• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Değirmeni Önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kürşad
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Benim esas öğrenmek istediğim el değirmeninden mi yoksa elektrikli değirmenden mi daha iyi verim alabileceğim konusuydu ve siz bu sorumu yanıtladınız. Teşekkür ederim.

Benim esas öğrenmek istediğim el değirmeninden mi yoksa elektrikli değirmenden mi daha iyi verim alabileceğim konusuydu ve siz bu sorumu yanıtladınız. Teşekkür ederim.
Verim olarak kastınız öğütüm kalitesi ise evet el değirmenleri aynı bütçede elektriklilere göre öne çıkıyor. Ancak manuel bir işlem olduğu için kolu da yorup, zaman olarak daha uzun sürebiliyor. Eğer devamlı olarak 2 kişiden fazla demlemeler yapacak iseniz elektrikli öğütücü almak daha mantıklı bir seçim olabilir. Kahve başına 1-2 kişilikden daha fazla öğütmüyorsanız el değirmenine yönelmeniz öğütüm kalitesi açısından daha iyi bir seçim olacaktır.

Genelde tek kişilik öğütümler yapmayı düşünüyorum. Öğütüm kalitesi el değirmeninde daha iyi olacak diyorsunuz ki birçok kişinin de el değirmeni kullanması bu durumun bir göstergesi olabilir. Bundan dolayı ben de el değirmeni almayı düşünüyorum. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

ikinci el bir lelit fred düşünülebilir.

Herkese merhabalar, ben de bir değirmen arayışındayım. V60 demliyorum ya da filtre kahve makinası kullanıyorum. Espresso yapmıyorum. 1Z espresso modellerini ben de beğeniyorum ancak bütçemi biraz aşıyor.
Bu sebeple daha uygun modeller araştırırken urban tools pro grinder burada fiyat olarak benim için öne çıktı. Bu değirmen hakkında yorumlarınız nelerdir? Ya da bu fiyat bandında f/p bir değirmen öneriniz var mı? Şimdiden teşekkürler :)

Herkese merhabalar, ben de bir değirmen arayışındayım. V60 demliyorum ya da filtre kahve makinası kullanıyorum. Espresso yapmıyorum. 1Z espresso modellerini ben de beğeniyorum ancak bütçemi biraz aşıyor.
Bu sebeple daha uygun modeller araştırırken urban tools pro grinder burada fiyat olarak benim için öne çıktı. Bu değirmen hakkında yorumlarınız nelerdir? Ya da bu fiyat bandında f/p bir değirmen öneriniz var mı? Şimdiden teşekkürler :)
Timemore c2 yada c3 e de bakabilirsiniz

Timemore c2 yada c3 e de bakabilirsiniz
Urban Tools Pro hoş ve sağlam görünüyor ama kim üretiyor, hakkında ne yorum yapılmış, internette veri yok. Timemore Çin'de yıllardır sektörün içinde olan el değirmeni öğütücüsü üretiminde deneyimi olan bir firma. Üstelik hakkında internetteki bilgiler ve yorumlar deniz derya. Ben de Timemore C2 veya C3 diyorum. C2 ile sanıyorum daha leziz V60 profilleri çıkıyor, ben C3 ile dengeli bir fincan çıkartmada çok zorlandım. Ancak C3'ün avantajı keyifle içilecek kadar Türk kahvesi inceliğine yakın öğütüm yapabiliyor. En güzel özelliği de klik aralıkları, bir sticker gösterge hazırlayarak hangi klikte kaldığınızı asla unutmamanız mümkün. Yere düşürmemeye de dikkat edin alırsanız düşünce yamulabiliyor ve çift rulmanlı olduğu için yan koyarsanız yer de yamuksa Tayyip'in de dediği gibi yuvarlanıp gidiyor.
Hocamlar merhabalar, yorumlar için teşekkürler. Özellikle Urban Tools hakkında hiçbirşey bulamıyor olmak diğer bir sorum olacaktı aydınlattığınız için ayrıca teşekkürler :)
Ben de şuanda C2 & C3'ü inceliyorum sizlerin yorumlarından sonra ve benim de aklıma daha çok yattılar. C2 ile ilgili problem şuanda pek bulunmuyor gibi duruyor neredeyse hiçbir türkiye merkezli satıcıda bulamadım şuanda. Ayrıca C2 Max'in haznesinin büyük oluşu da güzel çünkü çoğu zaman iki kişilik demlemeler yapıyorum :)

