• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

Comandante kamp için değirmen çıkardı.

Her doğa da demleme yaptığımda sadece bir tedirginliğim vardı. Ya değirmenim suya düşerse şimdi, ne yaparım?

Comandante, biz kahve severlerin en büyük ihtiyacına cevap verdiler. Suya düşünce batmayan değirmen yaptı.

1.850 gr kahve aldım bunları en basit nasıl muhafaza edebilirim? Ortalama haftada 80 gr kahve tüketiyorum. Ne kadarını direk ambalajında bekleteyim arkadaşlar?

1.850 gr kahve aldım bunları en basit nasıl muhafaza edebilirim? Ortalama haftada 80 gr kahve tüketiyorum. Ne kadarını direk ambalajında bekleteyim arkadaşlar?
Tüketim miktarınıza göre çok kahve stoklamis gibi görünüyorsunuz.Tek çare vakum ve buzluk gibi görünüyor,paketinde, karanlık,nemsiz bir yerde de saklasaniz kahvelerin çoğunu zirve performansindayken deneyemeyebilirsiniz.

Comandante kamp için değirmen çıkardı.

Bunun performansı c40 ile aynı mi? Aynı burr ve klik aralığı mi?

Slm. İstanbul Ataşehir tarafında bildiğimiz kavurucuların cafeleri veya bu çekirdekleri esp. V60 demleyen tavsiye edeceğiniz mekanlar nereleri arkadaşlar ?

V60 demlemelerde dökümler arası çukurlaşmaya bir türlü tam anlamıyla engel olamıyorum. Tavsiye rica edebilir miyim?

V60 demlemelerde dökümler arası çukurlaşmaya bir türlü tam anlamıyla engel olamıyorum. Tavsiye rica edebilir miyim?
Çoklu döküş yapıyorsanız,çukur olustugunda bir sonraki dokuste kahve yatağını kenardan toplayarak döküşe devam edebilirsiniz.Son dokusu yaptığınızda ise demleyiciye tur attirabilirsiniz(bkz. Rao spin).Dikkat etmenizi onerdigim husus Hoffman Ultimate gibi recetlerde ya da yüksek gramajli demlemelerde demleyiciyi neredeyse ağzına kadar yukseltiriz,demleyici ağzına kadar doluyken tur attırmak iyi bir fikir olmayabilir,sağa sola sicrayaraktir.Yatak güvenilir çerçevede tercih ettiğiniz miktara alcaldiginda tur attirabilirsiniz.Uzun su temasını sevmeyen kahvelerde bu acilasmaya sebebiyet verebilir bilginiz olsun,tur attirdiktan sonra akış hatırı sayılır ölçüde yavaşlayacaktır.Boyle durumlarda yalnızca tur artırmaya yetecek kadar su kalana dek bekleyebilirsiniz.Fazla beklerseniz tur attiramaz sadece yatağı bozarsiniz o nedenle demlemeyi dikkatle takip etmeniz gerek.dipnot:Çukur,yani kenarda kahvenin yapışarak demlemenin gerçekleşmesi bazı reçetelerin bir parçası.Her zaman düz bir taban demek,lezzetli bir kahve,reçete anlamına gelmeyebilir.

Son zamanlarda 8 farklı çekirdek aldım, sezy, nok, tetra, a roasting lab olmak üzere. Gövdeli kahve arayışında olduğum için seçimleri bu yönde yaptım. Fakat üç farklı çekirdekte de asidite yüksek tad aldım. Acaba demlemem mi yanlış sorun nedir bilemedim..

Merhabalar, ısı ayarlı kettle için Konchero as-21235 modeli almayı düşünüyorum, bir üst modeli olan Konchero AS-21267A modeli ile arasında şu an yaklaşık 1500tl fiyat farkı var aralarında çok fark var mı, üst model almaya değer mi? As-21235 modeli yerine alternatif başka model önerir misiniz?

Güzel günlerde kullanın, tüm set çok şık. Flower’a da kavuştunuz sonunda :)
Çok sağ olun, aynen öyle. :love:

Şimdi üzerine çalışmam lazım biraz. 2 defa demleme yaptım bugün, filtrede harcandığını düşündüğüm Alto Cielo çekirdeğine seviye atlattığını düşünüyorum. Bu dripper'da ve ozmotik demlemede kendimi eğitmem lazım biraz. Türkiye'de de piyasaya sürüldüğünde insanların oldukça seveceği kanaatindeyim. :)

Merhaba arkadaşlar. Espresso konusunda yeniyim. Karacanın coffee art 1353 espresso makinesini aldım. 51mm dipsiz portafilter ile kullanmak istiyorum fakat aldığım neouzanın dipsiz portafilteri uymadı. Bunun kulak kısımlarının eni büyük olduğu için sığmadı. Kulak eni küçük, 3 kulaklı ve uyabileceğini düşündüğünüz uygun fiyatlı dipsiz portafilterleri önerebilir misiniz?

Geri