• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

İkinci el piyasası ne kadar olmalı?

Sıfırı kadar temiz 1-2 yıllık bir ürünün ikinci el fiyatı sıfırının ne kadarı olmalı?

• %0-50

• %50-60

• %60-70

• %70-80

• %80-90

• %90-100

• %120 (sarı siteden selamlar)

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Fiyat belirleme basamakları;

1) Güncel sıfır fiyatı.
2) Ne kadar zaman, ne kadar yoğunlukta kullanıldı.
3) Ürün formu, kozmetik.
4) Arz, talep, ihtiyaç.

Örnek;

1) Sıfır fiyat: 10, o halde kutusu açılmış herhangi bir ürün fiyatı </~9
2) Eğer kullanım >/~6 ay(normal kullanım), ürün fiyatı </~8
3) Fonksiyonel problem ve ezik yok, çizik veya boya dökülmesi gözlemlendi, ürün fiyat </~7
4) Gönülden kopma, çabuk satma vs. ürünle bağlantılı olmayan şeyler.

Değişken çok. Ürünün popülerliği piyasada bulunup bulunmadığı kondisyon vs vs vs ama ben şahsen genel olarak çok pahalı makineler vs hariç %50-%60 olarak düşünüyorum

Fiyat belirleme basamakları;

1) Güncel sıfır fiyatı.
2) Ne kadar zaman, ne kadar yoğunlukta kullanıldı.
3) Ürün formu, kozmetik.
4) Arz, talep, ihtiyaç.
+ olarak garanti durumu. Şimdi bir çok ürünü Türkiye'de distribütörlüğü olmadığı için veya yurtiçinde pahalı bulduğumuz için yurt dışından sipariş ediyoruz. Distribütörler doğal olarak daha fazla fiyata satıyorlar bunun karşılığında zamandan tasarruf veya satış sonrası destek hizmetleri gibi faydalar sağlıyorlar. şimdi ben yurtdışından aldığım ürünü 1 yıl kullanıp güncel distribütör fiyatının %80'i gibi bir fiyata koysam dolar bazında bile kâr elde etmiş oluyorum aynı faydaları sağlamadan. Elbette isteyen istediği fiyata satar ama etik olarak sorunlu geliyor bu durum bana. Zaten yüksek fiyatlandırmalar forumda karşılık bulmuyor ama Kingrinder k4 var sarı sitede 4 bin tlye.

Sarı, kırmızı ve yeşil sitelerde yaklaşık 7 senedir aktif takılıyorum, "acil satılık", "sıfırdan farksız", "ihtiyaçtan satılık" gibi başlıklı ilanlara katiyen bakmadan geçiyorum, çünkü her zaman ederinden fazla fiyat isteyenler bunlardır. Bunlardan indirim isterseniz her zaman iğneleyici "git sıfırını al" "almak zorunda değilsin" gibi kibirli laflarla karşılaşırsınız. Ürünü almadan önce satıcının nasıl biri olduğunu araştırırım (instagram vb. gizli değilse) yeterince bilgi alamazsam da zaten konuşmasından anlarım nasıl biri olduğunu. Bir diğer konu da eğer bir ürün kutusundan çıkarılıp sağı solu ellendiyse o ürün artık sıfır değildir, sıfıra yakındır. Sıfıra yakın, kullanılmamış ürünlerin en az %20 KDV'si düşülmüş şekilde satılması gerektiğini düşünüyorum. Garantisiz, KDV'siz, 1-2 sene kullanılmış bir ürünün ise maksimum %65 fiyatına satılması gerektiğini düşünüyorum.

İlk kahve makinemi alırken de @Mühendis abi gibi çok iyi bir insana denk geldim, kendisinden ikinci el espresso makinesi aldığımda elimde öğütücü olmadığını öğrenince kendisiyle tanışmadığımız halde idarelik bir 1zpresso öğütücü ödünç verdi. Bu sebeple ürünü ne kadar aldığınız değil, kimden aldığınız da çok önemli.

Malesef bazı ürünler sıfırından bile pahalıya ikinci el olarak satılmak isteniyor.Bazıları çok temiz garantili vs sıfırından %10 altına ki zaten sıfır alırken havale indirimi vs bu fıyatlara yakın geliyor.Hele ki 40-50k ve üzeri bir ürün alacak bir çok insan 5-10k daha ekler sıfır 2 yıl garantili alır.

