu alim veya indirimli sipariş hangi firma inanin hatırlamıyorum ama şanslıydım ki el değirmenima doz koyduktan sonra tekrar tartmasim geldi. Çekirdekleri çıkarınca taşı fark ettim!

Bu Konuda Tüketici kadar Kavurucuda hassas davranmalı Kavrum aşaması ve kavrum sonrasında sadece makineye güvenerek iş yapmamalı. Mutlaka göz ile yüzeysel gözlemde yapmalı bu boyutta bir taş eğer o paketin içinden çıkıyorsa kavurucu yüzeysel gözlem yapmamış derim. Daha ufak bir taş olsa makine kaçırmış kavurucuda görmemiş derdim ama renk olarak çok belirgin olan bir taş'ı kavurucunun yüzeysel kontrolde mutlaka görmesi lazımdı yeşil halinde yada kavrulmuş halinde. Benim anladığım kavurucu kavurduğu çekirdekte yüzeysel gözlem yapmıyor.

Geri