paketin üstünde gift yazıyor mu?İlginç, paketim yeni geldi. Son 3 siparişimi gönderdiler ve hepsi bana vergisiz ulaştı. Biraz şans işi galiba.
Hocam KaffeBox ilginç ve sürprizli ürünler gönderiyor gibi. Ancak 2x250gr kahve 272kr yalaşık 194TL, kargo 185kr yaklaşık 130TL yapıyor. Geçenlerde Gardelli'nin sitesinde 2x250g yüksek puanlı kahve seçtim toplam 29.5EUR/230TL ye geldi. Kargo için DHL opsiyonu var sadece ve 23.5EUR / 182TL yapıyor.Sevgili dostlar, KaffeBox’ın Türkiye’ye yeni abonelik ve gönderim konusundaki açıklaması şu şekilde:
Ekli dosyayı görüntüle 1860Ekli dosyayı görüntüle 1862
Ellerinize sağlık, çok haklısınız tespitlerinizde, paylaştığınız için teşekkür ederim. Bu kargo problemi maalesef son bir aydır var. Normalde standart posta seçeneği ile 25 Kron’a teslimat yapılıyordu. 250 gr.’lık “sürprizli” bir kavurucunun kahvesi 120-130 TL arasında bir fiyatla (gümrük vergisi hariç) teslim edilebiliyordu. Hatta @kahvetrip’in belirttiği üzere de hep zamanında ve hatta gümrük vergisiz ulaştırılıyordu. Şu an DHL fiyatları çok yukarılara taşıdı. Ben de açıkçası abonelik başlatmaya yanaşmıyorum.Hocam KaffeBox ilginç ve sürprizli ürünler gönderiyor gibi. Ancak 2x250gr kahve 272kr yalaşık 194TL, kargo 185kr yaklaşık 130TL yapıyor. Geçenlerde Gardelli'nin sitesinde 2x250g yüksek puanlı kahve seçtim toplam 29.5EUR/230TL ye geldi. Kargo için DHL opsiyonu var sadece ve 23.5EUR / 182TL yapıyor.
KaffeBox 324TL'ye
Gardelli 412TL'ye geliyor.
Arada 88TL fark var. Bu fark:
1- Yani Gardelli neticede
2- Sürpriz yok
3- Gardelli DHL Express air ile 2-3 iş günüde, Kaffebox DHL Express WW ile 2-5 iş gününde gönderiyi teslim ediyor.
Bu farkları gözeterek 88 TL farkla Gardelli (ya da benzeri bir kavurucudan) kahve alınabilir. Ayrıca hiç küçük sayılamayacak bir mucize sayesinde TL Euroya karşı değer kazanırsa bu 88TL lik fark daha da kapanabilir (TL-kr kuru Euro-dolara göre çok daha stabildir. Bu nedenle zamanla Kaffebox'ın TL değerindeki değişimini göz ardı ettim.).
Bu kargo problemi çözülürse şayet Kaffebox daha mantıklı, ekonomik ve eğlenceli bir seçenek olabilir.
Konuyu f/p bakış açısıyla düşündüm. Amaç sadece farklı iskandinav kavurucularını denemekse o zaman diyecek bişey yok.
Norveç içi bile teslimat yapamıyorlar, yurtdışı gönderisi biraz zor.DHL kargo ücreti ile 250 gr. kahve aylık 1250 TL'ye geldiği için PTT seçeneğini seçtim 4 Ocakta kargolamışlar bugün 21 ocak hala kahve ortada yokSanırım gelmeyecek
![]()