• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

idose Adora PID Dual Boiler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan GTuncay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
cıhazda potansiyel var hocam decent tarzı modifiye edip kaffmasına adı altında satılıyor bu cıhaz pre infuse de ayarlanabiliyor ilerde dahada geliştirilir bu cıhaz.

Sorun şu ki dediğim zaman ayarı Apex ve Legato cihazlarda sadece ilk 3 saniye akişten sonra pompa durma zaman ayarlaması sağlıyor. Sonuç halen preinfiusion diye bişey yok.

Arkadaşlar df64 standart dişli ile mi kullanıyorsunuz yoksa ssp red speed espresso ile mi kullanıyorsunuz.

Bu arada otomatik makinam vardı. Onu sattım gibi birşey. 2. El gaggia alıp full mod yaptırmak istiyorum. Dimmer, manometre, pid, sıcak su modu derken 15bin leri buluyor. Bunlara değer mi yoksa hiç uğraşmayıp idose adora mı alsam

Son düzenleme:
Arkadaşlar df64 standart dişli ile mi kullanıyorsunuz yoksa ssp red speed espresso ile mi kullanıyorsunuz.

Bu arada otomatik makinam vardı. Onu sattım gibi birşey. 2. El gaggia alıp full mod yaptırmak istiyorum. Dimmer, manometre, pid, sıcak su modu derken 15bin leri buluyor. Bunlara değer mi yoksa hiç uğraşmayıp idose adora mı alsam
Şüphesiz Adora. Özellikle otomatik makineden geçiş yapmak istiyorsanız ve bakım onarım ile üraşmak istemiyor sunuz Adora daha mantıklı bir seçim. Yok ben tornavida elinde tutan bireyım der saniz Gaggia. Bu arada farklı parametreleri değiştirmek be farklı demleme yapmak dediklerim olacak istiyorsanız Adora az geride kalır. Yine da Adora kullanıcıları bu konuda söz sahibi.

Adorayı soydular!

Önceden krema kıvamı yakalayabiliyordum.Kucuk pitcher a gecince yapamaz oldum.Süt çoktan isinmis oldugunda kivam hala çok sıvı ve kopuksuz oluyor.
Buhar cubugunu biraz daha mı içine sokmam gerekli bu durumda? Biraz tepede tutuyorum.
Adora ile süt kopurtem biri video koyabilir mi

Önceden krema kıvamı yakalayabiliyordum.Kucuk pitcher a gecince yapamaz oldum.Süt çoktan isinmis oldugunda kivam hala çok sıvı ve kopuksuz oluyor.
Buhar cubugunu biraz daha mı içine sokmam gerekli bu durumda? Biraz tepede tutuyorum.
Aksine çubuğu derine sokarsanız sütü sadece ısıtırsınız, köpüğe krema ve köpük etkisi katabilmek için yüzeyde tutmanız gerekli. Makineden bağımsız el alışkanlığı isteyen bir durum bu.

Kısaca sütü köpürtmeye başlarken olabildiğince yüzeye yakın tutarak girdap oluşturmaya çalışın, ıslık sesiyle birlikte içeriye hava vereceksiniz ve istediğiniz kıvama geldiğinde çubuğu daha derine götürerek sütü ısıtacaksınız, çubuğu derine soktuğunuzda içeriye hava değil sadece ısı verirsiniz.

Kritik konu aslında içeriye ne kadar hava verdiğiniz. Sadece buna dikkat edin yeterli. İlk başta fazla hava vermekten korkmayın en azından hava konusunu anlamış olursunuz. Sonra krema şeklinde olması için daha az havaya ihtiyac olduğunu farkedebilirsiniz.

James Hoffmann'ın bununla ilgili bir videosu var.

Aksine çubuğu derine sokarsanız sütü sadece ısıtırsınız, köpüğe krema ve köpük etkisi katabilmek için yüzeyde tutmanız gerekli. Makineden bağımsız el alışkanlığı isteyen bir durum bu.

Kısaca sütü köpürtmeye başlarken olabildiğince yüzeye yakın tutarak girdap oluşturmaya çalışın, ıslık sesiyle birlikte içeriye hava vereceksiniz ve istediğiniz kıvama geldiğinde çubuğu daha derine götürerek sütü ısıtacaksınız, çubuğu derine soktuğunuzda içeriye hava değil sadece ısı verirsiniz.
Başlarda sadece ucunu sokup açılı tutuyordum.Ama sadece ucunu sokunca da o cırtt sesi öyle bi geliyo ki aşırı rahatsız edici oluyor.Bu kadar çok ses gelmesi normal değil bence

Başlarda sadece ucunu sokup açılı tutuyordum.Ama sadece ucunu sokunca da o cırtt sesi öyle bi geliyo ki aşırı rahatsız edici oluyor.Bu kadar çok ses gelmesi normal değil bence
Süt miktarı çok az ise (330 ve daha küçük bir pitcher kullanıyorsanız) sesin çok gelmesi normal :), ama o sesi uzun süre sürdürürseniz çok kuru bir köpük oluşacağıda aşikar bir durum, yukarıdaki mesajdaki videoyu detaylıca izlemeniz işinizi kolaylaştıracaktır.

BU cihazda halen preinfusion sorunu var. Preinfusion aşamada 2 bar civari basinci tutamiyor ve tam gaz basinc uygulıyor. 2. preinfusion bekleme suresınde 3 yollu vanayı açıyor!

Geri