• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

Demleyip süzdüğüm cold brewleri şişeleyip buzdolabına attıktan 24 saat sonra aromalı daha hissedilir ve içmesi zevkli hale geliyor. Böyle bir şey olma ihtimali var mı yoksa bana mı öyle geliyor? Demleme işlemi bitince içtiğimle arasında çok fark var gibi hissediyorum.

Demleyip süzdüğüm cold brewleri şişeleyip buzdolabına attıktan 24 saat sonra aromalı daha hissedilir ve içmesi zevkli hale geliyor. Böyle bir şey olma ihtimali var mı yoksa bana mı öyle geliyor? Demleme işlemi bitince içtiğimle arasında çok fark gibi hissediyorum.
Normal buzdolabında dinlendikten sonra aroma oturuyor

Arasındaki fark o kadar fazla ki acaba tamamıyla psikolojik mi diye düşünüyordum. Teşekkür ederim.
Çok fark ediyor bence de. Ben Havai kona Prime kahvesini demliyorum,demledikten sonra buzdolabından alınca buram buram çilek ve karpuz kokusu geliyor çikolata ile beraber😋

Etiyopya Duwancho demledim. V60 ile demlediğimden çok daha lezzetli bir sonuç aldım. Nijiden bir kahve almıştım geçen toplu alımda ilk defa o kadar net şeftalili ice tea tadı aldım. Eğer böyle çıktılar almaya devam edersem v60'ı rafa kaldıracağım 😂

Etiyopya Duwancho demledim. V60 ile demlediğimden çok daha lezzetli bir sonuç aldım. Nijiden bir kahve almıştım geçen toplu alımda ilk defa o kadar net şeftalili ice tea tadı aldım. Eğer böyle çıktılar almaya devam edersem v60'ı rafa kaldıracağım 😂
Ben origami ile farklı farklı bir japones demleme ile deniyorum😄

Mizudashiyle 1/10 oranında demliyorum. 14 saat buzdolabında bekliyor.
Cold Brew
92 derece su
50gr kahve-750 ml su
30-40-30-40 küçük küçük 250ml e kadar,
250 den sonra 500 ml 2 defa da dök, bitince 250 ml buzu servera atıyorsun 40 dakika dışarıda dursun
Sonra buzdolabında sakla ilk içeceğini 2 saat sonra al
Benim reçete de bu 😄

Cold Brew
92 derece su
50gr kahve-750 ml su
30-40-30-40 küçük küçük 250ml e kadar,
250 den sonra 500 ml 2 defa da dök, bitince 250 ml buzu servera atıyorsun 40 dakika dışarıda dursun
Sonra buzdolabında sakla ilk içeceğini 2 saat sonra al
Benim reçete de bu 😄
Toplamda 750gr su + 250gr buz mu kullanılıyor yani? 2 saat bekleme yerine normal bir cold brew gibi uzun süre beklemede de tadını daha çok beğendiğinizi söylemiştiniz değil mi? Merak ettiğim için taşlar tam otursun da denemek istiyorum :). Bir de kahve kalınlığı ne kadar yapıyorsunuz?

Toplamda 750gr su + 250gr buz mu kullanılıyor yani? 2 saat bekleme yerine normal bir cold brew gibi uzun süre beklemede de tadını daha çok beğendiğinizi söylemiştiniz değil mi? Merak ettiğim için taşlar tam otursun da denemek istiyorum :). Bir de kahve kalınlığı ne kadar yapıyorsunuz?
Evet toplam 1 litre oluyor. 25-27 clik arası comandante de.Hemen içmek istediğim için 2 saat bekliyorum 😅 Yoksa bir gün sonra içimi çok güzel oluyor. Normal de cold driper var bende ama böyle daha hızlı olduğu için artık çok kullanmıyorum.

Selamlar,
Sizin reçeteyi Pazar günü demledim ama farklı olarak demleme sonrası buz kullanmadım çünkü buz kalıbı bulamadım evde. Yani oran biraz şaşmış oldu aslında.

