• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

idose Adora PID Dual Boiler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan GTuncay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben güncelleme öncesindede sütü güzel bir şekilde köpürtebiliyordum şu anki hali ondan kat kat iyi diyebilirim.

Güncelleme sonrası buhar gücünde hatırı sayılır bir artış var, bu da krema kıvamında sütü elde etmemizi, vortex oluşturabilmemizi sağlıyor. Benim için makinenin problemli tarafı buydu, çözüldü. Makineye dair herhangi bir problemim yok an itibariyle.

Merhaba herkese, idose adora için temizlik bakımları nasıl olmalı, güvenilir olarak hangi temizleyici ve kireç çözücüleri önerirsiniz ? Kör tapa vb. şeyler kullanabilir miyiz ? Ben de 1 aydır kullanıyorum, ilk cihazım oldukça memnunum performansından. Sizlerin tavsiyesini merak ettim.

Adora ve lelit Victoria farkını merak ediyorum açıkçası ben manometre ve pid birlikte victoriada ve 10 bin tl farka değer mi sizce Suat bey?
victoria ve grace daha bir kaç ay öncesine kadar 13-15bin tl civarındaydı. Gelburada Stoklarda kalmadığı için bir kaç site neredeyse mara x fiyatı çekmiş kara borsa hesabı. İkinci elde de satıcılar durur mu yapıştırmış astronomik fiyatları. 25bin tl edecek bir numarası yok bu aletlerin. Biraz daha çıkın adam gibi ömürlük bir makine alın

Adora ve lelit Victoria farkını merak ediyorum açıkçası ben manometre ve pid birlikte victoriada ve 10 bin tl farka değer mi sizce Suat bey?
Bütçeniz müsaitse Lelit verdiğiniz paranın karşılığını fazlasıyla verir, marka değeri ve malzeme kalitesi daha yüksektir.

Bütçeniz müsait değilse de Adora alın paranızın çok daha fazla karşılığını verir.

Bütçeniz müsaitse Lelit verdiğiniz paranın karşılığını fazlasıyla verir, marka değeri ve malzeme kalitesi daha yüksektir.

Bütçeniz müsait değilse de Adora alın paranızın çok daha fazla karşılığını verir.
Hem Lelit Grace hem de adora sahibi olan biri olarak konuşuyorum.

Arkadaşlar aslında Adora pıysaya bakarak ticari çap portafiltre başlangıç bir makine. Ve yine piyasaya göre ayarlanmiş fiyat performans bir cihaz. Artıları ile birikte eksilari da var teknik açısınden.

öncelikle tanitim göre çift kazanli sayılmıyor. Termo blok kazan sayılmaz. Özel olarak tasarlanmış su ısıtma sistemlerinden biridir. Bu cihaz çift kazan olsaydı aynı anda süt da köpürtebilirdi. Alt modeline göre manometre alemesi pek höş durmiyor. Zaten cihaz victorianin kopyası. O yuzden manomtre da eklenirsa da iyi olmasini döşüniyorum. Diğer eksik olan öndemleme sabit ayari dir. Öndemleme süre ayari en az manual tüşünda kullanciya bağli ayarlanabilecek bir tasarima sahip ola bilirdi. Ve son olarak benim ön izleme göre süt köpurme ve demleme arasi sicaklik düşüş süresi fazla.Buhar başlama süre yüksek ve güç açısınden hemen hemen Gaggia gibi geldi bana.

MaraX karşilaştirmak elma ile portakal karşilaşmasi yapmak gibi. Ama Victoriaya yakin bir cihaz ki tasrim, kalite ve ayarlamalar göre geride kalir. Yine da her iki model fiyatina göre geniş bir ev kullanci alani kaplayan fiyat performans ürünler.

İsi stabilitesi ve manometreli basınç testleri mevcut internette. Videoları paylaşmışlar. Bu yönü ile bence Victoria dan cok daha üstün. Zira Victoria 11 bar basınç ile geliyor. Buharda Victoria/grace kazanın avantajını kullanıyor. Pekiii, idora microfoam yapamıyor mu? Yapiyorsa kac sn de yapıyor?

