• Nisan Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Nisa ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Parsa Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Fabrikası El Salvador Finca La Providenzia (Natürel) Tadım Notları ve Reçeteler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Melodriple ve melodripsiz v60 demlemelerimde karadut tadını biterim önüne geçiremedim. Kalita ile deneyeceğim. Olmazsa kasuya.

Bende aynı dertten muzdariptim. Şu şekilde çok güzel karadut aldim.
V60+ lilydrip
Su 92 derece
Ogutum tahmini commandande 23-24 tür herhalde normalden biraz kalın
Oran 20gr kahve/310 ml su
50 ml bloom 30 saniye geriye kalanı 2 parça halinde döküm
Süre 2.40
İsterseniz bir deneyin. Özellikle hafif ılık halde çok güzel karadut ve hafif bitter aldım bu şekilde.

Melodriple ve melodripsiz v60 demlemelerimde karadut tadını biterim önüne geçiremedim. Kalita ile deneyeceğim. Olmazsa kasuya.
Eğer çalkalama karıştırma vs yapıyorsanız bir de yapmadan kahveye müdahele etmeden deneyin.

Bende aynı dertten muzdariptim. Şu şekilde çok güzel karadut aldim.
V60+ lilydrip
Su 92 derece
Ogutum tahmini commandande 23-24 tür herhalde normalden biraz kalın
Oran 20gr kahve/310 ml su
50 ml bloom 30 saniye geriye kalanı 2 parça halinde döküm
Süre 2.40
İsterseniz bir deneyin. Özellikle hafif ılık halde çok güzel karadut ve hafif bitter aldım bu şekilde.
23 klikte çekiyorum aynen. Bir deneyeyim. Saolun.

Eğer çalkalama karıştırma vs yapıyorsanız bir de yapmadan kahveye müdahele etmeden deneyin.
Burada yazılanları görünce herhangi bir müdahale etmiyorum drippera. Kalınlaştırmak gerekebilir çekimi. 25-26 klik ile bloom sonrası sabit ve tek döküm çare olabilir.

Bugün bu güzel kahveyi Timemore 11 klikte öğüterek 1/10 oranıyla Arzum Minio'da Türk kahvesi olarak demledim. Çok fazla bir aroma almadım ancak gayet lezzetli bir Türk kahvesi içtim.

Filtre makinesi ile v60 da demledim öğütülmüş Dü çekirdek anasorada paket bitene kadar aromaları aldım ama bu sanki biraz sert gibi geldi galiba öğütülmüş geldiği için olabilir

Kavrum Tarihi: 22 Mayıs

Kavrum Profili: City plus

Değirmen: örnek: timemore slim 20 klik

Demleme yöntemi: V60 plastik 40 gr blooming 40 sn. / 1.50 snyeye kadar dairesel döküm ve dripper hafif sallama

Oran: 20 gr/330 ml

Su: 92° brita sürahi

Demleme süresi: 3.10

Tadım notları: bitter çikolata
Genel olarak içimi hafif dengeli bir kahve oldu. Meyvemsi tatlar alamadım ama tekrar demleyeceğim bir tarif oldu.

Bu kahve için @oguzhanata gibi kasuya yöntemini çok yakıştırdım. Ben daha ince öğütüm yaptım lilydrip ile kullandarak. Sadece 100 gr olduğu için çok fazla deneme yapma fırsatım olmadı ama Ana soradan sonra favorim :coffee:

Kavrum Tarihi: 21Mayıs

Değirmen: örnek: timemore 19klik

Demleme yöntemi: V60 02–40 sn blooming 1. Dakikaya kadar suyun yarisi ve1.30 dan sonra kalan su ve en son hunharca sallama.

Oran: 17gr/260ml

Su: 92-94

Demleme süresi: 2.30

Tadım notları: Enfes.Kahve gibi kahve.Hafif kavruk bitter tat arkasinda muhteşem tatlilik.Müthiş bir kahve bu kadar dengeli kahve içmemiştim hic.Gövde desen var tatlilik desen var bitter desen var.Klasik kahve tadindan uzaklaşmadan gayet basit ve temiz bir içimi var.Kavrumu digerlerine göre daha koyu geldi.Ogutunce zaten anlaşiliyor kavrul kokusundan.
Not: Tatiiligi artirip bitterin önune geçirmeye çalişanlar, bırakın bitterli kalsin bu kahve de böyle bir kahve.Tatlilik isterseniz anasora içersiniz zaten.Emin olun o bitter olmasa bu kadar doyurucu bir deneyim sunmaz.Basit bir tatliliktan öteye pek gidemez.

