• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

Ben de sizin yaptığınız şekilde yapıyorum ve çözümü düz tabanlı filtre kullanarak azalttım. Konik tipte filtrelerde tıkanma fazlaca olabiliyor fakat kalita filtresinde koniklere göre bariz hız farkediyor.
Evet bende de B75 Timemore düz tabanlı var hatta onun altı komple boş epey hızlı olmasına rağmen yine yavaşlıyor sonralara doğru.

Tüm arkadaşların ilgisine teşekkür ederim ederim, benzer şeyler yapıyormuşuz.
 
Cold Brew yaparken, kavanoza koyup daha sonra süzme işlemi gerçekleştiriyorum. Fakat burada tıkanma olabiliyor, siz Cold Brew yaparken süzme işlemini nasıl yapıyorsunuz?

1-Tamamen filtre kağıdına sarıp kavanoza mı atıyorsunuz?
2-Hario tarzı bir ekipman alıp mı kullanıyorsunuz?
rossman çay filtreleri ile genişçe bir saklama kabında demleme yapıyorum, her filtreye 20-23 gram koyarak, 3-5 filtre ile..

sonra onları sıkarak alıyorum, patlatmamaya özen göstererek.. ve bir tchibo 4 numara filtre ile cleverda veya onu katlayarak v60 ta tekrar süzüp tertemiz alıyorum.. bu son süzme olmazsa olmaz bence o mikro tortuları da almak lazım temiz bir bardak ve uzun ömürlü saklama için..
 
Kahve hobisinin cılkı çıktı. Şurada sadece 185 ve 155 kalita filtre var. Toplam iki filtre kağıdı.Ekli dosyayı görüntüle 39659
Hocam Kalita kağıdı benim tecrübe ettiğim kadarıyla biraz koku yapıyor ve kağıdı yıkarken çok su kullanmak gerekiyor.

Etkin alın hem fiyatta uygun hem de kalitesi çok üst seviyede pişman olmazsınız
 
Etkin 2 cups kağıt ve B75 negotiator. Plastik bardağın altında bir kaç delik var ama çok da şart değil, yanlardan dökünce yeterince ıslanıyor.


Hocam, ben etkin filtresini ıslatırken ikeadan aldığım skulent saksını kullanıyorum. Cuk diye oturuyor. B75'e de oturur diye düşünüyorum. Aynı zamanda kahve ölçüm kabı olarak da kullanıyorum. Kingrinder ve Timemore'un ağzına tam oturuyor. Direkt çevirip döküyorum.

WhatsApp Image 2025-07-25 at 10.48.47.jpegWhatsApp Image 2025-07-25 at 10.48.48.jpegWhatsApp Image 2025-07-25 at 10.48.49.jpeg
 
b2d83dbf-bdcf-42b3-a665-1dc013613028.jpeg

Dostlar selam, bu yavrular 20 gün sonra elime ulaşacaklar belki 25 gün. Kavrum tarihleri fotoğrafta görülüyor, ne dersiniz dayanırlar mı? Paketleri hiç açılmadı. Aklıma aracı arkadaşımın paketleri olduğu gibi buzluğa atması geldi ama gelirken tekrar çözünecek filan kararsız kaldım.
 
Ekli dosyayı görüntüle 39731

Dostlar selam, bu yavrular 20 gün sonra elime ulaşacaklar belki 25 gün. Kavrum tarihleri fotoğrafta görülüyor, ne dersiniz dayanırlar mı? Paketleri hiç açılmadı. Aklıma aracı arkadaşımın paketleri olduğu gibi buzluğa atması geldi ama gelirken tekrar çözünecek filan kararsız kaldım.
Dayanırlar, içiniz rahat olsun. Kahveler kendi paketindeyken havayla çok az temas ediyor, 2-3 aya kadar iyi durumda kalırlar. Vakumlama yapılmayacaksa buzluğa atmak nem riski yüzünden ters teper. Kuru, serin ve ışık almayan bir yerde saklanması yeterli olur. Afiyet olsun.
 
Ekli dosyayı görüntüle 39731

Dostlar selam, bu yavrular 20 gün sonra elime ulaşacaklar belki 25 gün. Kavrum tarihleri fotoğrafta görülüyor, ne dersiniz dayanırlar mı? Paketleri hiç açılmadı. Aklıma aracı arkadaşımın paketleri olduğu gibi buzluğa atması geldi ama gelirken tekrar çözünecek filan kararsız kaldım.

Ben tam 13 aylık, hiç açılmamış kahve fabrikası 1kg paketi bulmuştum evde. Gayet lezzetliydi.
 
