• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Kulübü "Ocak" Ayı Toplu Alım ve Tadım Etkinliği (LINK ACILDI)

Kısmen katılıyorum. Bence de Kahve Fabrikası şubat ayı alımında olsun. Ama haksızlık olmaması açısından Ocak ayından önce seçilen firmalar için de 6 ay devam etmeli diyorum.

Neyse bakalım ekip ne açıklayacak.
Hocam Şubat'ta olacsk zaten bunu Billboard a mı reklam yapalım ki anlayın Ocak 2021 itibari ile ankette çıkan firma bir sene sonra giricek ankete kahve fabrikası da kendi isteği ile Şubat'ta olayım dedi bir gün boyunca eski konuyu açık tutup en alta ve en başa yazdık bu denli kahve fabrikası hayranı olduğunuz için teşekkürler fakat lütfen yazılanları seçmeden dikkatle okuyunuz

Kısmen katılıyorum. Bence de Kahve Fabrikası şubat ayı alımında olsun. Ama haksızlık olmaması açısından Ocak ayından önce seçilen firmalar için de 6 ay devam etmeli diyorum.

Neyse bakalım ekip ne açıklayacak.
Hocam zaten durum böyle bunu daha da kompleks bi hale getirip anlaşılmaz yapmanın amacı ne 12 ay kararı alındı ve bugünden itibaren geçerli. Bu ay kronotroptan aldık. Kronotrop 6 ay sonra tekrar girebilir mesela bunun neresi tam olarak anlaşılmıyor anlayamadım:D

Ben de diyorum ki kendi kendime, geçmişe dönük uygulanacağına dair bir şey denmemişti, ben mi acaba okuduğumu yanlış anlıyorum 🙈

Seçilirken ankete bir daha girme tarihi olarak 6 ay belirlenen kavurucular için uzatılmış 12 ay kuralı uygulanması adil olmazdı zaten.

@mvscoffee @Kahveciningalaksirehberi Ben yazılanları okuyorum arkadaşlar. @metin beyin temmuz 2021 demesiyle ilgili konuşuyorken siz açıklama yapıp 12 ay dediniz. Coffee Department için temmuz 2021 lafına karşı çıkmayınca böyle bir algı oluştu. Dün deseydiniz ki hayır Coffee department temmuz 2021 den önce ankette olacak, o zaman bu konuyu hiç konuşmuyor olurduk.

Hocam zaten durum böyle bunu daha da kompleks bi hale getirip anlaşılmaz yapmanın amacı ne 12 ay kararı alındı ve bugünden itibaren geçerli. Bu ay kronotroptan aldık. Kronotrop 6 ay sonra tekrar girebilir mesela bunun neresi tam olarak anlaşılmıyor anlayamadım:D
Ya arkadaşım şu sohbetten ne anlarsın?

nuclear: bekleme süresi 6 ay neden temmuz 2021
metin: 1 yıl diye biliyorum ben
mvs: nuclear hocam 12 aya çıkardık.

Şu konuşmadan sonra c. department için ayrı bir şey denmeyince kahvecinin galaksi rehberi'nin açıklamasının sadece kahve fabrikası için olduğunu düşündüm.

Her zaman ki gibi oyumu Petra'ya verdim.Umarım seçilir :) Çünkü henüz deneyimleyemediğim kahve çekirdeklerini çok merak ediyorum. Umarım en iyi ve en güzel toplu alımı gerçekleştiririz :) Emeği geçen ve geçeceklere kolaylıklar diliyor ve teşekkür ediyorum. :)

Ya arkadaşım şu sohbetten ne anlarsın?

nuclear: bekleme süresi 6 ay neden temmuz 2021
metin: 1 yıl diye biliyorum ben
mvs: nuclear hocam 12 aya çıkardık.