Ürüne bağlı mesala CMD hiçbir elektronik tarafı yok yıpranma payı yok gibi birşey bu ürün için Yüzde 70 - 75 Bandı makuldur. Ama bir espresso makinesi için aynı şeyi söyleyemiz temiz olup olmadıgını ne kadar kullanıldıgını ticari bir cihaz olup olmadıgını tespit edemeyiz garantisi'de bitmiş bir ürünse Yüzde 50-55 bandı uygundur şahsen. Garantisi en az 1 Yıl daha devam eden bir cihaz ise bu yüzde 60 - 65 lere çıkabilir

Sıfırının 10 katı fiyat bile mümkün.
Örneğin: comandante şirketi batsa ve satışı dursa. Birden elimizdeki değirmenler çok artar. 30 40 binlere cmd satılır buralarda.

En temele dönersek arz-talep

Sıfırının 10 katı fiyat bile mümkün.
Örneğin: comandante şirketi batsa ve satışı dursa. Birden elimizdeki değirmenler çok artar. 30 40 binlere cmd satılır buralarda.

En temele dönersek arz-talep
Üstad batan firmanın, yedek parça veya tamir/servis gibi durumlarının da battığı göz önüne alındığında %75 makul bandı birden %50-40 lara da gerileyebilir veya bunlar son üretim istesenizde artık bulamazsınız deyip 10 katına da katlayabilir, tabii varsayım bunlar.
Ama dediğiniz gibi en temelde kesinlikle arz-talep.
Bence 2.el ürünün satışa konu olması en temelde ihtiyaç fazlası, üst sınıf bir modele geçme arzusu veya ihtiyaçtan olabilir, nihayetinde alışveriş olayının gerçekleşmesi için satış fiyatının %70 ve altı olmadığı sürece benim için albenisi olamaz, ben de satacağım ürünü de bu kritere göre fiyatını belirliyorum,

Bu işler biraz psikolojik... Adama "Şu kadar daha koyar sıfırını alırım." dedirtecek her fiyat zorlamadır. Yurtiçi ulaşımı olmayan ürünlerde ise iş biraz satranca dönüyor.
Ayrıca Comandante'nin fabrikası batacak/batmış olsa bir an önce elden çıkarmaya çalışırdım çünkü onun yaptığı işi yapan/ "bence" daha iyi yapan başka ürünler varken; otomotiv endüstrisi gibi yan sanayi ürün şansı bulunmayan bir sektörün ürününde topuz çıkıp çalışmaz olursa, dişli düşüp kırılırsa vs. zor durumda kalırdım. İncinirdim. :) Bu herhangi bir kronik zayıf parçası bulunduğunu düşündüğüm her ürün için düşündüğüm bir şey...

İkinci el bölümü halihazırda eğlenceliydi ama son zamanlarda neşesi iyice arttı.😁

Aylarca ürünleri satılmayanlar fiyat indirmek yerine 6 ay atıl kalan ilana tekrar gelip sonra bir de fiyat arttırmıyor mu, harika oluyor. Bir de sıfır fiyatlarını canhıraş takip edip borsa gibi sürekli fiyat değiştirenler var.

Şimdilerde buna da bir yenilik geldi ürüne kimin eli değse koleksiyon parçası gibi değeri artıyor. Sıfır fiyatlarını geçiyor 😁

Bazen forumdaki herkes galerici mi diye düşünüyorum 😂

Bir altı ay daha "Güncel" yazmaya devam...

Demleme ekipmanlarını satan "bbb" adlı arkadaşın ilanı, Temmuz ayı Kahve etkinliği seçiminden fazla ilgi çekti. Yazılıyor siliniyor ve hep başta kalıyor ilan. Ne kadar sinir bozucu. (ilan ve eleştiriler ayrı ayrı)

- Serbest piyasa, isteyen istediği fiyata satar diyorsak altına elli eleştiri neden yazarız?
- Toplu alım etkinliğine "bir firma yılda bir kere katılabilir" maddesi eklemek ilgiyi arttırabilir mi?

- Serbest piyasa, isteyen istediği fiyata satar diyorsak altına elli eleştiri neden yazarız?
Bunun cevabı çok basit. Burası bir forum olduğu için :) satış platformuna istediğin ürünü koyup yorumu kapatabilirsin

Bunun cevabı çok basit. Burası bir forum olduğu için :) satış platformuna istediğin ürünü koyup yorumu kapatabilirsin
Can sıkıcı ilanın sürekli gündemde tutulması zaten, beğenmediğimize, beğendiğimizden fazla yorum yapıyoruz.

