• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Köşesi - Demlemek İçin Oluşturduğunuz Kişisel Alan

IMG-20211204-WA0004(1).jpg

3.dalga kahve demleme merakım yeni başladı. Kişisel kahve köşemde dördüncü kata; değirmenleri, tartı ve Gooseneck demliği üçüncü kata demleme ekipmanlarımı; Chemex, V60, French press, Moka pot, Cam Cezve ve Cold brew ikinci kata; geleneksel yöntem ile yapılan türk kahveleri demleme ve sunum ekipmanları bakır cezve, mırra cezve ve sunum bardakları birinci katta yine geleneksel türk kahvesi sunum ekipmanları. Kahvelerim kapalı mutfak dolabında karanlıkta cam kavanozda saklıyorum. Ekipmanlarımı ayda bir eğer kullandı isem deterjan ile yıkıyorum onun dışında elde su ile temizliyorum ve kurulayıp yerine koyuyorum. Moka pot üst haznesi hariç. Evde filtre kahve makinesi ve espresso makinam yok. Dışarıda genelde espresso ve filtre kahve makinesinden yapılan kahveleri içerim. Eşime lezzetli ve farklı kahveler yaptığım için bana kendi büfesini verdi. Kahve ekipmanları için mutlaka geniş, temiz ve kuru bir ortam sağlamanızı yapacağınız kahvenin lezzeti açısından tavsiye ederim.

Ben de ofiste kendime bir kahve demleme köşesi oluşturdum. Hatta evdeki köşeme göre burada daha alt seviye ekipmanlar olmasına rağmen beni daha çok mutlu ediyor. Kahve cidden paylaştıkça daha lezzetli geliyor. Ofistekilerde bu durumdan mutlular. Bir de üzerine ofiste kahve videosu çektik. 😎☕ Teknik bir video değil sadece ofiste bizi mutlu eden şeyleri paylaşıyoruz.

Gizil'i görünce doğru mu görüyorum diye iki kere baktım. Kahve forumunda beklemiyordum hiç, güzel bir rastlantı oldu benim için :) Eski şirketimde Gizil'in tasarım merkezi danışmanlığını yapıyordum, Esma Hanım'ın enerjik paylaşımlarının hala takipçisiyim :)

Gizil'i görünce doğru mu görüyorum diye iki kere baktım. Kahve forumunda beklemiyordum hiç, güzel bir rastlantı oldu benim için :) Eski şirketimde Gizil'in tasarım merkezi danışmanlığını yapıyordum, Esma Hanım'ın enerjik paylaşımlarının hala takipçisiyim :)
Esma Hanım' da düşkün kahveye. Bende ofisi cidden kahve kokutuyorum. 🙂☕

Mutfakta bir köşe yaptım ve orayı ele geçirsim. Ahşapın doğal görünümünü seviyorum. Kafamda biraz tasarladım, sitelerde rafları kestirdim. Metal raf ayaklarını bana uyacak şekilde yaptırdım. Raflari evde tik yağı ile besledim, bu şekilde görüntü daha iyinoldu ve ahşabı dış etkenlerden korudum.

Ekli dosyalar

• IMG-20220115-WA0000.jpg
    IMG-20220115-WA0000.jpg
    109.8 KB · Görüntüleme: 545
Krups kombi ile başladığım kahve yolculuğumun 18.yılında evin mutfağının son durumu 🙃17AA9F2A-FAFF-4E36-B4F8-AA338C2C86D9.jpeg

Son düzenleme:
Krups kombi ile başladığım kahve yolculuğumun 18.yılında evin mutfağının son durumu 🙃

18 yılda olsa,Lelit Espresso makinanda olsa[markada yanıldıysam espresso makinalarındaki bilgi eksikliğime verin] kurukahveciden vazgeçemezsin 😂

Sadece espri mahiyetindedir sözlerim,net olarak imrendiğim bir köşe olmuş 😍

18 yılda olsa,Lelit Espresso makinanda olsa[markada yanıldıysam espresso makinalarındaki bilgi eksikliğime verin] kurukahveciden vazgeçemezsin 😂

Resmî çekerken özelikle Kurukahveci Mehmet Efendinin kutusunu koydum. Şeytan detayda gizlidir.😎 Şaka bir yana çocukluğumda sarı el değirmenlerinde çekilen ve geleneksel yöntemler ile demlenen çekirdekler ile büyüdüm. Hayatımın bir bölümü Tahtakale de geçti, her gün Mehmet efendi ve Nuri Toplar önünden geçerken taze kahve kokusu hücrelerime işlemiş, afiyet olsun…

Son düzenleme:

Makine ECM Synchronika'ya benziyor. :)

teşekkürler
geçen sene başı almıştım sanırım trednyoldan linki bulursam paylaşacağım

20220303_172406.jpg

Taşındıktan sonra biraz daha geniş bir alan buldum kendime... :)

Son düzenleme ve ilave ekipmanlar ile kahve köşemin son hali 😊

076AA894-BC88-42D7-A2D7-B02BACB7862D.jpeg

Selamlar,

Belkide 15000 TL’lik ekipman var ama ben sol altta aeropress’in yanındaki mokapot’u görüyorum,algıda seçiciliğin bu kadarı :ROFLMAO:

Emeğinize sağlık çok güzel görünüyor.
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim..
Açıkçası sırf meraktan çok önce aldığım taşev marka bir mokapot 😀
2-3 kez ya kullandım ya kullanmadım ama işini yapan bir ekipman,fena değildir 😊

Güzel yorumunuz için teşekkür ederim..
Açıkçası sırf meraktan çok önce aldığım taşev marka bir mokapot 😀
2-3 kez ya kullandım ya kullanmadım ama işini yapan bir ekipman,fena değildir 😊

Güle güle sağlıklı günlerde kullanmanı temenni ederim 🙏

Geri