Türk kahvesi öğütebilse çok güzel olur ama bu benim için kesinlikle belirleyici bir etmen değil belirleyici etmen kesinlikle V60 performansı. Ancak forumdaki konularda okuğumda V60 performansı da iyi yorumlar almış C3'ün ve bulunabilirliği de gayet iyi duruyor. Sanıyorum C3'e doğru kaymaya başladı aklıma ancak sizin dengeli fincan yorumunuz kafamın bir kenarında asılı duruyor :)

Hocamlar merhabalar, yorumlar için teşekkürler. Özellikle Urban Tools hakkında hiçbirşey bulamıyor olmak diğer bir sorum olacaktı aydınlattığınız için ayrıca teşekkürler :)
Ben de şuanda C2 & C3'ü inceliyorum sizlerin yorumlarından sonra ve benim de aklıma daha çok yattılar. C2 ile ilgili problem şuanda pek bulunmuyor gibi duruyor neredeyse hiçbir türkiye merkezli satıcıda bulamadım şuanda. Ayrıca C2 Max'in haznesinin büyük oluşu da güzel çünkü çoğu zaman iki kişilik demlemeler yapıyorum :)

Türk kahvesi öğütebilse çok güzel olur ama bu benim için kesinlikle belirleyici bir etmen değil belirleyici etmen kesinlikle V60 performansı. Ancak forumdaki konularda okuğumda V60 performansı da iyi yorumlar almış C3'ün ve bulunabilirliği de gayet iyi duruyor. Sanıyorum C3'e doğru kaymaya başladı aklıma ancak sizin dengeli fincan yorumunuz kafamın bir kenarında asılı duruyor :)
Hocam C3 konusunda geniş bir başlık olması lazım. Oraya da bakın derim.

Dengeli bir profil çıkartmada zorlandım derken biraz mükemmeliyetçi olduğumu söylemem gerek. Sıfır fazladan ajitasyon, sıfır aşırı çözünmüşlük, yani içinde sıfır acılık olan, kahve kartında vadedilen bilgilerin çoğuna uyan fincana ben "dengeli" diyorum. C3 öğütücü ile paketlerde yazan tadım notalarını zorlanmadan yakalıyorsunuz ama alttan hafif de olsa bir acılık geliyor.

Bana göre marifet sıfır acılık olan kahve yapabilmekte, bu düşüncem yanlışsa deneyimli arkadaşlar lütfen düzeltsin.

Sanki çoğunluk arkadan gelen hafif bir acılığı görmezden geliyor ve bu durum default'muş gibi geliyor ama emin de değilim.

C3 dışında ABD'den bir tanıdığınızla Normcore getirtebilirsiniz 89$ veya şunu 65$ Amazon product ASIN B0B7PRSMJ2C3'ün tasarım detayları gayet iyi düşünülmüş, pişman olacağınızı düşünmüyorum ama USA'den getirtirseniz foruma da inceleme yazarsınız insanlar öğrenmiş olur alternatif iyi seçenek var diye.
Açıkcası söylediğinizde belki haklısınızdır bilemiyorum. Ancak yolun daha başlarında bir kahve sever olarak sanıyorum bu durum beni sizin kadar rahatsız etmeyebilir zira dediğiniz gibi belki de her içtiğim kahvede arkadan gelen bir acılık var ve ben bu tata belki de çoktan alıştım :D Ama bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Farklı öğütücüleri deneme şansım olduğunda dikkat etmem gerekenlere dair bir bilgi edinmiş oldum sayenizde.

Öneriniz için de teşekkür ederim ancak malesef şu sıralar amerika ile bir bağlantım yok. Getirtme şansım olacağını sanmıyorum :)

Geri