öğütme kalınlığı ve su sıcaklığı vs. parametrelerine takılmadan önce şunlara bakalım. bu yöntemi hiç bilmediğim çekirdekler için kullanıyorum. kendime göre standartlaştırdım; kahve miktarının 2 veya 3 katı su ekleyip blooming yapın. 30. saniyede tekrar su eklemeye başlayın ve 1:15-1:20 aralığında tamamlamaya çalışın. süre için endişe etmenize gerek yok. birkaç denemeden sonra zaten tempoyu tutturacaksınız. yani gözünüz sürekli kronometrede olmasın, rahat olun

3-5 saniye +- kaçırırsanız sorun değil. buna da takılmayın. demlemenin sonunda düz bir kahve yatağı için suyu ekledikten hemen sonra hafif bir rao spin yapabilirsiniz. yaptığımızın standart bir demleme olduğunu varsayarsak toplam süreniz 2:45-3:00 aralığında olmalı.
yukarıda belirttiğim parametreler benim standart demlemeler için kullandığım yöntem ve her çekirdekte aynı sonucu alamazsınız. benim yaptığım bu standart demleyi kendime referans alıp buna göre nelerle oynamam gerektiğine karar veriyorum. bunları yapmanıza rağmen süre 4dk'yı buluyorsa ve aldığınız sonuçtan memnun değilseniz öğütmeyi kalınlaştırmalısınız ama öğütücünüz olmadığından şimdilik bu mümkün değil. bu durumda ben olsam ne yapardım? blooming'den sonra eklediğim suyu daha hızlı eklerdim. yani tüm suyu 1:15'de değil de 50-55 saniyede eklemiş olurdum. böylece su kahveyle daha az temas edecek ve sürem de haliyle azalacak. bunu deneyebilirsiniz. aklıma gelen farklı alternatif; hiç blooming yapmadan tek seferde suyun tamamını hızlıca dökmek olabilir. deneme yaptıkça zaten nasıl hareket etmeniz gerektiğini anlayacaksınız.