• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Kulübü Eylül Toplu Alımı - Coffeerem

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kavurucu: Coffeerem

Çekirdek: la gallineta

Demleme Yöntemi: V60

Timemore 17 klik

Oran: 1/15 (20 gr kahve - 300 ml su)
Su: Buzdağı damacana
60ml su ile blooming kalan su 2 parçada döküş 3:süre

Sogudukça artan malik asitli mayhoş tatlı bir kahve. Asit ve gövde çok dengeli.
@ytghan ın dediği gibi bağırmıyor ben burdayımdiye ama güzel. Hakan beyin sitedeki tarifi deneyeceğim bir daha ki sefere.

Ben sumatra haric hepsini denedim arkadaşlar.Size bur kac tavsiye vereyim.Aeropressde dahi çok yogun aroma alamadım genelde hep geride kaldı ama en son sitedeki tarifi erikli su ile denedim.Butun kahvelerde sonuc aldim sayilir.Az önce islayi demledim gayet güzeldi aromalar netti bu sefer.Asidite on planda genel olarak .Tabi 80 ml blooming yapmanin getirisi sanirim birz fazla asidik ve biraz tuzlu olabiliyor.Bence siz onu 60 ml yapın.Kendi çikarimima göre cok fazla su ile blooming erken cozunup asidik tuzlu tatlari bastan birakiyor.Ezcumle 60 gr blooming ile agresif dokus yaparak sitedeki tarifi uuygulayin sonuç cok iyi olacak.Daha asidik sevenler 80 de yapabilir tabi

Daha önce erikli kullanıp memnun olmama rağmen son zamanlarda buzdağı furyası olduğu için son 3 seferdir buzdağı su alıyordum. İlk 2 si 19 lt damacana son alım 5lt oldu ppm tutarsız çıkınca gidip az önce Nestle erikli damla su aldım aynı kahve aynı reçete ile aynı anda demleme yaptım. kesinlikle Nestle daha güzel sonuç verdi evde misafir vardı ona da tadım yaptırdım oda nestle pure life beğendi.

Nestle 75 ppm
Erikli 70 ppm
Damla 66 ppm

Kağıt filtre Abaca

İdeal ppm aralığı tam olarak kaçtır ve ayrıca suyun ppmini yükseltmek için ne yapılmalı?

Daha önce erikli kullanıp memnun olmama rağmen son zamanlarda buzdağı furyası olduğu için son 3 seferdir buzdağı su alıyordum. İlk 2 si 19 lt damacana son alım 5lt oldu ppm tutarsız çıkınca gidip az önce Nestle erikli damla su aldım aynı kahve aynı reçete ile aynı anda demleme yaptım. kesinlikle Nestle daha güzel sonuç verdi evde misafir vardı ona da tadım yaptırdım oda nestle pure life beğendi.

Nestle 75 ppm
Erikli 70 ppm
Damla 66 ppm

Kağıt filtre Abaca
Afiyet olsun, Abaca filtreler kahvelerimize inanılmaz artılar katıyor. Ben de az önce La Isla demledim, son yuduma kadar müthiş tatlı bir fincan ortaya çıktı. Çok tatlı oldu şimdi üstüne biraz su içmem lazım 😂

Hakan bey müsait olamadıysanız kusura bakmayın ,unuttuysanız diye yazıyorum sizin reçetenizi bekliyorum :)

Aşağıdaki projenin reçetesi ile hemen hemen aynı. Onu referans alabilirsiniz.

Ppm tek başına hiçbir şey ifade etmeyeceğini uyararak; 25-200 mg/L (ppm) civarı..
Aslında soruyu yanlış sorduğumu sonradan fark ettim. Tam olarak merak ettiğim şey Coffeerem'in kahvelerini çözebileceğimiz ppm noktasının tam olarak kaç olduğu idi. :)
Bir de alimde Uludağ premium su var. Sizce denemeli miyim?

