• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Fabrikası Ethiopia Ana Sora (Natürel) Tadım Notları ve Reçeteler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Çok denedim v60, French Press ile en iyi sonucu kesinlikle Moka Pot'da verdi. Bir Afrika kahvesinin moka pot demlemede v60 dan daha iyi sonuç verebileceğini tahmin etmezdim. Meyve aromaları kaybolmuyor ve daha gövdeli bir kahve sonucu veriyor. Normalde Moka pot ve Türk Kahvesi demlemesinde aromalar v60 göre daha az belirginleşir. Ancak bu kahvede olmadı. Çözülebilirliği yüksek bir kahve olmasından olabilir.

Kendime uygun yöntemi bulunca çok merak ettim son kalan 20 gram anasorada uyguladım.Çıkan kahve ilginç şekilde tatlı değildi.Baharatlı çok keskin tuzlu ve baharatlı bir tat.Bunu yaşayan oldu mu cok merak ediyorum.Uyguladigim teknik: 3x blooming 45 saniye . Blooming sirasinda kahveyi karıştırma( en onemli aşama bu kanallanmayı önlemek için) daha sonra kalan suyu 2 eşit parçayla dökme ve en son rao spin.
Selam ben de sizin gibi çoğu demlemelerimde bunu uyguluyorum ve %80 oranında demlememe olumlu yansıdığını söyleyebilirim.

Nadiren bu karıştırmaya kötü tepki veren çekirdekler çıkıyor o zaman yapmıyorum. Bir de eğer kahve yatağını çok yükseltmeyecek şekilde 3 aşamalı su dokersem o zaman rao spin yapmama da gerek kalmıyor.

Selam ben de sizin gibi çoğu demlemelerimde bunu uyguluyorum ve %80 oranında demlememe olumlu yansıdığını söyleyebilirim.

Nadiren bu karıştırmaya kötü tepki veren çekirdekler çıkıyor o zaman yapmıyorum. Bir de eğer kahve yatağını çok yükseltmeyecek şekilde 3 aşamalı su dokersem o zaman rao spin yapmama da gerek kalmıyor.
Biraz bitter tatlar çikartabilecek çekirdeklerde hiç ellememek lazım.Mesela geçen el salvadorda denedim baya acı oldu.Ama afrikalarda korkmadan karistiriyorum

Kavrum Tarihi: 14 Mayıs
Kavrum Profili: Filtre
Değirmen: örnek: comandante 22 klik
Demleme yöntemi: Kalita155
Oran: 18gr/280 gr
Su: 92° Madran suyu
Demleme süresi: 2.30
Tadım notları: şurubumsu, orman meyveleri

Vacu vin ile saklanan ana sora, çok keyifli. Paketi ilk açtığımda yine bir maden suyu şişesinde temmuz ortasında açmayı planladığım ana sora ise bekliyor daha. Bakalım aynı keyfi verecek mi?

Benim ana sora bitmek üzere, meyvemsi tatlar bir tık azaldı ve harika cidden. Bir ara demlemede sorun yaşamıştım, cmd 25 klike çekerek onu da düzenledim. Bu sene içtiğim en iyi iki çekirdekten biri.

Geri