• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Kulübü Kahve Demleme Standı Projesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Selamlar. Aşağıdaki gibi bir ürün hayal ettim.
Tüm sac parçalar 304 paslanmaz çelikten imal edilir. Çubuklar transmisyon mili, somunlar galvaniz kaplı, ayaklar da PVS plastik olur diye düşünüyorum.
Ürünün toplam boyu 300 mm. 2 tane ayarlanabilir, çıkarılıp takılabilir, birbirinin aynısı istasyonu var. Çift istasyon olma sebebi cold brew talebine cevap verebilmesi için. Ortalarındaki saclar da çıkarılabiliyor elbette.
İstasyonları hareket ettirmek için uçlarından birazcık havaya kaldırmak yeterli. Bıraktığınızda olduğu yerde kalıyor. Resim üzerinde gözükmese de 2 kolon mili üzerinde de küçük çentikler var. Sacın ucunun da 45 derece bükülmesi bu çentiklere basmasını kolaylaştırıyor.
Ürünün şu haliyle toplam ağırlığı yaklaşık 1250 gram gözüküyor.
Üretim maliyeti de tahminimce 200-600 lira arasında değişir (talep miktarı da rakamı etkileyecek bir faktör).
Bu resmi, üzerinden fikir yürütebilelim diye çizdim.
Teşekkürler.

Ekli dosyayı görüntüle 3055
Ben çok beğendim. 🤗🙏❤️

Selamlar;
Son tasarım epeyce pahalıydı (20 siparişte tanesi 600 lira olabilecek kadar pahalı). Bunun sebebi ilk aklıma geleni, aklıma geldiği an çizmiş olmamdı. Neticede tasarım bir süreç ve süreci başlattım sadece.
Epey revize yaptım. İşleyiş ve kullanım biçimini aynı tutup maliyeti kısacak iyileştirmelere gittim. Arkadaşlarımdan ölçü toplayıp ürünü daha efektif hale getirdim. Fotoğraflarını aşağıda görebileceğiniz gibi bilinen tüm dripperlara, kattle ile su ısıtma ve Türk kahvesi demlemeye, her çeşit cold brewe de uygun hale getirdim.
Fiyatını kabaca hesapladım. Aşağıda yazacağım fiyatlar da böylece çıktı zaten. 3 aşağı 5 yukarı böyle de kalır zaten.
Satış konusunda da bir strateji geliştirdim. Şöyle ki; tüm sistemin tamamını almak istemeyenler olabilir. Bu sebeple Base + 1 istasyon 150 lira, her +1 istasyon +25 lira, her +1 cezve tabanı ve dripper tabanı da +25'er lira. (Base, istasyon, cezve ve dripper tabanı parçalarının resimleri aşağıda mevcut).
Tabii bu fiyatlar minimum 10 sipariş için geçerlidir.

1.JPG
2.JPG
3.JPG
4.JPG
5.JPG
6.JPG

Selamlar;
Son tasarım epeyce pahalıydı (20 siparişte tanesi 600 lira olabilecek kadar pahalı). Bunun sebebi ilk aklıma geleni, aklıma geldiği an çizmiş olmamdı. Neticede tasarım bir süreç ve süreci başlattım sadece.
Epey revize yaptım. İşleyiş ve kullanım biçimini aynı tutup maliyeti kısacak iyileştirmelere gittim. Arkadaşlarımdan ölçü toplayıp ürünü daha efektif hale getirdim. Fotoğraflarını aşağıda görebileceğiniz gibi bilinen tüm dripperlara, kattle ile su ısıtma ve Türk kahvesi demlemeye, her çeşit cold brewe de uygun hale getirdim.
Fiyatını kabaca hesapladım. Aşağıda yazacağım fiyatlar da böylece çıktı zaten. 3 aşağı 5 yukarı böyle de kalır zaten.
Satış konusunda da bir strateji geliştirdim. Şöyle ki; tüm sistemin tamamını almak istemeyenler olabilir. Bu sebeple Base + 1 istasyon 150 lira, her +1 istasyon +25 lira, her +1 cezve tabanı ve dripper tabanı da +25'er lira. (Base, istasyon, cezve ve dripper tabanı parçalarının resimleri aşağıda mevcut).

Ekli dosyayı görüntüle 3077
Ekli dosyayı görüntüle 3078
Ekli dosyayı görüntüle 3079
Ekli dosyayı görüntüle 3080
Ekli dosyayı görüntüle 3081
Ekli dosyayı görüntüle 3082

Süper olmuş, eline sağlık 👏🏻 Base kısmı biraz daha kalınlaştırılırsa denge problemide yaşanmaz diye düşünüyorum

Süper olmuş, eline sağlık 👏🏻 Base kısmı biraz daha kalınlaştırılırsa denge problemide yaşanmaz diye düşünüyorum

Teşekkür ederim. Altında 3 tane kaydırmaz ayak olacak. Yaptığım analizlerde denge problemine rastlamadım. Ağırlık merkezi hep ayakların içinde kalıyor. 3 ayaklı olduğu içinde sallanma, yamuk durma gibi bir problemi olmaz diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim. Altında 3 tane kaydırmaz ayak olacak. Yaptığım analizlerde denge problemine rastlamadım. Ağırlık merkezi hep ayakların içinde kalıyor. 3 ayaklı olduğu içinde sallanma, yamuk durma gibi bir problemi olmaz diye düşünüyorum.

hocam emek veriyorsunuz ellerinize sağlık. size nacizane tavsiyem eğer bir projeye başlayacaksanız ve teklif topluyorsanız talepçilerden kapora da alın. herkes işin ciddiyetini anlasın.