Demlemeden sonraki gün tadına bakınca çok isliydi tadı ama şu an daha dengeli. Maalesef bulanık bir çıktı birde. Deneyim olmuş oldu benim için ama klasik cold brewden devam gibi gözüküyor şimdilik 😂 teşekkürler reçete için 🙏

Düzeltme: içtikçe tadı çok daha fazla hoşuma gitmeye başladı. Normalde blend yaptığım bir kahve ve meyvemsi bir çıktı alıyorken şu an çok tatlı ve asla yormayan bir hal almış durumda..
Evet toplam 1 litre oluyor. 25-27 clik arası comandante de.Hemen içmek istediğim için 2 saat bekliyorum 😅 Yoksa bir gün sonra içimi çok güzel oluyor. Normal de cold driper var bende ama böyle daha hızlı olduğu için artık çok kullanmıyorum.

Son düzenleme:
Selamlar,
Sizin reçeteyi Pazar günü demledim ama farklı olarak demleme sonrası buz kullanmadım çünkü buz kalıbı bulamadım evde. Yani oran biraz şaşmış oldu aslında.

Demlemeden sonraki gün tadına bakınca çok isliydi tadı ama şu an daha dengeli. Maalesef bulanık bir çıktı birde. Deneyim olmuş oldu benim için ama klasik cold brewden devam gibi gözüküyor şimdilik 😂 teşekkürler reçete için 🙏

Düzeltme: içtikçe tadı çok daha fazla hoşuma gitmeye başladı. Normalde blend yaptığım bir kahve ve meyvemsi bir çıktı alıyorken şu an çok tatlı ve asla yormayan bir hal almış durumda..
Beğendiyseniz ne güzel 😅 evet ilk saatlerde değil de böyle bir gün falan bekleyince çok daha güzel tadı oturuyor kahvenin 😀

Tekli demlemek için de bunu yapıyorum :
16gr / 190 ml kadar su
16 klik
94 derece
30-40-40-40-40 döküş
2.40 bitiş
En son 60-70 gr buz atıp beklet 15-20 dakika
Servis ederken buzlu bardakta servis et🙃

Beğendiyseniz ne güzel 😅 evet ilk saatlerde değil de böyle bir gün falan bekleyince çok daha güzel tadı oturuyor kahvenin 😀

Tekli demlemek için de bunu yapıyorum :
16gr / 190 ml kadar su
16 klik
94 derece
30-40-40-40-40 döküş
2.40 bitiş
En son 60-70 gr buz atıp beklet 15-20 dakika
Servis ederken buzlu bardakta servis et🙃
Ben en iyisi arıtma sudan buz ayarlayın kendime. Lazım olacak gibi 😂 deneyeceğim bunu da teşekkür ederim 🙏

Selamlar herkese, benim başım channeling ile dertte :)
Güzel taze nitelikli hangi kahveyle shot alsam ortalık batıyor ama gidip lavazza benzeri kiloluk kahve aldığımda bal gibi akıyor :)
Değirmenim Timemore c5 esp pro
Sepetlerim ims big bang (23,5 ve 27,5)
Shower screen ims benzeri modifiyeli
Makinem Sage 875 barista Exspress
Uzun uzun wdt yapıyorum
Düzlüyorum ve güzel makul tampliyorum ama makineyi sağı solu batırmaktan yıldım :)
Nedir bu işin sırrı bana bir yol gösterin sayın kıdemlilerim :)

Ek bilgi, lavazzaları 875 ‘in kendi öğütücüsü ile, nitelikli kahveleri c5 ile öğütüyorum.

Son düzenleme:
Selamlar herkese, benim başım channeling ile dertte :)
Güzel taze nitelikli hangi kahveyle shot alsam ortalık batıyor ama gidip lavazza benzeri kiloluk kahve aldığımda bal gibi akıyor :)
Değirmenim Timemore c5 esp pro
Sepetlerim ims big bang (23,5 ve 27,5)
Shower screen ims benzeri modifiyeli
Makinem Sage 875 barista Exspress
Uzun uzun wdt yapıyorum
Düzlüyorum ve güzel makul tampliyorum ama makineyi sağı solu batırmaktan yıldım :)
Nedir bu işin sırrı bana bir yol gösterin sayın kıdemlilerim :)

Ek bilgi, lavazzaları 875 ‘in kendi öğütücüsü ile, nitelikli kahveleri c5 ile öğütüyorum.
İş akışınızı bir videoya çekseniz bir hata varsa daha rahat görülebilir aslında. Belki tamp yumuşak kalmış olabilir ama.

Ultra tekrar websitesini açtı. Yok mu görüșü olan :-)

Son düzenleme:
Geri