Merak ediyorum, Cafec Traditional'ın cup1 versiyonları neden Türkiye'ye gelmiyor acaba? Maliyeti mi karşılamıyor? 01 dripper kullanıyorum, 02 alabilir ve kesebilirim ama kağıt israfına gerek yok.
Tatildeyken 1 ay boyunca 01 dripper kullandım. Çok alıştım vallah, son döküşü yakından dökebilmek. 02 dripper'e dönmek zor
 
Son düzenleme:
Bunu deneyen oldu mu?


Bence artık ürün yapmak için yapma gibi bir durum var. Bunun Aeropressen farkı nedir ki? Tamp yapmak mı, ki bence bir faydası olmayacak immersion brew için, daha iyi malzeme mi, o da neredeyse aynısı. Üründeki tek artı şey herhalde cold brew kısmı ve shower screeni olması, cold brew da Aeropress ile yapılabilir sanırım.
 
Bence artık ürün yapmak için yapma gibi bir durum var. Bunun Aeropressen farkı nedir ki? Tamp yapmak mı, ki bence bir faydası olmayacak immersion brew için, daha iyi malzeme mi, o da neredeyse aynısı. Üründeki tek artı şey herhalde cold brew kısmı ve shower screeni olması, cold brew da Aeropress ile yapılabilir sanırım.
-aeropress'ten daha ucuz
-kendi dispersion screeni var, eğer tamp yapmaz ve pompa kullanmazsanız nextlevel / tricolate tarzı bi demleme yapabilirsiniz. hem de küçük dozda. sadece bu özelliği olan bir ürünü yine yüksek fiyattan satıyor orea
-aeropress'ten daha çok basınç üretebilecek gibi duruyor, daha yoğun bir çakma espresso yapabilir.
-aeropress'te coldbrew yapmak için aldığınız eklenti sanırım bu ürünün sıfır fiyatı kadar.

hiç kullanmadım bu arada ama muhtemelen alırım. yenilikten zarar gelmez
 
Merhabalar,

İlk kahve makinesi siparişimi Öztiryakilerden yana kullandım. Giriş seviyesi olarak yeterli cihaz olacağını düşünmekteyim. bayağı araştırdım ve bazı yerlerde tek blok olduklarını söylemişler fakat çift blok olarak onaylattırdım. PID ve NTC var olduğu belirtilmiş ne kadar stabil çalışır bilmemekteyim. Lütfen Gaggia gibi önerilerde bulunmayın ben cihaz modlamasını sevmemekteyim. Fabrikasyon olarak bana en lezzetli f/p olarak bu cihazı düşündüm yorumlarınızı merak etmekteyim.

Ninja'nın cihazı da yeni gördün fakat tek blok.
 
Bu kahvelerin aynı olma olasılığı nedir?
Washed, Cold Washed, Anaerobic Washed gibi farklı fermentasyon yöntemleri var.

Calibre, "Gold Grand Cru" kısmını yanlış anlamış ve fermentasyon kısmına yazmış gibi görünüyor. Üretici Gran Cru derken ellerindeki mahsülün en iyisini kastediyor olmalı. bkz. The term “Grand Cru” is a French phrase that means “great growth” or “great production”. It’s used to describe a vineyard, wine or other food that is considered to be of the highest quality. (Aynı ürünü satan bir kavurucudan alınmıştır)

Yalnız böyle giderse üstüme C4 bağlayıp Monteblanco'da kendimi havaya uçuracağım. Tedarikçileri değişimlere veya kavurucuları mümkünse direct trade'e davet ediyorum.
 
Washed, Cold Washed, Anaerobic Washed gibi farklı fermentasyon yöntemleri var.
Fermentasyon isimleri farklı olmasına rağmen, hepsi aynı da olabilir, iç içe gerebiliyor. Anlamak zor. Washed? Hepsi Washed.
Mesela Sanalbaharat Anaerobic diyor, sonra açıklamada "Soğuk fermantasyon kabuğu alınmış (parşömen) kahveler 14 derece depolarda 75 saat ve üzeri bekleyiş, sonra klasik yıkanmış kahve prosesi." diyor, yani Cold Washed mı?

O bilgileri ancak kavurucuda var (umarım). Bilmek önemli mi? O da başka bir soru. Zaten farklı kavruluyor diyebiliriz. Ama insan merak ediyor.

Enteressant bir durum oldu, Monteblanco'dan Türkiye'ye kadar bir sürü farklı yollardan gelen kahve oldu. Veya çoğu aynı yoldan mı geliyor. Kocaman çiftlik sanırım, Direk Trade ile uğraşır mı ki. Hatta aynı ülkeye getirtmek için farklı tedarikçi ile uğraşır mı. Kahve piyasasından anlayan lazım bize :D
 
Geri
Üst