Selamlar;

Eline sağlık Ural,

Bu haliyle bence daha basit ve fonksiyonel olmuş. Hem de opsiyonlar sayesinde fiyatı da daha makul seviyelere gelmiş.

Son durumda ağırlığı nedir?

Ağırlık merkezi ayaklar arasında kalıyorsa, sorun olacağını sanmıyorum. Kullanılacak ve üstüne koyulacak ekipmanların da ağırlık merkezleri genelde orta noktada. O yüzden nötrler diye düşünüyorum

Dengesizlik yaratacak bir ağırlık üstünde olmayacak.

Selamlar;

Bende çok beğendim emeğinize sağlık. Fiyat olarak daha makul bir şey düşünülebilirse bence piyasada söz sahibi olursunuz. Çünkü çok kullanışlı bir sistem tasarlamışsınız. Bu arada kapora konusuna bende katılıyorum. Maduriyetlerin giderilebilmesi için kapora şart.

hocam emek veriyorsunuz ellerinize sağlık. size nacizane tavsiyem eğer bir projeye başlayacaksanız ve teklif topluyorsanız talepçilerden kapora da alın. herkes işin ciddiyetini anlasın.
Bende çok beğendim emeğinize sağlık. Fiyat olarak daha makul bir şey düşünülebilirse bence piyasada söz sahibi olursunuz. Çünkü çok kullanışlı bir sistem tasarlamışsınız. Bu arada kapora konusuna bende katılıyorum. Maduriyetlerin giderilebilmesi için kapora şart.

Açıkçası kendisinin henüz haberi yok ama @NoDRaC önderliğinde bir talep toplama başlatıp, sipariş ne olursa olsun alıcılardan 100'er lira toplayıp öyle başlamayı zaten planlıyordum. Böylece hem maliyeti bölüşmüş olacaktım, hem de zarar etme riskim neredeyse sıfıra inecekti. Bu vesileyle de buradan söylemiş olalım hem. Teşekkür ederim yorumlarınız için.

Çok gûzel yükseklik nedir acaba cold drip icin yeter mi

Base ile istasyonun üstü arasındaki en yüksek mesafe 281mm, en alçak mesafe de 63mm olacak şekilde ayarlanabiliyor. Cold drip için yeter diye düşünüyorum çünkü en üstte kalacak istasyonun üstü sizin mutfak tezgahı ile tavanınız arasında sınırlı. :)

Eline sağlık Ural,

Bu haliyle bence daha basit ve fonksiyonel olmuş. Hem de opsiyonlar sayesinde fiyatı da daha makul seviyelere gelmiş.

Son durumda ağırlığı nedir?

Yorumunuz için teşekkür ederim hocam.
Base: 700 gr
1 istasyon: 131 gr
Cezve tabanı: 37,3 gr
V60 tabanı: 59,7 gr

benim 1 sorum olacak. 10 adet üretim ile 20 adet üretim arasında yaklaşık olarak ne kadar fiyat farkı olur? tabii ki kesin bir rakam vermenizi beklemiyorum, mümkünse tahmini bir rakam. güzel bir proje, ücretlendirme düzgün yapılır ve teklif aralığı çok kısa tutulmazsa 10'dan fazla talep gelir gibi duruyor.

@uralavci V60 tabanının 4 adet eğimli tutma kolu olması güzel olmuş. Bu sayede piyasada genelde yapılmayan bir soruna çözüm olmuş. V60 nispeten sabitlenmiş olur ve oynamalar azalır.

Tavsiyem o 4 noktaya silikon tarzı bir şey takılması. Böylece, hem V60 kesinlikle oynamaz, hem de ekipmanın (cam) ile metalin teması engellenir.

Bunu v60 da kullanmanin faydasi var mı? Bana biraz hantallaştirma gibi geliyor.tartinin uzerinde bir de bunun agirligi olacak.Cold drip için efektif mesafe 22 cm kalıyor o zaman.Üste bir ayırma hunisi koysan alta sarkacak olan musluk kismiyla birlikte sikinti çikarir diye düşünuyorum.Baska bir sistem duşunen varsa bilemem tabi

benim 1 sorum olacak. 10 adet üretim ile 20 adet üretim arasında yaklaşık olarak ne kadar fiyat farkı olur? tabii ki kesin bir rakam vermenizi beklemiyorum, mümkünse tahmini bir rakam. güzel bir proje, ücretlendirme düzgün yapılır ve teklif aralığı çok kısa tutulmazsa 10'dan fazla talep gelir gibi duruyor.

