• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Fiyatları

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Orkun06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yazdıklarınızın ekonomik gerçekliğine itiraz etmek zor, ancak bir topluluk etkinliği düzenlenirken "fiyat bizim önceliğimiz değil" demek, o topluluğun geniş kesimlerini dışarıda bırakma riski taşır.
 
@emrekocakurt amacım polemik yapmak değil lütfen yanlış anlamayın zaten artık forumda sadece gözlemci olarak (o da yeni ekipman vb. geride kalmamak adına) bulunacağım çünkü her ne kadar yönetim kısmının karşılıksız zaman ve emek harcadığını bilsem de forumda yerleştirilmeyen çalışılan düşünce yapısı artık ciddi olarak tamamen kişisel olarak beni rahatsız etmeye başladı. ama firmaların yaptığı savunmaların tam olarak olmasa da benzerlik oranı yüksek olan açıklamalarınıza katılmadığımı söylemeden forum suskunluğuna geçmek istedim.

1) muhasebe ve finans alanında doktora çalışmaları olan ve aynı zaman yeminli mali müşavirlik yani vergi kanunlarını çok yakından takip eden biri olarak ilk paragrafta yazdıklarınız ne yazık ki bilimsel gerçeklere dayanmıyor. alanım olması sebebiyle bu kısımda biraz net konuşacağım. 2023, 2024, 2025 yıllarında KV hep %25'di, değişen bişey yok. gelelim dolar kuruna fiyat artışında dolar kurunun etkisi bu ülkede belkide en düşük seviyededir çünkü çok net baskılanıyor. para arzının artması evet doğru enflasyonu tetikler. ama ENAG verilerine göre aylık enflasyon verisi + dolar kuru artışı + vergiler vb. ne hepsini ekleseniz dahi ülkemizde satılan kahve çekirdeklerinin ve kahve sektörünün fiyat artışını inanın karşılamıyor. yurt dışında da yüksek fiyatlı çekirdekler var tabii ama adamların seçkisindeki çekirdekleri incelemenizi ve o çekirdekler bizde olsa fiyatın ne olacağını bi daha değerlendirmenizi öneririm. öyle 3-4 tane yeşil çekirdek ithalatçısından 50 firmada aynı çekirdeği alacak kadar yüksek tonajlı alım yapıp fiyatı düşürme şansı yok dışarıdakilerin. hepsi küçük lot kapatıp kendine özgü ve kalitede seçki yapıyor. bizimkiler gibi brazil fazenda, rwanda cyato kızılay dağıtmış gibi hepsi aynı çekirdeği satmıyor.

2) bizim sizden bir beklentimiz yada talebimiz yok aslında direkt olarak. biz ayaklarına gitmeyelim %25 indirim için, aylık olarak indirim yapmak isteyen varsa size bildirsin sizde yayınlayın diyoruz. ama illa tek firma olarak olmasın diye. ilgili ay hiçmi teklif eden olmadı (ki emin olun edecekler) gerekirse indirim olmasın yani derdimiz birebir sizin gidip bişey yapmanız değil.

3) serbest piyasa = satıcının istediği fiyat demek değildir. arz ile talebin kesiştiği noktada oluşan fiyattan işlem görmesidir. yazınızda katılacağım belki de tek nokta bu oldu ve evet güç bizde.

4) fiyatlara bakmıyorum ifadenize takıldım. bu kadar 50 firmanın %60-70 oranında seçkisinin aynı olduğu bir kurguda fiyata bakmıyorum seçki kalitesine bakıyorum olayı da pek gerçekçi değil. mevcut durumda bakılabilecek tek şey fiyattır. ülkenin ekonomik koşullarının zorluğunu temel alarak fiyatların yüksekliğine itidalli yaklaşıyorum derken son paragrafta "fiyata bakmıyorum" biraz tezat geldi bana.

sonuç olarak bu forumda bizler tüketici olarak varız ve beni tüketici tarafı ilgilendirir. Basiretli tüccar, olması gereken fiyatlarla faaliyetlerini sürdürüp ayakta kalma noktasında davranmakla mükelleftir. bunu başaramayan bir kitlenin faişi normal olarak algılatma çabasıyla yaptıklarını normalmiş gibi kabul etmeyi şahsen doğru bulmuyorum.

saygılarımla.
 
