Bu durum kötü bir tutum oluşturuyor bence.buna rağmen numara verin arayalım, ikinci kez yine arayalım diyip aramamak kötü
Selamlar Burak bey,Merhaba,
Uzun zamandır sessiz bir forum üyesiyim. Yakın zamanda başıma gelen bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Geçen ayki toplu alımdan @meetlabcoffee meetlab'dan bir miktar kahve aldım. Çok beğendim ve aynı ay indirimi kaçırmadan ikinci bir sipariş verdim. Ocak ayı başlarındaydı, kahveyi Baratza değirmene koyup öğütmeye başladım. Gelen kahve paketinin içinden 50 gr tartıp değirmene attım. Normalde de hiç yapmadığım gibi, kahvenin içine "taş var mı" diye bakmadım. Öğütmenin sonlarına doğru acayip bir ses gelmeye başlayınca makinayı durdurdum. Kocaman bir taş! Gözden kaçması mümkün değil ama kaçmış, olabilir. Öğütücüm zarar gördü. Firmaya konu ile ilgili mail attığımda, gördüğüm tavır oldukça ters. "Bizim kahvelerimizden böyle bir taş çıkma ihtimali yok, gözden kaçmaz, bu taş parçalanmamış, öğütücünüzü paramparça etmesi gerekirdi" vs.vs. Kaldı ki, ben onlara sadece durumu anlattım, maddi zararım oldu tabi ama bunu onlardan talep etmedim. Buna rağmen gösterdikleri tepkiden çok rahatsız oldum. Benim yazdığım mail ve aldığım cevabı da aşağıda paylaşıyorum.
Benim mailim:
Merhaba,
Öncelikle kahvelerinizden ve kavrumlarınızdan hatta paketlemenizden bile, dün akşama kadar, çok memnun olduğumu söyleyerek başlamak istiyorum. Ancak dün akşam Peru Cafe del Futuro içinden çıkan, ekte de göreceğiniz taş, bütün keyfimi kaçırdı. Maalesef kahve değirmenimi mahvetti, dişlilerine epey bir hasar verdi. Çıkardığı sesten şüphelenip durdurmasam paramparça olacaktı muhtemelen. Tekrar öğütme denediğimde, parça büyüklüklerinde de farklılıklar oldu. Böyle bir hatayı nasıl yaptığınızı anlayamıyorum. Bu taş gözden kaçacak küçüklükte değil.
Gelen Cevap:
Merhabalar Burak Bey ,
Bu kadar büyük bir taş bizim kahvemizden çıkma ihtimali yok. Birincisi taş ayıklayacı kullanıyoruz 10 da 1 büyüklükte taşı bile ayıklıyoruz. Kaldıki bu kadar büyük bir taş bizim paketlemeye girme ihtimali yok. O kadar büyüklükte bir taş değirmende belli olurdu ayrıca o taş bıçakları paramparça eder ses çıkmadan önce. Taşta parçalanmamış görünüyor. İletişim numaranızı paylaşırmısınız arkadaşlarımız arayacak sizi.
İletişim bilgilerimi paylaşmama rağmen arayan olmadı.
Foruma yazmak için bu kadar beklememin sebebi de, sağolsun @kahveanalisti konu ile ilgili iyi niyetle yardımcı olmaya çalıştı. Kendisi devreye girdi ve firmanın beni arayacağını söyledi. Ancak ne arayan var, ne maile dönen var.
Ben kötü bir niyetle yaklaşmadım, ve bugüne kadar da gerçekten onlardan haber almayı bekledim. Ancak bu firma bırakın maddi zarar karşılamayı teklif etmeyi, kendi hatalarını kabul edip de bir özrü bile çok gördüler, üstüne bir de taşı benim koyduğumu ima ettiler. Her türlü hata olabilir ancak karşılığında insanca bir yaklaşımla özür dilenmeli.
Firmanın tavrıyla ilgili sizleri de bilgilendirmek istedim.
Herkese selamlar.
Ekli dosyayı görüntüle 31493
@meetlabcoffee böyle bir şey teknik olarak mümkün mü?bu taş ayıklayıcı makinelerin bu kadar büyüklükte bir taşı ayıramamış olma ihtimali var mı? (yani taşın büyüklüğü ve ağırlığı sebebiyle ayıklama yapamamış olmasından bahsediyorum)
Yani aslında şöyle, mümkün değil gibi geliyor çünkü bu gerçekten ilk defa yaşanıyor, 2016'dan bu yana.@meetlabcoffee böyle bir şey teknik olarak mümkün mü?