Kavrum Tarihi:2 haziran

Değirmen: örnek: timemore 20 klik

Demleme yöntemi: V60

Oran: 26gr/400 ml

Su: 94° Karddağ su

Demleme süresi: 3:50

Tadım notları: Vişne, Karadut,Çikolata Degassing 4. günü olmasına rağmen çok lezzetli bir kahveydi.

bu kahve için önerileriniz nelerdir 2-3 demleme yaptım ama verim alamadım düz bir kahve gibi geldi ?

Denemelerim
v60-kalita 185
20:300 kahve /su oranı
öğütüm baratza encore 18-20-22.ayar
su pınar madran tek veya çift döküş
süreler 3.00-3.20

bu kahve için önerileriniz nelerdir 2-3 demleme yaptım ama verim alamadım düz bir kahve gibi geldi ?

Denemelerim
v60-kalita 185
20:300 kahve /su oranı
öğütüm baratza encore 18-20-22.ayar
su pınar madran tek veya çift döküş
süreler 3.00-3.20

20 gram kahve, 60mlx5 döküş, her döküşte 15-20 sn bekleme. bu şekilde çok dengeli bir sonuç almıştım. öğütüm de timemore 17-18k sanırım cmd 21-22k'ya denk geliyor 😊

20 gram kahve, 60mlx5 döküş, her döküşte 15-20 sn bekleme. bu şekilde çok dengeli bir sonuç almıştım. öğütüm de timemore 17-18k sanırım cmd 21-22k'ya denk geliyor 😊
Döküş sonrası 15-20 saniye mi bekliyorsunuz?

Kavrum Tarihi: 21Mayıs

Değirmen: örnek: timemore 19klik

Demleme yöntemi: V60 02–40 sn blooming 1. Dakikaya kadar suyun yarisi ve1.30 dan sonra kalan su ve en son hunharca sallama.

Oran: 17gr/260ml

Su: 92-94

Demleme süresi: 2.30

Tadım notları: Enfes.Kahve gibi kahve.Hafif kavruk bitter tat arkasinda muhteşem tatlilik.Müthiş bir kahve bu kadar dengeli kahve içmemiştim hic.Gövde desen var tatlilik desen var bitter desen var.Klasik kahve tadindan uzaklaşmadan gayet basit ve temiz bir içimi var.Kavrumu digerlerine göre daha koyu geldi.Ogutunce zaten anlaşiliyor kavrul kokusundan.
Not: Tatiiligi artirip bitterin önune geçirmeye çalişanlar, bırakın bitterli kalsin bu kahve de böyle bir kahve.Tatlilik isterseniz anasora içersiniz zaten.Emin olun o bitter olmasa bu kadar doyurucu bir deneyim sunmaz.Basit bir tatliliktan öteye pek gidemez.
Kendi tarifimi yakalayamiyorum.Baskasi nasil yakalayacak? :unsure: İlk yaptigim tadi alamadim daha

Kahveyi daha aromatikleştirmek adına normalden bir tık daha kalın çekim cmd 26 click gibi akabinde su dereceside bir tık arttırılabilir 94-95 , döküşlerde de blooming + 3 döküşte bitirip sonuçlara bakılabilir. Benim şuan degassingde olduğu için deneyemiyorum. Deneyebilecek arkadaşlar sonuçları yazarsa memnun olurum.

bu reçeteyi denedim fakat bitiş 2.40 oldu aralardaki beklemeler uzun geldi kahve yatağı kuruyor o yüzden hızlı dökmeye çalıştım
öğütümü biraz daha kalınlaştırarak deneyin öyleyse. kahveden kahveye değişiyor ama reçete dengeli bir kahve sunuyor

Kavrum Tarihi: 13.05.2020
Kavrum Profili: Filtre
Değirmen: Sözen 2 tur
Demleme yöntemi: Aeropress ters yöntem
Oran: 17 gr/230 ml
Su: Dağdelen
Demleme süresi: 3 dk

Çekirdeklerde net bir şekilde gofret kokusu alıyorum. Ama demleyince bitter tatlar ön plana çıktı. Soğudukça da böğürtlen kokusu ve tadı ufaktan hissediliyor. 1'e 13 ölçüsü olduğu için biraz seyreltsem notalar daha da ön plana çıkabilirdi diye tahmin ediyorum. Kaliteli bir çekirdek ama bitter tatlar pek bana göre değil.

Geri