• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve için termos/bardak önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan erayerinc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yukarıda bahsedilmiş sanırım, ben bundan yaklaşık 30 sene önce Zojirushi 'nin 3lt içi cam olan modeliyle tanışmıştım(Eskiler bilir: ) JVC tvlerin ilk Türkiye'ye geldiği zamanlar. JVC de o zaman kamera yanında Tv panellerinde de çok iyiydi) ve piknik vs için çok çok iyiydi(o zaman daha çok çay vs yapıp koyuyordu ailem). Seneler sonra aynı modeli Amerika'dan 8 sene önce aldım. Gündelik kullanım için bahsedilen küçük, orta ve 1lt civarı 3 modele de sahibim. Tek kusuru muhtemelen bir çok markada olduğu gibi, baskın tadın kalması.. O da düzgün temizleme ile çıkar. Yine de soğuk su ve kahve için ayrı Zojurishi modelleri öneririm. Soğuk su vs için mümkünse 1lt civarı büyük boyu alınmalı. Isıyı koruması hem soğuk hem sıcak içecekler için çok çok iyi; stanley'nin en üst serileri bu seviyeyi yakalıyor diye biliyorum ama onlar da çok büyük ve kaba oluyor.

Tüm bu iyi özelliklerine rağmen, kahveyi taze demleyip, tüketin. En iyi ve değişmez tercih taze tüketim olacaktır :)

Elbette en doğrusu taze demleyip tüketmek fakat termostan içmek, gün içinde hiç kahve içememekten iyidir. Ayrıca içi kaplamalı termoslarda tat bozulması bence ayırt edilemeyecek kadar düşük oranda oluyor.

Contigo Glaze ve Zojirushi'den özellikle bu hep aklımda olarak kahve içtim, 2-4 saat aralığında tada yansıyan bir değişme algılayamadım. Termosa çoğunlukla Clever ya da Chemex demlemesi kahve koyuyorum.

1-2 saat arasında yüketeceksem Contigo Glaze'i, daha uzun süre kahve muhafaza edeceksem Zojirushi'yi tercih ediyorum. Daha önce de dediğim gibi Contigo malzeme olarak çok kaliteli ama izolasyonu zayıf.

Bence kahve konan termosa başka hiç bir içecek koyulmamalı. Bir gün çay, bir gün kahve konan termosta illa ki koku transferi olacaktır. İzolasyon ihtiyacına göre içi kaplamalı bir kahve termosu ihtiyacı fazlasıyla karşılayacaktır. Contigo Glaze de son derece pahalı, bence almışken bir Zojirushi alınmalı.

İçi kaplamasız termos kahve için tercih edilmemeli diye düşünüyorum. Stanley'de bile deneyimim olumsuz oldu. Stanley'in sadece 0.25 modelini kahve için kullanıyorum, 1 saat olmadan tüketmiş oluyorum.

Elbette en doğrusu taze demleyip tüketmek fakat termostan içmek, gün içinde hiç kahve içememekten iyidir. Ayrıca içi kaplamalı termoslarda tat bozulması bence ayırt edilemeyecek kadar düşük oranda oluyor.

Contigo Glaze ve Zojirushi'den özellikle bu hep aklımda olarak kahve içtim, 2-4 saat aralığında tada yansıyan bir değişme algılayamadım. Termosa çoğunlukla Clever ya da Chemex demlemesi kahve koyuyorum.

1-2 saat arasında yüketeceksem Contigo Glaze'i, daha uzun süre kahve muhafaza edeceksem Zojirushi'yi tercih ediyorum. Daha önce de dediğim gibi Contigo malzeme olarak çok kaliteli ama izolasyonu zayıf.

Bence kahve konan termosa başka hiç bir içecek koyulmamalı. Bir gün çay, bir gün kahve konan termosta illa ki koku transferi olacaktır. İzolasyon ihtiyacına göre içi kaplamalı bir kahve termosu ihtiyacı fazlasıyla karşılayacaktır. Contigo Glaze de son derece pahalı, bence almışken bir Zojirushi alınmalı.

İçi kaplamasız termos kahve için tercih edilmemeli diye düşünüyorum. Stanley'de bile deneyimim olumsuz oldu. Stanley'in sadece 0.25 modelini kahve için kullanıyorum, 1 saat olmadan tüketmiş oluyorum.

Zojirushi'nin kaplamalı serileri için temizliği nasıl yapıyorsunuz? Fırça vb ürünler kaplamaya zarar veriyor mu acaba?

Zojirushi'nin kaplamalı serileri için temizliği nasıl yapıyorsunuz? Fırça vb ürünler kaplamaya zarar veriyor mu acaba?

Hayır zarar vermiyor. Şişe temizlemek için ucunda sünger olan fırça benzeri bir şeyle temizliyorum çoğunlukla.

Bu arada ben de bir kafenin mocamaster termosunda pullycaff kullandığını öğrendiğimden beri düzenli aralılarda fellow carter -seramik ve zojirushi/diğer eski tip metal termoslarımı ara ara pulycaff ile temizlemeye başladım. Temizlik sonrası iyice durulayıp bir de bulaşık deterjanı ile temizliyorum. Sizce bir zararı olabilir mi? Artık espresso gruplarını bile pulycaff ile temizlemek istemeyenleri sık sık sosyal medyada görüyorum. Bu kimyasalların sağlığıma ya da ürünlere sizce bir zararı var mıdır?

Geri