• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

Mikrolot çekirdek ne demek?
Diğerlerinden farkı nedir?
Şimdi iskenderunda yaşayan birisi olarak evimin bahçesinde incir de var portakal, mandalina, limon da nar da muz da var yenidünyada var. Pazardan almaya gerek kalmayacak kadar çok ama başkalarına veremeyecek kadar az. Bu durumda illa benim bahçemdeki muzu isterse derim ki o zaman normalden pahalı kardeş bana kadar var. Mikrolot budur.

Şimdi iskenderunda yaşayan birisi olarak evimin bahçesinde incir de var portakal, mandalina, limon da nar da muz da var yenidünyada var. Pazardan almaya gerek kalmayacak kadar çok ama başkalarına veremeyecek kadar az. Bu durumda illa benim bahçemdeki muzu isterse derim ki o zaman normalden pahalı kardeş bana kadar var. Mikrolot budur.
Konum lütfen!

kahve üreticileri kahve içiyor mu ya? kakao işçileri çikolatayı ilk görünce acayip şaşırıyorlar ya (doğruluğu tartışılır ama ben inanmak isteyip inandım :) ) ben de kahve üreticilerini öyle sanmıştım :D

cikita-muz-ne-la_643530.jpg
Alıma katıldım

kahve üreticileri kahve içiyor mu ya? kakao işçileri çikolatayı ilk görünce acayip şaşırıyorlar ya (doğruluğu tartışılır ama ben inanmak isteyip inandım :) ) ben de kahve üreticilerini öyle sanmıştım :D
yaa Allah affetsin o biçimsiz kakao meyvesinden cıvık cıvık çıkan çekirdeklerden bu çikolata nasıl meydana geliyor diye şaşırmaları gayet normal ama kahve çekirdeğinin hikayesi başka. Adamlar meyvesini yiyecekler yiyemiyorlar acı ekşi çekirdeklerini çıtlatacaklar yok içinde yumuşak bişey çıkmıyor. ama kafayı takıyorlar yani bununla bişey yapalım ya boşa meyve olmaz diyorlar. çorba falan yapıyorlar. bir de namussuz o zamanlar kafeinle hiç karşılaşmamış bünyelerde bir hoş yapıyor tabi :) yiyen keşiş oluyor, sana tapamam totem diye dolaşan çobanlar :)

sadece arz talep olduğu için mi pahalı yoksa mikrolot çekirdekmiş dadından yenmez olayı var mı
mesela etiyopya gatta
kimisi mikrolot yazmış
kimisi düz koymuş siteye

bu iki çekirdek arasından fiyattan başka öyle aman aman bir fark var mı?

nanopresso + barista kit kullanan var mı? ice latte gibi içecekler için başarılı mıdır?
hocam nanopresso var bu yazı espresso tonik içerek geçiriyoruz hanım çok memnun. tek problem tek seferde 8 gram kahveden ürün alabilmem. bu arada buz eriyebiliyor vs. barista kit olsa tek seferde yapar bitiririm daha keyifli olur. ama çok pahalı geliyor bana :/

sadece arz talep olduğu için mi pahalı yoksa mikrolot çekirdekmiş dadından yenmez olayı var mı
mesela etiyopya gatta
kimisi mikrolot yazmış
kimisi düz koymuş siteye

bu iki çekirdek arasından fiyattan başka öyle aman aman bir fark var mı?
Ulusalın elinde iki tana gatta var. biri microlot anaerobic diğeri microlot naturel. Aralarında 10 dolar fark var kilo başı. Bu bilgi dışında microlot mantığı yukarda yazdığım gibi en temeli ama tabii ki kapitalist sistemde hiç bir şey temeliyle aynı kalmaz. özel denemeler yapılan az sayıda kahveler var mesela çiftçiler özel yöntemler deniyor ve evet o kahveler dadınmaz yenmez olabiliyor.

O zaman her siparişe özel 1 adet sürpriz meyve mi geliyor? Sipariş numaram 12345, kargom çıktı ama meyvem de yetişir heralde

bu microlot olayının bir de nanolotu var. o da isim konmuş spesifik muz ağacının sağ dalında ve güneşi 55 derece açıyla alan muz salkımları mı oluyor acaba muz-lot parametresine göre?
Hay yaşa.

Geri