Şu konuşmadan sonra c. department için ayrı bir şey denmeyince kahvecinin galaksi rehberi'nin açıklamasının sadece kahve fabrikası için olduğunu düşündüm.
ben konuyu kendi kafamda netleştirmek istediğim için özel mesaj ile sordum; gelen cevap sonrasında 1 yıl diye konu içinde yazdım. Anket kuralları tekrar belirlenirken sorduğum ve bu bilgiyi paylaştığım için karışıklık olmuş olabilir, kafa karışıklığına sebebiyet verdi isem affola.

Yeni kuralların da hayırlı olmasını dilerim 😊 umarım bu anketin ülkemizde kavrulan ve sunulan çekirdeklerin kalitesini arttıran bir etkisi olur ve hep birlikte güzel kahveler içeriz...

ben konuyu kendi kafamda netleştirmek istediğim için özel mesaj ile sordum; gelen cevap sonrasında 1 yıl diye konu içinde yazdım. Anket kuralları tekrar belirlenirken sorduğum ve bu bilgiyi paylaştığım için karışıklık olmuş olabilir, kafa karışıklığına sebebiyet verdi isem affola.

Yeni kuralların da hayırlı olmasını dilerim 😊 umarım bu anketin ülkemizde kavrulan ve sunulan çekirdeklerin kalitesini arttıran bir etkisi olur ve hep birlikte güzel kahveler içeriz...

Yanlış aktarmışız kendimizi @metin Bey, kusurumuza bakmayın 🙏🏻

Arkadaşlar özet yazı yazma gereğinde bulundum ama muhtemelen uzun bir yazı olucak şimdiden vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkürler.

Öncelikle reklam amaçlı bir paylaşım sonrası anket iptal edildi çünkü o paylaşım sonrası baya problem oldu bizde bir daha tekrarlanmaması mahiyetinde uyarılarda bulunduk. Bizler 6 ay içinde ankete katılmış firmaları ankete sokucaz fakat 2021 de seçilen firma bir sonraki seneyi takip eden kazandığı ayda tekrar ankete girecek.

Kavurucu olan firmalarında içinde bulunduğu bir ileti hazırlayıp onlara forum içerisinde uyulması gereken kuralları iletcez böylelikle anket devam ederken kampanya paylaşımı yapılmıycak.

Firmalar yine kendi istekleri doğrultusunda ayrı bir grup açıp önceden bize bilgi vererek tabii (bkz. Celsius Coffee) kendi talepleri doğrultusunda kampanya yapabilecekler.

Forum içerisinde en azından toplu alımlar ile ilgili bundan sonra basit anlaşılır ve herkesin kahve ve operasyonel yeterliliği 0mışcasına açıklamalar yapıcaz böylelikle aynı yorum üzerinden fazlasıyla sorular oluşmuycak.

Forum içerisinde yine toplu alım konu başlıkları altında mizah amaçlı bile olsa aşağılayıcı bir üslup ile TROLL amaçlı paylaşımlar silincek.

Firmaların her biri birer ekmek teknesi bunlar ufak işletme, orta ölçekli işletme ve operasyonel olarak büyük işletmeler olabiliyor bu yüzden sizlerde anket oylaması esnasında iyi bir araştırma, gözlemleme yaparak oy kullanırsanız belki büyük firmalardan birazda olsa sıra onlara gelir.

Sizlerden bu iptal olan ankette sağladığınız anlayış, destek ve yorumlarınız için teşekkür ederiz. Sanırım onca zamandır en çok yoran ay bu ay oldu. Ekip olarak haftasonu dinlenme şansımızı keyif şansımızı iptal edip foruma odaklandık bizlere destek olduğunuz için tekrardan teşekkür ederiz.

Özet ile;
Ocak itibari ile seçilen kavurucu sonraki sene tekrardan ankete giriyor.

Yanlış anlaşılmalardan kaynaklı özür dileriz.

Sizlerden her zaman olduğu gibi yorumları kalabalık etmeden özel mesaj ile bizlere ulaşmanız. Ulaşan arkadaşlara apayrı teşekkür ederiz.