Aslında soruyu yanlış sorduğumu sonradan fark ettim. Tam olarak merak ettiğim şey Coffeerem'in kahvelerini çözebileceğimiz ppm noktasının tam olarak kaç olduğu idi. :)
Bir de alimde Uludağ premium su var. Sizce denemeli miyim?
Sitemizde detaylı tarifler ve tavsiye ettiğimiz sular var. Dilerseniz bir inceleyin. Ayrıca Uludağ Premium bizim kahveler için hiç uygun değil :)

La Gallineta bence düşük gövde ile asidite uyumu. Fazla deneme yapamadan bitirdim (yarısını hanım yolculuğa çıkarken kaptı) sürem 2:30 civarı oldu hep. Biraz inceltmeye fırsat kalmadı. Sırada Uganda var bakalım :)
La Gallineta'yla ilgili aynı düşüncelere sahibim. Nestle suyla molent g50 ile 38 klikte denedim. Lezzetli ama gövdesi düşük geldi. Dengeli bir bardak oldu. Belki bir iki klik daha ince öğütmeyle daha da iyi sonuç alınabilir

32
La Gallineta'yla ilgili aynı düşüncelere sahibim. Nestle suyla molent g50 ile 38 klikte denedim. Lezzetli ama gövdesi düşük geldi. Dengeli bir bardak oldu. Belki bir iki klik daha ince öğütmeyle daha da iyi sonuç alınabilir
32 klik ogutup 20 gram 300gr su şeklinde .60 ml blooming . 80-80-80 dokuş yapın .Dokuşler hizli olsun ama.Dokuşlerin arasinda 20-30 saniye olsun.

32

32 klik ogutup 20 gram 300gr su şeklinde .60 ml blooming . 80-80-80 dokuş yapın .Dokuşler hizli olsun ama.Dokuşlerin arasinda 20-30 saniye olsun.
32 ye makine için inmiştim ama v60 da hiç denemedim. Ama yarınki kahvemde tavsiyenizi deneyeceğim. Tarif genel olarak benim demlemelerime benziyor zaten. Genelde ben de dört parça döküyorum. Çok teşekkür ederim

Uganda’yı sitedeki tarifle yaptım. Kullandığım su buzdağı.20 klikte çektim. Demleme süresi 3.20. Ancak çok yavan bir kahve oldu be asidite var ne gövde aromalarda pek hissedilmiyor. Ondan önce bir kere daha demlemiştim 15.5/240 23 klikte onda daha kremamsı bir kahve olmuştu.

Uganda’yı sitedeki tarifle yaptım. Kullandığım su buzdağı.20 klikte çektim. Demleme süresi 3.20. Ancak çok yavan bir kahve oldu be asidite var ne gövde aromalarda pek hissedilmiyor. Ondan önce bir kere daha demlemiştim 15.5/240 23 klikte onda daha kremamsı bir kahve olmuştu.
Selamlar,

Sitedeki tarif ve öğütme boyutu ile yaparsanız daha iyi sonuç elde edebilirsiniz. Ayrıca Nestle Pure Life Uludağ kaynağı öneririm.

Selamlar,

Sitedeki tarif ve öğütme boyutu ile yaparsanız daha iyi sonuç elde edebilirsiniz. Ayrıca Nestle Pure Life Uludağ kaynağı öneririm.
Su hariç sitedekinin aynısını uyguladım ama olmadı su bu kadar etkiliyor olabilir mi bu kahvede/tarifte ?

D. Congoyu sitedeki reçeteyle demledim. 55 ppm, 7.45 pH fakat reçeteden farklı olarak 94-95 derece su kullandım, 2:40 demlemeyi bitirdim. Tadım notalarında hala iyi değilim yazılan tatlara bakmadıkça bir şey söyleyemiyorum ancak asiditesi ön planda, sonradan tatlılığı hissettiren gerçekten kompleks bir fincan ortaya çıktı. Tek tek isimlerini bilmediğim toplum alım ekibine ve @hakanie Beye teşekkürler :)

Sipi falls coffeerem

Timemore 28 klik, ardından kalın olduğunu düşünüp 24 ile tekrar çektim

Kuru Kokusu diğer gelen 2 kahveye göre daha keskin, baharatsı

Erikli 92 derece

Demleme süresi 5 dakika
1 dakika blooming ile toplam 4 döküş yaptım, çok uzun sürdü demlenmesi, sonlara doğru biraz tıkandı

Çok belirgin tatlar alamasam da kayısıya benzettim, genel olarak tatlı, orta gövdeli.
Hoş içimli. Beğendim

Geri