İşin bu tarafını dinlemeden bir sürü yargısız infaz yapılmış. Tam da tahmin edebileceğim kişiler hem de. Yine de hata olmaz diye birşey yok sevgili @meetlabcoffee . Her makinenin hata payı vardır, o sebeple bu olayın asıl konusu yukarıda yazan öfkeli kalabalık haricindekilerin dediği gibi müşteri ilişkileri yönetimi gibi görünüyor.Selamlar Burak bey,
Öncelikle yaşanan durumdan ötürü çok geçmiş olsun, talihsiz bir olay yaşanmış. Ama bahsi geçen olayda eksikler var ne yazık ki, mesela iletişim numaranızı sizden istediğimizde numaranızı paylaşmamanız gibi, keza burada paylaştığınızı dile getiriyorsunuz. Olaydan bir kaç gün sonra bize sevgili Berker bey ulaşıyor ve sizin numaranızı iletip aramamı rica ediyorum, bende elbette diyorum. Ve aynı gün ve sonraki gün arıyorum sürekli olarak meşgul çalıyor ve geri dönüş olmuyor. Yaşanan her hangi bir olaydan kaçacak durumumuz yok anlayacağınızLakin taş olayı ilk defa yaşıyoruz çünkü taş ayıklayıcımız mevcut ve 2016'dan beri ilk defa böyle birşey olduğu iddia ediliyor buda gözümüze biraz abes kaçıyor açıkcası.
Buyrun mailimin ekran görüntüsü ekte. Bu arada, hiç aranmadım. LütfenSelamlar Burak bey,
Öncelikle yaşanan durumdan ötürü çok geçmiş olsun, talihsiz bir olay yaşanmış. Ama bahsi geçen olayda eksikler var ne yazık ki, mesela iletişim numaranızı sizden istediğimizde numaranızı paylaşmamanız gibi, keza burada paylaştığınızı dile getiriyorsunuz. Olaydan bir kaç gün sonra bize sevgili Berker bey ulaşıyor ve sizin numaranızı iletip aramamı rica ediyorum, bende elbette diyorum. Ve aynı gün ve sonraki gün arıyorum sürekli olarak meşgul çalıyor ve geri dönüş olmuyor. Yaşanan her hangi bir olaydan kaçacak durumumuz yok anlayacağınızLakin taş olayı ilk defa yaşıyoruz çünkü taş ayıklayıcımız mevcut ve 2016'dan beri ilk defa böyle birşey olduğu iddia ediliyor buda gözümüze biraz abes kaçıyor açıkcası.
İnanın bütün beklentim buydu, eft para vs değil, daha dikkatli olacağız kusura bakmayın. Şu an gelinen noktada müşteri ilişkilerine verilen öneme daha iyi dikkat çekemezdim diye düşünüyorum.Hayali bir mesaj yazdım. Bu şekilde kısayoldan çözüm sağlanabilirdi:
Geçmiş olsun yaşanan talihsizlik için üzgünüz. Gerekli önlemleri alacağımızdan emin olabilirsiniz. Yüksek çözünürlüklü kamera kayıtlarımızı itinayla inceliyoruz.
Mağduriyetinizi bir nebze olsun telafi etmek isteriz. Bu amaçla size bir miktar eft yapmak isteriz. Lütfen kabul ediniz.
Başka bir öneriniz varsa lütfen iletiniz. sağlıklı mutlu günler dileriz
Bunu okuyan arkadaş, "bir daha olmasın lütfen. Düşünmeniz yeterli" diyerek olayı kapatabilirdi.
appeal to novelty.Yani aslında şöyle, mümkün değil gibi geliyor çünkü bu gerçekten ilk defa yaşanıyor, 2016'dan bu yana.
Gıda ve maden işleme tesislerinde kullanılan ayırma ekipmanları genellikle çok benzer temellere dayanıyor, mikron boyutunda parçacıkları ayrıştırabilen okul laboratuvarı düzeyinde cihazlar varken, ticari bir işletmenin hata yapma lüksü yok malesef. Çıkan parça boyutu göz önüne alındığında karşılaşılan tutumdan dolayı bu lükse sahip olunmamalı diyorum, yoksa hata her sektörde olabilir ama tüketici olarak parasını verip satın aldığım bir ürün yüzünden kendim maddi kayıba uğruyorsam bunun sorumlusu ben olmamalıyım, hopperı doldurmadan önce gözüm seçtiğince kontrol etsemde yinede kafada bu soru işaretinin olması bir sorun.Yeşil çekirdeklerin işlendiği her yerde taş, çakıl vs var. Ve özellikle de yıkama noktalarında döküntü beton parçalarının kahveye karışması çok olağan. Yani hiçbir kahveci “kahvelerimizden öyle bir şey çıkmaz” deme lüksüne sahip değil. İlla ki çıkıyor. Bir çuvalda birkaç parça yabancı madde bu işin standardı. Önceden daha fazla çıkıyordu. Bu azalmış hali.
Ayıklayıcılar da %100 performansla çalışmıyor haliyle.
Olur öyle şeyler yani. Bu bilinçle ve her zaman kontrollü yaklaşmak gerekiyor.
Ben de kahve çekirdek büyüklüğü kadar bir taşa ilk kez rastladım. Toplu alim veya indirimli sipariş hangi firma inanin hatırlamıyorum ama şanslıydım ki el değirmenima doz koyduktan sonra tekrar tartmasim geldi. Çekirdekleri çıkarınca taşı fark ettim!Bu konu benim için öğretici oldu.
Kahve paketinden taş çıkabileceğini bilmiyordum. Bundan sonra ben de dikkat edeceğim.
@balikim30 geçmiş olsun. Konuyu böyle sakin ve açıkça dillendirdiğiniz için de ayrıca teşekkürler.
Konuya firmanın verdiği yanıt, tepkiyi naçizane kendi adıma beğenmedim.