• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Masası Özel Yayın - SCOTT RAO

Eski kahveler konusunda fikri pekiştirici oldu kesinlikle. Bazen aldanıyoruz notalara...Ne olursa olsun eski mahsüllerin zaman kaybı olduğu gerçeğini kocaman yazmak lazım bir yere.

Body/flavor clarity , gövde/aroma netliği konusundaki yorumları; cupping haricinde bu dengenin demleme stili yoluyla değiştirilebileceği çok önemliydi bence.
Bir de demleyiciden bağımsız aynı fincan profilini çıkarabilirsiniz dedi. Ona da şaşırdım.

Kör tadım yapsanız, anlayamazsınız hangisi Kalita hangisi V60 dedi. Ya da ben öyle anladım:)

Bir de demleyiciden bağımsız aynı fincan profilini çıkarabilirsiniz dedi. Ona da şaşırdım.

Kör tadım yapsanız, anlayamazsınız hangisi Kalita hangisi V60 dedi. Ya da ben öyle anladım:)
evet reçete konusunda aynı şekilde değinince ben bazen bu reçeteler vs çok mu abartıyoruz diye düşünmeye başladım valla. Sanırım belli standart reçeteler dışında öğütüm kısmını değişikliği herşey için yeterli gibi durmaya başladı gözümde. Açıkçası ben çok reçeteci bir adam değildim. Buna farklı şuna farklı gibi. Genelde ya daha kalın öğüt ya da daha ince öğüt gibi gidip duruma göre bloom ve 3 adım 4 adım demleme gibi 2-3 farklı reçetem dışına pek çıkmıyorum.

Spin hakkında bir şey dedi mi? Ben biraz bakabildim de @teyyaredenkahve bence çok güzel yönettin tebrik ederim.Yazmak ayrı konuşmak ayrı rao karsisinda konuşmak apayrı :)
Evet, spin ile ilgili epey bilgi verdi, özellikle ilk 15-20 dk da spin ve reçeteler ile ilgili güzel bilgiler var. Scott ın konuştuğu ilk 15-20 dk.

Teşekkür ederiz , hazırlık için @PepukKahve ile epey mesai harcadık, bir türlü geçti gitti 🙏

2018 - eski hasat yılı kahvelerini de beğenenler olabiliyor @kahvetrip gibi :)
(Not: Hasat yılına göre fiyatını yüksek buluyorum)
Dün akşamki Scott Rao yayını için öncelikle sevgili Levent ve İsmail'e ve ayrıca soruları ile programa derinlik kazandıran tüm katılımcılara teşekkür ederim.

Ben de bu kahveyi çok beğeniyorum. Hatta satın alımını da ben yaptım.
Herhangi bir bayatlama izi almadığımız için de sunuyoruz.
Hasat yılı da yazıyor gizlimiz saklımız yok :)

Gözlemim detaylarda boğulmayı sevmeyen biri kendisi . Ben de bazen çoğu şeyi abartıyor muyuz acaba diye sorguladım. Su konusunda ppm'den ziyade alkaliniteyi ön planda tuttu. Peak Water konusuna ise, ideal kahve suyundan ziyade (bu herkesin damak tadına göre değişir diye belirtti) daha çevreci ve şişe sulardan daha uygun maliyetli olduğu için tercih edilebilir dedi.

Gözlemim detaylarda boğulmayı sevmeyen biri kendisi . Ben de bazen çoğu şeyi abartıyor muyuz acaba diye sorguladım. Su konusunda ppm'den ziyade alkaliniteyi ön planda tuttu. Peak Water konusuna ise, ideal kahve suyundan ziyade (bu herkesin damak tadına göre değişir diye belirtti) daha çevreci ve şişe sulardan daha uygun maliyetli olduğu için tercih edilebilir dedi.
Aslında ppm (zira ölçü birimi) değil de tds yerine alkalinite ye vurgu yaptı ki bu forumda dahi su ile biraz haşır neşir olan herkes gh/kh(alkalinite) diyor zaten. Onun ağzından duymak güzel tabi herkesin okuyup, izleyip, araştıracak vakti olmayabilir.
Peak water için ise şebeke suyuna bağı olduğu için zaten çok yumuşak bir suyunuz varsa sertliği arttırmayacağı için (tasarımı sebebiyle) faydası olmayabilir diye anladım ki çalışma mantığına baktığımızda doğru.

