• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Fiyatları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kncck
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kncck

Yeni Üye
İsim
Kaan
Daha fazla  
İsim
Kaan
Merhaba arkadaşlar. Burada bir farkındalık yaratmak için ilk defa mesaj atma gereği duydum. Umarım mesajım yayınlanır ve sizlere ulaşır. Gözlemlerim doğrultusunda ülkemizde kahve fiyatları sadece artış yönünde fiyat güncellemesi yapıyor. Ama aşağıda grafikte görüldüğü üzere kahve fiyatları son 1 yılda ciddi derecede düştü. Kahve sevgimizin birçok firma tarafından suistimal edildiğini düşünüyorum. Bunu engellemek de tüketicinin elince.

1778425420360.png

ÜLKEDE MAALESEF SADECE ZAM VAR İNDİRİM YOK. SON 2 AYDIR SAVAŞ NEDENİYLE PETROL FİYATLARINDAKİ ARTIŞ NAKLİYE MALİYETİNİ ARTIRMIŞ OLABİLİR FAKAT NETİCEDE KESİNLİKLE KATILIYORUM ÇOK GÜZEL TESPİT. BELKİ EDİTÖRLERİMİZ AYLIK TOPLU KAHVE ALIMLARINDA ANKET YAPARKEN İLK 3 İÇERİSİNE GİRENLERDEN BU GRAFİĞİ BAZ ALARAK HANGİSİ BİZLERİ EN AZ SUİSTİMAL EDİYORSA ORAYA YÖNELİM YAPABİLİRİZ

ÜLKEDE MAALESEF SADECE ZAM VAR İNDİRİM YOK. SON 2 AYDIR SAVAŞ NEDENİYLE PETROL FİYATLARINDAKİ ARTIŞ NAKLİYE MALİYETİNİ ARTIRMIŞ OLABİLİR FAKAT NETİCEDE KESİNLİKLE KATILIYORUM ÇOK GÜZEL TESPİT. BELKİ EDİTÖRLERİMİZ AYLIK TOPLU KAHVE ALIMLARINDA ANKET YAPARKEN İLK 3 İÇERİSİNE GİRENLERDEN BU GRAFİĞİ BAZ ALARAK HANGİSİ BİZLERİ EN AZ SUİSTİMAL EDİYORSA ORAYA YÖNELİM YAPABİLİRİZ
Açıkçası ben bu fiyatlardan maddi gücüm elverse de alım yaparak aptal durumuna düşürülmek istemiyorum. Sadece kahve değil birçok konuda gereğinden pahalı ürünleri kullanmamaya özen gösteriyorum. Piyasa ile rekabet edemeyen üreticinin de üzülürek söylüyorum batması gerekiyor. Sağlıklı bir ticarette fiyat rekabeti yapamayanlar maalesef batmak zorunda. Şahsi olarak bu mesajla ünlü olmak gibi bir derdim yok ama bu mesaja desteğin çok az olması veya bu desteklenmese bile bu tür başlıkların açılmaması bilinçli tüketici olma konusunda ne kadar geri kaldığımızı gösteriyor. Bu konuda bir talebi olamayan tüketiciye üretici de indirimle cevap vermiyor haliyle.

Daha geniş bakınca savaş döneminde yaşanan dalgalanmanın düzeltildiğini görüyoruz. Bir de hangi arabica diye düşünüyorum, sonuçta kusurlu olduğu için sadece Türkiye ve Balkanlarda Türk kahvesinde kullanılan Rio Minas da Arabica kahve.

Türkiye'de uygun fiyata Arabica çekirdekten kahve satan yerler de var açıkçası.
Screenshot 2026-05-13 at 17.41.33.png

Açıkçası hala uygun fiyatlı kaliteli çekirdekler bulabiliyorum fakat bazı firmalar gerçekten çok abartıyor fiyatlarını.

Çok iyi olur hocam

Merhabalar, bu yazdığınız datanın çok da doğru bir data olduğunu düşünmüyorum. Dümdüz bir robusta veya speciality sayılmayan arabica çekirdeklerin fiyatları düşmüş olabilir. Ancak yurtdışından da çok kahve almış biri olarak kesinlikle bizim daha pahalı olduğumuzu düşünmüyorum. Varsa örneğiniz karşılaştırmalı birebir aynı çekirdek yurtdışı vs türkiye atın konuşalım üzerine. Euro ve doların alıp başını gitmesinden ötürü orada yaşayanlara daha ucuz gelebilecek olsa da ben satın aldığımda cebimden tr de alacağımdan daha yüksek fiyatlar vermiş oluyorum. Kavrumu daha iyidir kötüdür kısmı başka bir konu.

