• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kafein Kültür

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar, kenya kahvesi için CMD20 click ile kenya kahvelerine özgü asiditeyi alamadım. Öğütümü kalınlıştırmayı denicem tabiki ama elinde hazır reçetesi olan var mı? Ağızda patlayan asidite çok iyi olurdu 😂

Merhabalar, kenya kahvesi için CMD20 click ile kenya kahvelerine özgü asiditeyi alamadım. Öğütümü kalınlıştırmayı denicem tabiki ama elinde hazır reçetesi olan var mı? Ağızda patlayan asidite çok iyi olurdu 😂
Orkun Bey youtube kanalında detaylı anlatmıştı. Onun tarifi ile çok iyi sonuç alınabiliyor. Daha kalına gitmelisiniz fakat 😊

Selamlar. 🙂

Ali Bey sağolsun söylemiş, ben de kolaylık olması adına buraya bırakıyorum videoyu.

Keyifli demlemeler. ✌️

Cmd 27 klik,96 derece,1:1:1 Ivıca tarifiyle çok iyi sonuç aldım ben.Su olarak Erikli kullandım.

Firma: Kafein Kültür
Kahve: Etiyopya Kelloo Haru #2
İşlem: Yıkanmış
Kavurma Tarihi: 09-09-2021
Demleme Metodu: Kalita wave - 185
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Jx-pro , 3.2
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı damacana su , 94~95 derece
Firma Tadım Notları: Şeftali, beyaz üzüm, yasemin, bergamot.

21 gr. kahve , 315 ml. su., 45 ml. ilk döküş ve 35 sn. blooming süresi sonrası, 90-90-90 ml. olarak 3 parçalı döküş ile demlemeyi bitirdim, demleme hatası kaynaklı acılık veya ekşilik yok, sıcakken baskın şekilde şeftali aroması, geriden gelen hafif bergamot ile yasemin aromasıda kendini hissettiriyor, ılık ve soğumaya doğru şeftali tadı hep baskın fakat bergamot ve yasemin tadı dahada belirgenleşiyor, beyaz üzüm konusunda hiç fikrim olmadı. Şeftali tadı ve yasemin ile bergamot tatları çok iyi uyum sağlamış, diyebilirim, uzun süredir Etiyopya kahvesi denememiştim, forumda arkadaşlardan biri yazmıştı Honduras kahvesinin kendisinde baş ağrısı yaptığını, ilginçtir daha önce her Etiyopya kahvesi içtiğimde kısa sürelide olsa tam baş ağrısı olmasada ona benzer bir durum yaşıyordum, nedenini bilmiyorum ama bu kahvede böyle birşey yaşamadım, çok lezzetli ve keyif veren bir tadım oldu, kafein kültürün denediğim bu 5. kahvesi oldu, herbiri birbirinden lezzetliydi, Orkun bey ellerinize sağlık, bana Etiyopya kahvesini sevdirdiniz🙂

Firma: Kafein Kültür
Kahve: Etiyopya Kelloo Haru #2
İşlem: Yıkanmış
Kavurma Tarihi: 09-09-2021
Demleme Metodu: Kalita wave - 185
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Jx-pro , 3.2
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı damacana su , 94~95 derece
Firma Tadım Notları: Şeftali, beyaz üzüm, yasemin, bergamot.