İnsanlar, aynı paydada buluştukları diğer insanların kazıklanmasını istemiyor olabilir mi?

Forumda toplu alımdan başka bir şey konuşulmamalı mı? Ne konuşalım toplu alımla ilgili? O ay seçilen kavurucunun seçkisi, fiyatı hoşuna giden alıyor gitmeyen almıyor işte.

Demleme ekipmanlarını satan "bbb" adlı arkadaşın ilanı, Temmuz ayı Kahve etkinliği seçiminden fazla ilgi çekti. Yazılıyor siliniyor ve hep başta kalıyor ilan. Ne kadar sinir bozucu. (ilan ve eleştiriler ayrı ayrı)
Çünkü ikinci el ilanlardaki saçmalık zirvesine ulaştı o ilanla. Kolay kolay aşılamayacak bir çıta, adeta bir magnum opus.

İnsanlar, aynı paydada buluştukları diğer insanların kazıklanmasını istemiyor olabilir mi?

Forumda toplu alımdan başka bir şey konuşulmamalı mı? Ne konuşalım toplu alımla ilgili? O ay seçilen kavurucunun seçkisi, fiyatı hoşuna giden alıyor gitmeyen almıyor işte.

Çünkü ikinci el ilanlardaki saçmalık zirvesine ulaştı o ilanla. Kolay kolay aşılamayacak bir çıta, adeta bir magnum opus.
Neden tüme varıyorsunuz? Toplu alım, kahve ve ekipman incelemeleri, reçeteler vs o kadar konu varken bir saçma satış ilanının gündemde tutulması garip. Sanırım forumda bazı kişiler için doygunluk oluşmuş, hep bir eleştiri bir memnuniyetsizlik.

Beğenmedin mi ilanı görmezden gel. Eleştirdiğinde satıcı bilinçlenmiş mi oldu? silindi yorumlar ve ilan üstte kaldı, yine sinirimiz bozuldu.

İsteyen istediği fiyatı yazar, sıfır piyasasını bilmeyenler olabilir diye eleştirdik. Konuyu da ilan sahibi uzattığı için elli tane eleştiri oldu. Bunlar benim fiyatlarım diyip kenara çekilebilirdi. Ama öyle ilana fiyat hakkında yorum yapmayın, alıcı olmayan yazmasın tarzı şeyler yazmakla olmuyor. Bakın biz bunun gibileri aylar öncesinden tanımlamıştık :
çünkü her zaman ederinden fazla fiyat isteyenler bunlardır. Bunlardan indirim isterseniz her zaman iğneleyici "git sıfırını al" "almak zorunda değilsin" gibi kibirli laflarla karşılaşırsınız.

- Toplu alım etkinliğine "bir firma yılda bir kere katılabilir" maddesi eklemek ilgiyi arttırabilir mi?
Seçilen firma ancak bir sene sonra tekrar katılabilir diye bir kural var zaten

İsteyen istediği fiyatı yazar, sıfır piyasasını bilmeyenler olabilir diye eleştirdik. Konuyu da ilan sahibi uzattığı için elli tane eleştiri oldu. Bunlar benim fiyatlarım diyip kenara çekilebilirdi. Ama öyle ilana fiyat hakkında yorum yapmayın, alıcı olmayan yazmasın tarzı şeyler yazmakla olmuyor. Bakın biz bunun gibileri aylar öncesinden tanımlamıştık :

Adam "bunlar benim fiyatlarım" diye yazmış zaten. Müzakereye açık olmadığını da ilk cevaplarından anladık, uzatılmasında bir fayda olmadı.

Zaten ilanına talep olmadığı gören sağlıklı biri ya fiyat düşürür ya da vazgeçer. Sen fırsatçısın, bilmeyenleri kandıracaksın demeye gerek olmaz.

Bu güzelmiş, benim için bir problem yok.

Forum yönetimi söz konusu başlıkta ağır çuvallamış. Kişisel bir itham, hakaret vb olmadığı sürece isteyen fiyatlar ve ürünler hakkında yorum yapabilir. Hayırlı satışlar yazsam da silecek misiniz? Kıstas ne?
Ayrıca ürünleri nezaket kuralları dahilinde eleştirenlere de konu sahibi toksik, uzayın gibi hakaret içeren ifadeler kullanmıştı, ceza alması gereken üye taltif edilmiş.
Yapılan ayıp.

Geri