• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

İkinci el piyasası ne kadar olmalı?

Sıfırı kadar temiz 1-2 yıllık bir ürünün ikinci el fiyatı sıfırının ne kadarı olmalı?

• %0-50

• %50-60

• %60-70

• %70-80

• %80-90

• %90-100

• %120 (sarı siteden selamlar)

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Sıfırı 2.000 TL olan 1-2 yıllık neredeyse sıfırı kadar temiz bir ürüne şahsen 1.200 TL vermekten gocunmam. Ama 1.500 TL civarlarına çıkacaksa 2 yıl garanti için sıfırını almayı tercih ederim. %40-%50 olmalı yani.

Ürünün fiyatına göre de değişir ama bu. 50 bin liralık makine 1 yıl kullanıldı diye 25 bin liraya düşmesini beklemek komik olur.
Fiyat arttıkça % doğal olarak düşer.

Bir eşya ikinci elde 1 aylıkta olsa 1 yıllıkta olsa fiyatı yarı yarıyadır. Fiyatını yüzde 20 indirimle alacağıma gelburadan 12 taksit yaptırırım. Kafam rahat olur.

Bazen ikinci el bölümüne bakarken kahroluyorum.

Hızımı alamayıp güncelleme: Sen nasıl ikinci el değirmene 48 milyar milyor istersin?

Bu hesabın değişkeni çok. Ürünün kondisyonu, ne kadar eski olduğu, elektronik bir ürün olup olmaması, garanti ihtiyacı olasılığı, sıfırına ulaşım, alternatif ürün varlığı vs.

Çok nadir vakalar haricinde benim için üst sınır yüzde 80. Diğer değişenlere göre aşağı yönlü hareket eder bu oran.

Bence son dönemde insanların fiyatlandırma algısı şaştı. Sadece kahve özelinde değil bütün ürünler için geçerli bu durum.
Herkesin malı kendine değerli tabiki ama 1-2 sene kullanılmış ürüne sıfırın %80-90 fiyatlandırma yapsam ben şahsen utanırım. Ürünü sıfır almışsın, yıllarca aldığın verim %10-20 olmamalı.

O an güncel satış fiyatın max %75...durumu da çok önemli. bazı ürünlerde ithal durumu ve arz talep de önemli. mona lisa eski diye dahamı ucuz olmalı?

Ürün var ürün var. 70 binlik espresso makinesi ile 400 liralık v60ın 2. El piyasası aynı oranla belirlemek biraz zor. 400ün %25i 100 lira ama 70 binin %25i 17.5 bin. 400 liralık ürünü %25 ucuza 2. El almak yerine sıfır alırım ama 70 binlik ürünü %25 ucuza 2. El alırım.

Ürün var ürün var. 70 binlik espresso makinesi ile 400 liralık v60ın 2. El piyasası aynı oranla belirlemek biraz zor. 400ün %25i 100 lira ama 70 binin %25i 17.5 bin. 400 liralık ürünü %25 ucuza 2. El almak yerine sıfır alırım ama 70 binlik ürünü %25 ucuza 2. El alırım.
Bu biraz ekstrem oldu. Çünkü kargosu, kırılma ihtimalini vs. uğraşılmaz.

Güzel bir konu olmuş, forumdaki ikinci el piyasası, istisnaları var tabii ki, kim elindeki ürünü maks. ne kadara kitleyebilirse mantığı ile çalışıyor orandan ziyade. Eskiden yok artık falan diyordum da şimdi gülüp geçiyorum çünkü herkesin bir bahanesi oluyor genelde. Sıfırının yukarısında bile fiyatlar çok gördüm burada, işin ticaretini yapanlar oluyor ya ben Beymen de baktım 20 bin tl yazıyordu ona istinaden 16 bin tl yazdım diyenler oluyor (Amazon da 12 bin tl), aldığımda usd 16 idi şimdi 28 oldu diyenler oluyor falan filan.

Ben farklı düşünüyorum 70 bin tl lik ürün konusunda, 70 bin tl ye 1-2 yıllık ürün alıyorsam %25 iskonto beni cezbetmez, kullandıktan kısa bir süre sonra garanti kapsamı dışına çıkacak bir cihaz için 52,5 bin tl vermek istemem işin açıkçası, sıfır almayı tercih ederim. 400 tl lik üründe ise böyle bir algım yok, yine sıfır almak önceliğim olur ama 300 tl verdiğim bir ekipman beklediğim gibi çıkmazsa çok canımı sıkmaz.

Ürününe göre değişir. Ürün bulunamaz bir ürün ise, cok kısa zaman önce alınmışsa, garantisi senelerce sürecekse , cok pahalı bir ürün degilse sıfırının yuzde 80-90ini ödeyebilirim.
Ama ne kadar temiz kullanılmis olursa olsun yıllarca kullanılmış ise, kendisi yada muadili piyasada kolayca bulunabilir ise ikinci elde yüzde 50-60indan fazla vermem.
Daha yükseğini isteyen turşusunu kursun gider taksitle sıfır alırım.
Ödemesi bitene kadar zaten ürün sıfırı ikiye katlanır, ben aldığım sıfır üründen, ikinci elde yuzde 50 fiyatına satsam kâr bile ederim
İkinci elde bir anda ürünün sıfır fiyatının yuzde 80-90ıni pesin para ödemek kadar saçma bir ticaret olamaz.

Geri