21 gr. kahve , 315 ml. su., 45 ml. ilk döküş ve 35 sn. blooming süresi sonrası, 90-90-90 ml. olarak 3 parçalı döküş ile demlemeyi bitirdim, demleme hatası kaynaklı acılık veya ekşilik yok, sıcakken baskın şekilde şeftali aroması, geriden gelen hafif bergamot ile yasemin aromasıda kendini hissettiriyor, ılık ve soğumaya doğru şeftali tadı hep baskın fakat bergamot ve yasemin tadı dahada belirgenleşiyor, beyaz üzüm konusunda hiç fikrim olmadı. Şeftali tadı ve yasemin ile bergamot tatları çok iyi uyum sağlamış, diyebilirim, uzun süredir Etiyopya kahvesi denememiştim, forumda arkadaşlardan biri yazmıştı Honduras kahvesinin kendisinde baş ağrısı yaptığını, ilginçtir daha önce her Etiyopya kahvesi içtiğimde kısa sürelide olsa tam baş ağrısı olmasada ona benzer bir durum yaşıyordum, nedenini bilmiyorum ama bu kahvede böyle birşey yaşamadım, çok lezzetli ve keyif veren bir tadım oldu, kafein kültürün denediğim bu 5. kahvesi oldu, herbiri birbirinden lezzetliydi, Orkun bey ellerinize sağlık, bana Etiyopya kahvesini sevdirdiniz🙂
Detaylı deneyim paylaşımı için teşekkürler Eyüp Bey. Emeklerinize sağlık.

Kahvenin baş ağrısı yaptığını ilk kez duydum. Bizim Honduras kahvelerimiz mi baş ağrısı yapmış bir kişide? Gerçi böyle birşey için ne yapılabilir emin değilim. Bahsettiğim gibi ilk kez duydum gerçekten de.

Kelloo Haru alışıldık, keyifli, yıkanmış Etiyopya kahvelerinden. Ne bir eksik ne bir fazla benim gözümde. 🙂 Beyaz üzümü tatlılığı tanımlama amacıyla yazdık nota olarak.

Sizin ellerinize sağlık öncelikle, güzel demlemeler yapmışsınız. Deneyimlerinizi paylaştınız bir güzel. Teşekkür ediyorum çok. 🙏🙏

Detaylı deneyim paylaşımı için teşekkürler Eyüp Bey. Emeklerinize sağlık.

Kahvenin baş ağrısı yaptığını ilk kez duydum. Bizim Honduras kahvelerimiz mi baş ağrısı yapmış bir kişide? Gerçi böyle birşey için ne yapılabilir emin değilim. Bahsettiğim gibi ilk kez duydum gerçekten de.

Kelloo Haru alışıldık, keyifli, yıkanmış Etiyopya kahvelerinden. Ne bir eksik ne bir fazla benim gözümde. 🙂 Beyaz üzümü tatlılığı tanımlama amacıyla yazdık nota olarak.

Sizin ellerinize sağlık öncelikle, güzel demlemeler yapmışsınız. Deneyimlerinizi paylaştınız bir güzel. Teşekkür ediyorum çok. 🙏🙏
Yok hayır baş ağrısı yaşadığını söyleyen arkadaşımız sizin değil başka bir firmanın Honduras kahvesinde baş ağrısı yaptığını söylemişti, yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermemek için firma adını vermeye gerek duymadım, doğruda olmaz, ayrıca yaşadığı sıkıntı firma kavrumuyla alakalı değil çekirdeğin yöresiyle alakalı, bende sizin Etiyopya dışında denediğim Etiyopyalarda çok kısa süren baş ağrısına benzer anlam veremediğim durum yaşamıştım, bende bunu çiçek aromalarına vücudun verdiği tepkidir diye düşünmüştüm, yani aldığım firmalardan bağımsız bir durum, her neyse çok dert ettiğim bir durum değil .🙂 Etiyopya Kellooyu hem kavrum olarak hem tatların birbiriyle çok güzel uyumu hemde bu tatların damakta uzun süre kalışı açısından çok çok beğendim, ellinize emeğinize sağlık.

Son düzenleme:
Ben kahveye az miktar şeker atarak içiyordum. Sık kahve içtiğim için de fazla şeker alınmış oluyordu.

Son zamanlarda ciddi sorunlar oldu. Baş ağrısına benzer durum, sersemlik...

Doğrudan kahveyle ilgili değilmiş. Şekerden oluyormuş. Karbonhidrat, şekerli gıdalar ve kahvenin şekerini bırakarak normale yaklaştım. 1 gün dikkat etmesem yine aynı oluyor.

