• Ekim Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve muhafazasi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ozanalp
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ozanalp

Üye
Merhabalar. Gunluk kullanim icin hacamat icin kullanilan kupalarin sibobunu kapaga sabitleyerek bir kavanoz yaptim. Birim olarak ne kadar vakum yaptigini olcemiyorum ama kapak acilmayacak kadar vakum yapiyo. Sizce gunluk kullanim icin kahveyi bu kavanozda mi saklamak daha mantikli yoksa valfli pakatlerde mi?

IMG_6987.jpeg

Merhabalar. Gunluk kullanim icin hacamat icin kullanilan kupalarin sibobunu kapaga sabitleyerek bir kavanoz yaptim. Birim olarak ne kadar vakum yaptigini olcemiyorum ama kapak acilmayacak kadar vakum yapiyo. Sizce gunluk kullanim icin kahveyi bu kavanozda mi saklamak daha mantikli yoksa valfli pakatlerde mi?

Ekli dosyayı görüntüle 32164

Buzluga ben de vakumlu posetlere atiyorum. Bu gunluk kullanim icin
Başlıkta epey bir yöntem,bilgi ve tecrübe paylaşıldığı için paylaştım aslında.Çünkü oksijenin,ısının,ışığın kahvenin tazeliğini nasıl etkilediğine dair detaylı bilgiler ve kullanıcı deneyimleri mevcut başlıkta.Mesela günlük kullanım için porsiyonlar halinde vakumlamalar yapıp poşetleri valfli paketlere yerleştiren ya da karanlıkta saklayan forumdaşlar mevcut.Maksat hem konunun zaman zaman gündeme gelmesi,beslenmesi hem de sizlere fikir vermesi ve fayda sağlaması.

Açıkçası ben tüm paketi porsiyonlara bölüp vakumlamanın hem ekonomik hem de efektifliğini çok kafama yatıramıyorum. Şu an normal kapaklı kavanozlarda 150-200 gramlık olarak doldurup direkt buzdolabına atıyorum, 2-3 günlük kullanacağım miktarı da vakumlu ufak kavanozlarda muhafaza ediyorum (50-80 gram kadar). Kaybı alayabilecek kadar deneme yapmadım, ama bi ara dondurucudan çıkmış ve normal sıcaklıktaki çekirdek ile 3-4 günlük çekirdeği kıyaslayabilirim.
Lance Hadrick direkt dondurucudan grindera atabilirsiniz diyor ama ben bundan çekiniyorum açıkçası.

Bana göre en iyisi genel kullanım neyse ona göre tüplere doldurup (20-30-40 gram) onları dondurmak, ve onları kullanmak. Diğer türlü vakumlayıp dondurucuya attıkça "hoarder"lık başlıyor ve dondurucu ağzına kadar çekirdekle doluyor. Yer varsa tabii ki de tercih.
Böyle ucuzundan tüp önerisi varsa müthiş olur bu arada.

Geri