Açıklayayım hocam.
Dün gittim tedarikçim ile görüştüm. Fiyatlandırmayı nasıl yaptıklarını anlamaya çalıştım. Şöyle ki; Lazer tezgahı 20.000 mm yürüdüğünde 100 lira istiyorlar. ilk 20.000'e kadar 100 lira. O yüzden en az 10 sipariş.
Sac da bu proje için base ve istasyon parçaları 3 mm kalınlığında, taban parçaları da 2 mm kalınlığında olacak. Malzeme maliyeti de çıkartılırken bir dikdörtgen çiziliyor ve parçalar onun içerisine aralarında en az 10 mm boşluk kalacak şekilde yerleştiriliyor. Toplam çizgi mesafesi 20.000 mm'yi bulduğunda 100 lira + en dıştaki dikdörtgenin cm^2 alanı (çarpı) sac kalınlığı (cm cinsinden) (çarpı) 0,0785 (304 paslanmaz çeliğin özkütlesi) (çarpı) 25 + kdv şeklinde hesaplanıyor.
Tezgahın boşta gittiği süreler de etken ama aman aman ekleme çıkarma yapmıyor. O yüzden hesap kabaca dedim. İnce hesabı en son yapılacak ama 3 aşağı 5 yukarı bu şekilde çıkacak.
Bu sacları vibrasona da göndereceğim. Tüm çapakları ve keskin köşeleri yumuşatılacak. Yumuşatılacak derken yine keskin köşe olarak gözükecek ama el kesmeyecek, rahatsızlık vermeyecek.
Bir de basein ufak bir kaynak işçiliği var. İki dikme tig kaynağı ile birleştirilip asit ile yıkanacak.
Poşeti, kutusu, baloncuklu naylonu, vs.
Tabii ki bu projede tasarımı bizzat geliştirdiğim, uğraştığım ve uğraşacağım için biraz kâr da koydum ama çok değil. :)

Elinize sağlık! Bir tam takım ne kadar?

1xBase, 2xİstasyon, 1xCezve tabanı, 1xV60 tabanı toplamda 225 liraya geliyor.

@uralavci V60 tabanının 4 adet eğimli tutma kolu olması güzel olmuş. Bu sayede piyasada genelde yapılmayan bir soruna çözüm olmuş. V60 nispeten sabitlenmiş olur ve oynamalar azalır.

Tavsiyem o 4 noktaya silikon tarzı bir şey takılması. Böylece, hem V60 kesinlikle oynamaz, hem de ekipmanın (cam) ile metalin teması engellenir.

Aslına bakarsanız V60'ların neredeyse tamamında bir taban parçası var hocam. Yani V60 ile kullanılacaksa V60 tabanına ihtiyaç kalmıyor. O parçayı daha çok origami dripper'ı düşünerek tasarladım.
@kahvetrip in origami dripper videosunda dripperın baseine düzgün oturmadığını, sağa sola kaydığını gördüm ve çok sinir oldum. O alet benim olsa kırardım kesin. :D

Aslına bakarsanız V60'ların neredeyse tamamında bir taban parçası var hocam. Yani V60 ile kullanılacaksa V60 tabanına ihtiyaç kalmıyor. O parçayı daha çok origami dripper'ı düşünerek tasarladım.
@kahvetrip in origami dripper videosunda dripperın baseine düzgün oturmadığını, sağa sola kaydığını gördüm ve çok sinir oldum. O alet benim olsa kırardım kesin. :D
[/QUOTE]

V60 ile demlerken de genelde huni kısmı cıkarılıp kullanılıyor. tabanı istasyon üstüne konmuyor. O zaman da yine sağa sola oynayıp deli ediyor. @Kahveciningalaksirehberi Teoman da bu durumdan müzdarip olması lazım :)

ben standın halkasının iç kısmına çift taraflı bant çektim. :) Bu sayede dripper hafif yapışıyor, kayma yapmıyor.

Bant bozuldukça değiştiriyorum. maliyet bedavadan biraz pahalı :)

Isınınca metallerin genleşip istasyonların düşme ihtimali nedir?

Isınınca metallerin genleşip istasyonların düşme ihtimali nedir?

Sistemin tamamı aynı malzemeden üretildiği için genleşme özdeş olacaktır. Haliyle bu da sadece ürünün boyunun biraz daha uzamasına sebep olur. Tırtıklı yapı sayesinde istasyonlar yine oldukları yerde kalır.
Uzama da her 20 derece santigrat için 1 metrede 17.3 mikron. Ürünün toplam boyu oda sıcaklığında 304 mm, tamamını 100 dereceye ısıtsanız 23 mikron (0,023 mm) uzar. Gözle görmeyi bırakın, o mesafede onu hassas ölçmek bile bir mesele. :)

Geri