İnternetten öğrendiğim kadarıyla gizli şeker denen durum budur. Dikkat edilmezse 5..10 sene içerisinde şeker hastalığına dönüşebilirmiş. En büyük belirtisi yemekten sonra uyku bastırması. Fazla şeker, karbonhidrat, tüketildiği anlamına geliyor.

Son düzenleme:
Yok hayır baş ağrısı yaşadığını söyleyen arkadaşımız sizin değil başka bir firmanın Honduras kahvesinde baş ağrısı yaptığını söylemişti, yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermemek için firma adını vermeye gerek duymadım, doğruda olmaz, ayrıca yaşadığı sıkıntı firma kavrumuyla alakalı değil çekirdeğin yöresiyle alakalı, bende sizin Etiyopya dışında denediğim Etiyopyalarda çok kısa süren baş ağrısına benzer anlam veremediğim durum yaşamıştım, bende bunu çiçek aromalarına vücudun verdiği tepkidir diye düşünmüştüm, yani aldığım firmalardan bağımsız bir durum, her neyse çok dert ettiğim bir durum değil .🙂 Etiyopya Kellooyu hem kavrum olarak hem tatların birbiriyle çok güzel uyumu hemde bu tatların damakta uzun süre kalışı açısından çok çok beğendim, ellinize emeğinize sağlık.
Anladım. Bizden olmasa bile böyle bi duruma tam ne sebep olur öğrenmekte fayda var. @NoDRaC ın tavsiyesine kesinlikle kulak vermeli böyle durumlarda yabana atmamalı.

Beğenmenize çok sevindim. 🙏

Herkese iyi hafta sonları diliyorum. ✌️✌️

Kenya sabah sabah mutlu olma sebebim oldu:)Gerçekten tek kelimeyle enfess!!Benim gibi Kenya seviyorsanız kaçırmayın derim.Bu arada kavrumlar gerçekten çok başarılı.Etiyopya türk kahvesine çok yakışıyor.Yıkanmış Honduras’ı daha denemedim ancak kokudan belli nasıl çıkacıgı.Orkun bey iyi iş çıkartmış.Ellerine saglık.

Bu ayki alımın belirsizliği ve gecikmelerden ötürü kahve stoğum erken bitti. Ben de bunu fırsata çevirip Orkun beyden bizzat gidip Kenya aldım. Elinize sağlık, gerçekten çok beğendiğim bir kahve oldu. Mevcut alımdan siparişim olmasaydı diğer kahvelerinizden de sabahları sevdiğim profile yakın bir kahve daha alırdım ancak aylık alımı bekliyorum. Neyse ki bu esnada kahvesiz kalmadım :)

Bana göre bu Kenya çok keyifli bir kahve olmuş, kumkat yemedim ancak sanki portakalı kabuğuyla yiyormuşum gibi bir his uyandırdı bende. Rahatsız etmeyen ama belirgin bir tatlılık da var, beyaz üzüm notası bunu tanımlamaya çok uygun bence de. Yine şampiyonun belirttiği gibi demlemelerde kahve soğudukça siyah çay geliyor, bol limon sıkılmış bir siyah çay gibi. Kenya severlerin kesinlikle denemesi gereken bir kahve olmuş. Tekrar elinize sağlık :)

Bu durumu yaşadığınızda tansiyonunuzu kontrol edin lütfen.
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim Suat bey, hiç aklıma gelmemişti, hipertansiyon sorunum var son bir senedir günlük ilacada başlamıştım, tansiyonun bende etkisi sadece baş ağrısıydı onun dışında hiçbir belirti vermiyordu, dediğiniz durumun olma ihtimali yüksek 🙏

Kenya sabah sabah mutlu olma sebebim oldu:)Gerçekten tek kelimeyle enfess!!Benim gibi Kenya seviyorsanız kaçırmayın derim.Bu arada kavrumlar gerçekten çok başarılı.Etiyopya türk kahvesine çok yakışıyor.Yıkanmış Honduras’ı daha denemedim ancak kokudan belli nasıl çıkacıgı.Orkun bey iyi iş çıkartmış.Ellerine saglık.
Afiyet olsun Recep Bey ve ellerinize sağlık. ✌️

Kenya Ichuga AB sektöre aranan kanmış, onu görmüş olduk. 😅 Ben de güzel bir Kenya kahvesi içmeyi çok özlemiştim gerçekten, hatta bir videomda da bahsetmiştim.