Yok mu bir süt kopurtme testi yapacak babayiğit dedim. Kimseden ses çıkarmadı

Arkadaşlar aslında Adora pıysaya bakarak ticari çap portafiltre başlangıç bir makine. Ve yine piyasaya göre ayarlanmiş fiyat performans bir cihaz. Artıları ile birikte eksilari da var teknik açısınden.

öncelikle tanitim göre çift kazanli sayılmıyor. Termo blok kazan sayılmaz. Özel olarak tasarlanmış su ısıtma sistemlerinden biridir. Bu cihaz çift kazan olsaydı aynı anda süt da köpürtebilirdi. Alt modeline göre manometre alemesi pek höş durmiyor. Zaten cihaz victorianin kopyası. O yuzden manomtre da eklenirsa da iyi olmasini döşüniyorum. Diğer eksik olan öndemleme sabit ayari dir. Öndemleme süre ayari en az manual tüşünda kullanciya bağli ayarlanabilecek bir tasarima sahip ola bilirdi. Ve son olarak benim ön izleme göre süt köpurme ve demleme arasi sicaklik düşüş süresi fazla.Buhar başlama süre yüksek ve güç açısınden hemen hemen Gaggia gibi geldi bana.

MaraX karşilaştirmak elma ile portakal karşilaşmasi yapmak gibi. Ama Victoriaya yakin bir cihaz ki tasrim, kalite ve ayarlamalar göre geride kalir. Yine da her iki model fiyatina göre geniş bir ev kullanci alani kaplayan fiyat performans ürünler.
Çok bilgim olmadığı için daha tecrübeleri arkadaşlar bu şekilde yorumda bulunması iyi oluyor. Ben ülkemizin (: sınırına yakın bir yerde görev alıyorum. Makineleri deneme şansım fuarlara katılma şansım çok olmuyor. Bu aralar bir güncelleme düşünüyorum. Düşüncem arada bariz farklar yoksa idose ile idare edebilmekti anlattığınızdan baya bir fark olduğunu anlamaktayım. Tercihlerimi ona göre şekillendirmemde iyi oldu. Teşekkürler

Çok bilgim olmadığı için daha tecrübeleri arkadaşlar bu şekilde yorumda bulunması iyi oluyor. Ben ülkemizin :) sınırına yakın bir yerde görev alıyorum. Makineleri deneme şansım fuarlara katılma şansım çok olmuyor. Bu aralar bir güncelleme düşünüyorum. Düşüncem arada bariz farklar yoksa idose ile idare edebilmekti anlattığınızdan baya bir fark olduğunu anlamaktayım. Tercihlerimi ona göre şekillendirmemde iyi oldu. Teşekkürler
900 dolar victoria
460 dolar adora

Üzerinde düşünmeye bile gerek yok.

900 dolar victoria
460 dolar adora

Üzerinde düşünmeye bile gerek yok.
F/P ürün diye bir kavramda var olduğunu unutmamak gerekli. Ünlü araç firmaları sırf markası var diye aynı motoru kullanan başka markadan daha fiyat istiyor satıyor. Bakıldığında iki firmada aynı motoru kullanıyor. Fiyat karşılaştırması yapmak bu noktada çok anlamlı gelmiyor.

F/P ürün diye bir kavramda var olduğunu unutmamak gerekli. Ünlü araç firmaları sırf markası var diye aynı motoru kullanan başka markadan daha fiyat istiyor satıyor. Bakıldığında iki firmada aynı motoru kullanıyor. Fiyat karşılaştırması yapmak bu noktada çok anlamlı gelmiyor.
Sonuçta parayı harcayacak sizsiniz. Kimse karışamaz. 65 bine satılan bianca ile aynı pompayı kullanıyor. Sırf ayar seçenekleri az diye fiyat farkını gözden çıkarmayalım diyorum.

