• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve için termos/bardak önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan erayerinc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

erayerinc

Barista
İsim
Eray
Daha fazla  
İsim
Eray
Merhaba, Mevcutta 3 tane Starbucks termosum var. 2 tanesi paslanmaz çelik(355 ve 473ml) ve bir tanedei 473ml plastik var. Çoğunlukla 355 olanı kullanıyorum. Yeni bir termos veya bir nebze de olsa normal bardaklara göre daha uzun süre sıcak tutabilecek bardak önerisine ihtiyacım var. Tercihen seramik olursa iyi olur. Çok büyük olmaması yine iyi olur. 400ml altı olabilir. Ancak şu ürün var diğerlerinden daha iyi ama boyut olarak 470-480-500ml dersenizde düşünebilirim.

Termos istememin nedeni; evden çalışıyorum. Tüm gün bilgisayar başındayım. Kahveyi yaptığımda 2-3 saat sıcak tutsun istiyorum. Bir kere yapıp tüm gün içmek gibi bir niyeyim yok.

Benim baktığım 1-2 tanesi aşağıya bırakıyorum. Önerilerinizi de bekliyorum.

Stanley, Contigo Glaze ve Zojirushi kullanıcısı olarak anladım ki, kahve için Zojirushi açık ara önde.
Öncelikle Stanley elbette iyi, çok anlatmaya gerek yok. Fakat kahve için, içinin kaplamasız oluşu büyük eksi. Bir saat sonunda kahvenin tadı metalle temastan ötürü "keskinleşme" şeklinde ifade edebileceğim bir değişime uğramakta. 0.26 lt trigger action modeli ise küçük hacimden dolayı bu sorunu yaşatmıyor, zaten kahveyi içmiş oluyorum.
Contigo Glaze'in mükemmel bir malzeme kalitesi ve iç kaplaması var, kapağından kahve içmek de çok rahat fakat izolasyonu çok zayıf. Yani böyle bir ürün yapıp bu kadar zayıf izolasyonla üretmek akıl alır bir şey değil ama ürün böyle. Zaten alt kısmında vakum tıpasının olmaması, iki katman arasında güçlü bir vakum olmadığının kanıtı. 0.47 lt kapasitesi çok ideal, kahveyi maksimum 3 saat kadar sıcak denebilecek seviyede tutuyor diyebilirim. Genel olarak yine de işimi gördü diyebilirim.

Gelelim 👑 Zojirushi'ye. 0.6 lt modelini kullanıyorum. Ürün 0.45 bir termostan daha ince ve çok daha hafif. Stanley gibi ikonik ve outdoor bir hissiyatı yok, kamptan ziyade ofis kullanımı için üretilmiş bir tarza sahip. İzolasyon süresi muazzam, 1.lt Stanley'le yaptığım karşılaştırmada kazanan 0.6 Zojirushi oldu. İç yüzeyi teflonu andıran bir kaplamaya sahip, kapak mekanizması çok çok iyi. Sabah 7'de içine koyduğum kahveyi saatler sonra hiç ısı kaybı olmadan, buharlar tüterek bardağa koyup soğutarak içiyorum. İçinde kalan az miktarda sıvı bile gün sonunda hâlen yüksek sıcaklıkta oluyor. Kahve, çelikle temas etmediğinden tatta bir bozulma söz konusu değil.
Zojirushi alacaklara, özellikleri iyi incelemelerini ve kahve için "non stick" kaplamaya sahip olanları tercih etmelerini tavsiye ederim. Bazı modelleri bildiğim kadarıyla kaplamasız.

klasik Stanley Klasik Trigger-Action Seyahat Bardağı 0.47 kullanıyorum genel olarak memnunum. Sütlü kahvede tat geçme olmuyor genelde zaten ofiste içiyorum. Ama çooook uzun süre kahve ateş gibi kalsın derseniz kapak plastik kısmından ısı kaybı oluyor, uyarmış olayim. Nerden biliyorsun derseniz arabada bardaklığa sığmadığı için koltuğa yan koyuyorum, 10-15 dk sonra sıcaklık dışardan hissedilir oluyor.