La Tanairi çok sevildi, Caballero #5'i biraz gölgeledi gibi oldu ama Caballero #5 de natürel kardeşi La Tanairi kadar belirgin, berrak tatlara sahip güzel bir yıkanmış kahve kesinlikle.

Kavurma profilleri açık olduğu için tüm kahveler Türk Kahvesi özelinde iyi çıkar gibi duruyor, yarışma sonrasına birikmiş çok fazla konu ve deneme var. Yarışma sonrası çalışacağım konulardan birisi de Türk Kahvesi olacak.

Genel olarak beğenmenize çok sevindim!✌️

Keyifli bir hafta sonu diliyorum. 🙏

Bu ayki alımın belirsizliği ve gecikmelerden ötürü kahve stoğum erken bitti. Ben de bunu fırsata çevirip Orkun beyden bizzat gidip Kenya aldım. Elinize sağlık, gerçekten çok beğendiğim bir kahve oldu. Mevcut alımdan siparişim olmasaydı diğer kahvelerinizden de sabahları sevdiğim profile yakın bir kahve daha alırdım ancak aylık alımı bekliyorum. Neyse ki bu esnada kahvesiz kalmadım :)

Bana göre bu Kenya çok keyifli bir kahve olmuş, kumkat yemedim ancak sanki portakalı kabuğuyla yiyormuşum gibi bir his uyandırdı bende. Rahatsız etmeyen ama belirgin bir tatlılık da var, beyaz üzüm notası bunu tanımlamaya çok uygun bence de. Yine şampiyonun belirttiği gibi demlemelerde kahve soğudukça siyah çay geliyor, bol limon sıkılmış bir siyah çay gibi. Kenya severlerin kesinlikle denemesi gereken bir kahve olmuş. Tekrar elinize sağlık :)
Afiyet olsun Yunus Bey. 🙏

Geldiğiniz gün genel program olarak yoğun olduğum bir gündü çok ilgilenemedim, affola. 😊

Kumkat aslında deneyim olarak portskal kabuğu ısırmaya benziyor diyebiliriz. Kabuğu ile tüketilen, eti az olan ısırınca oldukça yoğun sitrik bir kabuk tadı gelen bir meyve. Tavsiye ederim meyveyi de yemenizi, ilginç bir Turunçgil deneyimi oluyor. 🙂

Elinde 20.09 kavrumlu Naturel Honduras olan var mı?

09.09 kavrumlu deneme setindekine göre ne kuru kokuda ne de tatta o hoş, cezbedici kokuyu ve tatlılığı alamadım.

Son düzenleme:
20. 09 demek istediniz sanırım.

Bende 20.09 kavrumlu var-dı. Tükettim keyifle. Yeniden sipariş vermeyi düşünüyorum. Öğütmede de demlemede de koku hususunda her hangi bir olumsuzluk yaşamadım.
Hatta ısıda yaptığım değişiklikle bambaşka tadlar da aldığımı söyleyebilirim. Üstte bununla ilgili paylaşımlarım da vardı.

20. 09 demek istediniz sanırım.

Bende 20.09 kavrumlu var-dı. Tükettim keyifle. Yeniden sipariş vermeyi düşünüyorum. Öğütmede de demlemede de koku hususunda her hangi bir olumsuzluk yaşamadım.
Hatta ısıda yaptığım değişiklikle bambaşka tadlar da aldığımı söyleyebilirim. Üstte bununla ilgili paylaşımlarım da vardı.
Teşekkürler, düzelttim.

Geri