• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

idose Adora PID Dual Boiler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan GTuncay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
makine bende yok çıktı kalitesini de bilmiyorum ancak toms coffee corner inceleme videosunda çift kazan gözüküyor.

Ekli dosyalar

• apex2.png
    apex2.png
    711.6 KB · Görüntüleme: 148
selamlar. cihazı dün teslim aldım ve her şey sorunsuzdu gayet güzel kahvemi de yaptım sütümü de köpürtebilmiştim. fakat bugün kullanmak istediğimde videodaki gibi bir problemle karşılaştım. buhar çubuğundan sadece su atıyor buhar vermiyor. cihazın yeteri kadar ısınması için de süre verdim. aranızda bener bir durumla karşılaşan var mı yoksa daha 2. günden servis yolu görünüyor mu :(

Videoyu buradan izleyebilirsiniz
Cihazın buhar kazanı termoblok yani başlangıçta içinde bir miktar hava boşluğu var.

Çözümü şöyle anlatayım. Buhar 30 saniye çalışsın. Kapatıp tekrar 30 saniye çalıştırın. Buhar gelene kadar tekrar tekrar. Hava boşluğunu atınca bir daha sorun olmaz.

Selamlar, biraz konundkşı olacak ama gelbura showroomuna haftasonları giden birileri oldu mu daha önce? Makineleri deneme ve bilgi alma anlamında. @Globally

Son düzenleme:
Selamlar , İdose adora için ince tepsi ve makina yanına takılabilen portafiltre askısı tasarladım.

Ekli dosyalar

• IMG-20240228-WA0002.jpg
    IMG-20240228-WA0002.jpg
    62.6 KB · Görüntüleme: 104
  • IMG-20240228-WA0007.jpg
    IMG-20240228-WA0007.jpg
    57.6 KB · Görüntüleme: 104
Son düzenleme:
hocam o pressure gaugeyi nasıl taktınız videosu varmı :D gelburayı beklemekten ağaç olduk opv,pressure gauge, dimmer mod yapmak istiyorum ama detaylı anlatan bulamadım :D

selam, evde yapılabilecek bir şey değil denemeyin:)
gelbura değil de italyanları bekliyoruz aslında. opv'ler de geldi ama pompaya takılması için gereken adaptör çok niş bir ürün ve üretimi ay sonu bitiyor. ufacık bir parça bekliyoruz yani, son aşamadayız.

hocam bu micoffe apex vs gibi avrupa piyasasındakı idose muadillerine basıncı akış esnasında ayarlayan bir dimmer mod takıyorlar oda dahıl olacakmı.

ilerleyen aşamalarda olabilir

Merhaba arkadaşlar,

Yeni teşhir ürünü bir Idose Adora satın aldım. Ürün daha önceden hiç kullanılmamış, portafiltresinin kutusu, vs bile açılmamış. Aldığım yer de makinadan pek anlamıyordu. Fiyatı çok uyguna geldiği için aldım açıkcası. Üreticiye v2 güncellemesi için gitti mi bilmiyorlar. Bende açıkcası çok anlamıyorum ilk espresso makinam bu cihaz.

Dünden beri birşeyler denemeye çalıştım birkaç sefer ama bazı sorunlar yaşadım sizce bu sorunlar neden kaynaklı?
1. Portafiltre boşken çaliştirip kapatınca içinde su kalıyor sepetin yarıdan çoğu dolu olacak şekilde.
2. Portafiltre de kahve varken shot aldıktan sonra kahve çok ıslak kalıyor bazen üzerinde su kalıyor.
3. Kahve shot ı neredeyse kremasız oluyor.
4. Her shot alımı sonrası su sıcaklığı 80 85 derecelere düşüyor 95 den.
5. Süt köpürtücünün önce 1 2 kere suyu atmasını sağladıktan sonra, 3 4 kez aç kapa yapıp buhar vermesini bekliyorum ama sanki çok az buhar veriyor gibi. Sütü ısıtıyor ama tahminen benim doğru kullanmayışımdan sütü köpürtmüyor.