Stanley, Contigo Glaze ve Zojirushi kullanıcısı olarak anladım ki, kahve için Zojirushi açık ara önde.
Öncelikle Stanley elbette iyi, çok anlatmaya gerek yok. Fakat kahve için, içinin kaplamasız oluşu büyük eksi. Bir saat sonunda kahvenin tadı metalle temastan ötürü "keskinleşme" şeklinde ifade edebileceğim bir değişime uğramakta. 0.26 lt trigger action modeli ise küçük hacimden dolayı bu sorunu yaşatmıyor, zaten kahveyi içmiş oluyorum.
Contigo Glaze'in mükemmel bir malzeme kalitesi ve iç kaplaması var, kapağından kahve içmek de çok rahat fakat izolasyonu çok zayıf. Yani böyle bir ürün yapıp bu kadar zayıf izolasyonla üretmek akıl alır bir şey değil ama ürün böyle. Zaten alt kısmında vakum tıpasının olmaması, iki katman arasında güçlü bir vakum olmadığının kanıtı. 0.47 lt kapasitesi çok ideal, kahveyi maksimum 3 saat kadar sıcak denebilecek seviyede tutuyor diyebilirim. Genel olarak yine de işimi gördü diyebilirim.

Gelelim 👑 Zojirushi'ye. 0.6 lt modelini kullanıyorum. Ürün 0.45 bir termostan daha ince ve çok daha hafif. Stanley gibi ikonik ve outdoor bir hissiyatı yok, kamptan ziyade ofis kullanımı için üretilmiş bir tarza sahip. İzolasyon süresi muazzam, 1.lt Stanley'le yaptığım karşılaştırmada kazanan 0.6 Zojirushi oldu. İç yüzeyi teflonu andıran bir kaplamaya sahip, kapak mekanizması çok çok iyi. Sabah 7'de içine koyduğum kahveyi saatler sonra hiç ısı kaybı olmadan, buharlar tüterek bardağa koyup soğutarak içiyorum. İçinde kalan az miktarda sıvı bile gün sonunda hâlen yüksek sıcaklıkta oluyor. Kahve, çelikle temas etmediğinden tatta bir bozulma söz konusu değil.
Zojirushi alacaklara, özellikleri iyi incelemelerini ve kahve için "non stick" kaplamaya sahip olanları tercih etmelerini tavsiye ederim. Bazı modelleri bildiğim kadarıyla kaplamasız.
Zojirushi'nin hangi modelini kullanıyorsunuz? Birde benzer özellikte daha ufağı var mı?

Zojirushi'nin hangi modelini kullanıyorsunuz? Birde benzer özellikte daha ufağı var mı?
Sm-sr60 modelini kullanıyorum. Aynı serinin 48 ve 35 ml olanları da var. Benzer şekilde olup içi kaplamasız olan modeller de var, o seride galiba arkada tutma kulbu vardı.

Zojirushi sadece bardakla mı kullanılabiliyor yoksa tepemize dikip içebiliyor muyuz ?:)
Kafana dikmemek için hiç bir engelin yok.
Tek amaç kafaya dikmekse fellow carter 'la sağa sola sıçratmadan yapabilirsin. İkiside seramik kaplı termoslar

Peki şu an amazonda 700-800 bandında olan fiyatlandırma uygun mu yoksa daha anlamlı indirimler oluyor mu ?
Fiyatlar böyle. Hatta ben ilk Zojirushi'mi bundan 3-4 yıl kadar önce aldığımda çok daha pahalıydı diyebilirim. 1000'e kadar normal bence. Yani normal dediysem daha ucuzunu bulamazsınız manasında.

Ersinoutdoor sitesinin açıklamaladan farkını çok anlayamadım Zojirushi sm-sr modelleri ile sm-ta modelleri arasındaki fark nedir bilen var mı?

Kendi sitelerinde de aman aman bir açıklama yazmıyor. Görebildiğim tek fark ta serisinde opsiyonel düz kapak seçeneği var galiba. Bir de tasarım değişiklikleri.

Epeydir fellow yanına bir şey arıyordum. Sm-Ta36 sipariş verdim. Paylaşım yapanlara teşekkürler

Kendi sitelerinde de aman aman bir açıklama yazmıyor. Görebildiğim tek fark ta serisinde opsiyonel düz kapak seçeneği var galiba. Bir de tasarım değişiklikleri.
Kahveler nette yetkili satıcı şöyle bi acıklama yapmıştı zamanında
1680796559482.jpeg

Geri