zebercet
Barista
- İsim
- Emre
Daha fazla
- İsim
- Emre
- Değirmen
- Sözen
- Ekipmanlar
- Orak, çekiç, faraş
- Kahve Arkadaşlığı İl
- Ankara - Antalya
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Çankaya
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
- Muratpaşa
İnanılmaz haklısın.Merhaba, eğer sabrederseniz bir şeyler yazacağım.
Bu foruma biraz yukarıdan bakarsanız, ülkenin her yanından çok çeşitli arkaplanlara sahip insanlar göreceksiniz. Farklı ve hatta zıt kişilikler göreceksiniz. Burada birbirimize zarar vermeden, haklılık-haksızlık davası gütmeden keyfimizi paylaşıyoruz.
Kahve, altı-üstü bir içecektir. Tüm dünyamız kahveden ibaret olsa da, altı-üstü bir içecektir, isterse 95.00 tadım skorlu bulunmaz Hint kumaşı olsun. Kimse altı-üstü bir içecek için bir araya gelmez. Önemli olan şey, bu içecek etrafında şekillenen iletişim dinamikleridir. Keyif isteyen keyif eder, fikir teatisi dileyen onu yapar, ticaret isteyen onu yapar; bunları bu yazıyla kayda geçirilmemiş iletişim dinamiklerine uygun şekilde yapar. Kırmak, dökmek, kavga etmek, haksızlıklarla savaşmak, dava gütmek falan; bu mahallenin adabı değil. Kimse piknikte silah kuşanmaz.
Olabilir, hayatta zorlanıyorsunuzdur, belki harika bir insansınızdır, belki sinirlisinizdir, belki bir şey dediniz de geri dönmek istemiyorsunuzdur, stresiniz çoğalmıştır, hepsi olabilir, hepimiz hataya düşebiliriz. Lakin tavrınızda ısrar etmeniz, "benim keyfim kaçtı, doğrularıma yanlış yapıldı, höt ulan!" hâliniz... güzel değil. Belki günlük hayatta karşılaşmış olsak, derdinizi dinlemeye, varsa çözüm üretmeye, sizi sakinleştirmeye çalışırdım. Ama burada, eğer yöneticilik vasfım olsaydı, şimdiye size IP ban atıp işime dönmüştüm.
Selametle.
Kahve içilir biter, doğru ya da yanlış kurulan iletişim baki kalır.
Ama şaşkınlığımı saklayamayacağım. 37 yaşıma kadar rakı sofrasında olan sebepsiz tartışmalara şahit olmuştum ancak kahve masasına ilk defa denk geliyorum.