• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve için ideal su ve arıtma cihazları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
çok inandırıcı gelmiyor bana bu tarz rutin ölçümler açıkçası. doğal değerleri bilip ona göre yazılabilir eğer bir kontrol sistemi yoksa. intern'lerin hasta takibi sırasında vital değerleri üst üste aynı yazmaları gibi geliyor bana açıkçası. :) tabi doğru da olabilir. rastgele birkaç değerin bağımsız kuruluşlarca sağlaması yapılmadan inanamıyorum..
Iskinin icme suyu ölçüm hizmeti var ücreti mukabilinde ölçüm yaptırıp karşılaştırabilirsiniz.

@mimds Denizhan abi, eve döndüysen senin RO sisteminin ve yeni eklenen filtrenin fotoğraflarını atar mısın?

Bir de filtre taktırmadan önce ve sonra ppm değerleri nasıl ? En azından ne kadar mineral ekliyor anlayabiliriz. teşekkürler.

Bu arada zirvede kahve demlendi mi kar suyuyla :)
Yarin dönmüş olacağım, ilk is filtrenin fotografını paylaşırım :) zirveye kadar epey su tüketmek zorunda kaldığım için orada demleme yapamadım ama kamp alanlarımızda henuz erimiş kar suları ile yaptım ;)

Ekli dosyalar

• 20200706_055921.jpg
    20200706_055921.jpg
    103.1 KB · Görüntüleme: 117
  • 20200706_055847.jpg
    20200706_055847.jpg
    96.9 KB · Görüntüleme: 111
  • 20200706_060924.jpg
    20200706_060924.jpg
    377.7 KB · Görüntüleme: 108
  • 20200704_182307.jpg
    20200704_182307.jpg
    306.4 KB · Görüntüleme: 108
Merhabalar, bende evime ro sistemi baglattim ve ustune bwt bestmin premium aldim. Sagolsun @Kdundar abi cok ama cok yardimci oldu. Sabirla defalarca sistemi anlatti. Kurdugum sisteme gelecek olursak;

Sediment filtre+ Gac karbon + cta karbon + membran(ozellikle filmtek sectim kirhan abinin tavsiyesiyle) + btw bestmin premium

Su cikisi bu sekilde gerceklesiyor. Ro’nun kendi mineral filtresini eklemedim. Birde iki adet valve eklettirdim. Biri membrandan cikan su(0-10 ppm), btw den cikan su ile birlesiyor istedigim zaman. Mesela btw den 50 ppm geliyor, direk membrandan cikan su ile birlestirdigimde 50 ve alti elde edebiliyorum.

Diger valve ise 3 lu filtre edilmis su membrana ugramadan(mesela 150 ppm iski suyu) ayri bir hat olarak , btw den cikan su ile birlesiyor(50ppm). Burda da amacim 50 ppm ve ustu elde etmek istedigim de bu valve kullanmakti.

Simdi soyle diyorum; 3 lu filtreden gecen suyu(ayri hatti) , direk membrandan cikan su ile birlestirirsem ve membran(0-10ppm) ve 3 lu filtreden gelen su(150 ppm) karisacak ve btw den gececek, extra olarak btw de de filtrelenmis temizlenmis olacak.
Tum sistemi bugun baglattim , bugun olcum yaptigimda btw den cikan su 20-30 ppm arasi geliyor(bekledigimden oldukca dusuk) ve olcum yapmadim ama kahve demleyip tadtigimda oldukca bazik bir su(kahvede asitide yok gibiydi). 2-3 haftaya Tamamen degerlerin oturucagini dusunuyorum. Ve gh ch test kiti alarak olcumler yapacagim. Sizlerle paylasmak istedim.3048F082-475D-46EB-9BCE-AB1E3C441478.jpeg

Merhabalar, bende evime ro sistemi baglattim ve ustune bwt bestmin premium aldim. Sagolsun @Kdundar abi cok ama cok yardimci oldu. Sabirla defalarca sistemi anlatti. Kurdugum sisteme gelecek olursak;

Sediment filtre+ Gac karbon + cta karbon + membran(ozellikle filmtek sectim kirhan abinin tavsiyesiyle) + btw bestmin premium

Su cikisi bu sekilde gerceklesiyor. Ro’nun kendi mineral filtresini eklemedim. Birde iki adet valve eklettirdim. Biri membrandan cikan su(0-10 ppm), btw den cikan su ile birlesiyor istedigim zaman. Mesela btw den 50 ppm geliyor, direk membrandan cikan su ile birlestirdigimde 50 ve alti elde edebiliyorum.

