• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

idose Adora PID Dual Boiler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan GTuncay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aynı parametrelerle flow controlden akışı hizlandirmayi denediniz mi? Yine aynı maksimum basınç olan 9 barı verecek ama daha hızlı akıs olacak mantıken
evet olabilir deneyeceğim akış hızını ayarlamayı. Bir standart olsa çok rahat olacak. Saniyede ne kadar akması gerekiyor acaba?

evet olabilir deneyeceğim akış hızını ayarlamayı. Bir standart olsa çok rahat olacak. Saniyede ne kadar akması gerekiyor acaba?
Vana tam kapalı konumdan 3 tur civari gevşetip deneyin.18 gr kahveden 36 gr çıktıyı ortalama 36 saniyede alırsanız iyi olur. Ama çok takılacağınız bir durum değil.Bence suanki konumdan biraz daha gevşetin ki akış hızlansın zaten 40 saniyelere düşer

Gen1'de de en anlamadığım konu akış hızıydı. Bu makinede sanki daha işlevsel olacak. lance Hedrick 9.dakikada test etmeye başlıyor akış hızını. Anladığım kadarıyla maksimumda tavsiye ediyor.

3 yıllık delonghi ec 685 maceramdan sonra ben artık bu işi sevdim dedim ve hepsiburada hobicaddeden Adora gen2 aldım. Bir haftadır kullanıyorum. İlk başlarda basınç hiç 9 olmadı. Df64 ssp lab sweet burr kullanıyorum. Öğütücü ayarını 7 ye çektim. Gramajı 21 yaptım. Akış ayarını boşta 4/5 ml. yaptım. Henüz puckscrenim elime ulaşmadığı için kağıt filtre ile puck screen yaptım. Taze çekirdek kullandım. Derken oldu arkadaşlar... Sonunda şükürler olsun ki oldu. (Yüzümde vatan gülüşü) meğer gerçek espresso apayrı bir lezzetmiş bee...
Not: yine de vakumlu stok çekirdekleri kullandığımda basınç 4/5 barda kalıyor. Bunun için ya ssp lab sweet i çıkarıp stok burru takacağım. Ya da şu özel ims tarzı sepetlerden alıp deneyeceğim. Bilemiyorum zamanla onu da çözeceğiz işte 😅
Screenshot_2025-09-07-22-02-05-146_com.digitizefluid.ap201.jpg

3 yıllık delonghi ec 685 maceramdan sonra ben artık bu işi sevdim dedim ve hepsiburada hobicaddeden Adora gen2 aldım. Bir haftadır kullanıyorum. İlk başlarda basınç hiç 9 olmadı. Df64 ssp lab sweet burr kullanıyorum. Öğütücü ayarını 7 ye çektim. Gramajı 21 yaptım. Akış ayarını boşta 4/5 ml. yaptım. Henüz puckscrenim elime ulaşmadığı için kağıt filtre ile puck screen yaptım. Taze çekirdek kullandım. Derken oldu arkadaşlar... Sonunda şükürler olsun ki oldu. (Yüzümde vatan gülüşü) meğer gerçek espresso apayrı bir lezzetmiş bee...
Not: yine de vakumlu stok çekirdekleri kullandığımda basınç 4/5 barda kalıyor. Bunun için ya ssp lab sweet i çıkarıp stok burru takacağım. Ya da şu özel ims tarzı sepetlerden alıp deneyeceğim. Bilemiyorum zamanla onu da çözeceğiz işte 😅
Ekli dosyayı görüntüle 40130
Merhabalar hocam ön demleme ayarlarınız nasıl acaba bende aynı makineyi yeni aldım biraz acemilik var nasıl yapsam etsem doğru olur :)

Merhabalar hocam ön demleme ayarlarınız nasıl acaba bende aynı makineyi yeni aldım biraz acemilik var nasıl yapsam etsem doğru olur :)
Ön demleme olayını hiç sevmedim. Bu nedenle kullanmıyorum. Direkt Manuelden yapıyorum. Ön demleme yaparken selonoid valf açıyor ve puck a zarar verip demlenmesi gereken suyu da geri çekiyor...

Bende ikisinide 0 a getirip kapattım. Teşekkürler

Açıkçası bunu ilk kez duydum ve bu zamana kadar da hiç farketmedim. 200 ml sütü 30/35 snde ısıtıyor. Yarın bi test edeyim diyeceğim de bunu nasıl anlarız ki. Nasıl bir test yapılır bilmiyorum ama aklınızda bir yöntem varsa da yardımcı olurum hocam.
Bir de espresso çektikten sonra buhar çubuğu çok güçlü olmuyor, önce sütü köpürtüp sonra espresso çekmek gerekiyor diyorlar doğru mu?

Geri