Peak water için ise şebeke suyuna bağı olduğu için zaten çok yumuşak bir suyunuz varsa sertliği arttırmayacağı için (tasarımı sebebiyle) faydası olmayabilir diye anladım ki çalışma mantığına baktığımızda doğru.
Evet hocam bundan da bahsetti, Türkiye'de şebeke suyundan yumuşak su alan olduğunu düşünmediğim için bu noktaya değinmedim 😆

2018 - eski hasat yılı kahvelerini de beğenenler olabiliyor @kahvetrip gibi :)
(Not: Hasat yılına göre fiyatını yüksek buluyorum)
Eski hasat kahveleri “özellikle” beğenmiyorum yav 😅 Bu Aricha özelindeyse evet. Bence, gayet başarılıydı. Hatta yurtdışından aşırı/lüzumsuz pahalıya aldığım kahvelerin bir kısmından da iyiydi. Her yeni hasat kahve süper leziz olmadığı gibi, her eski hasat da çöp değil diye düşünüyorum.

Eski hasat kahveleri “özellikle” beğenmiyorum yav 😅 Bu Aricha özelindeyse evet. Bence, gayet başarılıydı. Hatta yurtdışından aşırı/lüzumsuz pahalıya aldığım kahvelerin bir kısmından da iyiydi. Her yeni hasat kahve süper leziz olmadığı gibi, her eski hasat da çöp değil diye düşünüyorum.
Kusura bakmayın Onur bey özellikle beğeniyorsunuz demek istememiştim biraz öyle olmuş 😄 ''Eski hasat vakit kaybıdır'' denildiği için sizle ve Aricha ile örnek vermeye çalıştım, söylediklerinize katılıyorum :)

Kusura bakmayın Onur bey özellikle beğeniyorsunuz demek istememiştim biraz öyle olmuş 😄 ''Eski hasat vakit kaybıdır'' denildiği için sizle ve Aricha ile örnek vermeye çalıştım, söylediklerinize katılıyorum :)
Estafurullah :) taze hasat tabii ki tercih sebebidir ama konu kahve olunca peşin “kanunlar” oluşturmanın her zaman çok da az olmayan istisnalarla yanlışlanabileceğini öğrendim 😀

evet reçete konusunda aynı şekilde değinince ben bazen bu reçeteler vs çok mu abartıyoruz diye düşünmeye başladım valla. Sanırım belli standart reçeteler dışında öğütüm kısmını değişikliği herşey için yeterli gibi durmaya başladı gözümde. Açıkçası ben çok reçeteci bir adam değildim. Buna farklı şuna farklı gibi. Genelde ya daha kalın öğüt ya da daha ince öğüt gibi gidip duruma göre bloom ve 3 adım 4 adım demleme gibi 2-3 farklı reçetem dışına pek çıkmıyorum.

Aslında her zaman söylediğimiz ama inatla dikkat edilmeyen nokta buydu. Reçete peşinde koşmaktansa @Kahveciningalaksirehberi Teomanın türkçeye çevirdiği pusulaya göre hareket etmek pek çok sorunun üstesinden gelecektir.

Onur'a katılıyorum. Ben de Aricha'yı V60 ile demledim ve içer içmez ilk dediğim buydu. Paylaşım da yapmıştım. Hohoho koduyla fiyatı da iyiydi ama şu anki fiyatına bakmadım.

Çekirdeğin potansiyeli zaman geçtikçe azalıyor ama kavurucunun o çekirdeğin potansiyelinin ne kadarını çıkarabildiği de önemli.

Bu çekirdek özelinde, güzel bir denge olmuş.

Onur'a katılıyorum. Ben de Aricha'yı V60 ile demledim ve içer içmez ilk dediğim buydu. Paylaşım da yapmıştım. Hohoho koduyla fiyatı da iyiydi ama şu anki fiyatına bakmadım.

Çekirdeğin potansiyeli zaman geçtikçe azalıyor ama kavurucunun o çekirdeğin potansiyelinin ne kadarını çıkarabildiği de önemli.

Bu çekirdek özelinde, güzel bir denge olmuş.
HOHOHO kodlu indirim fırsatı15 Ocak'a kadar devam ediyor sanırım.
Ayrıca dünkü yayın harikaydı. Çok çok teşekkür ederim 🙏

Geri