Herkese şimdiden iyi haftalar, iyi yıllar ve huzurlu günler dileriz.

Arkadaşlar özet yazı yazma gereğinde bulundum ama muhtemelen uzun bir yazı olucak şimdiden vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkürler.

Öncelikle reklam amaçlı bir paylaşım sonrası anket iptal edildi çünkü o paylaşım sonrası baya problem oldu bizde bir daha tekrarlanmaması mahiyetinde uyarılarda bulunduk. Bizler 6 ay içinde ankete katılmış firmaları ankete sokucaz fakat 2021 de seçilen firma bir sonraki seneyi takip eden kazandığı ayda tekrar ankete girecek.

Kavurucu olan firmalarında içinde bulunduğu bir ileti hazırlayıp onlara forum içerisinde uyulması gereken kuralları iletcez böylelikle anket devam ederken kampanya paylaşımı yapılmıycak.

Firmalar yine kendi istekleri doğrultusunda ayrı bir grup açıp önceden bize bilgi vererek tabii (bkz. Celsius Coffee) kendi talepleri doğrultusunda kampanya yapabilecekler.

Forum içerisinde en azından toplu alımlar ile ilgili bundan sonra basit anlaşılır ve herkesin kahve ve operasyonel yeterliliği 0mışcasına açıklamalar yapıcaz böylelikle aynı yorum üzerinden fazlasıyla sorular oluşmuycak.

Forum içerisinde yine toplu alım konu başlıkları altında mizah amaçlı bile olsa aşağılayıcı bir üslup ile TROLL amaçlı paylaşımlar silincek.

Firmaların her biri birer ekmek teknesi bunlar ufak işletme, orta ölçekli işletme ve operasyonel olarak büyük işletmeler olabiliyor bu yüzden sizlerde anket oylaması esnasında iyi bir araştırma, gözlemleme yaparak oy kullanırsanız belki büyük firmalardan birazda olsa sıra onlara gelir.

Sizlerden bu iptal olan ankette sağladığınız anlayış, destek ve yorumlarınız için teşekkür ederiz. Sanırım onca zamandır en çok yoran ay bu ay oldu. Ekip olarak haftasonu dinlenme şansımızı keyif şansımızı iptal edip foruma odaklandık bizlere destek olduğunuz için tekrardan teşekkür ederiz.

Özet ile;
Ocak itibari ile seçilen kavurucu sonraki sene tekrardan ankete giriyor.

Yanlış anlaşılmalardan kaynaklı özür dileriz.

Sizlerden her zaman olduğu gibi yorumları kalabalık etmeden özel mesaj ile bizlere ulaşmanız. Ulaşan arkadaşlara apayrı teşekkür ederiz.

Herkese şimdiden iyi haftalar, iyi yıllar ve huzurlu günler dileriz.
Bence senelik olarak ankete katılacak firmalar belirlensin. 24 adet firma seçilsin yönetim tarafından yıl sonunda (toplu alıma uygun olabilecek, o sene içinde güzel planları olan). O yıl için bu firmalar açıklansın. Böylelikle o sene içinde ankete katılan firmaların %50'si seçilmiş olur. Her ay seçilen firma çıkartılsın anketten. 10 ay sonra o zaman 14 firma içinden anket yapılmış olur. Aralarında daha küçük işletmeler kalmışsa daha ön plana çıkar onlarda. O yıl için hep aynı firmalar belli olduğundan daha iyi araştırma imkanı olur herkesin oy vereceği firmaya. Sizde her ay ankete kim katılacak diye uğraşmamış olursunuz, yada senede bir kere uğraşırsınız. O ay için ankette seçilen koşulları sağlayamazsa yine 2.firmaya devredilir. Diğer senede eğer bu firmalardan memnun kalınmayan olursa yıl içinde diğer sene ankete alınmaz veya başka firmalara öncelik verilir. Şimdiki ankette 32 adet firma saydım, ismini ilk defa gördüklerim var. 1-2 sine baktım web sitesi yerine instagram hesabı var. Toplu alımı karşılayabilecek mi bu firmaların hepsi. Bence dediğim gibi daha da sadeleştirilebilir.