Kahve hakkında çok şey öğrendim bu forumdan. Öyle ki, nikotinle vedalaşma sürecimde kahveyle ilgilenmek iyi de geldi. Lakin ben alımlarımı nitelikli taraftan değil de, sanalbaharat vari taraflardan yürütüyorum. Esasında kavrulmuş ve basite indirgersek yanmış olan çekirdeği suyla demleyerek tüketiyoruz. Anlam yüklemeye ve bundan keyif almaya her zaman varım fakat bunu minimum düzeyde tutuyorum. Bunda fiyatların ve ülkenin durumunun önemi tabii ki büyük. Zira ben bu forumda forum kültürünün de çok yaşatıldığını düşünmüyorum ama kahve forumu olarak tam anlamıyla amacına hizmet ediyor o yüzden düşüncelerim de sübjektif olmaktan öteye gidemez. Aylık alımlara katılım sağlayamasam da destekliyorum ama benim bakış açıma göre bu etkinlik tüketiciden çok satıcıya daha faydalıymış gibi.

Elbette düşüncelerime katılmayan arkadaşlarım olabilir, her birine saygı duyuyorum. Sadece azıcık dahi olsa, kendimi bir parçası hissettiğim bu forumda kişisel düşüncelerimi paylaşmak istedim.
 
Şu piyasadaki nitelikli çekirdekler kaç dolar biraz daha rakamlar üzerinden konuşsak daha anlaşılır olacak, örneğin 85-90 puan arası çekirdeğin kilosu kaç dolar 15-25 dolar arası mı ? Bizde 15-25 dolar arası olan çekirdeklerin 250 gr ne kadar yurtdışında ne kadar? Kavurucular buna cevap vermiyor iki tarafı da anlayan birisi cevap verse aydınlanacağız. Mesela 15 odalara alınan çekirdek bizde 60 dolara satılıyor, maliyetler bunlar; yurtdışında da şuna satılıyor, maliyetler şunlar diyecek…

Örneğin 15 dolara yeşil alınan çekirdeği 60 dolara satıyorum çoğunlukla doğru mudur Türkiye için? Yurtdışında bu farklı mı? Piyasada çok ucuza çekirdek kavuran firmalar var ama tutarlı değiller. Bununla birlikte isim vermeyeceğim ama bire dört kat satan firma da beğenmediği çekirdeği müşterisine sunuyor. Grafikte sapmalar olmuş az aromalar gitmiş biraz daha degas filan ama normalde satılmaması gereken çekirdek ya da underdeveloped az ısıyı artır ince öğüt filan ama olmaz tabii. Kim bunu maliyete ekliyor. Şeffaf olmadıkça firmalar bunu anlayamayız her sektörde olduğu gibi kahvede de böyle. Ancak anlamaya yaklaşabiliriz elimizdeki veriler ve onu ayıklama gücümüz oranında.
 
Şu piyasadaki nitelikli çekirdekler kaç dolar biraz daha rakamlar üzerinden konuşsak daha anlaşılır olacak, örneğin 85-90 puan arası çekirdeğin kilosu kaç dolar 15-25 dolar arası mı ? Bizde 15-25 dolar arası olan çekirdeklerin 250 gr ne kadar yurtdışında ne kadar? Kavurucular buna cevap vermiyor iki tarafı da anlayan birisi cevap verse aydınlanacağız.

Özellikle Coe lotları, Best of Panama lotları için internette yeşil fiyatları bulunabiliyor. Ayrıcı bu lot dünyada kim satıyor, (yada muadilini) bulmak bir google araması kadar kolay. Fiyat karşılaştırma yapmak kolay oluyor.
 
bazen hak veriyorum gibi olsa da bunun bu hale gelmesinin ekonomik olan ağır yükün üzerlerine binmesi bindirilmesidir diye düşünüyorum
 
Sorun sadece tadım notlarında "yabani kuşkonmaz, marzipan, langa hıyarı, Bouillabaisse" yazan kahvelerin 800-1800TRY yazan fiyat etiketi değil; 80-85 puan arası, halk arasındaki tabirle "kahvaltı kahvesi" çekirdeği de sözleşmiş gibi neredeyse her kavurucuda/kafede 500-700TRY. Üstelik pakette o kadar çok defect oluyor ki kahve artık nitelikli kahve niteliğinden çıkıyor. Üstündeki kavrum tarihi de zaten neredeyse hep kargoya verildiği günün tarihi. Sık sık indirim yapıyorlar sonra, sabahın köründe e-posta geliyor.
 