Diger valve ise 3 lu filtre edilmis su membrana ugramadan(mesela 150 ppm iski suyu) ayri bir hat olarak , btw den cikan su ile birlesiyor(50ppm). Burda da amacim 50 ppm ve ustu elde etmek istedigim de bu valve kullanmakti.

Simdi soyle diyorum; 3 lu filtreden gecen suyu(ayri hatti) , direk membrandan cikan su ile birlestirirsem ve membran(0-10ppm) ve 3 lu filtreden gelen su(150 ppm) karisacak ve btw den gececek, extra olarak btw de de filtrelenmis temizlenmis olacak.
Tum sistemi bugun baglattim , bugun olcum yaptigimda btw den cikan su 20-30 ppm arasi geliyor(bekledigimden oldukca dusuk) ve olcum yapmadim ama kahve demleyip tadtigimda oldukca bazik bir su(kahvede asitide yok gibiydi). 2-3 haftaya Tamamen degerlerin oturucagini dusunuyorum. Ve gh ch test kiti alarak olcumler yapacagim. Sizlerle paylasmak istedim.Ekli dosyayı görüntüle 3683

Tertemiz sistem. Ellerinize sağlık.

Tum sistemi bugun baglattim , bugun olcum yaptigimda btw den cikan su 20-30 ppm arasi geliyor(bekledigimden oldukca dusuk) ve olcum yapmadim ama kahve demleyip tadtigimda oldukca bazik bir su(kahvede asitide yok gibiydi). 2-3 haftaya Tamamen degerlerin oturucagini dusunuyorum. Ve gh ch test kiti alarak olcumler yapacagim. Sizlerle paylasmak istedim.Ekli dosyayı görüntüle 3683
Çok güzel duruyor kahve denemelerinizi de sabırsızlıkla bekliyorum. Acaba ne kadara mal oldu? Düşünenler için?

Hayırli olsun @Taso27 iyi günlerde kullanman dileklerimle. Gayet güzel ve çift bypass ile de oldukça esnek bir sistem oldu diye düşünüyorum.
Hem ro membran sonrası bypass ile geriye doğru (azaltarak) hem de membran öncesi bypass ile ileri doğru (arttırarak) içerik ile oynama şansın oldu.
Yine de önerim mümkün olduğu kadar membran sonrası bypass kısmı ile işini halletmeye çalışman :) her ne kadar aktif karbondan geçecek olsa ve sadece sıcak kullanilacak olsa da yine de membran öncesi suyun bypass ile alınmasını çok tercih etmemek lazım.
Filtre ve minerilizasyon oturması için biraz süre geçiyor 1-2 hafta hiç kafayı takma ölçüm de yapma idareten kahve demle sakın tarif filan da çıkarma derim :)

Hayırli olsun @Taso27 iyi günlerde kullanman dileklerimle. Gayet güzel ve çift bypass ile de oldukça esnek bir sistem oldu diye düşünüyorum.
Hem ro membran sonrası bypass ile geriye doğru (azaltarak) hem de membran öncesi bypass ile ileri doğru (arttırarak) içerik ile oynama şansın oldu.
Yine de önerim mümkün olduğu kadar membran sonrası bypass kısmı ile işini halletmeye çalışman :) her ne kadar aktif karbondan geçecek olsa ve sadece sıcak kullanilacak olsa da yine de membran öncesi suyun bypass ile alınmasını çok tercih etmemek lazım.
Filtre ve minerilizasyon oturması için biraz süre geçiyor 1-2 hafta hiç kafayı takma ölçüm de yapma idareten kahve demle sakın tarif filan da çıkarma derim :)
O bahsettigim 3lu filtre sonrasi membrandan cikisa ekleme ve devaminda btwden cikis islemi icin sordum, 5 dk lik isi var dediler. Onun icinde ayri valve eklettiricem.
Bakalim daha suyun sertligi vs bir suru degerler var 😂

O bahsettigim 3lu filtre sonrasi membrandan cikisa ekleme ve devaminda btwden cikis islemi icin sordum, 5 dk lik isi var dediler. Onun icinde ayri valve eklettiricem.
Bakalim daha suyun sertligi vs bir suru degerler var 😂
Sisteminiz gayet güzel olmuş, güzel günlerde kullanırsınız umarım. Testi kendiniz yapmak isterseniz sistemin oturmasını bekledikten sonra bence kendinize güzel bir karbonat sertliği ölçen testlerden alın ve onu 40 ppm civarında tutmayı amaçlayın. Ayrıca ben de sizin gibi bir sistem düşünüyorum, maliyeti hakkında bilgi verebilir misiniz?

