Ticari kahve ile nitelikli kahve arasındaki fark azaldı fakat bu nitelikli kahvenin alımını kolaylaştırmadı, ticari kahvenin alınabilirliğini zorlaştırdı. 90-100 liralara ticari kahveler, harmanlar satılıyor artık.Kampanyaları takip ederseniz güzel fırsatlar çıkıyor hatta niteliksiz kahve ile nitelikli kahve arasındaki fark daha azaldı daha rahat nitelikli kahve alınabiliyor![]()
Bence de durum bu. Katılıyorum.Ticari kahve ile nitelikli kahve arasındaki fark azaldı fakat bu nitelikli kahvenin alımını kolaylaştırmadı, ticari kahvenin alınabilirliğini zorlaştırdı. 90-100 liralara ticari kahveler, harmanlar satılıyor artık.
www.horshamcoffeeroaster.co.uk
Varyete farkı biri caturra biri villa sarchi, tr de olanlar obata (Obata, Villa Sarchí çeşidinin daha da geliştirilmiş halidir. Obata ile ilgili özel olan şey, çeşidin öncelikle kahve bitkilerini etkileyen ve geçmişte kahve tarlalarında aşırı hasara neden olan bir mantar olan “Roja”ya daha az duyarlı olmasıdır.)Toplu alım falan derken dikkatimi çekti.
Örneğin Kosta rika el mirador bizde bazı firmalarda 1 kg 2000 TL yani 93 euro
Ama yurt dışında 1 kg yaklaşık 51 euro.
Pohl's Mühle Finca el Mirador
Pohl's Mühle Webshop. Hier kaufen Sie die vollaromatischen Röstungen der Kaffeemanufaktur Pohl's Mühle. Probieren Sie Finca el Miradorkaffeemanufaktur-pohlsmuehle.de
![]()
Costa Rica Coffee - El Mirador Natural
Costa Rica coffee from El Mirador farm in the West Valley. Natural process speciality coffee with a very different flavour profile compared with the Tarrazu region. Amazing coffee from a small farm in Costa Rica souced directlywww.horshamcoffeeroaster.co.uk
Biz kahveleri %100 fazla fiyata mı alıyoruz.
Yoksa benim atladığım bir husus mu var.
Bilgi için teşekkür ederim.Varyete farkı biri caturra biri villa sarchi, tr de olanlar obata (Obata, Villa Sarchí çeşidinin daha da geliştirilmiş halidir. Obata ile ilgili özel olan şey, çeşidin öncelikle kahve bitkilerini etkileyen ve geçmişte kahve tarlalarında aşırı hasara neden olan bir mantar olan “Roja”ya daha az duyarlı olmasıdır.)
Çoğu kahve kuru çevirince ucuza geliyor gibi ama vergi falan filan işin içine girince daha pahalıya dönüyor, şu %1 olayı yurtdışındaki kahveleri de kapsasa güzel olcakBilgi için teşekkür ederim.
Ama gene de bire bir aynı ürünlerin yurt dışı ve bizdeki fiyatlarını kıyaslarsak ne çıkacak ortaya acaba merak ediyorum.
Ama varyete farkı falan beni aşıyor.![]()
Sanal baharat da makul görünüyor. Eskiden çok şikayet oluyormuş. Son zamanlarda kavurma işini öğrendiği iddia ediliyor. Bence de öyle. Galiba 2..3 ay kadar önce aralıklarla kavrulmuş çekirdek almıştım. Sorun yoktu
Sanal baharat, gerçek kahve : )
Fiyatlara etki eden cok fazla etmen var,kaç çuval tedarik edildiği,satış hacmi,markanın pazarda kendisini konumlandirdigi yer yani marka değeri vs. birçok etmen son fiyata etki ediyor.Sunu söyleyebilirim ki vasat geshalar da içtim,muazzam caturra&catuailer de 83 puanlı harika lezzette çekirdekler de içtim vasat 89 puanlı çekirdekler de...Naçizane tavsiyem bunlara çok takilmamaniz.Forumda damağı çok kuvvetli kıymetli forumdaşlar var,sık sık farklı kavurucular deneyip beğeni ya da eleştirilerini bizlerle paylaşıyorlar sağolsunlar.Varyete,skor,teruar,işleme ve fermentasyon yöntemleri kıymetli veriler ancak tek başlarına çok bir şey ifade etmiyorlar.Cekirdegin künyesini bütünüyle degerlendirip yorumlar da değerlendirildiğinde çekirdeğe dair genel bir yargıya varmak daha doğru bir yöntem kanımca.Benimde anlayamadığım yada tam öğrenemediğim birşey bu atıyorum catturra cinsi bir çekirdek ile sidra aynı fiyattan satılıyor
Ama fiyata ana etmen olarak;
Variyete
Skor
Rakım
Ülke vs etki ediyorsa catturra cattuai tarzı çekirdeklerin fiyatları neden sidra, pink bourbon ile rakip