• Şubat Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Isı ayarlı kettle edinmeli miyim?

Brewista ve Stagg o paraları hak eder mi arkadaşlar. Yoksa tatava yapmadan konchero alıp geçelim mi?
Bu konular bütçeye, zevke, keyfe göre.
İşten eve giderken sizi BMW de götürür Hyundai de. Her ikisi de aynı işi yapsa da zevk keyif konfor meselesi.
Bence üçü de aynı işi yapıyor. Ayarladığınız bir ısıya getirip duruyor o ısıda tutmaya çalışıyor dalan. Atlan deve müthiş teknoloji işi değil sonuçta.
Gerisi bütçeniz dahilinde hangisinin tasarımını, malzemesini beğendiğinizle ilgili.

İşten eve giderken sizi BMW de götürür Hyundai de. Her ikisi de aynı işi yapsa da zevk keyif konfor meselesi.
Bence üçü de aynı işi yapıyor. Ayarladığınız bir ısıya getirip duruyor o ısıda tutmaya çalışıyor dalan. Atlan deve müthiş teknoloji işi değil sonuçta.
Gerisi bütçeniz dahilinde hangisinin tasarımını, malzemesini beğendiğinizle ilgili.

Brewsitanın ahşap kısımları çok hoşuma gidiyor ama fiyat farkı çok uçuk

Brewsitanın ahşap kısımları çok hoşuma gidiyor ama fiyat farkı çok uçuk

Tabi ki estetik açıdan güzel bulunan bir ürüne ekstra para harcamak mantıklı olabilir. Ama fonksiyon açısından bence de aradaki farklar anlamlı değil.

Şu anda Stagg EKG kullanıyorum ama pour over demlemeye başladığımda AliExpress kapak kısmında termometresi olan, ocak üstü, kuğu boyunlu bir kettle almıştım.
Şunun gibi bir şeydi :
AliExpress Kettle
Uzun süre bunu kullandım aslında.

Aslında bununla gayet mutlu mesut gidiyordum, işte bu forumlar sağolsun, Fellow Stagg EKG ile tanıştım. Brewista'nın da modelini incelemiş onu da beğenmiştim. Tam o aralar İzmir Arena daki kahve fuarında Tin Coffee nin standında, bir de indirim yaptıklarını görünce, eşimin de gazıyla aldım :)
Şimdi iyi ki almışım diyorum çünkü sonrasında fiyatlar epey uçtu. Neyin uçmadı ki.

Sonuç olarak aslında zaman hariç hiç bir şey kaçmıyor. Bütçeniz yoksa, bütçeye uygun bir şey alıp keyfini sürün, ileride bütçe olunca satar daha çok sevdiğinizi alır ya da belki de vaz geçersiniz. Belki daha iyisi çıkar vb...
Bence bütçeyi çok zorlamaya gerek yok bazı şeylerde, özellikle de TR de yaşanıyorsa, çok borçlanmamak lazım, sözüm genel anlamda, size değil, yanlış anlaşılmasın.

Aldığım kuğudan çok memnunum ama ucuza kaçalım dedik derece aldık, derece yamuldu, almışken gözüme çok geldi ama orta halli dereceli bir şey alsaydım keşke diyorum.

Timemore fish kettlelar 800 ml olanlar iyi bence, garantisiz kullanirim denilirse aliexpressten 5bine aliniyor, bu kettlerin tabanin dar olmasi bence elzem, cok da buyuk hacimleri olmadigi icin tek elle rahat dokus imkani veriyor.

Siyah olan çok şık gerçekten. Ama aradaki 1000 liraya değer mi?

Bir de burada kahve köşesinin estetiğine dikkat edip etmemeniz de önemli. Mesela benim kahve köşemde espresso makinası ile birlikte metalik renkler var. Metalik olan bana uyar.
Tepsim, terazim, dripper'ım, aeropress ve bardağım siyah. Siyah renkte uyar :D Sizde durumlar ne bunu düşünebilirsiniz.

Estetik kaygı yoksa, 1000 lira verip daha şık olan mı yoksa bu benim işimi görür diyip uygun olanı almak mı?
Estetik kaygı varsa, hangisi daha güzel görünecekse.

Geri