• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

zwilling çift cidarlı bardaktan çok memnun olsamda çok kolay kırılması ve bu ürünün ağız yapısının tek katman olması sebebiyle sipariş verdim. Teslim alınca güncelleme yaparım

280ml olan 02 modelini aldım. 03 modelinde ağzı kalın olabilir gibi geldi. Bir de dripper koyduğum için bardağı ben de kırmış olabilirim diye ağzı çift katmanlı olmasın istedim

Merhaba, kahvenin degassing sürecini tamamlamadığını demlemede ve tadımda gösteren şeyler nelerdir?, Nitelikli kahveye yeni başlamış ve tadım notlarını alamayan biri için ne kadar önemlidir? teşekkürler.
Selamlar, degass sürecini tamamlamamış çekirdeği demlerken blooming dediğimiz ön demleme sürecinde kremamsı bir doku yerine büyük hava kabarcıkları oluşur. Ayrıca yine degass süreci devam eden çekirdek demleme esnasında kalın öğütülmüş olmamasına rağmen suyu yeterince tutamaz dolayısıyla su kahve yatağından çok hızlı akıp gider. Espresso için de aynısı geçerli. Taze kavrulmuş çekirdek deli gibi krema verir ancak klasik espresso kreması gibi değil köpüğümsü bir krema olur ve çabuk söner. Tadımda yorum yapabilecek kadar deneyimli olduğumu düşünmüyorum ancak fincanda muhtemelen rahatsız edecek derecede bir ekşilik olacaktır. Umarım açıklayıcı olmuştur.

Selamlar, degass sürecini tamamlamamış çekirdeği demlerken blooming dediğimiz ön demleme sürecinde kremamsı bir doku yerine büyük hava kabarcıkları oluşur. Ayrıca yine degass süreci devam eden çekirdek demleme esnasında kalın öğütülmüş olmamasına rağmen suyu yeterince tutamaz dolayısıyla su kahve yatağından çok hızlı akıp gider. Espresso için de aynısı geçerli. Taze kavrulmuş çekirdek deli gibi krema verir ancak klasik espresso kreması gibi değil köpüğümsü bir krema olur ve çabuk söner. Tadımda yorum yapabilecek kadar deneyimli olduğumu düşünmüyorum ancak fincanda muhtemelen rahatsız edecek derecede bir ekşilik olacaktır. Umarım açıklayıcı olmuştur
Ben de tavsiye edilen degassing sürecini tamamlamış kahveye nazaran demleme süresinin kısaldığını fark ettim. Kahve yatağı özellikle bloomingte çok hızlı kuru kaldığından tatta da bir farklılık sanırım var ama tam kestiremiyorum dediğim gibi. Hava kabarcıkları yine çıkıyordu ama sanırım yeni kahvede biraz daha fazla, bir sonraki demlememde dikkat edeceğim. Açıklama için teşekkür ederim..

V60 için Orkun Üstelin 4x60 metodunu kullanarak tüm demlemelerimi yapıyorum, dolayısıyla degassı tamamlamamış kahve her 60ml döküşte daha hızlı suyunu kaybettiği için:
Acaba blooming sonrası tek döküş yapmak yatağı daha uzun süre sulu tutacağından degassın tadımda getirdiği negatif etkiyi minimuma çekebilir miyiz? veya degass sürecini beklemek dışında yapılabilecek mantıklı hareket nedir?

Ben de tavsiye edilen degassing sürecini tamamlamış kahveye nazaran demleme süresinin kısaldığını fark ettim. Kahve yatağı özellikle bloomingte çok hızlı kuru kaldığından tatta da bir farklılık sanırım var ama tam kestiremiyorum dediğim gibi. Hava kabarcıkları yine çıkıyordu ama sanırım yeni kahvede biraz daha fazla, bir sonraki demlememde dikkat edeceğim. Açıklama için teşekkür ederim..

V60 için Orkun Üstelin 4x60 metodunu kullanarak tüm demlemelerimi yapıyorum, dolayısıyla degassı tamamlamamış kahve her 60ml döküşte daha hızlı suyunu kaybettiği için:
Acaba blooming sonrası tek döküş yapmak yatağı daha uzun süre sulu tutacağından degassın tadımda getirdiği negatif etkiyi minimuma çekebilir miyiz? veya degass sürecini beklemek dışında yapılabilecek mantıklı hareket nedir?
Teoride mantıklı gelse de pratikte işe yarayacağını düşünmüyorum. Tam tersi döküş sayısını arttırmak daha etkili olabilir. Degass sürecini bekleyemiyorsanız çekirdeği öğütüp 5-10 dakika bekleyip o şekilde demleyebilirsiniz. Başka neler yapılabilir bilmiyorum açıkçası.