RO sisteminin markası ve toplam maliyet nedir? Birde depo atık su oranları?

Ro sisteminin markasi bilindik bir marka degil, @orkunustel tavsiyesiyle fitem muhendislik adli firmaya gittim tekstilkentte, istedigim sistemi anlattim, membrani kaliteli sectim. Orda ilker bey sagolsun tek tek hepsini anlatti, ilgilendi ve ayrica muhabbeti de baya iyiydi. Depo tezgahalti ama ufak boy diyelim. Atik orani 1:2

Ben distile su elde etmek ve mineralleri kendim hazırlamak amacıyla şu ürüne baktım

Ne dersiniz? Amazon fiyatı aynı ürünün yarı fiyatına bu arada. Bu cihazlar ne kadar etkilidir? Başka tavsiyesiniz olursa onu da göz önünde bulundurmak isterim.

Ben distile su elde etmek ve mineralleri kendim hazırlamak amacıyla şu ürüne baktım

Ne dersiniz? Amazon fiyatı aynı ürünün yarı fiyatına bu arada. Bu cihazlar ne kadar etkilidir? Başka tavsiyesiniz olursa onu da göz önünde bulundurmak isterim.
Eğer atık su hassasiyetiniz ve marka takintiniz yoksa bu fiyata veya daha altına kaliteli membran sahip nsf sertifikali bir ro alınabilir. Tabi belirli periyotlarda filtre masrafı çıkacaktır.
Bu tarz damiticilarin kapasiteleri çok limitli oluyor sizin için yeterli mi bakın isterseniz. Normalde suyu buharlastirip sonra yogunlastirdigi için bir filtre vs degisimi olmaması lazım.

Distile su cihazları genel olarak konuşursak iyidir, gayet kaliteli su (0-1 ppm) üretir, ancak su üretim hızı hem yavaştır hem de devamlı olarak su kaynattığı için dehşet miktarlarda elektrik kullanır :( Ev kullanımında ne tür bir fatura çıkarır kestiremiyorum, onu da hesaba katmanız iyi olabilir. Onun harici bu tip cihazların temizlikleri çok kolay, kaynatma hazneleri arada bir kireçlenme yapıyor, onu da kireç çözücüyle halledebiliyorsunuz.

Distile su cihazları genel olarak konuşursak iyidir, gayet kaliteli su (0-1 ppm) üretir, ancak su üretim hızı hem yavaştır hem de devamlı olarak su kaynattığı için dehşet miktarlarda elektrik kullanır :( Ev kullanımında ne tür bir fatura çıkarır kestiremiyorum, onu da hesaba katmanız iyi olabilir. Onun harici bu tip cihazların temizlikleri çok kolay, kaynatma hazneleri arada bir kireçlenme yapıyor, onu da kireç çözücüyle halledebiliyorsunuz.
Çok teşekkürler. Bir saatte bir 1lt distile su üretebildiği yazılmış yani bu yüksek watt durmadan 1 saat çalışması demek ki sanırım ekonomi yapacağım derken dediğiniz gibi yüksek elektrik faturaları ile karşılaşmak söz konusu. @Kdundar bahsettiği gibi kaliteli membrana sahip bir arıtma sistemi düşünmeye başladım şimdiden :)

Çok teşekkürler. Bir saatte bir 1lt distile su üretebildiği yazılmış yani bu yüksek watt durmadan 1 saat çalışması demek ki sanırım ekonomi yapacağım derken dediğiniz gibi yüksek elektrik faturaları ile karşılaşmak söz konusu. @Kdundar bahsettiği gibi kaliteli membrana sahip bir arıtma sistemi düşünmeye başladım şimdiden :)
Arıtmayı içme suyu için de kullanacaksanız çok mantıklı bir yatırım, alın elbette ama ben size Kipa suya da bir göz atmanızı tavsiye ederim. Onu baz alarak yeniden minerallendirme yapıyorum ben ve memnunum.

Arkadaşlar selamlar,

Forumdaki tablo ile aldığımız sudaki tablodaki değerlerin tam karşılığı ne oluyor.