İsi stabilitesi ve manometreli basınç testleri mevcut internette. Videoları paylaşmışlar. Bu yönü ile bence Victoria dan cok daha üstün. Zira Victoria 11 bar basınç ile geliyor. Buharda Victoria/grace kazanın avantajını kullanıyor. Pekiii, idora microfoam yapamıyor mu? Yapiyorsa kac sn de yapıyor?

Yok mu bir süt kopurtme testi yapacak babayiğit dedim. Kimseden ses çıkarmadı
Victoria 11 bar ile gelmiyor. Lelit firmasi prosumer üreten bir İtalian firma ve espresso standatlara hakim bir firmadan bah esdiyoruz. Adora süt köpürtiyor, Dedica da süt köpürtiyor ama süt köpürmek ve mikro fom yapmak şartları önemli. Videosu distrbutor firma sitesinde mevcut. 45 saniye civari.

Sonuçta parayı harcayacak sizsiniz. Kimse karışamaz. 65 bine satılan bianca ile aynı pompayı kullanıyor. Sırf ayar seçenekleri az diye fiyat farkını gözden çıkarmayalım diyorum.
Bilgi sahibi olmak olmamak önemli değil dostum. Ama israrla yanliş bilgi vermek bana göre doğru değil. Bianca ile Adora Aynı pompai mi kollaniyor?!! Bianca rotary bir pompaya sahib anladiğiniz taman bir ticari makine. Diğer prosumer makinelar gibi fiyat döşürmek amacila Ulka veya darbeli pompa kullanmiyor. Adora ve Victoria diğer yandan evet ikisi da ayni pompai kullaniyorlar.

Victoria 11 bar ile gelmiyor. Lelit firmasi prosumer üreten bir İtalian firma ve espresso standatlara hakim bir firmadan bah esdiyoruz. Adora süt köpürtiyor, Dedica da süt köpürtiyor ama süt köpürmek ve mikro fom yapmak şartları önemli. Videosu distrbutor firma sitesinde mevcut. 45 saniye civari.
victoria 11 bar ile gelmiyor, haklısınız 11,5 bar civarında fabrika çıkışı olarak. Bazı arkadaşlarda ise 10,5 -11 arasında manometre değeri. Lelit in kalitsini tartışmıyoruz burada. Herkes firmaları iyi kötü tanıyor. İdeal ve geleneksel espresso 9 bar ile demlenirken lelit firmasının neden bu seviye cihazlarda overpressure kullandığı zaten herkesce biliniyor , sebebini ayrıca yazmaya gerek yok. 9bar ile gelseydi zaten reddit ve youtube da binlerce insan çihazı parçalayıp opv valfını kırmadan kısmaya uğraşmazdı.

45sn lik süt köpürtme performansından kastınız yiğit beyin videosu ise , o v2 güncelleme öncesi bir video ve oldukça başarısız bir latte art çalışması. Yetersiz buhar gücü açıkça görünüyor. O şekilde mikrofoam oluşturmak imkansız. Firma ise güncelleme ile bu performansın herkesi memnun edecek seviyeye çıktığı iddiasındaymış

Bilgi sahibi olmak olmamak önemli değil dostum. Ama israrla yanliş bilgi vermek bana göre doğru değil. Bianca ile Adora Aynı pompai mi kollaniyor?!! Bianca rotary bir pompaya sahib anladiğiniz taman bir ticari makine. Diğer prosumer makinelar gibi fiyat döşürmek amacila Ulka veya darbeli pompa kullanmiyor. Adora ve Victoria diğer yandan evet ikisi da ayni pompai kullaniyorlar.
Kusura bakma. Resimde olab marka gösteriyor. Pompa değil de valf olacak.

Nasıl termoblok kazan,kazan sayılmıyor hocam. Adoranın aynı anda iki işlemi yapamamasının sebebi tek bir çıkış hattı uzerinden iki kazana bağlı olması.

Son düzenleme:
Geri