Bence senelik olarak ankete katılacak firmalar belirlensin. 24 adet firma seçilsin yönetim tarafından yıl sonunda (toplu alıma uygun olabilecek, o sene içinde güzel planları olan). O yıl için bu firmalar açıklansın. Böylelikle o sene içinde ankete katılan firmaların %50'si seçilmiş olur. Her ay seçilen firma çıkartılsın anketten. 10 ay sonra o zaman 14 firma içinden anket yapılmış olur. Aralarında daha küçük işletmeler kalmışsa daha ön plana çıkar onlarda. O yıl için hep aynı firmalar belli olduğundan daha iyi araştırma imkanı olur herkesin oy vereceği firmaya. Sizde her ay ankete kim katılacak diye uğraşmamış olursunuz, yada senede bir kere uğraşırsınız. O ay için ankette seçilen koşulları sağlayamazsa yine 2.firmaya devredilir. Diğer senede eğer bu firmalardan memnun kalınmayan olursa yıl içinde diğer sene ankete alınmaz veya başka firmalara öncelik verilir. Şimdiki ankette 32 adet firma saydım, ismini ilk defa gördüklerim var. 1-2 sine baktım web sitesi yerine instagram hesabı var. Toplu alımı karşılayabilecek mi bu firmaların hepsi. Bence dediğim gibi daha da sadeleştirilebilir.

Hangi kavurucuların gireceğini belirlemek için de anket yapmak gerek, bkz: demokrasi çıkmazı, bence bir firma yeterince göz önünde bulunursa 1 sene içerisinde çok rahat seçilme şansı var

Siz sadece kahve fabrikası için yazıp c. department için bir şey demediğiniz için farklı bir algı oluştu. Bir iletişimsizlik olduğu belli evet. Çünkü tek yanlış anlayan ben değilim sanıyorum.

Neyse sorun yok.

Evet Arkadaşım, mesajların seyrinden aynı yanlış anlama bendede oluştu ve buna istinaden paylaşımda bulundum. Sağolsunlar editör arkadaşlar ve Metin bey gerekli açıklamaları yaparak olay açıklığa kavuştu.
Bundan sonra konulan kurallar çerçevesine toplu alımların daha sağlıklı devam edeceği kanaatindeyim.
Oyumuzu da kullandık, Her şeyin hayırlısı...

Hangi kavurucuların gireceğini belirlemek için de anket yapmak gerek, bkz: demokrasi çıkmazı, bence bir firma yeterince göz önünde bulunursa 1 sene içerisinde çok rahat seçilme şansı var
Bence yönetim olarak insiyatif alınabilir. Arka planda iletişimde olan sizlersiniz çoğu kişiden daha iyi bilirsiniz hangi firmaların olması gerektiğini. Sonuçta herkesin faydasına olacak bir karar vereceğinize ben inanıyorum şahsen. İçiniz rahat edecekse anket yapılabilir yönetim mi belirlesin diye, büyük çoğunluğun sizin belirmeniz yönünde oy vereceğine inanıyorum. Belirlenirken de belli kurallara göre seçim yapabilirsiniz. Tabi karar çoğunluğun.

Aslında aynı kapıya çıkıyor, yönetimi daha kolay olur gibi düşünmüştüm yıllık olarak planlanırsa. Her ay aynı konuları tartışılmaktansa da yılda bir kez tartışılır diye. Benim için çokta önemli değil hangi firmanın seçildiği, ortak bir payda da buluşulup fikir alışverişi olduktan sonra. Emeği geçenlere de teşekkür ediyorum bu arada.

içimden Montag geçiyor benim. baya zaman oldu. ona verdim bakalım :)

Ben de denemek istediğim için Coffee Sapiens' e verdim . Bakaklım hangi firma çıkacak ?

Geri