Manometresi olmadığı için basıncı yetersiz mi diye düşündüm açıkcası. 1,2 ve 3. sorunlar basınçsızlıltan olabilir mi?
OPV valfi olduğunu tahmin ettiğim pirinç vida baya dışa çıkık biraz sıkmam mı gerekiyor acaba?

Merhaba arkadaşlar,

Yeni teşhir ürünü bir Idose Adora satın aldım. Ürün daha önceden hiç kullanılmamış, portafiltresinin kutusu, vs bile açılmamış. Aldığım yer de makinadan pek anlamıyordu. Fiyatı çok uyguna geldiği için aldım açıkcası. Üreticiye v2 güncellemesi için gitti mi bilmiyorlar. Bende açıkcası çok anlamıyorum ilk espresso makinam bu cihaz.

Dünden beri birşeyler denemeye çalıştım birkaç sefer ama bazı sorunlar yaşadım sizce bu sorunlar neden kaynaklı?
1. Portafiltre boşken çaliştirip kapatınca içinde su kalıyor sepetin yarıdan çoğu dolu olacak şekilde.
2. Portafiltre de kahve varken shot aldıktan sonra kahve çok ıslak kalıyor bazen üzerinde su kalıyor.
3. Kahve shot ı neredeyse kremasız oluyor.
4. Her shot alımı sonrası su sıcaklığı 80 85 derecelere düşüyor 95 den.
5. Süt köpürtücünün önce 1 2 kere suyu atmasını sağladıktan sonra, 3 4 kez aç kapa yapıp buhar vermesini bekliyorum ama sanki çok az buhar veriyor gibi. Sütü ısıtıyor ama tahminen benim doğru kullanmayışımdan sütü köpürtmüyor.

Manometresi olmadığı için basıncı yetersiz mi diye düşündüm açıkcası. 1,2 ve 3. sorunlar basınçsızlıltan olabilir mi?
OPV valfi olduğunu tahmin ettiğim pirinç vida baya dışa çıkık biraz sıkmam mı gerekiyor acaba?
2) kahvenin sulu çıkması kalın öğüttügünden dolayı muhtemelen, dozajın da fazla olabilir 18 gr yap.
3) kremasiz olmasi kahvenin bayatligindan ya da kalitesin veya yine dedigim gibi kalibrasyonu yanlis yapmandandir.Kremayi etkileyen sey bunlardir
4)shot aldıktan sonra su sıcaklığı düşer sonra geri yükselir hemen.
5) makinan yüksek ihtimalle güncellenmemiştir.Guncel halinde de buhar sorunu var ama eskisinden iyi oluyor.
Bakır vidayı sık .2 tur gevsek olacak şekilde kullan.Akış hızı o ayar dedigim yerlerde 9 bara yakın ayar yakalamis olursun.
Makinanin güncel olduğunu anlamak için fişe tak direkt çalişiyorsa eski surumdur.Power tuşuna basman gerekiyorsa günceldir.( Bundan emin değilim sanki böyleydi diye hatirladim)

2) kahvenin sulu çıkması kalın öğüttügünden dolayı muhtemelen, dozajın da fazla olabilir 18 gr yap.
3) kremasiz olmasi kahvenin bayatligindan ya da kalitesin veya yine dedigim gibi kalibrasyonu yanlis yapmandandir.Kremayi etkileyen sey bunlardir
4)shot aldıktan sonra su sıcaklığı düşer sonra geri yükselir hemen.
5) makinan yüksek ihtimalle güncellenmemiştir.Guncel halinde de buhar sorunu var ama eskisinden iyi oluyor.
Bakır vidayı sık .2 tur gevsek olacak şekilde kullan.Akış hızı o ayar dedigim yerlerde 9 bara yakın ayar yakalamis olursun.
Makinanin güncel olduğunu anlamak için fişe tak direkt çalişiyorsa eski surumdur.Power tuşuna basman gerekiyorsa günceldir.( Bundan emin değilim sanki böyleydi diye hatirladim)
Teşekkürler hocam dediğiniz şekilde bir deneyeyim.