@mimds vardı kulakları çınlasın, ekonomik durumu iyi bir büğümüzdü, ‘almazsınız olur biter’ derdi bu abimiz, tabi grev için değil, kendine göre ‘lak lak konuşanlar bir sussun’ diye, farklı saikle de olsa doğru bir söz, almazsınız olur biter. Avrupa ile fiyat kıyaslaması kadar samimiyetsiz bir yaklaşım olamaz, Avrupa’daki kavurucu da Avrupa rakamlarına göre kira, çalışan ücreti vs veriyor, burada çoğu kişi bilir ki Avrupa’da özellikle taşınmaz kiraları oldukça yüksektir. Dolayısıyla mesela Sincan’da imalathanesi bulunan beyefendi gelip de Avrupa fiyatı konuşacak son kişidir.
Bu arada şeffaf olunması fikrine katılmıyorum, ticari sırdır biraz da maliyetler, satıcı fiyatını koyar, alıcı da alır veya almaz.

Almazsınız olur biter 😊

Not: sanal baharat sidamo gr1 85 puan çekirdekleri aratmaz, gönül rahatlığıyla alabilirsiniz, vişneli turta maşallah 😂
 
Pek çok kavurucunun kavurduğu bazı çekirdeklerin fiyatları.
5-10 kişi olursa bir çuval etiyopya alırım :)
Bence fiyatı önemseyen çekirdeği kavurmalı.
Bardakla oynamak isteyen de kavurmalı. Çekirdeği demlerken onlarca seyle uğraşıyoruz ama hiçbiri kavurmadaki 10 saniye kadar etki etmiyor.
 
Pek çok kavurucunun kavurduğu bazı çekirdeklerin fiyatları.
5-10 kişi olursa bir çuval etiyopya alırım :)
Bence fiyatı önemseyen çekirdeği kavurmalı.
Bardakla oynamak isteyen de kavurmalı. Çekirdeği demlerken onlarca seyle uğraşıyoruz ama hiçbiri kavurmadaki 10 saniye kadar etki etmiyor.
Aslında 6 kişi 10kgdan bir çuval çok mantıklı olabilir sonuçta ham çekirdek çok uzun zaman ideal ortamda saklanabiliyor.
Küçük miktarda evde kavrum yapmak da öyle çok zor bir iş de değil. Ciddi olarak organize edilse direkt katılımcı olmak isterdim.
 
@mimds vardı kulakları çınlasın, ekonomik durumu iyi bir büğümüzdü, ‘almazsınız olur biter’ derdi bu abimiz, tabi grev için değil, kendine göre ‘lak lak konuşanlar bir sussun’ diye, farklı saikle de olsa doğru bir söz, almazsınız olur biter. Avrupa ile fiyat kıyaslaması kadar samimiyetsiz bir yaklaşım olamaz, Avrupa’daki kavurucu da Avrupa rakamlarına göre kira, çalışan ücreti vs veriyor, burada çoğu kişi bilir ki Avrupa’da özellikle taşınmaz kiraları oldukça yüksektir. Dolayısıyla mesela Sincan’da imalathanesi bulunan beyefendi gelip de Avrupa fiyatı konuşacak son kişidir.
Bu arada şeffaf olunması fikrine katılmıyorum, ticari sırdır biraz da maliyetler, satıcı fiyatını koyar, alıcı da alır veya almaz.

Almazsınız olur biter 😊

Not: sanal baharat sidamo gr1 85 puan çekirdekleri aratmaz, gönül rahatlığıyla alabilirsiniz, vişneli turta maşallah 😂
Türkiye'de sanalbaharat sitesi piyasa düzenleyici gibi işliyor açıkçası fiyat performansı ideal bir yer. Çok alışveriş yapmasam da fiyatlarla derdi olanlar için bir ilaç ve bu site varken fiyatlardan şikayet etmek diğer kavurucuların emeğine saygısızlık gibi geliyor.
 
Dün TBMM'de de konusu açılmış. Milletvekili, "Kahve fiyatları son yedi yılda dünyada 3,5 kat artarken Türkiye'de 30 kat artmış." diyor.

*Sayın forum yürütücüleri, bu iki başlık birleştirilebilir sanırım:

İyi günler.
 
Dün TBMM'de de konusu açılmış. Milletvekili, "Kahve fiyatları son yedi yılda dünyada 3,5 kat artarken Türkiye'de 30 kat artmış." diyor.

*Sayın forum yürütücüleri, bu iki başlık birleştirilebilir sanırım:

İyi günler.
Ben bile unutmuştum :)
 
Kavurucu fiyatları her ne kadar pahalı olsa da asıl can sıkıcı olan fincan fiyatları. 2 fincan parasına 250 gr alabiliyoruz ama yine de artık 800 liralara alışmış duruma geldik. Diğer tarafta ne olduğunu, nasıl demlendiğini bilmeden içtiğimiz filtre eğer pour over dökülüyorsa 300 tl bandını aşıyor, çekirdeğin niteliği önemsiz. Garip.
 
Geri
Üst