İyi akşamlar Prag ta bildiğiniz iyi bir kavurucu var mı?

Teşekkürler arkadaşlar bakıyorum ikisine de.

Öncelikle degass tamamlanmadıysa demlemede yapılan döküşler ile bunu tolere edemezsiniz. Degass'ın çözümü beklemek.
Döküşleri ise asla tek bir standart yada teknikle yapmamalısınız. Döküş sayısı ve sertliği çözünmeyi etkiler. Yani çekirdeği ne kadar çözmek istediğinize göre döküşe karar vermelisiniz.

Yaz olduğu icin bir büyüğünü yani latte olanını aldım 20/320 flash drip demledigim kahve, içine de standart 6 adet buz küpü koydum silme doldu. Bardağın agzi pek kalın değil mense ülke Çin dolayısı ile bardakta ufak birkaç defo mevcut, yurt dışı alışveriş açık olsaydı Ali'den daha egzotik dizaynli olanlarını alırdık ama şartlar böyle gerektirdiği için şimdilik bardak fiyat performans diyelim. 😁 Ayriyeten dünya şampiyonası için üretilen porselen tasters cup aldim mesela o premium hissettiriyor.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20260718_170154_Gallery.jpg
    Screenshot_20260718_170154_Gallery.jpg
    100.6 KB · Görüntüleme: 58
Değişik brewer demişken

Snap brewer. Spin atmak yerine, "snap" yapıyoruz

280ml olan 02 modelini aldım. 03 modelinde ağzı kalın olabilir gibi geldi. Bir de dripper koyduğum için bardağı ben de kırmış olabilirim diye ağzı çift katmanlı olmasın istedim
Çok şık bardak ama memnun olacağımı hiç sanmıyorum maalesef. Kahvenin ilk sıcaklığında üstten tutmak imkansız. Çift katman olan yeri bile oldukça sıcak. Ayrıca zaten küçük bir bölümü çift katman ama sıcakta tutmuyor hiç. Ağzı oldukça ince ve içimi kolay ama benim çift kattan beklentim ısıyı koruması ve ağzının ince olması. Bu ısıdan direkt sınıfta kalıyor. Zwilling çift cidar da bu paraya geliyor neredeyse. Ona değişmem..

Herkese selamlar,

Yıllardır yalnızca french press kullanarak marketlerde kolaylıkla bulunabilecek filtre kahveleri (jacobs tchibo gibi) random markalar ile ömrümü geçirdim :) Sonunda bu işin deryasına dalmaya karar verdim ve sonunda buradayım.

Bu seviyede bana neler önerebilirsiniz gerek demleme gerek sürecin diğer aşamaları ile alakalı detaylar hakkında, yolun çok başında birisine... :)

Herkese selamlar,

Yıllardır yalnızca french press kullanarak marketlerde kolaylıkla bulunabilecek filtre kahveleri (jacobs tchibo gibi) random markalar ile ömrümü geçirdim :) Sonunda bu işin deryasına dalmaya karar verdim ve sonunda buradayım.

Bu seviyede bana neler önerebilirsiniz gerek demleme gerek sürecin diğer aşamaları ile alakalı detaylar hakkında, yolun çok başında birisine... :)
Hoşgeldiniz foruma.
Öncelik neleri sevdiğinizi ve kahveden ne beklediğinizi bilmeniz gerisi zamanla oluyor.
😇

Herkese selamlar,

Yolun çok başında birisine benim ilk önerim alışverişi çok minimal yapması. Mesela tek tartı yeterli ve pahalı olmayan tartılarla da iş çok rahat görülüyor. 2 tip dripper da çok yeterli geliyor bana başlangıçta. Bir V60, bulabilirseniz bir de clever dripper. Çokça switch öneriliyor ama onu henüz teslim almadığım için yorum yapamıyorum. Hızlı bozulmayacak dereceli kettle ve tamamdır bu iş. Ben bunların tam aksini yapan biri olarak ilk tavsiyem bu olur. Değirmen bilgisi vermedim çünkü değerlendirmeyi biraz daha kişisel buluyorum orada

Geri