Tüm profili değil, salt kontrol karşılaştırmalarını yayınlayacağım için buraya yazmayı uygun gördüm. İyi niyetimi gördüğünüzü söylediğiniz için dosthane profesyonel tavsiyesi görüntüden önce her zaman tada odaklı yaklaşmanızı tavsiye ederim. Zira aksi halde yapılacak tadım dış etkenlerden etkilenir, adil bir duyusal analiz yaklaşımı yapmanızı engeller. Bunları yazıyorum çünkü profilinizi incelediğim kadarıyla başka bir kavurmahanede çalışıyorsunuz sanıyorum. Kavurmahane ismini profilinize yazdığınız için böyle düşündüm. Mesleki açıdan da naçizane tavsiye olur kabul ederseniz. Koyu bulduğunuz Etiyopya'nın gelişimi de yüzde 7'lik oranda 45 saniyedir. Toplam profilde altına indiğim denemelerde salt çiğ tatlar aldığımız için bu profilde uygun gördüm. Yine de dediğim gibi sizin damak zevkinize koyu geliyorsa o sizin damak zevkinizdir tamamıyla. Buna ek bir şey söyleyemem elbette. Aldığınız kahvelerde Etiyopya iyi bir kalibrasyonda belki iyi bir espresso verecektir ancak 45 saniye yüzde 7 oranda, 98,7 renk referanslı bir kahve oldukça zor kalibre edilecektir diye düşünüyorum. İyi kalibrasyonu bulduğunuzda deneyiminizi yazarsanız espresso demleyen arkadaşlara da faydası dokunacaktır.
"Tipping ve hafif yanıklar, düşük tambur hızından veya yüksek giriş ısısından kaynaklanıyor olabilir." Kaffelogic'in tambur kavurucu olmadığını ve nasıl işlediğini anlattığım için zaten yüksek giriş ısısı, tambur hızı gibi parametreler olmadığından oldukça düşük ihtimal olduğunu söylemiştim. Size yolladığımız üretim ve diğer üretimlerin numunesinden de yan yana tadım yaptığımda o kusurlara ait bir lezzete ben rast gelmedim ayrıca bahsettiğim gibi.
Günün sonunda ben uzun fermente kahveleri bu görsel ön yargı sebebi de dahil olmak üzere genelde tercih etmemeye çalışıyorum, hatta Bioinovasyon Natürel Sidra bunun bir örneğiydi ancak her set satışı sonrasında aldığım geri dönüşün çok büyük kısmı Natürel Gesha'nın sevildiği yönündeydi. Piyasa bir şekilde tüm kavurucuları bir yönde uzun fermente natürellere ya da uzun fermente deneysellere itiyor bir şekilde. Ben yine bu örneklerde iyi gördüklerimi seçip getirtmeye devam edeceğim.
Güzel anlayışlı yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Naçizane görüşlerimi, tavsiyelerimi kabul ederseniz de çok sevinirim.