Klorür galiba aşağıdaki suda; 1,0u mg/l
pH: 7,24
Sodyum: 4,1 mg/l
Diğer değerlerin su etiketinde neye denk geldiğini anlamadım. Tds vs.
Renk: Uygun ( uygun ne demek? Tablodaki temiz yani Clear ibaresine denk mıdır uygun ifadesi? )
Koku: Uygun ( üstteki renk sorusu bunun için de geçerli)

Bunları bu şekilde cevirebildim

Tds, calcium, alkalinity gibi ifadeleri ceviremedim.

Ekli dosyalar

• 16037010965778008582610279670055.jpg
    16037010965778008582610279670055.jpg
    101 KB · Görüntüleme: 42
  • 0cbf42d30d2590e9e3f654773293eae5.png
    0cbf42d30d2590e9e3f654773293eae5.png
    361.8 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleme:
Arkadaşlar selamlar,

Forumdaki tablo ile aldığımız sudaki tablodaki değerlerin tam karşılığı ne oluyor.

Klorür galiba aşağıdaki suda; 1,0u mg/l
pH: 7,24
Sodyum: 4,1 mg/l
Diğer değerlerin su etiketinde neye denk geldiğini anlamadım. Tds vs.
Renk: Uygun ( uygun ne demek? Tablodaki temiz yani Clear ibaresine denk mıdır uygun ifadesi? )
Koku: Uygun ( üstteki renk sorusu bunun için de geçerli)

Bunları bu şekilde cevirebildim

Tds, calcium, alkalinity gibi ifadeleri ceviremedim.
TDS değeri tam olmamakla birlikte iletkenliğin 50-55% si olarak hesaplanabilir. Bu etikette toplam sertlik (GH) veya karbonat sertliği/alkalinite (KH) ile ilgili bir bilgi bulunmuyor.

TDS değeri tam olmamakla birlikte iletkenliğin 50-55% si olarak hesaplanabilir. Bu etikette toplam sertlik (GH) veya karbonat sertliği/alkalinite (KH) ile ilgili bir bilgi bulunmuyor.
Pinar'in Uludağ suyu bu. Diğer su markalarının etiketleri de böyle midir?
Hocam bir de bu 'uygun' ibaresi, tablodaki Clear ifadesine denk mıdır? Bu konuda bilginiz var mı?

Pinar'in Uludağ suyu bu. Diğer su markalarının etiketleri de böyle midir?
Hocam bir de bu 'uygun' ibaresi, tablodaki Clear ifadesine denk mıdır? Bu konuda bilginiz var mı?
Etiketler değişiyor bir standartta değiller, ek olarak bunlar kaynak suyu olduğu için sürekli aynı değerlerde olması beklenmez, dolayısı ile kesin diye düşünmeyin.
Renk kısmı için bizim standartlarda renksiz olarak belirtilmiş dolayısı ile renksiz/Clear benzer şeyler anlatıyor olmalı.

ben de şöyle bir sistem denemesi yaptım gayet başarılı sonuçlar aldım
belki ucuz yollu bir çözüm denemek isteyen olur diye paylaşayım dedim..

malzemeler
* hindistan cevizi kömürü aktif karbon kömürü diye de geçiyor, su arıtmacılarda bulunur)
* boş karbon kömür filtresi (bu da su arıtmacılarda bulunur)

500gr kömür bu filtreyi tam dolduruyor, toz parçacıkların kaçmaması için dibine süzgeç görevi görmesi için tülbent-tül gibi bir bezi kesip koyun, ağız kısmı su boşaltmak için uygun, bir kaba oturtuyorsunuz ve suyu üzerinden yavas yavaş döküyorsunuz, su aktif karbonların arasından süzülerek tek sefer de içilecek kıvama geliyor, ben iki defa geçiriyorum damak tadıma daha uygun olduğu için
ps: ilk kullanımda 3-5 defa suyu filtreden geçirin, içinde ki tozu atması için, sonrasın da sorunsuzca kullanabilirsiniz

daha önce den Saka su kullanıyordum, iki suyu da aynı şartlar da demledim ve fark barizdi, çok daha keyifli bir fincan aldım, artık bu şekilde demliyorum, hem de çok ekonomik ;)

fotograflarını aşağıya bırakıyorum, belki denemek isteyen olur

Ekli dosyalar

• hind. cevizi kabugu.jpg
    hind. cevizi kabugu.jpg
    65.9 KB · Görüntüleme: 25
  • filtre kabı.jpg
    filtre kabı.jpg
    64.4 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme:
Geri