Yeşil Fiyatı (Borsadan Bağımsız) + Nemden Dolayı gramaj Kaybı + Kavurma maliyetleri

Yeşil fiyatını bildiğim tempayanları milestones dan alırsanız tabikide pahalı hissedebilirsiniz ama the roast roomdan çok çok daha uygun bi fiyata almazsanız haksızlık etmiş olursunuz.

Son düzenleme:
yakın zamanda Niji'nin kampanyasıyla 2.000 liraya gelen çekirdeği. araştırdığımda hiçbir yerde hemen hemen yok. Gardelli italya'nın en meşhur ödüllü yerlerinden biri. kendi sitelerinde sold out başka bir arap sitesinde 250 gramı 9000'e yakın denk geliyor indiirmli haliyle. 50 gramı 1800 gibi düşünürsek bizdeki gümrük vergilerini de hesaba katarsak aşağı yukarı aynı hatta gümrük vergisini de düşününce daha ucuza geliyor. Ki bu çekirdeği dünya üzerinde bulabileceğiniz yer sayısı da az. 1780733075849.png1780733092429.png

Yeşil Fiyatı (Borsadan Bağımsız) + Nemden Dolayı gramaj Kaybı + Kavurma maliyetleri

Yeşil fiyatını bildiğim tempayanları milestones dan alırsanız tabikide kazıklanmış hissedebilirsiniz ama the roast roomdan çok çok daha uygun bi fiyata almazsanız haksızlık etmiş olursunuz.
Meseleye sadece fiyat odaklı yaklaşmayı doğru bulmuyorum. Yıllarca yere göğe sığdırılamayan yerlerden ne kahveler alıp çöpe attım; içilmeyecek kadar kötü kavrumlara kaç kez boşa para verdim. The Roast Room henüz 2025 yılında kurulmuş yeni bir firma, Milestones ise aynı yıl forumun en iyi kavurucusu seçilmiş bir marka. Bu iki işletmenin aynı fiyat politikasıyla satış yapmasını beklemek gerçekçi değil. Yeni kurulan bir firma, isim yapmak ve müşteri kitlesi oluşturmak için elbette daha uygun fiyatlarla çıkış yapacaktır. Sonuç olarak, iyi bir kahve içeceğimden eminsem, aradaki fiyat farkını ödemekten hiçbir rahatsızlık duymuyorum.

Meseleye sadece fiyat odaklı yaklaşmayı doğru bulmuyorum. Yıllarca yere göğe sığdırılamayan yerlerden ne kahveler alıp çöpe attım; içilmeyecek kadar kötü kavrumlara kaç kez boşa para verdim. The Roast Room henüz 2025 yılında kurulmuş yeni bir firma, Milestones ise aynı yıl forumun en iyi kavurucusu seçilmiş bir marka. Bu iki işletmenin aynı fiyat politikasıyla satış yapmasını beklemek gerçekçi değil. Yeni kurulan bir firma, isim yapmak ve müşteri kitlesi oluşturmak için elbette daha uygun fiyatlarla çıkış yapacaktır. Sonuç olarak, iyi bir kahve içeceğimden eminsem, aradaki fiyat farkını ödemekten hiçbir rahatsızlık duymuyorum.
Hocam bende genel size katılmakla beraber ( la cabra yeni çöpe attım ve gerçekten bende iyi kahve içeceksem fiyat farkından rahatsızlık duymam) sadece fiyat odaklı arkadaşlar için türkiyede bu işi uygun fiyata yapanlar var demek istiyorum wayta sanal vesaire artık kimse.. The roast room yeni olsa da sektörde yeni değiller aradaki fiyat farkı değer mi tartışılır roast room böyle devam eder mi tartışılır sadece ufak bi araştırma ile aynı kahveyi (sadece para odaklı bakan insanlar için diyorum) daha uyguna alınabilir.

Açıkçası hala uygun fiyatlı kaliteli çekirdekler bulabiliyorum fakat bazı firmalar gerçekten çok abartıyor fiyatlarını.
Çok doğru bir tespit katılıyorum, artı olarak şunu eklemek istiyorum, nitelikli bir kahve alıp (fiyatı 3000- 4000 bandında) evet tadını ve kalitesini beğenip aynı yerden aynı kahvenin 2. siparişini verdiğimde ilk siparişimdeki kahvenin tadıyla alakası olmayan kahveyi almak, işte o beni üzüyor...

Geri