• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

Bosch Comfortline Filtre kahve makinesi hediye geldi. İlk makine deneyimim olacak. Öğütümü V60 ayarında mı öğütüyorsunuz yok daha kalın mı? Bir de makine için natural mi yıkanmış mı tercih edilmeli

Bosch Comfortline Filtre kahve makinesi hediye geldi. İlk makine deneyimim olacak. Öğütümü V60 ayarında mı öğütüyorsunuz yok daha kalın mı? Bir de makine için natural mi yıkanmış mı tercih edilmeli
Beyaz tchibo filtreler güzel, marketlerdeki diğer sarı filtreler genelde çok yavaş oluyor.

Öğütüm v60tan biraz daha kalın oluyor genelde, hem filtreler çoğunlukla daha yavaş hem de kahve gramajı arttıkça öğütümün kalınlaşması gerekiyor.

daha çok chemex ayarında başlamanızı tavsiye ederim. Daha sonra akışına ,içim zevkinize göre inceltip ya da kalınlaştırabilirsiniz.

Selamlar,

Araç arkasına koymak üzere bir elektrik dönüştürü/powerbank arayışım var.

Temel ihtiyacım evde depoladığım elektrik enerjisini taşınabilir bir kaynak ile araçta kettle da kullanmak istiyorum. Veyahut çakmaklık çıkışından aracı yakmayacak bir priz çıkışına dönüştürücü bakıyorum ama bilgisi olan var mıdır? Nasıl bir şey tercih edilebilir?

MHW Flowlight Kırmızı Bottomless Portafiltre aldım ve bugün geldi. 2 senedir evde espresso yapıyorum ve bu zamana kadar tabansız portafiltre düşünmemiştim. Temizlik konusunda hassas olduğum için etrafa sıçratmasından korkuyordum. Çünkü tabansız portafiltre kullananların çoğunluğu hep bu konuda şikayetçiydi ve büyük kısmı tekrar ağızlı portafiltre kullanmaya geri döndüğünü söylemişti. Bir saat arayla 2 deneme yaptım. Her ikisinde de sıçrama, spreyleme gibi olumsuzluklarla karşılaşmadım. 5 nci saniyelerde ilk damlalar düştükten sonra ortada birleşen bir akışla bu zamana kadar evde rastlamadığım derecede kaplan desenli bir görüntü yakaladım. Tadı da çok iyiydi.

Bu herşeyi doğru yaptığımı mı gösteriyor?

Sabah içilecek sütlü çikolata, karamel, fındık ayarında tat profili olan düşük asidite, orta-yüksek gövdeli kahve arıyorum. Piyasada böyle çok kahve var ama biliyorsunuz ki hepsi her sabah içmek isteyeceğin "o kahve" olamıyorlar işte.

*Filtre

Son düzenleme:
Sabah içilecek sütlü çikolata, karamel, fındık ayarında tat profili olan düşük asidite, orta-yüksek gövdeli kahve arıyorum. Piyasada böyle çok kahve var ama biliyorsunuz ki hepsi her sabah içmek isteyeceğin "o kahve" olamıyorlar işte.
Espresso için mi ?

IMG_5716.png

Fıkra bu kadar.

Ekli dosyalar

• IMG_5715.jpeg
    IMG_5715.jpeg
    386 KB · Görüntüleme: 49

*Filtre
Coffee Department'ın Cuzcachapa'sı vardı, uyanır uyanmaz demlemeye koşuyordum. Aynı kahve stoklarda yok ama benzer iki kahve var seçkilerinde, bunları denemeyi düşünüyordum ben: El Borbollon ve Shasta.

*Filtre
Wayta'dan Colombia, Cauca Reserve de olabilir belki Emre Bey.

Az önce demledim, belirttiginiz notalarda, güzel bir sabah kahvesi olabilir bu.

Tertemiz bir cmd mk4 var elimde şöyle 10-15 günlüğüne zp6 veya k ultra ile değiş tokuş yapmak isterim. izmir olursa tadından yenmez, günde maks 2 demleme yaparım.