Teşekkürler hocam dediğiniz şekilde bir deneyeyim.
Geçen hafta ctesi günü kargoya verdiğim idose adora makinem bugün yani 1 hafta sonra ctesi sağlam bir biçimde elime ulaştı. Fuar telaşesi yüzünden makul karşılanabilir.

Güncelleme sonrası
1. Buhar gücünde belirgin bir artış var, boşta ve su ile denediğim zaman daha güçlü ve kararlı çalıştığını görebiliyorum.

2. Makineyi off konumuna alınca ekranda sürekli açık kalan ve can sıkan off yazısı sönmüş yani artık tam kapalı, bu da güzel.

3. Bir de şunu farkettim, daha önce var mıydı hatırlamıyorum. Mesela pid 95 e ayarlı ve bir shut aldınız. Bitiminde anlık olarak ekranda kazan sıcaklığının 88-89 lara düştüğünü görüyorsunuz ve tekrar 95 lere gelmesini göz kararı değil görerek bekliyorsunuz, içeride ne olduğunu bilmek güzel olmuş.

Arkadaşlar ne diyelim makine güzel ve kullanımı zevkli.

Allah uzun ömürler versin.
Gelbura ailesine de desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.
Şimdi buldum.Bunu kontrol edin guncel olup olmadigini anlamak icin

Şimdi buldum.Bunu kontrol edin guncel olup olmadigini anlamak icin
Hocam süpersiniz. Çok teşekkür ederim. :) Benim Adora da v2 ye yükseltilmiş. Tüm bahsedilen özellikleri sağlıyor.
Ayrıca ayar vidasını 2.5 tur sıktım daha yavaş ve daha kremalı bir shot alabildim. Bu arada öğütücüm espresso seviyesinde öğütmediğinden, dün Tchibodan makinayı test amaçlı aldığım espresso çekim kahve ile denedim bugünde. 1 gün önce öğütülmüş sıradan bir kahveye göre gayet iyi. :) Biraz daha kurcaladıkca iyi de bir espresso öğütücüsü aldığımda daha iyi shotlar alabilirim demek ki.

Hocam süpersiniz. Çok teşekkür ederim. :) Benim Adora da v2 ye yükseltilmiş. Tüm bahsedilen özellikleri sağlıyor.
Ayrıca ayar vidasını 2.5 tur sıktım daha yavaş ve daha kremalı bir shot alabildim. Bu arada öğütücüm espresso seviyesinde öğütmediğinden, dün Tchibodan makinayı test amaçlı aldığım espresso çekim kahve ile denedim bugünde. 1 gün önce öğütülmüş sıradan bir kahveye göre gayet iyi. :) Biraz daha kurcaladıkca iyi de bir espresso öğütücüsü aldığımda daha iyi shotlar alabilirim demek ki.
Yolun başındasinız iyi bir espresso değirmeni alıp iyi bir çekirdekle kalibrssyonu yaparsanız dengeli çıktılar alırsnız hayirli olsun

Gelburadan aldığım lelit grace yine gelburadan gönderilen contayı taktığımda 7.7mm değil de 4 mmlik conta olduğunu farkettim makina biranda atıl duruma düştü acaba bu contayı nerde ve nasıl bulabilirim

Gelburadan aldığım lelit grace yine gelburadan gönderilen contayı taktığımda 7.7mm değil de 4 mmlik conta olduğunu farkettim makina biranda atıl duruma düştü acaba bu contayı nerde ve nasıl bulabilirim
Merhaba, hangi makine için hangi conta arıyordunuz? Yardımcı olalım

adora nın güncel haliyle sütü krema kıvamına getiremiyorum.Bir taktik vs var midir? Microfoam nasil elde edilir? Pitcher nasıl tutulur? Hepsine baktım deniyorum fakat süt sadece ısınıyor

Geri