Herkese merhabalar,
Bir süredir kullandığım 1Zpresso Q Air değirmenimi yükseltmek istiyorum. Ağırlıklı olarak Hario V60 ve Kalita Wave 185 ile pour over demliyorum. Ancak arada sırada Moka Pot ve Türk kahvesi de yapıyorum.
Arkadaşım turist olarak Almanya'ya gidecek ve dönüşte Frankfurt'tan bana bir değirmen getirecek. İki model arasında kararsız kaldım 1zpresso K ultra ve Comandante c40. Online'da Comandante'yi 200 Euro civarında buldum. K-Ultra ise Amazon'da 260 Euro. Tax-free ile alabilirsem fiyatlar daha da uyguna geliyor. Frankfurt'ta bildiğiniz, tax-free faturası kesebilen bir mağaza veya online site var mıdır? bu iki değirmen arasında hangisini tercih etmek daha mantıklı olur? Şimdiden teşekkürler.

Wayta'dan Colombia, Cauca Reserve de olabilir belki Emre Bey.

Az önce demledim, belirttiginiz notalarda, güzel bir sabah kahvesi olabilir bu.
Cauca dahil birkaç tane kahvesi bugün elime ulaştı. Daha önce elime numunesi ulaşan Vanguardia'dan da 250g sipariş etmiştim. Cauca çok sarı meyve sarı meyve geldi bana. Sabah kahvesi için denediklerim Los Naranjos, Cauca, Vanguardia, Perros Bravos. Vanguardia'da kalacağım sanırım; asidite yok gibi, dümdüz kakao ve fındık, adı da havalı. :)

Selamlar, v60 için çekirdek seçerken takıldığım bir konu oluyor. Doğru yer burası mı emin değilim sormak için ama kavurucuların başlıkları altında sormak da mukayese ediyor gibi anlaşılacak.

Ethiopia İdido üzerinden anlatayım. Rumo ve Olwen bu kahveyi aynı adla seçkilerinde barındırıyor. Olwen'de 250gr fiyatı 925 lira, Rumo'da 490 lira. Sitelerindeki ürün açıklamalarına bakıyorum; skor, tadım notları gibi bilgilerde farklılıklar var ama örtüşen noktalar da var bolca. Olwen'de çekirdeğin skoru 88 iken Rumo'da tadım puanı bilgisi olarak 84.25 verilmiş misal. Rumo'da çiftlik bilgisi de mevcut değil. Aradaki uçurum fiyat farkı firmaların fiyatlama politikasından kaynaklanıyor olamaz, aynı genel ad altında farklı kalite çekirdeklerdir diye düşünüyorum. Yanılıyor muyum?
Amatör düzeyde konuyla ilgileniyorum, derdim firmaların fiyatlama politikalarını karşılaştırmak değil, çekirdek seçiminde künye bilgilerinde saklı detay varsa onu anlamak :) Çok teşekkürler şimdiden.

Selamlar, v60 için çekirdek seçerken takıldığım bir konu oluyor. Doğru yer burası mı emin değilim sormak için ama kavurucuların başlıkları altında sormak da mukayese ediyor gibi anlaşılacak.

Ethiopia İdido üzerinden anlatayım. Rumo ve Olwen bu kahveyi aynı adla seçkilerinde barındırıyor. Olwen'de 250gr fiyatı 925 lira, Rumo'da 490 lira. Sitelerindeki ürün açıklamalarına bakıyorum; skor, tadım notları gibi bilgilerde farklılıklar var ama örtüşen noktalar da var bolca. Olwen'de çekirdeğin skoru 88 iken Rumo'da tadım puanı bilgisi olarak 84.25 verilmiş misal. Rumo'da çiftlik bilgisi de mevcut değil. Aradaki uçurum fiyat farkı firmaların fiyatlama politikasından kaynaklanıyor olamaz, aynı genel ad altında farklı kalite çekirdeklerdir diye düşünüyorum. Yanılıyor muyum?
Amatör düzeyde konuyla ilgileniyorum, derdim firmaların fiyatlama politikalarını karşılaştırmak değil, çekirdek seçiminde künye bilgilerinde saklı detay varsa onu anlamak :) Çok teşekkürler şimdiden.
Hocam bende öyle işin uzmanı değilim ama sizden sonra iki kavurucunun çekirdeklerine baktım ve ilk bakışta gördüğüm iki temel fark var; biri işleme yöntemi diğeri tedarikçi.

Selamlar AeroPress alsam herhangi V60 da kullandığım çekirdeği Aeropress de kullanabilir miyim ? güzel sonuçlar alır mıyım reçetemi nasıl ayarlayabilirim teşekkürler

Geri